Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Patagonien Kulturell upptäcksfärd i vinlandet

 • Klassiska sevärdheter
Denna 15 dagar långa rundresa tar er till vackra naturområden och några av Argentinas bästa vingårdar. Denna resa passar dig som vill uppleva ett land med stor mat- och vinkultur och samtidigt uppleva landets största sevärdheter. Ni börjar er resa i Argentinas huvudstad Buenos Aires och tar er sedan med inrikesflyg till Iguazu, salta och Mendoza. Under resans gång upplever ni bland annat världens ...

Denna 15 dagar långa rundresa tar er till vackra naturområden och några av Argentinas bästa vingårdar. Denna resa passar dig som vill uppleva ett land med stor mat- och vinkultur och samtidigt uppleva landets största sevärdheter. Ni börjar er resa i Argentinas huvudstad Buenos Aires och tar er sedan med inrikesflyg till Iguazu, salta och Mendoza. Under resans gång upplever ni bland annat världens största vattenfall på gränsen mellan Argentina och Brasilien, otrolig naturfenomen i området runt Salta och så får ni provsmaka Argentinas berömda viner i vin provinsen Mendoza.

Detta är ett rundreseförslag från vår lokala reseexpert Oleksandra. Programmet är tänkt att inspirera och visa på ett bra sätt hur man kan upptäcka Argentina och Patagonien! Det går helt att ändra och anpassa denna plan efter ens eget tycke. Ta kontakt med Oleksandra så att ni tillsammans kan skräddarsy just er resa.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Landsbygd
  Landsbygd
 • Botanik och flora
  Botanik och flora
 • Mat & vin
  Mat & vin
 • Gastronomi
  Gastronomi
 • Skog & djungel
  Skog & djungel

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Buenos Aires

Äventyret börjar i Argentinas huvudstad, Buenos Aires. Efter att ni landat på Buenos Aires internationella flygplats blir ni upphämtade av er engelsktalande guide och körda till ert hotell. På eftermiddagen är det dags för er första utflykt “Live Buenos Aires” för att upptäcka huvudstaden på ett annorlunda, icke traditionellt sätt. Under rundturen får ni uppleva “the balcony” där Evita, fru till före detta presidenten Juan Peron, ofta stod och pratade med befolkningen. Ni besöker sedan bland annat landmärket Plaza de Mayo, stadsdelar som La Boca, Palermo, Recoleta och San Telmo och sist men inte minst fotbollsarenan the Bombonera. Självklart får ni också idag chansen att lära er mer om Tango, som sägs komma från Argentina!

Etapper:
Buenos Aires

Dag 2: Upptäck Buenos Aires - tango show

Idag börjar ni dagen med en härlig frukost innan ni kan upptäcka Buenos Aires på egen hand. Om ni vill idag kan ni mot tillägg göra en utflykt till Estancia. Denna utflykt tar er till San antonio de Areco och den 180 år gamla ranchen, La Portena som fortfarande är helt intakt ännu idag. Ni spenderar hela dagen på landsbygden och får lära er allt om de argentinska traditionerna. En dag fullt med härlig natur och spännande historia och ni har möjlighet att testa på polo, åka vagn och få tips från en äkta Gaucho. På kvällen är det dags för en tango show och middag för att upptäcka denna härliga argentinska dans mera!

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Buenos Aires

Dag 3: Mot Iguazu och världens största vattenfall!

Idag efter en härlig frukost lämnar ni Argentinas huvudstad, efter ett par upplevelserika dagar och flyger till Iguazu. När ni landat på flygplatsen i Iguazu blir ni upphämtade och körda till ert hotell. Mot eftermiddagen är det dags för en utflykt till världens största vattenfall, Iguazu. Iguazu sträcker sig över 2.7 km på gränsen mellan Brasilien och Argentina och består av 275 vatten i olika storlekar. Idag besöker vi den  brasilianska sidan av vattenfallen. På den brasilianska sidan får ni en panorama utsikt över fallen och den absolut bästa utsikten. Här får ni uppleva vattenfallen från olika vinklar och ni kan via en lift ta er ut till en utsiktsplattform. Regnskogen runt om vattenfallen bjuder på en otroligt rik flora & fauna och om ni har tur kanske ni träffar på den nyfikna näsbjörnen.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Iguazu Falls

Dag 4: Iguazu - argentinska sidan

Idag besöker vi vattenfallen på den argentinska sidan och upptäcker förutom vattenfallen, ormbunkar, fjärilar, fåglar och andra djur som lever i denna regnskog. Ni kommer upptäcka vattenfallen både underifrån och uppifrån och känna en enorm respekt när ni står på toppen och ser rätt in i djävulens gap  ("Garganta del Diablo"). 

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Iguazu Falls

Dag 5: Mot Salta

Idag efter frukost lämnar ni Iguazu för att ta flyget till Salta. Väl framme blir ni upphämtade och körda till ert hotell. Resterande tid av dagen spenderar ni sedan på egen hand. Salta är en otroligt mysig stad med kullerstensgator och byggnader från kolonialtiden. Staden är dessutom omringad av berg, vilket gör att staden känns ännu vackrare. 

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Iguazu Falls, Salta

Dag 6: Upptäck Salta - mäktiga klippor och vingårdar

Börja dagen med en god frukost på hotellet innan det är dags för en utflykt till Lermadalen och dess historiska städer. Första stoppet blir Quebrada de las Conchas, där vatten och vind tillsammans har bildat mäktiga klippor som bland annat fått namnen Amfiteatern och Djävulens hals. Nästa stopp blir staden Cafayate där ni besöker några vingårdar. Efter lunch blir ni körda tillbaka till Salta och kan spendera resterande tid av dagen på egen hand. Lunch ingår inte.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Salta, Quebrada de las Conchas, Cafayate

Dag 7: Salta – Cachi - Cafayate

Idag efter frukost skall ni göra en utflykt till Calchaqui dalarna: Cachi och Cafayate. Ni är framme i Cachi vid lunchtid och tar då en paus och äter en god lokal lunch (inte inkluderat). Resan går sedan vidare genom bergiga landskap och vackra byar tills ni når Cafayate där ni tillbringar natten.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Salta, Cachi, Cafayate

Dag 8: Vingårdar

Idag utforskar ni olika vingårdar i området och får lära er allt om vinet som görs på vindruvan Torrontes. Denna druvan ger friska och aromatiska vita viner som är speciella för denna regionen och Argentina. Efter lunch blir ni körda tillbaka till Salta där ni kan spendera resterande tid av dagen på egen hand.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Salta

Dag 9: Saltöknen

Idag är det dags för en heldagsutflykt till saltslätten Salinas Grandes. Första stoppet under dagens utflykt är staden San Antonio de los Cobres där ni kan äta lunch och promenera runt. Ni fortsätter sedan resan mot den stora saltöknen Salinas Grandes som är täckt av mineraler och salt. Efter att ni njutit av detta speciella landskap kör ni vidare till dagens sista stopp Purmamarca, där ni spenderar natten.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Salta, San Antonio, Salinas Grandes, Purmamarca

Dag 10: De 7 färgade bergen

Idag efter frukost skall ni göra en heldagsutflykt till det vackra området Humahuaca som är en del av UNESCOs världsarv. Resan börjar i Purmamarca och ert första stopp för dagen blir de gamla ruinerna av fästningen Pucara, ett arkeologiskt museum och staden Huacalera. Ni fortsätter sedan till foten av de 7 färgade bergen (the hill of seven colors). Berget som namnet antyder består av 7 olika färger som har fått pigment från olika mineraler. Efter att ni skådat detta naturfenomen åker ni vidare till staden Humahuaca där ni besöker en gammal kyrka och självständighetsmonumentet av skulptören Soto Avendano. Sen eftermiddag vänder ni tillbaka mot Salta med stopp vid La Paleta del Pintor (Painters Palette). Väl framme i Salta kan ni efter en lång dag spendera kvällen på egen hand.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Salta, Humahuaca, Purmamarca

Dag 11: Mot Mendoza - vinregionen

Idag efter frukost blir ni upphämtade och körda till flygplatsen då ni skall ta ett flyg till “hjärtat av vinregionen”, nämligen Mendoza. Regionen är känd för att producera viner på hög nivå, så ni lär inte bli besvikna. När ni landat på flygplatsen blir ni upphämtade och körda till ert hotell. Spendera sedan resten av dagen på egen hand.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Salta, Mendoza

Dag 12: Vinprovning

Idag efter frukost skall ni på en privat vin rundtur till sub-regionen Lujan de Cuyo med en engelsktalande guide. Lujan de Cuyo är en region med ett otroligt vackert landskap och ni kommer idag vara omringade av några av Sydamerikas högsta berg. Ni besöker några av regionens mest kända vingårdar och provsmakar en rad olika lokala viner. Till lunch kan ni njuta av en fantastiska gourmeträtter med passande viner. Efter att ni lärt er allt om hur vin produceras och smakar blir ni körda tillbaka till Mendoza där ni spenderar kvällen på egen hand.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Mendoza, Luján de Cuyo

Dag 13: Upptäck Andernas flora och fauna

Idag börjar ni dagen med en härlig frukost innan ni kan upptäcka Mendoza på egen hand. Om ni vill idag kan ni mot tillägg göra en utflykt med en fyrhjulsdriven jeep över Anderna med en erfaren chaufför och engelsktalande guide. Utflykten passar perfekt för er som vill uppleva Andernas mäktiga flora och fauna. Om ni har tur kan ni få syn på rävar, Guanacos eller kondorer. Ni kommer befinna er på en högsta höjd på över 3200 meter över havsnivån. Under dagen besöker ni också the hill of 7 colors som är med på UNESCOs världsarvslista och  “Laguna de los Cangrejos”, där massvis med krabbor lever. Lunch äter ni sedan i staden Uspallata där de bjuds på klassisk argentinsk grill med utmärkta viner. Efter en lång dag kan ni sedan spendera eftermiddagen på egen hand.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Mendoza, Laguna de los Cangrejos

Dag 14: Mot Buenos Aires

Idag efter frukost blir ni upphämtade och körda till flygplatsen då ni skall ta ett flyg tillbaka till där resan började, Buenos Aires. När ni landat på flygplatsen blir ni upphämtade och körda till ert hotell. Spendera sedan resten av dagen på egen hand.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Mendoza, Buenos Aires

Dag 15: Hejdå Argentina

Idag efter frukost är det dags för hemresa. Ni blir i god tid innan ert flyg avgår upphämtade och körda till flygplatsen. Hoppas ni haft en helt fantastisk resa och välkommen åter!

Etapper:
Buenos Aires

Buenos Aires Iguazu Falls Salta Quebrada de las Conchas Cafayate Cachi San Antonio Salinas Grandes Purmamarca Humahuaca Mendoza Luján de Cuyo Laguna de los Cangrejos

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 21 480 kr / 15 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 pax
Pris per person21 480 kr

Priset inkluderar

 • Engelsktalande guider
 • Inrikesflyg
 • All transport mellan flygplatsen och hotell
 • 14 nätter på hotell i dubbelrum
 • Frukost varje dag

I priset ingår inte

 • Iguazu Falls (Cirka 30 USD för varje sida)
 • Försäkring och avbokningsskydd
 • Internationella flyg
 • Dricks till guider och chaufförer

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Patagonien (7)

Fler reseidéer