Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

MontenegroÄventyrsresan - forsränning, vandring och strandhäng

 • Annorlunda & genuint
En 10 dagar lång rundresa där du upptäcker Montenegros alla höjdpunkter. Under hela resan har du hyrbil och kör runt själv i landet. Om hyrbil inte är ett passande alternativ  går det självklart att ordna med privat chaufför eller andra färdmedel. De första dagarna inleds med en adrenalinhöjande forsränning, en båttur över Skadarsjön och en enklare vandringsled. ...

En 10 dagar lång rundresa där du upptäcker Montenegros alla höjdpunkter. Under hela resan har du hyrbil och kör runt själv i landet. Om hyrbil inte är ett passande alternativ  

går det självklart att ordna med privat chaufför eller andra färdmedel. De första dagarna inleds med en adrenalinhöjande forsränning, en båttur över Skadarsjön och en enklare vandringsled. Efter dessa fullspäckade och spännande dagar kör du till kuststaden Budva de fyra sista dagarna för sol och bad. Rundresan är en perfekt blandning av äventyr och avkoppling på stranden.

Resan är speciellt framtagen och välplanerad för att du ska få ut det bästa av din vistelse i Montenegro. Den går givetvis att anpassa och skräddarsy efter dina behov och önskemål. Lägg till/ta bort dagar och aktiviteter - det är helt upp till dig. Kom ihåg att flyg inte ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Kust
  Kust
 • Sjö
  Sjö
 • Vandring
  Vandring
 • Berg
  Berg
 • kajak och rafting
  kajak och rafting

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Välkommen till Montenegro! Ni hämtar upp er hyrbil på flygplatsen och kör direkt norrut till den vackra staden Plužine som ligger belägen intill en slingrande flod och omges av ståtliga bergstoppar.

Transport: Cirka 30 minuter

Etapper:
Plužine

Dag 2: Forsränning i floden Tara

Idag väntar ett riktigt äventyr! Tillsammans med några av Montenegros bästa instruktörer ska ni få prova på forsränning längs med slingriga Tarafloden. Belägen på en höjd av 1500 meter intill nationalparken Durmitor kommer ni få uppleva en av världens djupaste floddalar efter Grand Canyon. De erfarna guiderna kommer att få dig att känna dig tillräckligt trygg för att kunna njuta av detta äventyr. På eftermiddagen och kvällen återhämtar ni er och gör vad som faller er in.


Dag 3: Road trip till Skadarsjön

Godmorgon! Efter frukost sätter ni er i bilen och kör söderut mot sjön Skadar. Gör ett stopp på vägen i staden Ostrog för en bensträckare. Här finns det berömda klostret med samma namn som staden själv och är insprängd i en bergsvägg. Ni kör vidare och väl framme vid sjön checkar ni in på ett mysigt hotell i en närliggande by. Spendera resten av dagen med att gå en enklare vandringsled, ta en kajaktur precis när solen går ner eller utforska de andra fiskebyarna i närheten.

Transport: Cirka 2 timmar och 30 minuter


Dag 4: Privat båttur över Skadarsjön

Idag väntar en tre timmar lång båttur över Skadarsjön. Sjön, som tillsammans med sitt närområde officiellt blev en nationalpark 1983, är Balkans största och omgärdas av vackra berg och dalar. Här finns ett rikt fisk- och fågelliv och området kan också stoltsera med Europas enda pelikankoloni. Under båtturen kommer ni nära den imponerande naturen och djurlivet medan båten kryssar över den blanka sjöytan som då och då avbryts av ett täcke med näckrosor. Resten av dagen har ni fri tid att göra vad ni vill! Vi rekommenderar att besöka ett övergivet fort från 1300-talet uppe på en klipphäll med en magisk utsikt över sjön.

Båttur: Cirka 3 timmar


Dag 5: Vandring i fantastiskt landskap

Ni börjar morgonen med en god frukost innan ni kör till nationalparken Lovcen. Ni påbörjar en kortare vandringsled tillsammans med en guide som tar er genom magiska omgivningar medan hen berättar historier från regionen. Slutmålet är utsiktsplatsen Babina Glava från vilken ni kan avnjuta en fantastisk utsikt över Bokabukten och det Adriatiska havet. På väg tillbaka kommer ni passera flera små bergsbyar. I en av dem kan ni upptäcka en stor minnesbyggnad av den kände poeten Njegos majestätiskt belägen på toppen av ett berg. 461 trappsteg och ni är framme! Resten av dagen är fri. Passa på att utforska delar av denna vackra nationalpark.

Transport: Cirka 30 minuter


Dag 6: Bokabukten

Idag kan ni besöka en av de vackraste kuststäderna i Montenegro, Peras och gamla stan i Kotor tillsammans med en erfaren guide. Guiden delar med sig av spännande historia och ni tar en båttur ut till ön Lady of the Rock vars kyrka och museum är väl värda ett besök. I gamla stan i Kotor kommer guiden ta över kullerstensgatorna och genom den berömda “Sea Gate” för att höra stadens alla hemligheter.

Transport: Cirka 1 timma


Dag 7: Orörda halvön Luštica

Ni lämnar Skadarsjön för den här gången och kör till den nästintill orörda halvön Lustica längs med Montenegros kust. Här var poeten Lord Byron en trogen besökare om somrarna och beskrev denna del som “det perfekta mötet mellan hav och land”. Ägna dagen åt att utforska detta otroliga landskap - ta en promenad i den lilla staden som påminner om en fiskeby eller gå utmed strandpromenaden.
Transport: Cirka 45 minuter


Dag 8: Sol och bad

Nu är det dags för den allra lugnaste delen av resan. Dagen är fri att spendera som ni önskar. Ta det lungt, njut av god mat ett glas vin och en spännande bok! Ta del av den fantastiska solnedgången på någon av strandbarerna.


Dag 9: Sol och bad

En till dag i lugnets tecken. Koppla av på stranden och njut av solen med en bok. Promenera, ät en god lunch på någon av stadens alla fiskrestauranger.


Dag 10: Avfärd

Dags att lämna Montenegro för den här gången. Kör till flygplatsen i god tid för att lämna in er hyrbil innan avfärd. Vi hoppas att ni haft en fantastisk resa!

Transport: Cirka 30 minuter


Plužine

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 9 580 kr / 10 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Antal personer246
Pris per person baserat på dubbelrum113 830 kr96 200 kr94 880 kr

Priset inkluderar

 • Hyrbil
 • Boende
 • En skräddarsydd resguide med restips
 • Frukost
 • Lunch på dag 2 & 4
 • Middag dag 3
 • Forsränning med guide & utrustning
 • Privat båttur på Skadarssjön
 • Försäkring under utflykter

I priset ingår inte

 • Flyg från/till Sverige
 • Flygplatsskatt
 • Vissa måltider som inte nämns i dagsprogrammet
 • Entrékostnader för museum och kyrkor
 • Biljetter till nationalparker
 • Vandringsutrustning
 • Dryck och personliga utgiter
 • Reseförsäkring

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Montenegro (9)

Fler reseidéer