Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

PeruEn annorlunda rundresa - Inkaleden, båtluff och Lima

 • Klassiska sevärdheter
Under denna 16 dagar långa rundresa kommer ni besöka Perus bästa sevärdheter och vandra den mytomspunna Inkaleden! Ni börjar er resa i Perus huvudstad, Lima och kommer därifrån ta ett reguljärflyg mot Arequipa, som är känt som den “vita-staden”. Vidare besöker ni Titicacasjön som ligger hela 3812 meter över havet. Här kommer ni att åka båt mellan olika öar och bo någon natt med en lokal familj. Se...

Under denna 16 dagar långa rundresa kommer ni besöka Perus bästa sevärdheter och vandra den mytomspunna Inkaleden! Ni börjar er resa i Perus huvudstad, Lima och kommer därifrån ta ett reguljärflyg mot Arequipa, som är känt som den “vita-staden”. Vidare besöker ni Titicacasjön som ligger hela 3812 meter över havet. Här kommer ni att åka båt mellan olika öar och bo någon natt med en lokal familj. Sedan fortsätter er resa till Cusco där ni kommer uppleva olika inkastäder, lokala museer och imponerande katedraler. När ni utforskat allt som Cusco har att erbjuda, börjar ni vandra den berömda inkaleden! Detta är mer än bara en vandring; det är en resa till det förflutna där ni får lära allt om inka civilisationen. Er slutdestination är såklart Machu Picchu.

Vänligen meddela er reseexpert så snart som möjligt om ni är intresserade av besöka inkaleden. Endast 500 personer per dag (inklusive guider och bärare) kan passera Inkaleden. Under högsäsong (juni/juli/augusti) är det en god idé att boka Inkaleden minst sex månader i förväg. Under resten av året rekommenderar vi att du bokar vandringspasset minst 3 månader i förväg.

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Peru

Välkommen till Lima - den internationella staden i Peru. När ni landat på Lima flygplats möter er chaufför upp er och tar er till ert hotell för natten! Senare delen av dagen är fri och ni kan spendera dagen som ni vill.

- Transport: Cirka 45 minuter

Etapper:
Peru, Lima
Boende
Britania Miraflores: Lima)

Dag 2: Fri dag i Lima

Njut av en fri dag i Lima utan inplanerade aktiviteter.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Lima
Boende
Britania Miraflores: Lima)

Dag 3: Mot Arequipa

Idag tar ni ett reguljärflyg till Staden Arequipa som är ett populärt resmål för både lokala och internationella resande då staden har en fantastiskt arkitektur av pärlvit sten, fantastiskt väder året om och många kulinariska specialiteter. Ni spenderar dagen som ni vill, men det rekommenderas varmt att besöka San Ignacio kapellet, den imponerande Basilika Katedralen och Santa Catalina klostret.

- Transport: Cirka 25 minuter
- Måltider: Frukost

Etapper:
Lima, Arequipa
Boende
Conde de Lemos: Arequipa)

Dag 4: Colca Canyon

Idag tidigt är det dags för en bussresa genom vackra Colca Canyon till er slutdestination för dagen, Chivay City. Efter cirka 2 timmar gör ni ett stopp i Lagunillas för att observera olika fågelarter. Nästa stopp för dagen är i Pampa Canahuas där det tradionella “mate de coca”- teet serveras för att minimera symptomen som kan upplevas på höga höjder. Det sista stoppet för dagen gör ni vid Patapampa vulkanen där ni borde ta fram kameran och knäppa bilder på det majestätiska landskapet. Vägen runt Colca Canyon är fantastiskt vacker och ni blickar hela tiden utöver ett historisk landskap där människor bodde i tusentals år innan inka-riket tog makten! Efter en lång dag är ni framme i Chivay City och blir transporterade till ert nya hotell för natten.

-Transport: Cirka 4-5 timmar
- Måltider: Frukost, lunch

Etapper:
Arequipa, Chivay, Pampa Canahuas, Colca Canyon
Boende
Casona Plaza Ecolodge Colca: Chivay)

Dag 5: En magiskt utsiktsplats

Idag vaknar ni tidigt då det är dags att åka till Cruz del Condor där ni hittar den bästa utsiktsplatsen över Colca Canyon. Här får ni se många stora fåglar som flyger över kanjonen, vilket är en mäktig syn! Efter detta blir ni körda tillbaka till Chivay för att äta lunch innan det är dags för att resa vidare mot Puno. Väl framme i Puno checkar ni in på ett trevligt hotell där ni kan koppla av och njuta av den vackra stjärnhimlen ovanför Titicacasjön.

- Måltider: Frukost, lunch

Etapper:
Colca Canyon, Puno
Boende
Casona Plaza: Puno)

Dag 6: Segling på Titicacasjön

Idag kommer ni att segla på Titicaca sjön! Först besöker ni de flytande vassöarna Uros där ni lär er om öarnas kultur och hur de använder växten Totora i många olika sammanhang. Resan fortsätter sedan till Taquile ön för att se hur lokalbefolkningen bevarar sina traditioner på en klippa mitt i sjön. Och för att göra det ännu bättre - har ni möjlighet att stanna och övernatta på ön om ni vill!

- Måltider: Frukost, lunch

Etapper:
Titicacasjön, Puno, Uros, Taquile

Dag 7: Äventyr på Titicacasjön

Idag fortsätter äventyret på Titicacasjön! Efter frukost stiger ni ombord på en motorbåt som tar er till olika öar. På eftermiddagen reser ni till staden Puno där ni kan slappna av på hotellrummet och njuta av en av stadens många restauranger.

- Måltider: Frukost, lunch

Etapper:
Titicacasjön, Puno
Boende
Casona Plaza: Puno)

Dag 8: Från Puno till Cusco

Idag skall ni åka buss till Staden Cusco. Ni blir transporterade i en bekväm “första-klass” buss och kan njuta av utsikten medans ni åker genom det vackra bergslandskapet. Regionen ni passerar är ett område där kulturella och ekonomiska utbyten, liksom imperiala erövringar har ägt rum under tusentals år. Ni kommer göra några stopp under bussresan för att besöka sevärdheter såsom Raqchi och Andahuaylillas.

-Transport: Cirka 8-9 timmar
- Måltider: Frukost, lunch

Etapper:
Cusco, Raqchi, Andahuaylillas
Boende
Garcilaso: Cusco)

Dag 9: Fri dag i Cusco

Idag har ni en fri dag att spendera som ni vill. Bara strosa runt i denna vackra by och besök San Pedro marknaden eller bara slappna av på ert fina hotell. Självklart kan vi ordna aktiviteter för er denna dag om intresset finns.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Cusco, San Pedro
Boende
Garcilaso: Cusco)

Dag 10: Stadstur i Cusco

Idag väntar en dag där ni kommer lära er mycket om Cuscos spännande historia. Ni kommer att uppleva magnifik arkitektur och gamla vackra kyrkor. Ni börjar dagen i centrum där ni besöker majestätiska Cusco-katredalen och Qoricancha (soltemplet). Därefter åker ni en bit utanför centrum och upplever ruinerna Sacsayhuaman, Quenqo, Tambomachay och Pukapukara.

- Transport: Cirka 4 timmar
- Måltider: Frukost

Etapper:
Cusco, Sacsayhuamán, Quencco, Tambomachay, Pukapukara
Boende
Garcilaso: Cusco)

Dag 11: Den heliga dalen

Den heliga dalen var ett spirituellt centrum under inkatiden där de mäktiga kejsarna byggde hus, templen, fästningar och tusentals jordbruks terrasser. I den heliga dalen blir ni guidade och får uppleva de bästa platserna dalen har att bjuda på. Utforska ruinerna av Pisac och shoppa något fint från den berömda marknaden i staden. Upptäck också staden Ollantaytambo och dess steniga gator och inka-byggda kanaler, där vattnet fortfarande strömmar igenom.

-Transport: Cirka 8-9 timmar
-Måltider: Frukost, lunch

Etapper:
Pisac, Ollantaytambo
Boende
Garcilaso: Cusco)

Dag 12: Inkaleden - från Cusco till Wayllabamba

Ni blir idag hämtade tidigt på morgonen och körda till Ollantaytambo. Väl framme i Ollantaytambo möter ni er guide och ert team innan resan fortsätter med bil till Piscacucho/KM 82 där er vandring börjar. Den första delen av vandringen är ganska platt. Ta därefter en paus vid Llacatapata ruinerna och fortsätt därefter genom dalen och till ert första övernattningsställe i Wayllabamba.

- Vandring: 16 km, 6 till 8 timmar
- Lägsta punkt: 3000 km
- Högsta punkt: 4200 m
- Måltider: Frukost, lunch och middag

Etapper:
Ollantaytambo , Piscacucho, Wayllabamba

Dag 13: Inkaleden - från Wayllabamba till Pacaymayo

Idag väntar den tuffaste vandringsdagen. Först vandrar ni igenom en brant väg till Warmiwanusca (Dead Womans’s pass) som ligger 4200 meter över havet. Efteråt vandrar ni vidare till Pacasmayo Dalen där ni kan njuta av fantastiskt utsikt över de majestätiska Vilcabamba bergen. När ni nått slutdestinationen för dagen, Pacaymayo kan ni njuta av kvällsmat och en välförtjänt natts sömn.

- Vandring: 16 km, 8 till 10 timmar
- Lägsta punkt: 2650 m
- Högsta punkt: 3900 m
- Måltider: Frukost, lunch och middag

Etapper:
Warmihuañusca, pacasmayo, Pacaymayo, Vilcabamba

Dag 14: Inkaleden - från Pacaymayo till Wiñay Wayna

Idag väntar en spännande vandring genom “The Cloud Forest” där ni på vägen får uppleva många arkeologiska sevärdheter. Bland annat kommer ni vandra förbi Inka-huset Runkurakay, Sayacmarca som ligger högt upp på en klippa och som har utsikt över Aobamba dalen och sist men inte minst kommer ni besöka Phuyupatamarca “staden ovanför molnen”. Ni övernattar på en campingplats i Winaywayna och laddar upp för morgonen som är sista etappen till Machu Picchu.

OBS! Om campingplatsen i Wanaywayna är fullbokad, kommer ni spendera natten på campingplatsen i Phuyupatamarca.

- Vandring: 16 km, 8 till 10 timmar
- Lägsta punkt: 2650 m
- Högsta punkt: 3900 m
- Måltider: Frukost, lunch och middag

Etapper:
Sayacmarca, Phuyupatamarka, Wiñaywayna, Machu Picchu

Dag 15: Inkaleden - Machu Picchu

Idag stiger ni upp innan gryningen för att påbörja en timmes vandring mot Inti Punku (solporten), där ni hittar en storslagen och första utsikt över Machu Picchu. Härifrån kan ni beundra Solens tempel och Room of Three Windowa ( Rummet med tre fönster), som visar Inkarikets mäktiga arkitektur. När ni upplevt det bästa Machu Picchu har att erbjuda är det dags att stiga på en buss till tågstationen. Sedan stiger ni på ett tåg tillbaka till Cusco. 

- Vandring: 3 km, ca 1 timme
- Transport: Cirka 4-5 timmar
- Måltider: Frukost, lunch och middag

Etapper:
Cusco, Machu Picchu
Boende
Garcilaso: Cusco)

Dag 16: Hejdå Peru

Idag är det dags för hemresa! Ni blir körda till flygplatsen för att flyga till den internationella flygplatsen i Lima och sedan påbörja er långa resa hem till Sverige. Vi hoppas ni haft en helt fantastisk resa!

Etapper:
Lima

Peru Lima Arequipa Chivay Pampa Canahuas Colca Canyon Puno Titicacasjön Uros Taquile Cusco Raqchi Andahuaylillas San Pedro Sacsayhuamán Quencco Tambomachay Pukapukara Pisac Ollantaytambo Piscacucho Wayllabamba Warmihuañusca pacasmayo Pacaymayo Vilcabamba Sayacmarca Phuyupatamarka Wiñaywayna Machu Picchu

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 22 000 kr / 16 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 pax
Price per person in double room22 000 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Inrikesflyg (Lima – Arequipa & Cusco - Lima)
 • Alla aktiviteter nämnt i programmet
 • Inka Trail (grupp service)
 • Alla entreér
 • 3-stjärniga övernattningsställen
 • All transport
 • Engelsktalande guider
 • Support 24/7
 • Peruansk SIM-kort med internet

I priset ingår inte

 • Extra aktiviteter
 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Ectra måltider

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Fler reseidéer