Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Logga in
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Nepal

Din rundresa i Nepal skräddarsydd för dig
Den perfekta resan där du upplever mer, skapad av en lokal expert!
Skicka in en förfrågan gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Som par
under
Avgångsdatum
Inspireras av våra rundresor skapade av lokala reseexperter. Låt en expert med lokalkännedom planera din resa!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Gör det mesta av din resa i Nepal
Planera och boka med en expert!

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Per person
29 500 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 15 Dagar
Per person
11 080 kr
Lyx och charm Cirka 10 Dagar
Per person
11 280 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 12 Dagar
Per person
15 500 kr
Sport & äventyr Cirka 17 Dagar
Per person
12 800 kr
Annorlunda & genuint Cirka 12 Dagar
Per person
22 020 kr
Sport & äventyr Cirka 14 Dagar
Per person
18 960 kr
Sport & äventyr Cirka 13 Dagar
Per person
23 500 kr
Sport & äventyr Cirka 18 Dagar
Per person
18 790 kr
Sport & äventyr Cirka 18 Dagar
Per person
4 910 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 5 Dagar
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Se och göra

På Himalayas sydsluttning, mellan Kina och Indien, ligger republiken Nepal. Våra professionella reseexperter bor och lever i Nepal och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Små byar, hinduistiska tempel och såklart världens högsta berg Mount Everest - här finns jättemycket att se och göra. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Nepal, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. De tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta vackra land - utan att missa några spännande sevärdheter!

Vad kan man göra i Nepal?

Utforska det vidsträckta gröna landskapet i världens mest mytomspunna bergskedja, Himalaya. Vandra längs Mount Everest, eller stanna upp och njut av lugnet bland turkosa sjöar och risterrasser. Eller varför inte passa på att utöva yoga medan du ser solen gå ner längs snötäckta berg eller vid ett sprudlande vattenfall? För dig som vill resa till Nepal med barn finns massor att göra - upptäck den snåriga djungeln, eller se flodhästar och tigrar på safari. Nepals imponerande djur och natur erbjuder något för alla åldrar!

Vad kan man se i Nepal?

Från Himalayas mystiska dimma, till snötäckta berg och bedårande röda kattbjörnar. Upptäck ett av världens vackraste länderVåra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Börjar din resa i den mer än 2000 år gamla huvudstaden Katmandu. Besök templen Swayambhunath eller Pashupatinath med sitt vackra gyllene tak.
  • 20 mil nordväst om huvudstaden hittar du bergsmassivet Annapurna. Här kan du vandra där himmel och jord möts och vid Mount Everests fot
  • För den som älskar djur och natur så kommer sannolikt ett besök i nationalparken Bardia att lämna minnen för livet. Beläget i nordvästra delen av landet, med safaris där du får chansen att se vilda elefanter, tigrar och noshörningar.
  • Bara ett fåtal mil därifrån ligger byn Nagarkot - här kan du se världens högsta toppar! Risterasserna och de blommande dalgångarna under kvällssolen utgör en magiskt vacker syn.

När ska man resa till Nepal?

I Nepal kan du uppleva två årstider, torrperioden och regnperioden. Den bästa tiden för att resa hit är under torrperioden, som varar mellan oktober till maj. Under denna period är det kallast i december och januari och temperaturerna kan sjunka ner mot nollstrecket i Katmandu. Den varmaste tiden brukar infalla i maj och juni, innan monsunperioden, då temperaturen är runt 30 grader i Katmandu. Om du vill resa när det är som minst turister kan juli till september vara en bra period, men då regnar det även som mest.

Behöver man ett visum för att resa till Nepal?

Ja, svenska resenärer behöver visum vilket utfärdas på plats vid ankomsten till Katmandu. För visumet behöver du ha ett nytaget passfoto i färg. Notera även att passet måste vara i gott skick, ha minst ett blankt uppslag och vara giltigt minst sex månader efter din hemkomst.

Andra länder som du kanske gillar