Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Logga in
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Mongoliet

Planera din rundresa i Mongoliet med en lokal expert
Beskriv din drömresa och få ett förslag - Gratis och utan åtaganden
Jag vill resa
Som par
under
Avgångsdatum
Inspireras av våra rundresor skapade av lokala reseexperter. Låt en expert med lokalkännedom planera din resa!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor i Mongoliet som går att skräddarsy

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Horse Trekking to Amarbayasgalant Monastery
Ca. 8 Dagarfrån13 910 kr
Highlight Tour - Wonders of the Gobi Desert
Ca. 11 Dagarfrån23 740 kr
Tsaatan Journey
Ca. 15 Dagarfrån21 140 kr
Adventure In The Land Of The Khaans
Ca. 14 Dagarfrån28 970 kr
Nomad Horse Trainer Tour
Ca. 7 Dagarfrån9 580 kr
Khuvsgul Ice Festival Winter Trip
Ca. 10 Dagarfrån27 940 kr
Northern Mongolia Fishing Experience
Ca. 14 Dagarfrån41 670 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

En resa utöver det vanliga

Mongoliet ligger mitt i det inre Asien, mellan Ryssland i norr och Kina i söder. Våra professionella reseexperter bor och lever i Mongoliet och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Ödslig öken, torra stäppmarker, hästar och minnen av Djingis Khan - här finns jättemycket att se och göra. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Mongoliet, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. De tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta spännande land - utan att missa några spännande sevärdheter!

Vad kan man göra i Mongoliet?

Välkommen till ett av världens största och mest glesbefolkade länder! Känn dig som ett med naturen och vandra längs vattenfall, vidsträckta berg, torra stäppmarker, sjöar och skogar. Upplev den ödsliga landsbygden till häst eller varför inte skritta fram längs sanddyner och öken på en kamel? Res bakåt i tiden till den mongoliska härskaren Djingis Khans storhetstid, mannen som upprättade Mongolväldet som kom att bli världshistoriens största sammanhängande imperium. Eller passa på och lär dig mer om Tsaanfolket som lever ett traditionellt nomadliv och livnär sig på renuppfödning. 

Vad kan man se i Mongoliet?

Ödsliga och vansinnigt vackra Mongoliet bjuder på storslagna vyer och en historia utöver det vanliga. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Känn historiens vingslag i Djingis Khans berömda stad Karakorum som en gång i tiden var huvudorten i Mongolväldet. Staden förstördes i en kinesisk invasion på 1300-talet, men på dess ruiner byggdes år 1568 klostret Erdene Dzuu.
  • Vandra i den gröna tajgan i Khogno Kaans nationalpark. Rid på en kamel över sanddynerna i Elsen Tasarkhai eller skritta fram i Gobiöknen.
  • Se solen gå ner i röda färger över bergen, medan hästarna betar i de torra stäppmarkerna i världsarvslistade Orchondalen.
  • Åk på fiske- och båttur på den vackra Khövsgölsjön i nordvästra Mongoliet, eller varför inte vandra längs med de fridfulla stränderna?
  • Färdas på hästrygg till områden där Tsaatanfolket bor. Denna minoritet lever ett traditionellt nomadliv och lever på renuppfödning.

När ska man resa till Mongoliet?

Den bästa tiden för att resa hit är från maj till i början av oktober. Men Mongoliet är verkligen kontrasternas land och temperaturen kan variera enormt i de olika delarna av landet, vilket gör det svårt att ange en generell medeltemperatur. I Gobiöknen kan du uppleva 50 graders hetta och i tajgan i norra Mongoliet kan du frysa i 40 minusgrader. 

Andra länder som du kanske gillar