Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Norge

Din skräddarsydda rundresa i Norge
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Norge som du kan skräddarsy och anpassa

Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Norge

Välkommen till vårt långsmala grannland, Norge! Detta lilla land har en otrolig natur med många fjordar och fjäll. Här kan du följa vikingarnas fotspår och ta den traditionella vägen längs med kusten, Hurtigruten. Rederiet är ett av världens mest berömda och båtresan täcker hela Norges kust från Bergen till Kirkenes och ända till gränsen till Ryssland. Hela sträckan är kring 2500 sjömil och passerar bland annat världsarv som Nærøyfjorden och Geirangerfjorden samt Lofoten och Nordkap.

En del av en levande historia var den här rutten länge det främsta sättet att ta sig från nord till syd i Norge och för många av hamnarna på rutten är Hurtigruten fortfarande livsviktig. Missa inte att göra ett stopp i Lofotens skärgård, här utgör den frodiga naturen och det vilda bergslandskapet bakgrund till de söta färgglada husen. Fjordens klarblå vatten får omgivningarna att se ut som en magnifik tavla. Detta är också en perfekt plats för att komma nära den lokala floran och faunan med många spännande fåglar och ett imponerande marinliv. För den som älskar fisk och skaldjur är detta verkligen paradiset, här är allt fiskat lokalt och det finns ingen brist på läckerheter. På Hurtigruten är all mat från området och såklart säsongsbaserat, vilket också hjälper de lokala samhällena. För att ge dig inspiration till din kommande Norge resa, så har vi samlat våra bästa tips nedan:

Vad ska man se och göra i Norge?

Sevärdheter

 • Vigelandsparken: Välkommen till världens största skulpturpark mitt i Oslo centrum! Här kan du njuta av cirka 200 olika skulpturen som är gjorda av en och samma artist, nämligen Gustav Vigeland!
 • Holmenkollen: Holmenkollen med sin stora hoppbacke ligger ett stenkast från Oslo centrum och är ett måste om du besöker Oslo. Promenera upp i hopptornet och blicka ut över hela Oslo, en magiskt syn!
 • Trolltunga: Norges häftigaste naturattraktion! Trolltunga är en klippavsats som hänger ut över sjön Ringedalsvattnet! Att vandra upp är ganska fysiskt krävande men väl värt när man står ute på klippan och bara kan njuta av fantastisk utsikt.
 • Fløibanen: Besöker du Bergen så är Fløibanen ett måste! Ta bergbanan upp för fjället och få en spektakulär utsikt över staden. För den hurtiga så går det att gå upp för fjället också!
 • Munchmuseet: För den konstintresserade rekommenderar vi ett besök till Munchmuseet i Oslo. Här kan du njuta av konsten Edvard Munchs skänkte till Oslo-stad.

Vad kan man göra i Norge?

 • Vandring: Norge erbjuder vandringsleder för alla, oavsett om du är den mer erfarne vandraren eller nybörjare. Här kan alla följa med “på tur”!
 • Åka skidor: Varför inte göra som en riktigt norrman och “stå på ski”. Åk skidor i OS-backarna i Lillehammer eller upptäck tjusningen med längdskidåkning. Om du är ute efter sommar åkning, så hittar du självklart detta här också, I Stryn kan du åka skidor året om.
 • Hurtigruten: Res längs norska kusten på “världens vackraste sjöresa”. Hela resan sträcker sig runt 2500 sjömil från syd till nord.

Andra länder som du kanske gillar