Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

PatagonienFrån Buenos Aires till Patagonien

 • Klassiska sevärdheter
Denna 10 dagar långa rundresa passar perfekt för dig som vill uppleva storstadslivet i Argentinas huvudstad Buenos Aires i kombination med de bästa sevärdheterna i fantastiska Patagonien. Resan bjuder på många och varierande upplevelser i ett unikt, orört landskap. Resan börjar i Buenos Aires där ni får känna på storstadslivet innan ni tar er vidare till El Calafate, staden som är utgångspunk...

Denna 10 dagar långa rundresa passar perfekt för dig som vill uppleva storstadslivet i Argentinas huvudstad Buenos Aires i kombination med de bästa sevärdheterna i fantastiska Patagonien. Resan bjuder på många och varierande upplevelser i ett unikt, orört landskap. Resan börjar i Buenos Aires där ni får känna på storstadslivet innan ni tar er vidare till El Calafate, staden som är utgångspunkt till de två bästa sevärdheterna i Patagonien, Perito Moreno Glaciären och nationalparken Los Glaciares. Resan går sedan vidare till “världens-ände”, Ushuaia, där ni paddlar kanot och vandrar i den kända nationalparken Tierra Del Fuego. Resan avslutas sedan med 2 dagar storstadsliv i Buenos Aires.

Detta är ett rundreseförslag från vår lokala reseexpert Lucas. Programmet är tänkt att inspirera och visa på ett bra sätt hur man kan upptäcka Argentina och Patagonien! Det går helt att ändra och anpassa denna plan efter ens eget tycke. Ta kontakt med Lucas så att ni tillsammans kan skräddarsy just er resa.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Berg
  Berg
 • Sjö
  Sjö
 • Jeep
  Jeep
 • Stad
  Stad
 • Vandring
  Vandring

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Buenos Aires

Ert äventyr börjar i Argentinas huvudstad, Buenos Aires. Efter att ni landat på Buenos Aires internationella flygplats blir ni upphämtade av er engelsktalande guide och körda till ert hotell. Vår guide kommer ge er information om hela er resa och också ge tips på vad ni kan se och göra i Buenos Aires och i resterande del av Argentina och Patagonien.

Etapper:
Buenos Aires
Boende
Aspen Towers: Buenos Aires)

Dag 2: Mot Patagonien

Idag efter en härlig frukost lämnar ni Argentinas huvudstad och flyger till Patagonien. När ni landat på flygplatsen i El Calafate blir ni upphämtade och körda till ert hotell. Resterande del av dagen spenderar ni sedan på egen hand.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Patagonia, El Calafate
Boende
Sierra Nevada: El Calafate)

Dag 3: Perito Moreno Glaciären

Idag efter frukost är det dags för en utflykt till Perito Moreno glaciären. Glaciären är ett enormt isfält med ett djup på 170 meter cirka 60 meter över havet och är den enda glaciären  i världen som inte minskar i storlek. Ni börjar utflykten vid södra porten till glaciären och kommer komma väldigt nära glaciären och om ni har tur får ni se den kalva. Om ni vill kan ni promenera på själva glaciären och åka på en båttur för att uppleva glaciären på bästa sätt från alla möjliga vinklar.

Inträde till nationalparken ingår.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
El Calafate, Perito Moreno
Boende
Sierra Nevada: El Calafate)

Dag 4: Ranchen Estancia Christina och Upsala-glaciären

Idag skall ni göra en utflykt till Nationalparken Los Glaciares och ranchen Estancia Cristina som bjuder på naturupplevelser utöver det vanliga. Ranchen byggdes av engelsk mannen Joseph P. Masters och hans fru och är än idag intakt och välbevarad trots det hårda klimatet. Ni besöker museet och får en inblick i livet på gården och historien bakom. Från ranchen får ni uppleva en fantastisk utsikt över den argentinska sjön och om ni har tur kan ni få syn på Upsala-glaciären från utsiktsplatsen. Mot eftermiddagen gör vi en utflykt i en fyrhjulsdriven jeep över ett unikt landskap som tidigare var täckt av glaciärer. Vi stannar med jeepen för att beundra mäktiga Upsala-glaciären innan turen går tillbaka till Estancia Christina och sedan till El Calafate. Ni spenderar sedan kvällen på egen hand!

Inträde till nationalparken ingår. 

​- Måltider: Frukost.

Etapper:
El Calafate, Estancia Cristina Discovery
Boende
Sierra Nevada: El Calafate)

Dag 5: Mot världens ände - Ushuaia

Idag efter en härlig frukost blir ni upphämtade och körda till flygplatsen då ni skall ta ett flyg till staden Ushuaia. När ni landat på flygplatsen blir ni upphämtade och körda till ert hotell. Spendera sedan resten av dagen på egen hand.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
El Calafate, Ushuaia
Boende
Patagonia Jarke: Ushuaia)

Dag 6: Vandring och paddla kanot - Tierra del Fuego

Idag efter frukost skall ni besöka berömda nationalparken Tierra del Fuego (Eldslandet) som är en av Ushuaias mest besökta områden. Naturen i nationalparken är mäktig, med snöklädda bergstoppar, laguner, sjöar och floder. Ni upptäcker nationalparken på bästa sätt, genom att vandra och paddla kanot i omväxlande lanskap samtidigt som ni kan njuta av utsikt över bergskedjan Anderna, stora oceanen och den Patagoniska skogen. Ni besöker Lapataia bukten och lär er mer om nationalparkens typiska flora och fauna - som många tycker är väldigt lik vår egen natur i Sverige.

- Måltider: Frukost och lunch.

Etapper:
Ushuaia, Parc de Terre de Feu, Lapataia
Boende
Patagonia Jarke: Ushuaia)

Dag 7: Utflykt med fyrhjulsdriven jeep

Idag efter frukost skall ni göra en utflykt till sjöarna Fagnano och Escondido. Ni blir upphämtade från hotellet i en fyrhjulsdriven jeep och kör genom skog och över floder precis intill bergskedjan Anderna.

Efter att ni upptäckt mycket vacker natur kan ni njuta av en barbeque med argentinskt kött i skogen (vegetariska alternativ finns). Efter en fartfylld och upplevelserik dag blir ni körda tillbaka till hotellet och kan spendera kvällen på egen hand.

- Måltider: Frukost och lunch.

Etapper:
Ushuaia, Fagnano
Boende
Patagonia Jarke: Ushuaia)

Dag 8: Mot Buenos Aires

Idag efter frukost blir ni upphämtade och körda till flygplatsen då ni skall ta ett flyg tillbaka till där resan började, Buenos Aires. När ni landat på flygplatsen blir ni upphämtade och körda till ert hotell. Spendera sedan resten av dagen på egen hand.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Ushuaia, Buenos Aires
Boende
Aspen Towers: Buenos Aires)

Dag 9: Upptäck Buenos Aires

Idag efter frukost skall ni på en utflykt i Buenos Aires och uppleva det bästa staden har att erbjuda. Rundturen börjar med att ni besöker Mayo torget där Casa Rosada (det rosa parlamentshuset) ligger. Ni besöker sedan de färgglada La Boca distriktet som tango sägs ursprungligen komma från innan ni tar er vidare till Recoleta där ni besöker gamla president fruns Eva Peróns grav. Ni besöker också stadsdelen Palermo och dess exklusiva bostadsområde, Madero Port och dess fina byggnader och sist men inte minst den stora fotbollsarenan La Bombonera. Ni spenderar sedan kvällen på egen hand, gå ut och ät på en lokal argentinsk restaurang eller boka in er på en Tango show.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Buenos Aires
Boende
Aspen Towers: Buenos Aires)

Dag 10: Hejdå Argentina

Idag efter frukost är det dags för hemresa. Ni blir i god tid innan ert flyg avgår upphämtade och körda till flygplatsen. Hoppas ni haft en helt fantastisk resa och välkommen åter!

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Buenos Aires

Buenos Aires Patagonia El Calafate Perito Moreno Estancia Cristina Discovery Ushuaia Parc de Terre de Feu Lapataia Fagnano

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 19 820 kr / 10 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
02 pax
Pris per person19 820 kr

Priset inkluderar

 • Engelsktalande guider
 • 9 nätter på hotell i dubbelrum
 • Frukost varje dag
 • Biljetter till nationalparker

I priset ingår inte

 • Inrikesflyg
 • Internationella flyg
 • Dricks till guider och chaufförer

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Patagonien (7)

Fler reseidéer