Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Panama

Din skräddarsydda rundresa i Panama
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Panama som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå

Omdömen från resenärer efter deras resa i Panama

4.5/5
1 omdöme
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Panama

Till söder om Costa Rica och norr om Colombia ligger Panama - Bryggan mellan Centralamerika och Sydamerika. Här hittar du allt från Karibiska paradisöar, korallrev till den pulserande huvudstaden Panama City. Våra lokala reseexpert bor i Panama och genom att boka din resa via oss på Evaneos kommer du verkligen att kunna njuta av detta karibiska paradis - utan att missa några spännande sevärdheter.

Med Stilla havet i väster och Karibien i öst är det knappast förvånande att stränderna och naturen här är ett sant paradis. Lägg där till trevliga människor och ett kök som får smaklökarna att jubla! Panama är minst sagt en exotisk pärla som är svår att lämna. Med sin avslappnade "Mañana-mentalitet" känner man sig långt hemifrån i detta fantastiska land! Är du kanske intresserade av djurlivet och vill uppleva frodig regnskog med djur som apor och fåglar? Eller är du kanske mer intresserad av att ligga och ta det lugnt på stranden på någon av Panamas paradisstränder? Allt är möjligt och det är bara du som bestämmer vad du vill se & göra under din resa till Panama. Nedan har vi delat med oss är våra bästa Panama tips!

Vad ska man se och göra i Panama?

Sevärdheter

Ta en vattentaxi mellan små öar, inspireras av sengångarnas långsamma livsstil och njut av tropiska frukter på en kritvit strand. Våra agenter delar med sig av sina bästa tips:

  • Panama City: Latinamerikas metropol Panama City är fylld av restauranger i världsklass. En av våra favoriter är Restaurante El Caribe som serverar delikata rätter med en karibisk touch. Vi rekommenderar varmt bläckfisk i kokossås…
  • Panamakanalen: Den världsberömda 77 km långa Panamakanalen har varit i bruk sedan 1914 och är än idag en nyckel kanal för internationell sjöfart.
  • Isla Coiba: Ta dig till paradisön Isla Coiba och njut av lugnet på stranden eller snorkla med sköldpaddor och delfiner mitt ute i det blå!

Vad kan man göra i Panama?

  • Vandring: Utmana dig själv och gör en vandring genom Panamas tropiska regnskog.
  • Fiske: Endast 40 minuter från Panama city hittar du Gatunsjön som lämpar sig utmärkt för fiske!
  • Fågelskådning: Panama är känt för att vara ett riktigt fågelparadis och här går det att skåda upp till 1000 olika arter. Om du har tur kanske du får en glimt av Harpya och Tofsörn som är två av världens mest svårsedda rovfågelarter.

När är bästa tiden att resa till Panama?

Här finns två olika “årstider” - torrperioden från december till mitten av mars, samt regnperioden från mars till december. Vädret är behagligt året om och regnskurarna är sällan långvariga. Du kan alltså resa hit när som helst, med undantag från november om du vill undvika de stora turistmassorna och det tyngsta regnvädret.

Andra länder som du kanske gillar