Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Nepal

Din unika resa i Nepal skapad av en lokal expert
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Resor till Nepal som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Everest and Annapurna Luxury Lodge Trek
Ca. 15 Dagarfrån30 410 kr
Enchanting Pokhara And Kathmandu
Ca. 10 Dagarfrån11 430 kr
Highlight - The Golden Triangle
Ca. 12 Dagarfrån11 630 kr
Everest Base Camp Trek
Ca. 17 Dagarfrån15 980 kr
Buddhism, Safari, And Outdoor Adventure
Ca. 12 Dagarfrån13 200 kr
Annapurna And Everest - Comfort Trek
Ca. 14 Dagarfrån22 710 kr
Kongde Everest Trek In Luxury
Ca. 13 Dagarfrån19 550 kr
Makalu Base Camp Challenge
Ca. 18 Dagarfrån24 230 kr
Discover Kathmandu Valley
Ca. 5 Dagarfrån5 060 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Att resa med en lokal researrangör

På Himalayas sydsluttning, mellan Kina och Indien, ligger republiken Nepal. Våra professionella reseexperter bor och lever i Nepal och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Små byar, hinduistiska tempel och såklart världens högsta berg Mount Everest - här finns jättemycket att se och göra. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Nepal, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. De tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta vackra land - utan att missa några spännande sevärdheter!

Vad kan man göra i Nepal?

Utforska det vidsträckta gröna landskapet i världens mest mytomspunna bergskedja, Himalaya. Vandra längs Mount Everest, eller stanna upp och njut av lugnet bland turkosa sjöar och risterrasser. Eller varför inte passa på att utöva yoga medan du ser solen gå ner längs snötäckta berg eller vid ett sprudlande vattenfall? För dig som vill resa till Nepal med barn finns massor att göra - upptäck den snåriga djungeln, eller se flodhästar och tigrar på safari. Nepals imponerande djur och natur erbjuder något för alla åldrar!

Vad kan man se i Nepal?

Från Himalayas mystiska dimma, till snötäckta berg och bedårande röda kattbjörnar. Upptäck ett av världens vackraste länderVåra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Börjar din resa i den mer än 2000 år gamla huvudstaden Katmandu. Besök templen Swayambhunath eller Pashupatinath med sitt vackra gyllene tak.
  • 20 mil nordväst om huvudstaden hittar du bergsmassivet Annapurna. Här kan du vandra där himmel och jord möts och vid Mount Everests fot
  • För den som älskar djur och natur så kommer sannolikt ett besök i nationalparken Bardia att lämna minnen för livet. Beläget i nordvästra delen av landet, med safaris där du får chansen att se vilda elefanter, tigrar och noshörningar.
  • Bara ett fåtal mil därifrån ligger byn Nagarkot - här kan du se världens högsta toppar! Risterasserna och de blommande dalgångarna under kvällssolen utgör en magiskt vacker syn.

När ska man resa till Nepal?

I Nepal kan du uppleva två årstider, torrperioden och regnperioden. Den bästa tiden för att resa hit är under torrperioden, som varar mellan oktober till maj. Under denna period är det kallast i december och januari och temperaturerna kan sjunka ner mot nollstrecket i Katmandu. Den varmaste tiden brukar infalla i maj och juni, innan monsunperioden, då temperaturen är runt 30 grader i Katmandu. Om du vill resa när det är som minst turister kan juli till september vara en bra period, men då regnar det även som mest.

Behöver man ett visum för att resa till Nepal?

Ja, svenska resenärer behöver visum vilket utfärdas på plats vid ankomsten till Katmandu. För visumet behöver du ha ett nytaget passfoto i färg. Notera även att passet måste vara i gott skick, ha minst ett blankt uppslag och vara giltigt minst sex månader efter din hemkomst.

Andra länder som du kanske gillar