Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Logga in
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Nya Zeeland

Planera din rundresa på Nya Zeeland med en lokal expert
Inspireras av våra rundresor skapade av lokala reseexperter. Låt en expert med lokalkännedom planera din resa!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Nya Zeeland som går att skräddarsy

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Self-Drive Outdoor Paradise
Ca. 25 Dagarfrån24 920 kr
Classic Self-Drive Tour - North and South Islands
Ca. 19 Dagarfrån18 750 kr
Self-Drive Through the North Island
Ca. 14 Dagarfrån16 450 kr
Discovery Tour - On the Footsteps of LOTR
Ca. 21 Dagarfrån31 050 kr
Perfect Honeymoon
Ca. 10 Dagarfrån46 840 kr
Ultimate Family Adventure
Ca. 17 Dagarfrån41 590 kr
Wine, Food And Culture
Ca. 13 Dagarfrån43 570 kr

Börja planera din resa

I sydvästra Stilla havet, sydöst om Australien, hittar du östaten Nya Zeeland. Våra professionella reseexperter bor och lever på Nya Zeeland och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Gröna bergskedjor, vulkaner, grottor och charmiga “hobbitbyar” - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Nord- och Sydön, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta natursköna paradis - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra på Nya Zeeland?

Välkommen till andra sidan jordklotet! Här är du nästan så långt bort hemifrån som man kan komma. Upplev de magiska omgivningarna där både Sagan om Ringen och The Hobbit-trilogin spelades in - här kan du till och med se hobbitarnas Fylke! Prova någon av de många fartfyllda aktiviteter som som forsränning, terrängcykling eller besök någon av landets spännande grottor. Eller varför inte åka på val- eller delfinskådning? Vill du kombinera din resa till Nya Zeeland med Australien är det bara att fråga din lokala expert som hjälper dig  att skräddarsy din resa efter just dina preferenser!

Vad kan man se på Nya Zeeland?

Nya Zeelands främsta tillgång är dess makalösa och dramatiska landskap. I detta kontrastrika land upplever du fjordar och glaciärer i syd och ett subtropiskt klimat i norr. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • På den norra ön är ett stopp i Auckland ett måste. Staden breder ut sig mellan hav och vulkaner och får ofta symboliseras av det berömda Sky Tower med sina 328 meter.
  • Det är också på den norra ön som du kan upptäcka Maorikulturen. Maorierna är Nya Zeelands urinvånare. Den här unika kulturen har funnits på Nya Zeeland i mer än 1300 år och dess traditionella konst, musik och matlagning kommer att fascinera dig.
  • Den norra ön bjuder även på häftig natur i form av gejsrar och varma källor. Ta ett dopp i varma källor, koppla av och glöm vardagens stress och att-göra-listor.
  • Den södra ön är känd för sin ojämförliga natur. Vandra i bergen och beundra Nya Zeelands högsta topp, Mount Cook, med sina 3,724 meter. Här hittar du både glaciärer och snötäckta bergstoppar.
  • Vill du vandra på Nya Zeeland kan du ta dig längs med den makalöst vackra Milford Sound fjorden. Följ leden Milford Track som anses vara en av de vackraste i världen. Eller Tongagiro Crossing, där du kan röra dig mellan vulkaner och turkosa bergssjöar.
  • Söder om den södra ön finner du Stewart Island. Ön är mest känd för sin spektakulära natur och sina många vackra fågelarter, lika ovanliga som fascinerande.

När ska man åka till Nya Zeeland?

Den bästa perioden är december till mars, då det är som varmast. Även april och november är en bra period. I april börjar hösten och Nya Zeelands indiansommar, och i november är våren i full blomst. Vintrarna på Nya Zeeland kan bli kalla och blåsiga. Vill du resa under den här perioden är en skidresa ett utmärkt val.

Behöver man ett visum för att åka till Nya Zeeland?

Svenska resenärer kan stanna upp till tre månader på Nya Zeeland utan visum. Dock måste man kunna visa upp en returbiljett samt bevisa att man klarar sig ekonomiskt. Mer information hittar du på Nya Zeelands officiella turistsida: http://www.newzealand.com/uk/visas-and-immigration/

Hur tar man sig till Nya Zeeland?

Många olika flygbolag reser från Stockholm Arlanda till Auckland. Med lite framhållning kostar resan drygt 10 000 kr tur-retur, men priserna kan stiga upp till 20 000 kr. Räkna med att resan tar minst 24 timmar med ett eller två byten.

Andra länder som du kanske gillar