Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman
Namibia

Resor till Namibia

Din rundresa i Namibia skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Namibia

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.
Din lokala expert förbereder idéer för att kunna hjälpa dig att planera din resa
Du kan kontakta researrangören för att skapa en resa tillsammans.

Varför ska man resa till Namibia?

Namibia ligger i sydvästra Afrika och kallades fram tills 1990 för just Sydvästafrika, då de blev självständigt från Sydafrika. Än så länge okänt för många är detta land verkligen en pärla i södra Afrika! Här skiner solen 300 daga om året och landet bjuder på ett fascinerande och rikt djurliv. För att du ska kunna upptäcka detta land på bästa sätt har vi noggrant valt ut lokala, Namibiska resebyråer. Dessa resebyråer är professionella lokala alt...

Namibia ligger i sydvästra Afrika och kallades fram tills 1990 för just Sydvästafrika, då de blev självständigt från Sydafrika. Än så länge okänt för många är detta land verkligen en pärla i södra Afrika! Här skiner solen 300 daga om året och landet bjuder på ett fascinerande och rikt djurliv.


För att du ska kunna upptäcka detta land på bästa sätt har vi noggrant valt ut lokala, Namibiska resebyråer. Dessa resebyråer är professionella lokala alternativ som kan allt om detta resmål. Du kommer enkelt i kontakt med en reseexpert från en av dessa resebyråer vi vår hemsida. 


Reseexperten är ditt lokala stöd och hjälper dig att planerar din resa till Namibia precis som du villa ha den. Oavsett vem du reser med, om du reser själv eller med familj så ordnar de en resa som är skapad just för er. Du reser med dem du vill på det datum som passar er! Din expert kommer med tip och råd och ser till att du inte missar någonting på din resa. 


Åk på safari och se lejon och giraffer, långt bort från turistmassorna. Här hittar du också ett omväxlande och spännande landskap, från savann till öknar med böljande sanddyner intill blått hav och till en av världens största kanjoner. Din reseexpert skräddarsyd din resa efter dig så du får en resa som helt passar din intressen! 


Evaneos garanterar din resa så att du kan resa med ett lokalt alternativ tryggt och smidigt. Läs mer om våra garantier här. Att resa med ett lokalt alternativ har är även bra för Namibia och hjälper till att utveckla landets ekonomi. Läs mer om den positiva påverkan här! 

Se mer
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Namibia

En guide till Namibia

Namibia ligger i sydvästra Afrika, vid Atlanten och gränsar bland annat till Sydafrika och Botswana. Våra professionella reseexperter bor och lever i Namibia och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Röda sanddynor, ökenelefanter, zebror och spännande möten med andra kulturer - här finns jättemycket att se och göra. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Namibia, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. De tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta vackra land - utan att missa några spännande sevärdheter!

Vad kan man göra i Namibia?

Namibia brukar delas in i fyra delar; den gigantiska Namiböknen och Atlantkusten som sträcker sig över 2000 kvadratkilometer, centralplatån som på sina ställen når över 2,500 meter, Kalahariöknen i öster och den tropiska savannen Bushveld i norr. Här är klimatet torrt och det mesta av landskapet består av öken. För dig som vill uppleva lyxiga safariresor utan mängder av turister är Namibia rätt destination. Flyg över öknen eller atlantkusten och förundras över landskapet och de enorma kontrasterna och färgerna. Eller varför inte sväva fram över marken i en luftballong? Men detta natursköna land är även perfekt för dig som vill resa med barn. Här finns djuren inte bara i parker, i det orörda Namibia hittar du dem överallt. Tillsammans kan ni se lejon, giraffer och noshörningar på nära håll. Är du intresserad av att kombinera din resa till Namibia med grannländerna Sydafrika och Botswana? Inga problema, våra experter finns till ditt förfogande!

Vad kan man se i Namibia?

Se antiloper spatsera förbi i en röd solnedgång över öken, känn vindens fläktar vid havet och imponeras av mäktiga noshörningar och nyfikna surikater. Våra experter delar med sig av sina bästa tips för din resa till Namibia:

  • Förundras över de enorma röda sanddynerna i Sossusvlei som du hittar i Namib-Naukluft Park - en av de torraste platserna i världen!
  • Utforska Sesriem Canyon, med sina 2 miljoner år gamla klippformationer. Här kan man se alla möjliga djur, bland annat babianer. 
  • Flyg över öknen som är hem till ormar, schakaler och hyenor. Se gamar och örnar flyga förbi den glödheta solen...

Hur tar man sig till Namibia?

Från Göteborg till huvudstaden Windhoek kan du hitta flygbiljetter för cirka 6000 kr. Resan tar ca 20 timmar med två byten. Det är lite smidigare att flyga från Stockholm med mindre restid för ungefär samma pris. 

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage