Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Nepal

Din skräddarsydda rundresa i Nepal
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Nepal som du kan skräddarsy och anpassa

Omdömen från resenärer efter deras resa i Nepal

4.7/5
5 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Nepal

På Himalayas sydsluttning, mellan Kina och Indien, ligger kungadömet Nepal. Nepal består av otroligt många små pittoreska byar, hinduistiska tempel och såklart världens högsta berg Mount Everest - här finns otroligt mycket att se och göra!

Utforska det vidsträckta gröna landskapet i världens mest mytomspunna bergskedja, Himalaya. Vandra längs eller uppför Mount Everest eller bara stanna upp och njut av lugnet bland vackra sjöar och gröna risterasser. Är du intresserad av att hitta ditt inre ro kan du passa på att utöva yoga medan du njuter av att solen går ner längs snötäckta berg, eller varför inte på en grön plätt vid ett sprudlande vattenfall? I detta än så länge relativt oupptäckta land finns det otroligt mycket att se och göra och det är bara dina intressen och drömmar som avgör. För att hjälpa dig på traven och ge dig inspiration till din kommande Nepal resa, har vi samlat våra bästa restips nedan!

Vad ska man se och göra i Nepal?

Från Himalayas mystiska dimma, till snötäckta berg och bedårande röda kattbjörnar. Upptäck ett av världens vackraste länder! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

Sevärdheter

  • Katmandu: Ett besök i den mer än 2000 gamla huvudstaden Katmandu är ett måste när man besöker Nepal. I staden hittar du många vackra tempel, men Swayambhunath eller Pasuhupatinath med sitt vackra gyllende tak är verkligen värt ett besök!
  • Bardia: För den som älskar djur och natur så är ett besök i nationalparken Baria ett minne för livet. Upplev safari och se vilda elefanter, tigrar och noshörningar.
  • Nagarkot: Bara ett fåtal mil från Bardia hittar du byn Nagarkot, där du kan se världens högsta toppar! Risterasserna och de blommande dalgångarna under kvällssolen utgör en magiskt vacker syn.

Vad kan man göra i Nepal?

  • Vandra: Cirka 20 mil nordväst om huvudstaden Katmandu hittar du bergsmassivet Annapurna. Här kan du vandra där himmel och jord möts och uppleva foten av Mount Everest. Viktigt att notera! I Nepal får man inte vandra på egen hand, utan det är lag på att man måste hyra guide och skaffa ett särskilt vandringstillstånd.
  • Flygtur: Om ni vill uppleva Himalaya eller Mount Everest från ovan rekommenderar vi att boka in en flygtur. Från flygplanet kommer ni få se en helt magisk utsikt över de majestätiska bergen. 
  • Yoga: Dykt djupt in i dig själv och praktisera Yoga med en riktigt erfaren lokal yogainstruktör. 

När är bästa tiden att resa till Nepal?

I Nepal kan du uppleva två årstider, torrperioden och regnperioden. Den bästa tiden för att resa hit är under torrperioden, som varar mellan oktober till maj. Under denna period är det kallast i december och januari och temperaturerna kan sjunka ner mot nollstrecket i Katmandu. Den varmaste tiden brukar infalla i maj och juni, innan monsunperioden, då temperaturen är runt 30 grader i Katmandu. Om du vill resa när det är som minst turister kan juli till september vara en bra period, men då regnar det även som mest.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Nepal?

Ja, svenska resenärer behöver visum vilket utfärdas på plats vid ankomsten till Katmandu. För visumet behöver du ha ett nytaget passfoto i färg. Notera även att passet måste vara i gott skick, ha minst ett blankt uppslag och vara giltigt minst sex månader efter din hemkomst.

Andra länder som du kanske gillar