Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Nya Zeeland

Din rundresa på Nya Zeeland skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor på Nya Zeeland

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Nya Zeeland?

Det här avlägsna landet ligger avskilt mitt emellan sydpolen och ekvatorn. Trots landets ringa storlek (ungefär som Storbritannien) har det en häpnadsväckande artrikedom och natur. För alla naturälskare är detta paradiset. Det tar lång tid att resa till Nya Zeeland och det är kanske ett resmål man inte återvänder till så många gånger i livet. Därför tycker vi det är viktigt att man gör det mesta av sin resa. När man ska resa till ett avlägset res...

Det här avlägsna landet ligger avskilt mitt emellan sydpolen och ekvatorn. Trots landets ringa storlek (ungefär som Storbritannien) har det en häpnadsväckande artrikedom och natur. För alla naturälskare är detta paradiset.


Det tar lång tid att resa till Nya Zeeland och det är kanske ett resmål man inte återvänder till så många gånger i livet. Därför tycker vi det är viktigt att man gör det mesta av sin resa. När man ska resa till ett avlägset resmål som Nya Zeeland kan det vara bra att ha ett lokalt stöd. Någon som verkligen kan detta resmål och vet vad man bara inte får missa. Hur man bor bra, hur man tar sig runt och hur lång tid det tar. 


Det är därför Evaneos har valt ut lokala resebyråer på Nya Zeeland 


Vi har valt ut bra, professionella reseaktörer som erbjuder skräddarsyddarundresor. Via vår hemsida kommer du i direktkontakt med en av de reseexperter som jobbar på dessa resebyråer. Efter du fyllt i vårt formulär och kommit i mail kontakt med reseexperten kommer denna hjälpa dig att planera och boka din resa. Du får en skräddarsydd upplevelse som är baserad på dig och dem du reser med. Vad är era intressen? Vad vill ni se och göra? Kanske har du en idé. Ofta vet man i alla fall vad man inte vill göra! För att inspirera dig har vi samlat förslag på resor man kan göra om man vill. Du kan ta avstamp i ett av dessa förslag om du vill eller bygga din resa från ruta ett!  

Se mer
Ta del av vår resguide
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Nya Zeeland

I sydvästra Stilla havet, sydöst om Australien, hittar du östaten Nya Zeeland. Välkommen till andra sidan Jordklotet! Här är du nästan så långt bort hemifrån som man kan komma. Nya Zeeland är ett land som har otroligt mycket att erbjuda på en yta som kan jämföras med vårt grannland Norge. Gröna bergskedjor, vulkaner, grottor och charmiga “hobbitbyar” - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. När du bokar en resa via Evaneos har du möjligheten att uppleva det bästa av både Nord- och Sydön, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Vad du vill göra är upp till dig och dina intressen, men nedan ger vi dig tips så att du skall få en minnesvärd Nya Zeeland resa!

Vill du kombinera din resa till Nya Zeeland med Australien är det bara att fråga din lokala expert som hjälper dig  att skräddarsy din resa efter just dina preferenser!

Vad ska man se och göra på Nya Zeeland?

Sevärdheter

På Nya Zeeland finns det otroligt många sevärdheter att välja mellan. - allt från Vacker natur till spännande historia. För att göra det lättare delar våra experter med sig av sina bästa tips:

 • Sagan om Ringen: Upplev de magiska omgivningarna där både Sagan om Ringen och The Hobbit-trilogin spelades in - här kan du till och med se hobbitarnas Fylke!
 • Auckland: På den norra ön är ett stopp i Auckland ett måste. Staden breder ut sig mellan hav och vulkaner och symboliseras ofta av det berömda Sky Tower med sina 328 meter.
 • Upptäck Maorikulturen: Det är också på den norra sidan av ön du kan upptäcka Maorikulturen. Maorierna är Nya Zeelands urinvånare. Den här unika kulturen har funnits på Nya Zeeland i mer än 1300 år och dess traditionella konst, musik och matlagning kommer att fascinera dig.
 • Stewart Island: Besök  Steward Island som är mest känd för sin spektakulära natur och sina många vackra fågelarter, lika ovanliga som fascinerande.
 • Mount Cook: Besök och beundra Nya Zeelands högsta topp, Mount Cook, med sina 3,724 meter. Här hittar du både glaciärer och snötäckta bergstoppar.

Vad kan man göra på Nya Zeeland?

Nya Zeelands främsta tillgång är dess makalösa och dramatiska landskap. I detta kontrastrika land upplever du fjordar och glaciärer i syd och ett subtropiskt klimat i norr. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Bada i Varma källor: Den norra ön bjuder på häftig natur i form av gejsrar och varma källor. Ta ett dopp, koppla av och glöm vardagens stress och att-göra-listor...
 • Vandra: Är du intresserad av vandring så kan du ta dig längs med den makalöst vackra Milford Sound fjorden. Följ leden Milford Track som anses vara en av de vackraste i världen. Eller Tongagiro Crossing, där du kan röra dig mellan vulkaner och turkosa bergssjöar.
 • Forsränning & terrängcykling: Nya Zeeland erbjuder många fartfyllda aktiviteter såsom forsränning och terrängcykling i vackra omgivelser.
 • Val & delfinskådning: Bästa platsen att se valar & delfiner på är definitivt Kaikoura som ligger på södra ön. Här kan du skåda valar & delfiner från en båt och samtidigt njuta av havsvindarna. 

När ska man åka till Nya Zeeland?

Den bästa perioden är december till mars, då det är som varmast. Även april och november är en bra period. I april börjar hösten och Nya Zeelands indiansommar, och i november är våren i full blomst. Vintrarna på Nya Zeeland kan bli kalla och blåsiga. Vill du resa under den här perioden är en skidresa ett utmärkt val.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att åka till Nya Zeeland?

Svenska resenärer kan stanna upp till tre månader på Nya Zeeland utan visum. Dock måste man kunna visa upp en returbiljett samt bevisa att man klarar sig ekonomiskt. Mer information hittar du på Nya Zeelands officiella turistsida: http://www.newzealand.com/uk/visas-and-immigration/

Hur tar man sig till Nya Zeeland?

Många olika flygbolag reser från Stockholm Arlanda till Auckland. Med lite framhållning kostar resan drygt 10 000 kr tur-retur, men priserna kan stiga upp till 20 000 kr. Räkna med att resan tar minst 24 timmar med ett eller två byten.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage