Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Mongoliet

Din skräddarsydda rundresa i Mongoliet
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Mongoliet som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
 • Sport & äventyr
Khuiten Peak Climbing
Ca. 11 Dagar från 26 680 kr
 • Annorlunda & genuint
Nomadic Mongolia In Comfort
Ca. 14 Dagar från 26 090 kr
 • Klassiska sevärdheter
Homeland Of Shaman Dharma
Ca. 15 Dagar från 27 280 kr
 • Sport & äventyr
Bird Watching Tour
Ca. 15 Dagar från 40 310 kr

Börja planera din resa i Mongoliet

Mongoliet sägs ofta vara “hjärtat av Asien” då de ligger mitt i det inre Asien, mellan Ryssland i norr och Kina i söder. Här hittar du ödslig öken, torra stäppmarker, massa hästar och minnen av den grymme härskaren Djingis Khan. Mongoliet erbjuder otroligt mycket att se och göra och en resa hit passar de allra flesta! Mongoliet är ett av världens största och mest glesbefolkade länder! Här kan du verkligen känna dig som ett med naturen och vandra längs fina vattenfall, vidsträckta berg, stora sjöar och täta skogar. Upplev den enorma landsbygden från sadeln eller så kan du uppleva den tomma öknen från ryggen på en kamel.

Stora delar av Mongoliets befolkning lever fortfarande nomadliv på samma sätt som deras förfäder gjorde för runt 2000 år sedan. Om du vill kan du under din resa bo några nätter hos lokalbefolkningen och ta del av nomadernas livsstil och seder. Besöker ni landet i Juli så rekommenderas det varmt att ni tar del av Mongolernas viktigaste högtid, Naadam, en festival som liknar “Olympiska-spelen” där både hästkapplöpningar och andra grenar står på schemat! För att ge mer inspiration om vad man inte får missa under en resa till Mongoliet, så har vi samlat våra bästa tips nedan:

Vad ska man se och göra i Mongoliet?

Sevärdheter

Vackra Mongoliet bjuder på storslagna vyer och en historia utöver det vanliga. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Staden Karakorum: Känn historiens vingslag i Djingis Khans berömda stad Karakorum som en gång i tiden var huvudorten i Mongolväldet. Staden förstördes i en kinesisk invasion på 1300-talet, men på dess ruiner byggdes år 1568 klostret Erdene Dzuu.
 • Terelj Nationalpark:  Nationalparken är enligt många Mongoliets vackraste naturområde. Här kan ni få en möjlighet att leva som nomaderna, övernatta i ett så kallat “ger-tält” och testa på hur många av Mongoliets lokalbefolkning lever.
 • Naadam-festivalen: Största och mest besökta folk festivalen som varje år inträffar i Juli månad. Festivalen är årets höjdpunkt för många mongoler och är Mongoliets egna “OS”.
 • Naturhistoriska museet: I Mongoliets huvudstad Ulan Bator hittar ni det naturhistoriska museet som har en rad uppstoppade djur och ett dinosaurieskelett som sägs vara från Gobiöknen.

Vad ska man göra i Mongoliet?

Ödslig, orörd natur gör Mongoliet till ett perfekt resmål ägnat för äventyrliga utomhusaktiviteter och spännande möten. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Vandring: Vandra i den gröna tajgan i Khogno Kaans nationalpark.
 • Testa på ridning: Hästen har en enorm betydelse i Mongoliet och halva landets befolkning är beroende av sina hästar i sina dagliga liv. Här lär sig barnen att rida ungefär samtidigt som de lär sig gå, du kan därför inte få än bättre ridupplevelse!
 • Träffa lokalbefolkningen: Är det något land man får en upplevelse utöver det vanliga genom ett möte med lokalbefolkningen, så är det Mongoliet. Över en tredjedel av landets befolkning lever fortfarande som nomader och de bor i runda flyttbara tält som kallas för “ger”.

När är bästa tiden att resa till Mongoliet?

Den bästa tiden att resa till Mongoliet är från maj till i början av oktober. Men Mongoliet är verkligen kontrasternas land och temperaturen kan variera enormt i de olika delarna av landet, vilket gör det svårt att ange en generell medeltemperatur. I Gobiöknen kan du uppleva 50 graders hetta och i tajgan i norra Mongoliet kan du frysa i 40 minusgrader.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Mongoliet?

Svenska medborgare behöver visum till Mongoliet. Visum söks på egen hand på närmsta mongoliska ambassad. Notera också att Passet måste vara giltigt i minst sex månader från inresedatum.

Hur tar man sig till Mongoliet?

Flera flygbolag flyger från Skandinavien (Köpenhamn, Oslo eller Stockholm) till Mongoliet. Dock får du räkna med att resan tar minst 13 timmar och kräver ett eller två byten. En flygbiljett mellan Stockholm-Ulaanbaatar tur och retur kostar generellt mellan 7 000 och 10 000 kr om du har lite framförhållning.

Andra länder som du kanske gillar