Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

NepalDen stora vandringsresan

 • Sport & äventyr
Den här 17 dagar långa rundresan är till för dem som alltid drömt om att vandra en av världens vackraste vandringsleder med några av världens högsta berg som sällskap. Vandringen sträcker sig över tio dagar och slutmålet är Mount Everest Base Camp. Det gäller att ha hyfsat bra fysik då vissa passager kan vara ganska krävande. Ni börjar i staden Lukla för att sedan gradvis ta er högre upp. Ni har h...

Den här 17 dagar långa rundresan är till för dem som alltid drömt om att vandra en av världens vackraste vandringsleder med några av världens högsta berg som sällskap. Vandringen sträcker sig över tio dagar och slutmålet är Mount Everest Base Camp. Det gäller att ha hyfsat bra fysik då vissa passager kan vara ganska krävande. Ni börjar i staden Lukla för att sedan gradvis ta er högre upp. Ni har hela tiden sällskap av en erfaren engelsktalande guide och en till person som hjälper till med er packning. Nätterna under vandringen spenderas på typiska gästhus, även kallat Teahouses. Hela rundresan avslutas med återhämtning på ett lyxigt spa- och wellness hotell i närheten av Kathmandu. Detta reseförlag är skapat av vår erfarna reseexpert i syfte att ge inspiration. Reseförslaget går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era behov och önskemål! Kom ihåg att flyg inte ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Meditation
  Meditation
 • Vandring
  Vandring
 • Berg
  Berg
 • Sjö
  Sjö

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst i Nepal

Välkommen till Nepal! Ni landar på Kathmandus flygplats och möts av en representant som kör er till hotellet. Väl framme på hotellet får ni en välkomstdrink och en kort genomgång av reseprogrammet. 

Transport: Ca 15 min

Etapper:
Katmandu
Boende
Nepali Ghar Hotel: Katmandu)

Dag 2: Kulturella höjdpunkter i Khatmandu

Efter frukost är det dags att ta sig an denna vibrerande huvudstad! Ni börjar med att besöka sevärdheter som finns med på UNESCOs världsarvslista som exempelvis Patan Durbar Square och templet vid namn Swayambhunath varifrån ni får en fantastisk utsikt över dalen i Khatmandu. Senare på kvällen besöker ni ett annat heligt buddhistiskt tempel - Pashupatinath Temple. Längs med floden Bagmati kommer ni ta del av Aarati - ett spektakel som lockar stor publik med sina klassiska instrument, danser, rökelser och oljelampor.

Etapper:
Katmandu
Boende
Nepali Ghar Hotel: Katmandu)

Dag 3: Dags för vandring

Tidigt på morgonen tar ni flyget till Lukla. En flygtur som tar ungefär 30 minuter under vilken ni kan njuta av vyer över de massiva bergen Annapurna, Langtan, Jugal med flera. Lukla ligger högre upp än Kathmandu och ni får vara beredda på ett kyligare väder. Efter en kort promenad från flygplatsen stannar ni för att äta en välförtjänt frukost på en restaurang. Efter frukosten är det dags att påbörja resans första vandring! Ni får hädanefter sällskap av en engelsktalande guide och en till person som hjälper till med packningen. Vandringen är på 3-4 timmar och tar er genom byar som Chaurikharka, Chiplong, Thadokovi och Ghat. Ni kommer ta del av en fantastisk utsikt över Himalaya och en hel del kloster. Slutmålet är staden Phakding.

Transport: Ca 1 timma
Vandring: Ca 3-4 timmar

Etapper:
Katmandu, Lukla, Phakding

Dag 4: Vandring Phakding - Namche

Godmorgon! Efter frukost påbörjar ni resans andra dag med vandring. Ni går genom Tok-Tok, Mamju och Jorsalle. Er första check-point blir Everest National Park vid Manju. En timma senare når ni floden Dudkoshi för en lunchpaus. Landskapen är verkligen magiska och om vädret är klart kan ni se ståtliga Mount Everest. Ni når Namche efter några timmar, en stad vars altitud på 3440 meter över havet gör att det är ganska kallt. Här finns allt som behövs för att vila efter vandringen.

​Vandring: Ca 6-7 timmar

Etapper:
Phakding, Namche

Dag 5: Acklimatisering

Idag är det dags för kroppen och sinnet att vänja sig vid omgivningen för att undvika höjdsjuka. Ni vilar i Namche som är en av sherpafolkets huvudbyar. Gå en kortare promenad eller lär er mer om sherpafolkets traditioner genom att besöka stadens enda museum.

Etapper:
Namche

Dag 6: Vandra till Tengboche

Idag börjar vandringen som vanligt direkt efter frukost. Slutmålet idag är Tengboche och ni går från Namche genom Sanasa och Phunki Tanga. Vandringen fram till Phunki Tanga är ganska enkel. Här äter ni en ordentlig lunch innan ni snörar på vandringskängorna igen. Stigningen upp till Tengbouche är det ganska tuff men kompenseras av den vackra utsikten: Ståtliga berg och spår av buddhismkulturen syns överallt. Väl framme i Tengboche kan ni ta det lugnt, äta en god middag och vila kroppen inför morgondagen.

​Vandring: Ca 5-6 timmar

Etapper:
Tengboche

Dag 7: Dingboche

Njut av soluppgången i Tengboche medan ni äter frukost. Dagens vandring är ganska enkel och tar er till Dingboche som har den högsta altituden i Nepal. Här kommer ni kunna ta del av de fantastiska vyerna över berget Ama Dablam som räknas som ett av världens vackraste berg.

​Vandring: Ca 5 timmar

Etapper:
Dingboche

Dag 8: Acklimatisering

Idag är det återigen dags för att vänja sig vid de höga höjderna. Vila ben och fötter eller vandra till Chukungdalan för en majestätisk vy av de omkringliggande bergen. Ni återvänder till Dingboche och äter ni en god middag innan ni somnar gott i hotellsängarna.

Etapper:
Dingboche

Dag 9: Dingboche till Lobuche

Efter frukost kan ni besöka en typisk Buddhistsk symbol, stupan, för att sedan ta er vidare till Thukla där ni äter lunch. Ni fortsätter vidare och längs vägen till Lobuche finns minnesstenar resta över de som mist livet under expeditioner. Till slut når ni byn Lobuche som ligger 4900 meter över havet. Andningen kommer förmodligen kännas tyngre för de flesta nu.

Vandring: Ca 5 timmar

Etapper:
Dingboche, Lobuche

Dag 10: Everest Base Camp

Idag påbörjar ni vandringen upp mot Everest Base Camp via leden Gorak Shep som erbjuder magiska vyer över bergstoppar tillhörande Mount Pumori, Mahalangur, Lingtern och flera andra mäktiga berg. En liten stigning till Thangma Riju och ni får en 360-grader utsikt över snöiga berg. Efter en kort lunch och vila fortsätter ni vandringen. Timmar senare når ni äntligen dagens slutmål: Everest Base Camp. De färgglada tälten står ut i förhållanden till de gråa omgivningarna.

​Vandring: 8-9 timmar

Etapper:
Lobuche, Gorakshep, Everest Base Camp

Dag 11: Den största prövningen

Nu är det dags för resans klimax - ni ska nå toppen på Kala Pathar. För att hinna upp till toppen och se en oförglömlig soluppgång över Mount Everest är det tidig uppgång som gäller. Under stigningen stannar ni flera gånger för kort vila intill olika utsiktspunkter. Efter flera timmar av stigning når ni Kala Pathar vars utsikt blir ett minne för livet. På vägen tillbaka ner till Gorak Shep äter ni frukost.

​Vandring: Cirka 8-9 timmar

Etapper:
Gorakshep, Kala Pathar, Pheriche

Dag 12: Näst sista vandringsdagen

Efter frukost påbörjar ni vandringen tillbaka och tar er först över forsen Khumbu Khola. Ni passerar vackra byar som Orsho och Shomare och till slut når ni byn Pangboche vid foten av Ama Dablam. Ni korsar bron över Imja Kjola och besöker ett kloster i Tengboche. Efter några branta nedstigningar bland rhodendodronbuskar kommer ni fram till Namche.

​Vandring: 5-6 timmar

Etapper:
Periche, Khumjung, Namche

Dag 13: Lukla

Idag kommer ni åtnjuta en kombination av öppna slätter, blommande rhododendron och tallskogar med Kwangdes topp som bakgrund. Ni går genom flera Sherpabyar som genomsyras av Buddhistisk tro. Ett par timmar senare är ni åter i Lukla.

​Vandring: Cirka 4-5 timmar

Etapper:
Namche, Lukla

Dag 14: Åter i Kathmandu

Tidigt på morgonen flyger ni tillbaka till Kathmandu där ni checkar in på ert hotell. Under kvällen äter ni en typisk Nepaliesisk middag.

Flyg: Cirka 30 minuter
Bil: Cirka 45 minuter

Etapper:
Tillbaka, Katmandu

Dag 15: Dags för ordentlig återhämtning

Vid lunchtid är det dags att checka in på ett Wellnesscenter! Njut av hotellets olika bekvämligheter såsom de vackra trädgårdarna, restaurangerna och poolen. Under kvällen är det dags för en genomgång av kommande dagar som avslutas med meditation.

Etapper:
Katmandu
Boende
Park Village Resort : Katmandu)

Dag 16: Yoga & massage

Godmorgon! Ni blir serverade örthé i era rum innan ni startar dagen med antingen en lätt jogg eller ett yogapass på en timma. Efter en hälsosam frukost väntar dagens höjdpunkt! Ni kommer få en helkroppsbehandling med massage och ansiktsbehandling. Senare på kvällen är det dags för meditation.

Etapper:
Katmandu
Boende
Park Village Resort : Katmandu)

Dag 17: En till dag i paradiset

En härlig repetition av gårdagen väntar er. Efter ert örthé tar ni en lätt joggingtur eller yogar i en timma. Under dagen kan ni passa på att läsa en bok i trädgården eller simma några längder i poolen. Ni avslutar dagen med ett till meditationspass.

Etapper:
Katmandu
Boende
Park Village Resort : Katmandu)

Dag 18: Avfärd

Det är dags att säga hejdå till Nepal. Vi hoppas att ni haft en oförglömlig resa och att ni återhämtat er ordentligt efter all vandring. Ni blir upphämtade på hotellet tre timmar innan flyget avgår.

Transport: Ca 15 minuter

Etapper:
Katmandu

Katmandu Lukla Phakding Namche Tengboche Dingboche Lobuche Gorakshep Everest Base Camp Kala Pathar Pheriche Periche Khumjung Tillbaka

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 17 920 kr / 18 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax4 Pax6 PaxSingle Supplement
Kostnad per person19 020 kr17 920 kr17 070 kr

Priset inkluderar

 • Inrikesflyg till/från Kathmandu och Lukla
 • All transfer
 • Boende som är nämnt i dagsprogrammet
 • Vandringspaket: Tea House accomodation, alla måltider, en erfaren engelsktalande guide, en väskbärare
 • Tre nätter & fyra dagar med fullt Wellnessprogram
 • Alla statliga skatter och andra servicekostnader

I priset ingår inte

 • Flyg från/till Sverige
 • Reseförsäkring
 • All sightseeing som inte nämns i dagsprogrammet
 • Alla entrekostnader under sightseeing i Khatmandu (25 USD)
 • Måltider som inte nämns i dagsprogrammet
 • Dricks till servicepersonal
 • Kostnader för Check out på hotell
 • Andra kostnader som kan uppkomma i samband med inställda flyg och förseninger, plötsliga prisökningar på hotell eller transport

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Nepal (15)

Fler reseidéer