Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Peru

Din skräddarsydda rundresa i Peru
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Peru som du kan skräddarsy och anpassa

Omdömen från resenärer efter deras resa i Peru

4.7/5
1 omdöme
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Peru

Peru ligger i västra Sydamerika rätt intill Stilla havet. Om du länge velat besöka Machu Picchus ruiner, Titicasjön och äta mat i världsklass, så är Peru det perfekta resmålet för dig! Med sin uråldriga historia är landet ett verklig mecka för den som längtar efter att känna historiens vingslag. Till det mest otroliga hör såklart det mytomspunna Machu Picchu. Här finns många häpnadsväckande monument att utforska, inte sällan belägna i natursköna omgivningar. Är det just flora, fauna och vackra landskap som lockar är Peru verkligen ett resmål för dig. Missa inte att vandra under din resa till Peru, i detta mångfacetterade land väljer du själv mellan tropisk skog, Stillahavskustens sanddyner eller snötäckta toppar. De många utomhusaktiviteter som landet bjuder på gör det också till en utmärkt idé att resa till Peru med barn. Upptäck den lokala floran och faunan. Prova forsränning, dyk vid kusten eller gör en cykeltur i terrängen. Självklart väntar här också skön avkoppling på någon av Perus många vackra sandstränder. Reser du till Peru på egen hand kan du känna dig helt säker, här hör soloresenärer till vanligheterna och landet är på det stora hela mycket säkert. För att hjälpa dig på traven, har vi samlat våra bästa Peru tips nedan!

Vad ska man se och göra i Peru?

Sevärdheter

Det finns mycket att upptäcka i Peru! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Titicacasjön: Besök den häpnadsväckande Titicacasjön, den högst belägna navigerbara sjön i världen på 3800 meters höjd. Enligt legenden föddes Inkarikets mytologiska grundare ur sjön.
 • Colcakanjonen: Ta dig till Colcakanjonen, den näst djupaste kanjonen i världen, här hittar du många fantastiska överraskningar. Bo över hos lokalbor, se den ovanliga fågeln kondoren som är en nationell symbol i Peru, eller gå på ett lyxigt spa!
 • Iquitos: Gör ett besök i Iquitos, porten till Amazonas. Här möter dig ett rikt och varierande djurliv. Alligatorer, tarantellor och pirayor hör till de djur som du kan stöta på.
 • Ballestaöarna: Är du fascinerad av djur och natur så föreslår vi att du besöker Ballestaöarna, kända som Perus Galapagos på grund av sitt exceptionella djurliv.
 • Machu Picchu: Självklart att icke förglömma, det makalösa, UNESCOmärkta, uråldriga Machu Picchu. Slutligen - en sak är säker, du kommer att falla för Perus unika charm!
 • Nascalinjerna: Nasca på Stilla havskusten kommer att förtrolla dig med sina tusenåriga geoglyfer. Bilderna skapade med hjälp av stenar kan vara större än 100 meter i omfång och föreställer djur, växter och även mänskliga former. Allra mest förbluffande är hur konstnärerna bakom Nascalinjerna lyckats skapa raka linjer över den ojämna terrängen, som på många ställen sträcker sig över flera kilometer i området där geoglyferna skapats.

Vad kan man göra i Peru?

 • Vandring: Peru är ofta förknippat med vandring och det är inte så konstigt eftersom att du hittar den berömda Inkaleden här. Inkaleden sträcker sig genom de bördigaste och vackraste områden och detta är definitivt ett måste om du besöker Peru!
 • Skärmflygning: Upplev Peru från högt uppe i luften genom skärmflygning. Skärmflygning är väldigt populärt i Peru och som turist kan du prova på det lite överallt.

När är bästa tiden att resa till Peru?

Man kan resa till Peru året om. På grund av de stora klimatskillnaderna i landets olika regioner så handlar det bara om att välja rätt område för den tidsperiod man vill åka. Torrsäsongen från december till mars passar utmärkt för en resa längs med kusten, medan juni-augusti är bättre lämpade om det är Anderna som lockar. September till november är de bästa månaderna för att vandra i Amazonas.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att åka till Peru?

Som EU-medborgare är du undantagen kravet på visum under de första 90 dagarna i Peru, det räcker alltså att ha ett giltigt pass för att kunna resa hit. Mer information och detaljer hittar du genom Perus ambassad i Stockholm.

Andra länder som du kanske gillar