Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Patagonien

Din rundresa i Patagonien skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Patagonien

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Patagonien?

Patagonien, vare sig det argentinska eller chilenska, är ett äventyrens och kontrasternas resmål. Oavsett vilken slags resenär du är så kommer du att få dit lystmäte här. Älskar du snötäckta landskap och vintersport så väntar dig bildsköna skidorter som San Martin de los Andes i Neuquénprovinsen, eller San Carlos de Bariloche. Om du istället vill uppleva det vackra landskapets panoramavyer till fots så får du inte missa vandringsleden de sju sjöa... Patagonien, vare sig det argentinska eller chilenska, är ett äventyrens och kontrasternas resmål. Oavsett vilken slags resenär du är så kommer du att få dit lystmäte här. Älskar du snötäckta landskap och vintersport så väntar dig bildsköna skidorter som San Martin de los Andes i Neuquénprovinsen, eller San Carlos de Bariloche. Om du istället vill uppleva det vackra landskapets panoramavyer till fots så får du inte missa vandringsleden de sju sjöarna, El Camino de los Sietes Lagos på portugisiska. Nationalparken Lagin är ett annat alternativ till en vandring i den naturliga skönhetens tecken. Patagonien bjuder också på många chanser till spännande vattenaktiviteter. Ta dig till staden Junín de los Andes för dess otroliga öringfiske, eller ta dig ut i kajak för att utforska exempelvis Magellans sund eller Cap Horn. Se mer

Omdömen från våra resenärer som rest till Patagonien

4.7/5
1 omdöme
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Patagonien

Patagonien är den sydligaste delen av Sydamerika och sträcker sig över både Chile och Argentina! Området gränsar också till två hav, Atlanten i öst och Stilla havet i väst! Patagonien är en otroligt spännande region där det finns mycket intressant och vackert att upptäcka. För den aktive resenären är Patagonien ett perfekt resmål, med dess otroliga nationalparker, vackra snötäckta berg och många insjöar. Om du är intresserad av vandring rekommenderas den lilla staden El Calafate, då den är en perfekt utgångspunkt för vandringar i Nationalparken Los Glaciares. Nationalparken ligger i Argentina och som namnet antyder så är parken hem till ett flertall glaciärer. Längre västerut, i Chile, hittar du den spektakulära nationalparken Torres del Paine. I den här populära parken tar du dig fram mellan höga berg, lugna sjöar och forsande floder. Ta dig vidare till Ushuaia, den sydligaste spetsen av Sydamerika som också kallas ”världens ände”. Upptäck Eldslandets fascinerande flora och fauna och missa inte att ta dig ut i Beaglekanalen för att se det imponerande vilda djurlivet. Den här vilda och vackra regionen kommer få dig att häpna och garanterat ge dig minnen för livet! För att hjälpa dig på traven på vad du kan göra och se under din resa, så har vi samlat våra bästa tips nedan:

Vad kan man se och göra i Patagonien?

Sevärdheter

  • Nationalparken Los Glaciares: Förutom otroliga vandringsleder på is så erbjuder parken många häftiga utmaningar för den klättrings-intresserade! Besök ökensjön, Laguna del Desierto, den fina sjön Capri eller njut av synen av nationalparkens näst högsta topp på 3100 höjdmeter, Cerro Torre.
  • El Calafate: El Calafate är en liten stad i Patagonien som är en perfekt utgångspunkt när du skall upptäcka de mäktiga glaciärerna! Staden bjuder också på mysig shopping och många bra restauranger och caféer.
  • Torres del Paine: Nationalparken Torres del Paine ligger på den chilenska sidan och anses vara ett av världens vackraste vandringsområden! Här kan du uppleva utmanande vandring i fantastisk omgivning! Parken har också ett spektakulärt vattenfall med en vacker utsiktsplats som är väl värd ett besök!

Vad ska man göra i Patagonien?

  • Vandring: Patagonien med alla sina nationalparker och orörda natur är en otrolig vandrings miljö. Här finns det vandringsleder för både nybörjare, senior eller mer rutinerade vandrare!
  • Klättring: Klättra i Perito Moreno glaciären i Patagonien samtidigt som du kanske får se isen lossna och rasa ner i turkosa sjöar.
  • Valskådning: Bästa platsen för valskådning i Patagonien är definitivt den lilla staden Puerto Madryn. Valarna samlas utanför kusten från juli-december och du kan under din utflykt uppleva nyfikna valar som leker intill båten. Förutom valar hittar du också sälar, sjölejon och sjöfåglar i området.

När är bästa tiden att resa till Patagonien?

Bästa tiden att resa till Patagonien är året om, men vädret varierar väldigt mycket beroende på vilket område man befinner sig i. De varmaste månaderna är i genomsnitt i december, januari och februari och juli är den absolut kallaste månaden. Alltså så är Patagonien ett riktigt året-om-resmål!

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Patagonien?

Svenska resenärer behöver inte visum så länge resan inte överstiger 90 dagar. Notera att ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter din hemresan från Patagonien.

Hur tar man sig till Patagonien?

Att resa till Patagonien gör man enklast med flyg och det är flera flygbolag som flyger till Sydamerika från Sverige. Först behöver man flyga till antingen Chile eller Argentina och därifrån tar man sig fram lokalt med antingen hyrbil, båt, inrikesflyg eller buss.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage