Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Norge

Din skräddarsydda rundresa i Norge
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Norge som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
 • Klassiska sevärdheter
Exotic Lofoten Islands Road Trip
Ca. 7 Dagar från 11 550 kr
 • Klassiska sevärdheter
Discover the Fjords on a Road Trip
Ca. 8 Dagar från 9 950 kr
 • Sport & äventyr
A Family Fjord Adventure
Ca. 12 Dagar från 13 200 kr
res i grupp
 • Sport & äventyr
The Fjords by Kayak
Ca. 6 Dagar från 14 230 kr
 • Sport & äventyr
Winter in the Fjords
Ca. 8 Dagar från 19 600 kr
 • Annorlunda & genuint
Northern Lights Road Trip
Ca. 5 Dagar från 14 440 kr
 • Annorlunda & genuint
Lofoten Winter Highlights, 5 Days
Ca. 5 Dagar från 8 660 kr

Börja planera din resa i Norge

Välkommen till vårt långsmala grannland, Norge! Detta lilla land har en otrolig natur med många fjordar och fjäll. Här kan du följa vikingarnas fotspår och ta den traditionella vägen längs med kusten, Hurtigruten. Rederiet är ett av världens mest berömda och båtresan täcker hela Norges kust från Bergen till Kirkenes och ända till gränsen till Ryssland. Hela sträckan är kring 2500 sjömil och passerar bland annat världsarv som Nærøyfjorden och Geirangerfjorden samt Lofoten och Nordkap.

En del av en levande historia var den här rutten länge det främsta sättet att ta sig från nord till syd i Norge och för många av hamnarna på rutten är Hurtigruten fortfarande livsviktig. Missa inte att göra ett stopp i Lofotens skärgård, här utgör den frodiga naturen och det vilda bergslandskapet bakgrund till de söta färgglada husen. Fjordens klarblå vatten får omgivningarna att se ut som en magnifik tavla. Detta är också en perfekt plats för att komma nära den lokala floran och faunan med många spännande fåglar och ett imponerande marinliv. För den som älskar fisk och skaldjur är detta verkligen paradiset, här är allt fiskat lokalt och det finns ingen brist på läckerheter. På Hurtigruten är all mat från området och såklart säsongsbaserat, vilket också hjälper de lokala samhällena. För att ge dig inspiration till din kommande Norge resa, så har vi samlat våra bästa tips nedan:

Vad ska man se och göra i Norge?

Sevärdheter

 • Vigelandsparken: Välkommen till världens största skulpturpark mitt i Oslo centrum! Här kan du njuta av cirka 200 olika skulpturen som är gjorda av en och samma artist, nämligen Gustav Vigeland!
 • Holmenkollen: Holmenkollen med sin stora hoppbacke ligger ett stenkast från Oslo centrum och är ett måste om du besöker Oslo. Promenera upp i hopptornet och blicka ut över hela Oslo, en magiskt syn!
 • Trolltunga: Norges häftigaste naturattraktion! Trolltunga är en klippavsats som hänger ut över sjön Ringedalsvattnet! Att vandra upp är ganska fysiskt krävande men väl värt när man står ute på klippan och bara kan njuta av fantastisk utsikt.
 • Fløibanen: Besöker du Bergen så är Fløibanen ett måste! Ta bergbanan upp för fjället och få en spektakulär utsikt över staden. För den hurtiga så går det att gå upp för fjället också!
 • Munchmuseet: För den konstintresserade rekommenderar vi ett besök till Munchmuseet i Oslo. Här kan du njuta av konsten Edvard Munchs skänkte till Oslo-stad.

Vad kan man göra i Norge?

 • Vandring: Norge erbjuder vandringsleder för alla, oavsett om du är den mer erfarne vandraren eller nybörjare. Här kan alla följa med “på tur”!
 • Åka skidor: Varför inte göra som en riktigt norrman och “stå på ski”. Åk skidor i OS-backarna i Lillehammer eller upptäck tjusningen med längdskidåkning. Om du är ute efter sommar åkning, så hittar du självklart detta här också, I Stryn kan du åka skidor året om.
 • Hurtigruten: Res längs norska kusten på “världens vackraste sjöresa”. Hela resan sträcker sig runt 2500 sjömil från syd till nord.

Andra länder som du kanske gillar