Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman
Nepal

Resor till Nepal

Din rundresa i Nepal skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Nepal

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Nepal?

Nepal är Buddhas födelseplats, hem till otaliga tempel och vackra och imponerande bergslandskap. Här finns mycket att se och uppleva. Från tibetanska tempel till Everestdalen, via Himalayas bergskedja.  Nepal är mycket mer än bara vackra landskap. Men för att uppleva detta land på bästa sätt behöver du ett lokalt stöd. Kultur och religion utgör hjärtat av varje resa till det här landet, även känt som ”Guds hemvist”.  Det krävs en del planering oc...

Nepal är Buddhas födelseplats, hem till otaliga tempel och vackra och imponerande bergslandskap. Här finns mycket att se och uppleva. Från tibetanska tempel till Everestdalen, via Himalayas bergskedja. 


Nepal är mycket mer än bara vackra landskap. Men för att uppleva detta land på bästa sätt behöver du ett lokalt stöd. Kultur och religion utgör hjärtat av varje resa till det här landet, även känt som ”Guds hemvist”.  Det krävs en del planering och stor kunskap om detta land för att kunna förbereda, planera och boka en resa hit. Det är synd om man åker till Nepal och inte tar till vara på detta tillfälle. Vi tycker att man ska göra det mesta av sin resa. Lokalbefolkning är en mix av många olika etniciteter och delar med värme och öppenhet med sig av lokala sedvänjor och traditioner. Reser man med Evaneos kommer man närmare Nepals invånare och den lokala kuluren. 


Vi har samlat lokala resebyråer som ligger i Nepal. På dessa resebyråer jobbar experter som lever och bor i Nepal. De har stor kunskap om sitt land och har lång erfarenhet av att planera rundresor hit. Dessa reseexperter hjälper dig planera en resa till Nepal ut över det vanliga! De skräddarsy resan king dig och ditt resesällskap så att du får en upplevelse anpassad till dina intressen och ditt tempo.


Nepal bjuder resenärer till vandringar kring Everest, safaris, elefantridning och upptäcktsfärder i djungeln. Vad är du intresserad av? Hur vill du bo? Hur högt tempo vill du ha? Hitta inspiration i våra reseförslag som du finner på denna sida, men kom ihåg att det är du som bestämmer! Experten hjälper dig välja och kommer med tips, råd och förslag. Det är gratis att kontakta experterna vi vår hemsida. Du bokar när ni kommer överens om ett resa som du är helt nöjd med! 

Se mer
Ta del av vår resguide

Bästa tiden att åka till Nepal

jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Mer information

Omdömen från våra resenärer som rest till Nepal

4.7/5
6 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Nepal

På Himalayas sydsluttning, mellan Kina och Indien, ligger kungadömet Nepal. Nepal består av otroligt många små pittoreska byar, hinduistiska tempel och såklart världens högsta berg Mount Everest - här finns otroligt mycket att se och göra!

Utforska det vidsträckta gröna landskapet i världens mest mytomspunna bergskedja, Himalaya. Vandra längs eller uppför Mount Everest eller bara stanna upp och njut av lugnet bland vackra sjöar och gröna risterasser. Är du intresserad av att hitta ditt inre ro kan du passa på att utöva yoga medan du njuter av att solen går ner längs snötäckta berg, eller varför inte på en grön plätt vid ett sprudlande vattenfall? I detta än så länge relativt oupptäckta land finns det otroligt mycket att se och göra och det är bara dina intressen och drömmar som avgör. För att hjälpa dig på traven och ge dig inspiration till din kommande Nepal resa, har vi samlat våra bästa restips nedan!

Vad ska man se och göra i Nepal?

Från Himalayas mystiska dimma, till snötäckta berg och bedårande röda kattbjörnar. Upptäck ett av världens vackraste länder! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

Sevärdheter

  • Katmandu: Ett besök i den mer än 2000 gamla huvudstaden Katmandu är ett måste när man besöker Nepal. I staden hittar du många vackra tempel, men Swayambhunath eller Pasuhupatinath med sitt vackra gyllende tak är verkligen värt ett besök!
  • Bardia: För den som älskar djur och natur så är ett besök i nationalparken Baria ett minne för livet. Upplev safari och se vilda elefanter, tigrar och noshörningar.
  • Nagarkot: Bara ett fåtal mil från Bardia hittar du byn Nagarkot, där du kan se världens högsta toppar! Risterasserna och de blommande dalgångarna under kvällssolen utgör en magiskt vacker syn.

Vad kan man göra i Nepal?

  • Vandra: Cirka 20 mil nordväst om huvudstaden Katmandu hittar du bergsmassivet Annapurna. Här kan du vandra där himmel och jord möts och uppleva foten av Mount Everest. Viktigt att notera! I Nepal får man inte vandra på egen hand, utan det är lag på att man måste hyra guide och skaffa ett särskilt vandringstillstånd.
  • Flygtur: Om ni vill uppleva Himalaya eller Mount Everest från ovan rekommenderar vi att boka in en flygtur. Från flygplanet kommer ni få se en helt magisk utsikt över de majestätiska bergen. 
  • Yoga: Dykt djupt in i dig själv och praktisera Yoga med en riktigt erfaren lokal yogainstruktör. 

När är bästa tiden att resa till Nepal?

I Nepal kan du uppleva två årstider, torrperioden och regnperioden. Den bästa tiden för att resa hit är under torrperioden, som varar mellan oktober till maj. Under denna period är det kallast i december och januari och temperaturerna kan sjunka ner mot nollstrecket i Katmandu. Den varmaste tiden brukar infalla i maj och juni, innan monsunperioden, då temperaturen är runt 30 grader i Katmandu. Om du vill resa när det är som minst turister kan juli till september vara en bra period, men då regnar det även som mest.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Nepal?

Ja, svenska resenärer behöver visum vilket utfärdas på plats vid ankomsten till Katmandu. För visumet behöver du ha ett nytaget passfoto i färg. Notera även att passet måste vara i gott skick, ha minst ett blankt uppslag och vara giltigt minst sex månader efter din hemkomst.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage