Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

NepalLättare vandring och kulturella upptäckter

 • Annorlunda & genuint
Det här en 14 dagar lång rundresa för den som är sugen på att ta del av Nepals absoluta höjdpunkter men också vandra enklare vandringsleder. De första dagarna inleds med sightseeing i Kathmandu innan ni flyger till Pokhara för att påbörja 5 dagars vandring bland magiska omgivningar. Nätterna under vandringen spenderas på typiska gästhus, även kallat Teahouses. Ni har hela tiden sällskap av en...

Det här en 14 dagar lång rundresa för den som är sugen på att ta del av Nepals absoluta höjdpunkter men också vandra enklare vandringsleder. De första dagarna inleds med sightseeing i Kathmandu innan ni flyger till Pokhara för att påbörja 5 dagars vandring bland magiska omgivningar. Nätterna under vandringen spenderas på typiska gästhus, även kallat Teahouses. Ni har hela tiden sällskap av en erfaren engelsktalande guide och en till person som hjälper till med er packning. Rundresan avslutas med återhämtning på ett lyxigt spa- och wellness hotell i närheten av Kathmandu. Detta reseförlag är skapat av vår erfarna reseexpert i syfte att ge inspiration. Reseförslaget går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era behov och önskemål! Kom ihåg att flyg inte ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Berg
  Berg
 • Kulturell sightseeing
  Kulturell sightseeing
 • Meditation
  Meditation
 • Vandring
  Vandring

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Välkommen till underbara Nepal! Ni landar på Kathmandus flygplats och en representant möter er för att ta er till hotellet, transfern tar drygt 15 minuter. På hotellet får ni en välkomstdrink medan ni lyssnar på en genomgång av vad som väntar under rundresan.

​Transport:  Cirka 15 min

Etapper:
Katmandu
Boende
Manaslu: Katmandu)

Dag 2: Kulturella höjdpunkter i Kathmandu

Efter frukost är det dags att ta sig an denna vibrerande huvudstad! Ni kommer att börjar med att besöka sevärdheter som finns med på UNESCOs världsarvslista. Ni kommer bland att se det historiska torget Durbar Square och templet Swayambhunath varifrån ni får en fantastisk utsikt över dalen i Kathmandu. Senare på kvällen besöker ni ett annat heligt buddhistiskt tempel - Pashupatinath Temple. Längs med floden Bagmati kommer ni ta del av Aarati - ett spektakel som lockar stor publik med sina klassiska instrument, danser, rökelser och oljelampor.

Etapper:
Katmandu
Boende
Manaslu: Katmandu)

Dag 3: Historiska Bhaktapur

Efter frukost åker ni till österut mot staden Bhaktapur. En stad som är rik på skönhet och uråldriga hinduistiska och buddhistiska platser och tempel. Ni går en guidad tur som tar er genom Durbar Square, Taumadi Square och Pottery Square. Under eftermiddagen åker ni tillbaka till Kathmandu där ni åter igen spenderar natten.

​Transport: Cirka 45 min

Etapper:
Katmandu, Bhaktapur, Tillbaka
Boende
Manaslu: Katmandu)

Dag 4: Upptäck Pokhara på egen hand

Den här morgonen får ni transfer till flygplatsen. En flygtur på 25 minuter tar er till den vackra staden Pokhara, belägen 20 mil väster om Kathmandudalen. Ni har en fri dag där vi rekommenderar att utforska staden till fots. Här finns flera vackra sjöar med kringgärdande berg och dalar.

Flyg: Cirka 25 minuter

Bil: Cirka 30 minuter

Etapper:
Pokhara

Dag 5: Vandra bland svindlande vyer

Den här morgonen blir ni körda till Phedi varifrån ni påbörjar resans första vandring. Ni går genom pittoreska byar, gårdar och skogar innan ni når Dhampus Hill efter några timmar. Här äter ni lunch innan ni fortsätter vandringen till Australian Camp. En plats vars utsikt över bergstoppar och dalar är fantastisk. Här tillbringar ni natten på ett gästhus.

Transport: Cirka 45 min

Vandring: Cirka 4 timmar

Etapper:
Pokhara

Dag 6: Färgsprakande dalar

Ni äter en rejäl frukost för att sedan ta er an en vandringsled som tar er genom skogar, över floder och genom byar. Ni stannar i Deurali för lunch. Ni fortsätter vidare genom skogar och dalar som är täckta av Rhododendron och ljuder av fågelkvitter. Då detta är en ganska ny vandringsled finns det inga klassiska Tea houses att sova på utan ni slår istället läger vid Forest camp. Om himlen är molnfri har ni en väldig stjärnhimmel som sällskap för kvällen.

Vandring: Cirka 6 timmar

Etapper:
Pokhara

Dag 7: Lunch med magisk utsikt

Efter frukost börjar vandringen från Forest camp till Low Camp och sedan vidare till High Camp. Vid Low Camp äter ni lunch framför en fantastiskt utsikt över Mount Fishtail. Efter lunch och en kort stunds vila fortsätter ni vandringen med ett stopp vid en annan utsiktsplats omringat av berg som södra Annapurna, Himchuli och byar som Chhomrong och Ghandruk. Nu är det dags att ta sig uppåt till High Camp där ni spenderar natten. Här befinner ni er ovanför molnen, otroligt nära de snötäckta topparna.

Vandring: Cirka 6 timmar

Etapper:
Pokhara, Annapurna

Dag 8: Mardi Himal Base Camp

Idag är målet att ta er till Mardi Himal Base Camp. Den största delen av denna led går uppåt med på steniga stigar men kompenseras på toppen med den fantastiska utsikten över Annapurna. Ni går nedåt igen och sover ännu en gång på High Camp.

​Vandring: Cirka 7 timmar

Etapper:
Annapurna

Dag 9: Sista dagen med vandring

Ni startar dagen med en vacker soluppgång och frukost vid High Camp och vandrar sedan nedåt för att nå byn Sidding efter 6 timmars vandring.

Etapper:
Annapurna, Tillbaka

Dag 10: Tillbaka till Pokhara

Ni blir körda tillbaka till Pokhara efter frukost. Efter lite vila och dusch på hotellet besöker ni World Peace Pagoda - en buddhistisk stupa varifrån ni kan få en magisk vy över Pokharadalen och Annapurna. På kvällen är ni fria att göra precis vad ni vill.

Etapper:
Tillbaka, Pokhara

Dag 11: Ledig dag i Pokhara

Spendera er lediga dag på en resort för avkoppling och vila efter all vandring.

Etapper:
Pokhara

Dag 12: Avkoppling

Efter frukost får ni transfer till flygplatsen och flyger tillbaka till Kathmandu. Vid ankomsten får möts ni av en representant som tar er till Dhulikhel. Det är dags för den lugnaste delen av resan: Ni checkar in på Dwarkas Resort, en plats som bygger på forntida kunskap och filosofi om vikten av att ta hand om sig själv och naturen. Resorten är belägen i ett magnifikt landskap och erbjuder avkoppling och en möjlighet att utforska kontakten mellan sinnet, kroppen och naturen.

Etapper:
Pokhara, Tillbaka, Katmandu
Boende
Dwarika's Resort : Dhulikhel)

Dagar 13 à 14: Fri dag på resorten

Dessa två dagar spenderas på resorten där ni själva bestämmer vad ni vill göra. Ni kan gå på yogaklasser, keramikkurser, meditation, simma i poolen eller prova på ljusterapi.

Etapper:
Katmandu

Dag 15: Avfärd

Det är dags att säga hejdå till Nepal för den här gången. Ni blir upphämtade på hotellet tre timmar innan ert flyg avgår. Vi hoppas att ni haft en oförglömlig resa!

Etapper:
Katmandu

Katmandu Bhaktapur Tillbaka Pokhara Annapurna

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 22 020 kr / 15 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax4 Pax6 PaxSingle Supplement
Kostnad per person23 600 kr22 020 kr21 440 kr10 420 kr

Priset inkluderar

 • Transfer till/från flygplatser
 • Guidad tur Kathmandu och Bhaktpur
 • Boende
 • Frukost
 • Vandringspaket: Tea House accomodation, alla måltider, en erfaren engelsktalande guide
 • Tre nätter & fyra dagar med fullt Wellnessprogram
 • Alla statliga skatter och andra servicekostnader

I priset ingår inte

 • Flyg från/till Sverige
 • Inrikesflyg i Nepal
 • All sightseeing som inte nämns i dagsprogrammet
 • Alla entrekostnader under sightseeing i Khatmandu (25 USD)
 • Kostnad för bärare av packning under vandringen
 • Måltider som inte nämns i dagsprogrammet
 • Dricks till servicepersonal
 • Kostnader för Check out på hotell
 • Andra kostnader som kan uppkomma i samband med inställda flyg och förseninger, plötsliga prisökningar på hotell eller transport

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Nepal (15)

Fler reseidéer