Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Logga in
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Peru

Din rundresa i Peru skräddarsydd för dig
Den perfekta resan där du upplever mer, skapad av en lokal expert!
Skicka in en förfrågan gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Som par
under
Avgångsdatum
Inspireras av våra rundresor skapade av lokala reseexperter. Låt en expert med lokalkännedom planera din resa!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Gör det mesta av din resa i Peru
Planera och boka med en expert!

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Per person
19 020 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 17 Dagar
Per person
8 880 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 4 Dagar
Per person
17 620 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 13 Dagar
Per person
24 550 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 14 Dagar
Per person
19 170 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 13 Dagar
Per person
30 180 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 10 Dagar
Per person
18 130 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 14 Dagar
Per person
14 650 kr
Sport & äventyr Cirka 14 Dagar
Per person
14 100 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 12 Dagar
Per person
19 320 kr
Lyx och charm Cirka 12 Dagar
Per person
24 240 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 9 Dagar
Per person
23 820 kr
Annorlunda & genuint Cirka 15 Dagar
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Se och göra

Peru ligger i västra Sydamerika vid Stilla havet. Våra professionella reseexperter bor och lever i Peru och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Machu Picchus ruiner, Titicasjön och mat i världsklass - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Peru, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta färgstarka land - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra i Peru?

Med sin uråldriga historia är landet ett verkligt mecka för den som längtar efter att känna historiens vingslag. Till det mest otroliga hör såklart det mytomspunna Machu Picchu. Här finns många häpnadsväckande monument att utforska, inte sällan belägna i natursköna omgivningar. Är det just flora, fauna och vackra landskap som lockar är Peru verkligen ett resmål för dig. Missa inte att vandra under din resa till Peru, i detta mångfacetterade land väljer du själv mellan tropisk skog, Stillahavskustens sanddyner eller snötäckta toppar. De många utomhusaktiviteter som landet bjuder på gör det också till en utmärkt idé att resa till Peru med barn. Upptäck den lokala floran och faunan. Prova forsränning, dyk vid kusten eller gör en cykeltur i terrängen. Självklart väntar här också skön avkoppling på någon av Perus många vackra sandstränder. Reser du till Peru på egen hand kan du känna dig helt säker, här hör soloresenärer till vanligheterna och landet är på det stora hela mycket säkert.

Vad kan man se i Peru?

Det finns mycket att upptäcka i Peru! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Besök den häpnadsväckande Titicacasjön, den högst belägna navigerbara sjön i världen på 3800 meters höjd. Enligt legenden föddes Inkarikets mytologiska grundare ur sjön.
  • Ta dig vidare till Colcakanjonen, den näst djupaste kanjonen i världen, här hittar du många fantastiska överraskningar. Bo över hos lokalbor, se den ovanliga fågeln kondoren som är en nationell symbol i Peru, eller gå på ett lyxigt spa.
  • Fortsätt din rundresa i Peru till Iquitos, porten till Amazonas. Här möter dig ett rikt och varierande djurliv. Alligatorer, tarantellor och pirayor hör till de djur som du kan stöta på.
  • Är du fascinerad av djur och natur så föreslår vi att du besöker Ballestaöarna, kända som Perus Galapagos på grund av sitt exceptionella djurliv.
  • Nasca på Stilla havskusten kommer att förtrolla dig med sina tusenåriga geoglyfer. Bilderna skapade med hjälp av stenar kan vara större än 100 meter i omfång och föreställer djur, växter och även mänskliga former. Allra mest förbluffande är hur konstnärerna bakom Nascalinjerna lyckats skapa raka linjer över den ojämna terrängen, som på många ställen sträcker sig över flera kilometer i området där geoglyferna skapats.
  • Självklart att icke förglömma, det makalösa, UNESCOmärkta, uråldriga Machu Picchu. Slutligen - en sak är säker, du kommer att falla för Perus unika charm!

När ska man resa till Peru?

Man kan resa till Peru året om. På grund av de stora klimatskillnaderna i landets olika regioner så handlar det bara om att välja rätt område för den tidsperiod man vill åka. Torrsäsongen från december till mars passar utmärkt för en resa längs med kusten, medan juni-augusti är bättre lämpade om det är Anderna som lockar. September till november är de bästa månaderna för att vandra i Amazonas.

Behöver man ett visum för att åka till Peru?

Som EU-medborgare är du undantagen kravet på visum under de första 90 dagarna i Peru, det räcker alltså att ha ett giltigt pass för att kunna resa hit. Mer information och detaljer hittar du genom Perus ambassad i Stockholm.

Andra länder som du kanske gillar