Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman
Norge

Resor till Norge

Din rundresa i Norge skapad av en lokal researrangör
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Norge

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.
Din lokala expert förbereder idéer för att kunna hjälpa dig att planera din resa
Du kan kontakta researrangören för att skapa en resa tillsammans.

Varför ska man resa till Norge?

Nog för att detta är lillebror i väster, men Norge är på många sätt både unikt och sevärt. Nära hem kommer du ändå känna dig långt borta, omringad av ett landskap som kommer få dig att häpna! Här kan du komma till Europas nordligaste punkt och landet har kontinentens näst lägsta befolkningstäthet. Det ligger också på plats nummer ett i världen i The Human Development Index. Norge är inte bara ett land som präglas av hög livskvalitet, det är också... Nog för att detta är lillebror i väster, men Norge är på många sätt både unikt och sevärt. Nära hem kommer du ändå känna dig långt borta, omringad av ett landskap som kommer få dig att häpna! Här kan du komma till Europas nordligaste punkt och landet har kontinentens näst lägsta befolkningstäthet. Det ligger också på plats nummer ett i världen i The Human Development Index. Norge är inte bara ett land som präglas av hög livskvalitet, det är också ett fantastiskt land att resa i! En resa till Norge är som att komma till Moder Natur själv. Hav och berg bildar tillsammans sublima landskap, nationalparker, sjöar, glaciärer, skogar och fantastiska fjordar. Norge är precis som Sverige ett land vars landskap förändras mycket med årstiderna. I norra Norge bjuder sommaren på dagar där solen aldrig går ned och överallt exploderar naturen i tusentals färger. På vintern klär naturen på sig sin vita kappa och tiden för vintersporter är kommen. Det är också under vintersäsongen som norrskenet är som mest spektakulärt. Ärligt talat, är bara detta eteriska fenomen värt att besöka landet för! Lämpligen är Norge likaså det perfekta resmålet för familjen med de många spännande äventyrliga aktiviteter som väntar här. Se mer

Omdömen från våra resenärer som rest till Norge

4.6/5
1 omdöme

Börja planera din resa i Norge

Välkommen till vårt långsmala grannland, Norge! Detta lilla land har en otrolig natur med många fjordar och fjäll. Här kan du följa vikingarnas fotspår och ta den traditionella vägen längs med kusten, Hurtigruten. Rederiet är ett av världens mest berömda och båtresan täcker hela Norges kust från Bergen till Kirkenes och ända till gränsen till Ryssland. Hela sträckan är kring 2500 sjömil och passerar bland annat världsarv som Nærøyfjorden och Geirangerfjorden samt Lofoten och Nordkap.

En del av en levande historia var den här rutten länge det främsta sättet att ta sig från nord till syd i Norge och för många av hamnarna på rutten är Hurtigruten fortfarande livsviktig. Missa inte att göra ett stopp i Lofotens skärgård, här utgör den frodiga naturen och det vilda bergslandskapet bakgrund till de söta färgglada husen. Fjordens klarblå vatten får omgivningarna att se ut som en magnifik tavla. Detta är också en perfekt plats för att komma nära den lokala floran och faunan med många spännande fåglar och ett imponerande marinliv. För den som älskar fisk och skaldjur är detta verkligen paradiset, här är allt fiskat lokalt och det finns ingen brist på läckerheter. På Hurtigruten är all mat från området och såklart säsongsbaserat, vilket också hjälper de lokala samhällena. För att ge dig inspiration till din kommande Norge resa, så har vi samlat våra bästa tips nedan:

Vad ska man se och göra i Norge?

Sevärdheter

 • Vigelandsparken: Välkommen till världens största skulpturpark mitt i Oslo centrum! Här kan du njuta av cirka 200 olika skulpturen som är gjorda av en och samma artist, nämligen Gustav Vigeland!
 • Holmenkollen: Holmenkollen med sin stora hoppbacke ligger ett stenkast från Oslo centrum och är ett måste om du besöker Oslo. Promenera upp i hopptornet och blicka ut över hela Oslo, en magiskt syn!
 • Trolltunga: Norges häftigaste naturattraktion! Trolltunga är en klippavsats som hänger ut över sjön Ringedalsvattnet! Att vandra upp är ganska fysiskt krävande men väl värt när man står ute på klippan och bara kan njuta av fantastisk utsikt.
 • Fløibanen: Besöker du Bergen så är Fløibanen ett måste! Ta bergbanan upp för fjället och få en spektakulär utsikt över staden. För den hurtiga så går det att gå upp för fjället också!
 • Munchmuseet: För den konstintresserade rekommenderar vi ett besök till Munchmuseet i Oslo. Här kan du njuta av konsten Edvard Munchs skänkte till Oslo-stad.

Vad kan man göra i Norge?

 • Vandring: Norge erbjuder vandringsleder för alla, oavsett om du är den mer erfarne vandraren eller nybörjare. Här kan alla följa med “på tur”!
 • Åka skidor: Varför inte göra som en riktigt norrman och “stå på ski”. Åk skidor i OS-backarna i Lillehammer eller upptäck tjusningen med längdskidåkning. Om du är ute efter sommar åkning, så hittar du självklart detta här också, I Stryn kan du åka skidor året om.
 • Hurtigruten: Res längs norska kusten på “världens vackraste sjöresa”. Hela resan sträcker sig runt 2500 sjömil från syd till nord.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage