Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Nepal Hälften vandring, hälften safari - en fullspäckad rundresa

 • Annorlunda & genuint
En 17 dagar lång rundresa med vandring och safari i fokus. Ni startar resan i Kathmandu för sightseeing innan ni flyger vidare till Pokhara för att påbörja en 5 dagar lång vandring genom magiska landskap och historiska byar. Ni vilar upp er i staden Pokhara under två dagar innan ny flyger ner till nationalparken Chitwan. Här upplever ni både jeepsafari och kanotpaddling längs med floden Rapti. Hel...

En 17 dagar lång rundresa med vandring och safari i fokus. Ni startar resan i Kathmandu för sightseeing innan ni flyger vidare till Pokhara för att påbörja en 5 dagar lång vandring genom magiska landskap och historiska byar. Ni vilar upp er i staden Pokhara under två dagar innan ny flyger ner till nationalparken Chitwan. Här upplever ni både jeepsafari och kanotpaddling längs med floden Rapti. Hela rundresan avslutas i en lugn atmosfär på ett lyxigt wellnesshotell i närheten av Kathmandu. Detta reseförlag är skapat av vår erfarna reseexpert i syfte att ge inspiration. Reseförslaget går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era behov och önskemål! Kom ihåg att flyg inte ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Berg
  Berg
 • Vandring
  Vandring
 • Safari
  Safari
 • Meditation
  Meditation

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst Nepal

Ni landar i underbara Nepal och en representant möter er och kör er till hotellet. På hotellet får ni en välkomstdrink och en kort genomgång av vad som väntar under rundresan.

Transport:  Cirka 15 min 

Etapper:
Katmandu
Boende
Manaslu: Katmandu)

Dag 2: Kulturella höjdpunkter i Kathmandu

Efter frukost är det dags att ta sig an denna vibrerande huvudstad! Ni börjar med att besöka sevärdheter som finns med på UNESCOs världsarvslista som exempelvis Patan Durbar Square och templet vid namn Swayambhunath varifrån ni får en fantastisk utsikt över dalen i Khatmandu. Senare på kvällen besöker ni ett annat heligt buddhistiskt tempel - Pashupatinath Temple. Längs med floden Bagmati kommer ni ta del av Aarati - ett spektakel som lockar stor publik med sina klassiska instrument, danser, rökelser och oljelampor.

Etapper:
Katmandu
Boende
Manaslu: Katmandu)

Dag 3: Fri dag i Pokhara

En flygtur på 25 minuter tar er till den vackra staden Pokhara, belägen 20 mil väster om Kathmandudalen. Ni har en fri dag där vi rekommenderar att utforska staden till fots. Här finns flera vackra sjöar och staden erbjuder en panoramautsikt över himmalayanska bergstoppar. Ta del av lugnet som råder på denna vackra plats och ta en kvällspromenad längs med sjön Pewa.

​Transport: Cirka 1 timma

Etapper:
Katmandu, Pokhara
Boende
Bahari: Pokhara)

Dag 4: Resans första vandring

Ät en rejäl frukost innan er guide kör er västerut till Nayapool. Här börjar er vandring mot Hiley. Efter en 15 min kort promenad längs med forsen Modi Khola når ni Birehanti som är en stor by med tehus och affärer. Vandringsleden fortsätter genom byn och vidare längs med floden Bhurungdi Khola. I slutet börjar det bli lite mer fysiskt krävande då sista biten upp till Hiley går uppför. Ni övernattar på ett klassisk Nepaliesiskt hotell, ett så kallat Tea house.

Transport: Cirka 90 minuter

Vandring: Cirka 4 timmar

Etapper:
Pokhara, Hiley

Dag 5: Ghorepani

Dagen börjar som vanligt med en god frukost innan det är dags att snöra på sig vandringskängorna igen. Sträckan mellan Hiley till Tikledhunga är tämligen enkel. Här vilar ni ett slag innan vandringen fortsätter med en brant stigning till byn Ulleri. Från Ulleri är stigningen inte längre lika brant och ni går genom vackra ek- och rhodedodronskogar. Ni når slutmålet Ghorepani där ni spenderar natten.

​Vandring: Cirka 6 timmar

Etapper:
Hiley, Ghorepani

Dag 6: Poon Hill

Den här morgonen går ni upp tidigt för att vandra till Poon Hill. När ni når toppen kommer ni ta del en solnedgång utan dess like med en panoramautsikt över himalaya. Ni går tillbaka till Ghorephani för att njuta av en välförtjänt frukost. Dagens vandring fortsätter via Deurali, Bahnthali för att till sist nå Tadapani som ligger på höjden 2570 m.ö.h.

Vandring: Cirka 6 timmar

Etapper:
Ghorepani, Tadapani

Dag 7: Ghandruk

Nu är de längsta vandringsdagarna över och idag väntar en tur på 3 timmar. Ni äter frukost i Tadapani och sätter kurs mot Ghandruk. En otroligt vacker liten by där ni kan strosa eller besöka Gurung museum.

​Vandring: Cirka 3 timmar

Etapper:
Tadapani, Ghandruk

Dag 8: Sista vandringsdagen

Idag börjar resans sista vandring!  Ni vandrar ner mot Pothana, Dhampus och till slut Phedi. Därifrån blir ni körda till Pokhara och checkar in på ert hotell. Ni har eftermiddag och kväll helt till ert förfogande och vi föreslår en kvällspromenad längs den vackra sjön Pewa.

Vandring: Cirka 3 timmar

Transport: Cirka 30 minuter

Etapper:
Ghandruk, Pokhara

Dag 9: Sightseeing i Pokhara

Efter frukost är det dags för en halvdag med sightseeing i Pokhara där ni kommer besöka tempel, grottor och vattenfall. Senare kommer ni ta en båttur i sjön Phewa och ta er till Barahitemplet som ligger mitt i sjön. Ni avslutar dagen med en kort hike till den Peace Pagoda som är en buddhistisk stupa varifrån ni kan få en magisk vy över Pokharadalen och Annapurna. På kvällen är ni fria att göra precis vad ni vill.

Etapper:
Pokhara
Boende
Atithi Resort & Spa: Pokhara)

Dag 10: Bandipur

På morgonen blir ni körda till kulturbyn Bandipur som erbjuder en härlig mix av historia, arkitektur, vackra vyer och spännande grottor.

​Transport: 3 timmar

Etapper:
Bandīpur
Boende
the Old Inn Bandipur: Bandīpur)

Dag 11: Chitwan National Park

Ni kör till Chitwan direkt efter frukost för att checka in på ert hotell och ta det lite lugnt på ert hotellrum. När ni känner er utvilade går ni igenom, tillsammans med er naturguide, de kommande dagarnas program. En kort guidad tur i byn och en kvällspromenad längs floden Rapti får avsluta dagen.

​Transport: Cirka 4 timmar

Etapper:
Pokhara, Chitwan
Boende
Hôtel Temple Tiger: Chitwan National Park)

Dag 12: Jeepsafari & kanotpaddling

Idag ska ni utforska djurlivet i Nepal. Ni börjar dagen tidigt efter frukost och hinner med att kika på elefantbebisar, kanotpaddling i floden Rapti och fågelskådning. Efter lunch är det dags för jeep-safari under vilken ni kommer upptäcka flera olika spännande djur, all från apor till leoparder och tigrar.

Etapper:
Chitwan
Boende
Hôtel Temple Tiger: Chitwan National Park)

Dag 13: Chitwan

På morgonen besöker ni en by för en guidad tur som berör sociala och kulturella aspekter av byinvånarna och deras livsstil. Efter lunch står elefantsafari på schemat! Från elefantryggen har ni chansen att få syn på en mängd olika djur.

Etapper:
Chitwan
Boende
Hôtel Temple Tiger: Chitwan National Park)

Dag 14: Tillbaka till Kathmandu

Efter frukost får ni transfer till flygplatsen och flyger tillbaka till Kathmandu. Vid ankomsten möts ni av en representant som tar er till Dhulikhel. Det är dags för den lugnaste delen av resan: Ni checkar in på Dwarkas Resort, en plats som bygger på forntida kunskap och filosofi om vikten av att ta hand om sig själv och naturen. Resorten är beläget i ett fantastiskt landskap och erbjuder avkoppling och en möjlighet att utforska kontakten mellan sinnet, kroppen och naturen.

Transport: Cirka 40 minuter

Etapper:
Tillbaka, Katmandu, Dhulikhel
Boende
Dwarika's Resort : Dhulikhel)

Dag 15: Avkoppling

Den här dagen spenderas på resorten och ni själva bestämmer vad ni vill göra. Ni kan gå på yogaklasser, keramikkurser, meditation, simma i poolen eller prova på ljusterapi.

Etapper:
Dhulikhel

Dag 16: Sightseeing i Bhaktapur

Ni äter en trevlig frukost och blir sedan körda till Bhaktapur. En stad som är rik på skönhet och uråldriga Hinduistiska och buddhistiska platser och tempel. Ni går en guidad tur som tar er genom Durbar Square, Taumadi Square och Pottery Square. Ni åker tillbaka till resorten på kvällen för en avskedsmiddag.

Etapper:
Bhaktapur
Boende
Dwarika's Resort : Dhulikhel)

Dag 17: Hejdå Nepal!

Det är dags att säga hejdå till Nepal för den här gången. Ni blir upphämtade på hotellet tre timmar innan ert flyg avgår.

Transport: Cirka 15 minuter


Katmandu Pokhara Hiley Ghorepani Tadapani Ghandruk Bandīpur Chitwan Tillbaka Dhulikhel Bhaktapur

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 27 200 kr / 17 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax4 Pax6 PaxSingle Supplement
Kostnad per person28 700 kr27 200 kr26 100 kr13 430 kr

Priset inkluderar

 • Inrikesflyg
 • Transfer
 • Boende
 • All frukost
 • Avskedsmiddagen på Dwarika’s hotel
 • En erfaren och engelstalande guide
 • Djungel+Safaripaketet i Chitwan inklusive alla måltider
 • Vandringspaketet med boende, måltider, guide & väskbärare
 • Alla statliga skatter

I priset ingår inte

 • Flyg från/till Sverige
 • Visumkostnader (25 USD per person)
 • Reseförsäkring
 • Sightseeing som inte nämns i dagsprogrammet
 • Entrékostnader
 • Måltider som inte nämns i dagsprogrammet
 • Dricks till all servicepersonal
 • Kostnad vid check out enligt hotellens policy
 • Andra kostnader som kan uppkomma i samband med inställda flyg och förseningar, plötsliga prisökningar på hotell eller transport

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Nepal (15)

Fler reseidéer