Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

NepalKultur och natur - en lärorik rundresa i Nepal

 • Annorlunda & genuint
En 14 dagar lång rundresa där ni upplever Nepal på ett annorlunda sätt. En perfekt resa för den som önskar komma Nepals kultur och historia på djupet. Förutom klassiska sevärdheter spenderar ni en natt på ett kloster och äter lunch hos en nepalesisk familj på landsbygden. Dagarna varvas med lättare vandringsleder genom fantastisk natur och små byar rika på kultur och historia. Detta...

En 14 dagar lång rundresa där ni upplever Nepal på ett annorlunda sätt. En perfekt resa för den som önskar komma Nepals kultur och historia på djupet. Förutom klassiska sevärdheter spenderar ni en natt på ett kloster och äter lunch hos en nepalesisk familj på landsbygden. Dagarna varvas med lättare vandringsleder genom fantastisk natur och små byar rika på kultur och historia. Detta reseförlag är skapat av vår erfarna reseexpert i syfte att ge inspiration. Reseförslaget går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era behov och önskemål! Kom ihåg att flyg inte ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Berg
  Berg
 • Kulturell sightseeing
  Kulturell sightseeing
 • Vandring
  Vandring
 • Konst och hantverk
  Konst och hantverk

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Välkommen till Nepal! Ni landar på Kathmandus flygplats och möts av en representant som kör er till hotellet. Väl framme på hotellet får ni en välkomstdrink och en kort genomgång av reseprogrammet.

​Transport: Cirka 30 minuter

Etapper:
Katmandu
Boende
Hotel Shambala: Katmandu)

Dag 2: Utforska Kathmandu med omnejd

Godmorgon! Idag är det dags för en heldag med sightseeing. Efter frukost kör er guide er till det historiska torget Durbar Square som är full av tempel och monument. Ät lunch på någon av de mysiga restaurangerna och ta sedan del av den fantastiska utsikten över Kathmandudalen från templet Swayambhunath. Senare på kvällen besöker ni ett annat heligt buddhistiskt tempel - Pashupatinath Temple. Längs med floden Bagmati kommer ni ta del av Aarati - ett spektakel som lockar stor publik med sina klassiska instrument, danser, rökelser och oljelampor.

Etapper:
Katmandu
Boende
Hotel Shambala: Katmandu)

Dag 3: Vandring & övernattning på buddhistiskt kloster

Idag väntar resans första vandringsled! Ni äter en rejäl frukost och blir körda österut till staden Dhulikhel. Slutmålet är Namobuddha som ligger 3-4 timmars vandring söder om Dhulikhel. Höjdpunkterna under den här vandringsleden är definitivt panoramautsikten över alla bergstoppar och dalar. Väl framme i Namobuddha kan ni äta lunch för att sedan besöka ett kloster där ni kommer, tillsammans med munkarna, lära er mer om den buddhistiska religionen. Natten spenderas i deras gästhus i vilka internet/tv och telefoner inte är tillåtet. Ni somnar gott i denna lugna atmosfär med fantastiska utsikter utanför fönstret.

Vandring: Cirka 3-4 timmar

Etapper:
Katmandu, Namobuddha

Dag 4: Panauti & Bhaktapur

Efter en ekologisk frukost på klostret vandrar ni ner till Panauti, en vacker och historiskt stad med uråldrig atmosfär. Lunchen kommer bestå av typiska nepalesiska rätter. Mätta och belåtna blir ni körda till Bhaktapur - en stad rik på skönhet och hinduistiska och buddhistiska platser och tempel. Ni checkar in på ett mysigt boutiquehotell och har kvällen helt fri.

Vandring: Cirka 1 timma

Transport: Cirka 45 minuter

Etapper:
Panauti, Bhaktapur
Boende
Heritage Hotel: Bhaktapur)

Dag 5: Sightseeing i Bhaktapur

Idag är det dags att utforska Bhaktapur. Efter frukost får ni en guidad tur som ger en inblick i stadens vardagsliv och historia. Vid torget Pottery Square har ni möjlighet att lära er mer om drejning och göra er egen lerskål. Resten av dagen är fri.

Etapper:
Bhaktapur
Boende
Heritage Hotel: Bhaktapur)

Dag 6: Kathmandu från en annorlunda vinkel

Godmorgon! Idag är det dags att utforska Kathmandu igen. Ett väldigt bra sätt att uppleva Kathmandu på är från en klassisk cykeltaxi med guide. Efter frukost hämtar er guide och tillika chaufför upp er och ni åker genom de mysiga gatorna och gränderna. Under tiden berättar guiden historier från förr och stannar till vid vissa buddhistiska nyckelplatser. Ni passerar även en hel del marknadsstånd och har ni lust att köpa med er vackra souvenirer hem till Sverige är det ett ypperligt tillfälle att göra det nu. Guiden kör er sedan tillbaka till hotellet. Ni har resten av eftermiddagen och kvällen fria. Ät middag på någon av Kathmandus alla trevliga restauranger.

Etapper:
Bhaktapur, Katmandu

Dag 7: Pokhara & båttur över sjön

Den här morgonen blir ni körda till flygplatsen för att ta er till Pokhara. Flygturen tar ungefär 25 minuter. Pokhara är en fantastisk stad berömd för sin natursköna omgivning. Efter lite vila och förfriskning på ert hotell är det dags för en båttur på Phew för att besöka Barahi-templet beläget på en ö mitt i sjön. Ni återvänder till hotellet framåt eftermiddagen/kvällen.

​Flyg: Cirka 25 minuter

Etapper:
Pokhara
Boende
Temple Tree Resort & Spa: Pokhara)

Dag 8: Avkoppling

Den här dagen är helt fri från aktiviteter! Stanna på hotellet och ta del av några av deras behandlingar: allt från massage till ansiktsbehandling.

Etapper:
Pokhara
Boende
Temple Tree Resort & Spa: Pokhara)

Dag 9: Upplev en ekologisk bergsby

Idag väntar resans andra vandringsled! Efter frukost blir ni körda till Hemja där ni startar vandringen. Ni vandrar genom olika bergsbyar och  hamnar till sist i byn Astam efter två timmar. Här kan ni avnjuta en mäktig panoramavy över Annapurna och ta del och lära av det ekologiska levernet de utöver i byn. Ni tillbringar natten på resorten Annapurna Eco Village.

Transport: Cirka 1 timma

Vandring: Cirka 2 timmar

Etapper:
Annapurna

Dag 10: En lärorik dag

En dag full av alternativ! Gå upp riktigt tidigt för att se soluppgången resa sig över Annapurna. Ät frukost på resortens terrass om vädret tillåter. Har ni lust kan ni delta i både yoga och meditationspass för att starta igång dagen på bästa sätt. Dagen fortskrider och ni har chansen att följa med vissa av byinvånarna på deras dagliga arbete ute på fälten eller lära er om byns traditionella hantverk. Lunchen äter ni tillsammans med byinvånarna.

Etapper:
Annapurna

Dag 11: Vandring

Ni laddar upp inför dagen med en ordentlig frukost och sedan är det dags att snöra på sig vandringskängorna igen. Slutmålet för dagen och där ni även övernattar är den vackra byn Lwang. Ät middag och vila kroppen innan ni somnar gott.

​Vandring: Cirka 4-5 timmar

Etapper:
Annapurna

Dag 12: Teplantage & cykeltur i Pokhara

Tidigt på morgonen tar ni en längre promenad för att utforska ett grönskande teplantage medan solen går upp över Himalaya. Väl tillbaka på hotellet äter ni frukost innan ni blir körda tillbaka till Pokhara. Efter kort vila och förfriskning på hotellet i Pokhara är det dags för en guidad tur på cykel. Ni cyklar längs med strandpromenaden vid Phewasjön och tar ett lunchstop på andra sidan sjön. Resten av dagen är fri från inplanerade aktiviteter.

​Transport: Cirka 1 timma

Etapper:
Annapurna, Pokhara

Dag 13: Avskedsmiddag  i Kathmandu

Den här morgonen flyger ni tillbaka till Kathmandu där ni checkar in på ert hotell för lite vila. Ni spenderar sista kvällen över en nepalesisk middag.

Etapper:
Pokhara
Boende
Nepali Ghar Hotel: Katmandu)

Dag 14: Avfärd

Det är dags att säga hejdå till Nepal för den här gången. Ni blir upphämtade på hotellet tre timmar innan ert flyg avgår. Vi hoppas att ni haft en oförglömlig resa!

Transport: Cirka 45 minuter

Etapper:
Katmandu

Katmandu Namobuddha Panauti Bhaktapur Pokhara Annapurna

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 13 900 kr / 14 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax4 Pax6 PaxSingle Supplement
Price per person14 900 kr13 900 kr13 400 kr8 200 kr

Priset inkluderar

 • Inrikesflyg
 • All transfer
 • Boende
 • All frukost
 • 3 luncher
 • 3 middagar
 • Alla skatter och servicekostnader
 • Aktiviteter nämna i dagsprogrammet

I priset ingår inte

 • Flyg från/till Sverige
 • Reseförsäkring
 • Visumkostnader (25 USD per person)
 • Alla entrekostnader under sightseeing i Khatmandu (25 USD)
 • Kostnad för bärare av packning under vandringen
 • Måltider som inte nämns i dagsprogrammet
 • Dricks till servicepersonal
 • Kostnader för Check out på hotell
 • Andra kostnader som kan uppkomma i samband med inställda flyg och förseningar, plötsliga prisökningar på hotell eller transport

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Nepal (15)

Fler reseidéer