Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Montenegro

Din skräddarsydda rundresa i Montenegro
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Montenegro som du kan skräddarsy och anpassa

Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Montenegro

Montenegro är ett litet men vackert land som tål att upptäckas. Detta är ett sant paradis för den som älskar natur och vandring. Det dagliga livet i Montenegro är fortfarande relativt gammalmodigt och traditionellt, många bönder lever till och med utan el - men det innebär inte att ditt välkomnande blir annat än varmt och personligt.

Till exempel kan du påbörja din rundresa i Montenegro i den forna huvudstaden Cetinje. Här hittar du fantastiska museer, men troligtvis kommer det klia i dig för att ta dig vidare och besöka Europas djupaste fjord, Boka Kotorska. Vandra sedan i Nationalparken Durmitor, njut av lugnet och omgivningarna, imponeras av branterna i kanjonen eller bara kastas in i atmosfären som lokalbefolkningen och deras underbara gästfrihet skapar. Är du ute efter ett riktigt spännande äventyr så kan du ge dig ut på forsränning ner för Tarafloden. Om du är ute efter avkoppling istället kan du vila upp dig på den kritvita stranden längs Petrovacregionens kust. För att du skall få en så bra resa som möjligt så har vi samlat idéer inför din kommande resa till Montenegro nedan:

Vad ska man se och göra i Montenegro?

Sevärdheter

  • Ulcinj: Ett besök i den största staden längs med adriatiska havet, Ulcinj, rekommenderar vi starkt. Dess magnifika fästning kommer garanterat vara en av höjdpunkterna under ditt äventyr i Montenegro.
  • Ada Bojana: Utforska Ada Bojana, ett litet delta som bildats av sand, inbäddad mellan en flod och öppet havet
  • Durmitor och Prokletyes: I norr respektive öst ligger nationalparkerna Durmitor och Prokletyes. I dessa hisnande vackra parker kan du pulsa genom topparnas snö på förmiddagen och ta ett dopp på eftermiddagen.
  • Kotor: Besök den välbevarade medeltida staden Kotor som också finns med på unescos världsarvslista.

Vad kan man göra i Montenegro?

  • Fågelskådning: Det finns ingen bättre plats än Montenegro för fågelskådning. Stig upp tidigt och upptäck hundratals olika fågelarter i gryningen.
  • Vandring: Vandra upp för Bobotov, men sin högsta på 2500 m har du fantastisk panoramautsikt över dalarna nedanför när du tagit dig upp.

När är bästa tiden att resa till Montenegro?

Den allra bästa tiden att resa till Montenegro på är under sommarmånaderna. Under dessa månader är vädret behagligt i både luft och vatten!

Andra länder som du kanske gillar