Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Mexiko

Din rundresa i Mexiko skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Mexiko

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Mexiko?

Med kust mot tre av de sju världshaven är det inte konstigt att Mexico är känt för sina himmelska stränder. Men det är inte allt, mer än hälften av landet ligger minst 1500 meter över havet vilket innebär att Mexico har fantastiska bergslandskap. Mexiko är ett stort land med ett omväxlande natur. I norr möter man ett kargt ökenlandskap där kaktusar frodas och i sydöst täcker tropiska skogar landet. Mexico City är en av de högst belägna huvudstäde...

Med kust mot tre av de sju världshaven är det inte konstigt att Mexico är känt för sina himmelska stränder. Men det är inte allt, mer än hälften av landet ligger minst 1500 meter över havet vilket innebär att Mexico har fantastiska bergslandskap. Mexiko är ett stort land med ett omväxlande natur. I norr möter man ett kargt ökenlandskap där kaktusar frodas och i sydöst täcker tropiska skogar landet. Mexico City är en av de högst belägna huvudstäderna i världen, mer än 2000m över havet!


Det finns helt enkelt mycket man skulle kunna se och göra under en resa till Mexiko!


Hur man vill lägga upp sin resa beror på vad man är intresserad av. Här på vår Mexiko-sida hittar du förslag på resor från de lokala Mexikanska resebyråerna vi samarbetar med. Dessa förslag är till för att inspirera dig men resan du vill göra den skräddarsyr du precis som du vill ha den med en av våra lokala experter. 


Det är det som är tanken med Evaneos! 


Att du ska kunna ta hjälp av en lokal expert, på plats i Mexiko, som är expert både på resmålet och på reseplanering. Vi har samlat professionella lokala researrangörer som  planerar och bokar just din unika rundresa i Mexiko. 


På så sätt får du smidigt och enkelt en perfekt resa där du upplever mer, i ditt tempo! Evaneos garanterar alla resor som vi förmedlar så du kan tryggt boka med en riktigt Mexikansk resebyrå vi oss. 

Se mer

Omdömen från våra resenärer som rest till Mexiko

4.6/5
1 omdöme
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Mexiko

Söder om USA och norr om Guatemala ligger Centralamerikas största land Mexiko, som även är världens folkrikaste spansktalande område. Våra professionella reseexperter bor och lever i Mexiko och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Kritvita paradisstränder, historiska mayaruiner och såklart mängder av utsökta tacos och burritos - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Mexiko, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta paradis - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man se i Mexiko?

Gröna vikar omges av enorma berg som taget ur en tavla. Historiska städer bjuder på ett myllrande folkliv och fantastiska restauranger. Vulkaner, grottor och korallrev  - en rundresa i Mexiko bjuder på något för alla smaker:

  • Klarblått hav, lyxhotell och pulserande nattliv. Beläget vid kusten med sina många sandstränder är Cancun den perfekta platsen att koppla av - och för att njuta av en iskall margarita!
  • I närheten av staden Tulum, vid Karibiska havets kust, hittar du fantastiska lämningar från Mayaindianernas rike. Som till exempel Chichen Itza - en av de största Mayastäder som någonsin byggts.
  • Playa del Carmen är ett måste för strandälskaren. Staden var från början en fiskeby, men är idag är ett mecka för soldyrkare. Den här delen av landet har allt! Oavsett om du är ute efter att dyka bland korallrev, vindsurfa, åka vattenskoter eller våga dig på skärmflygning.
  • Om du är sugen på att utforska Mexikos inland rekommenderar vi Chiapas. Denna bergsregion bebos än idag av ursprungsbefolkningen som härstammar från Mayaindianerna. Missa inte den traditionella Mayaindianska staden San Cristobal de las Casas vars berömda marknad nu är en av landets mest omtalade.

Vad kan man göra i Mexiko?

Lockar historia finner du här fascinerande mayaruiner runtom i landet. Är du intresserad av vandring föreslår vi trekking i skogen Coba som är begravd i tät djungel. Utforska den lokala floran och faunan i någon av landets nationalparker. Eller upplev livet under ytan och dyk med valhajar och delfiner och njut av de exotiska fiskarna och korallerna. Stannar du hellre ovanför ytan så kanske en surfkurs eller några dagars kryssning längs med kusten kan vara av intresse. Missa för all del inte det fantastiska lokala köket som är fyllt med fräscha ingredienser som koriander, chili och lime.

Hur är det att resa till Mexiko med barn?

Den mexikanska kulturen är väldigt vänligt inställd mot barn och ni kommer garanterat att känna er välkomna vart ni än går. Med tanke på värmen i Mexiko är det en god idé att planera er rundresa längs med kusterna där det går att bada. Vill ni utforska mayalämningar på er resa till Mexiko så är Tulum perfekt. Beläget just intill vattnet kan ni när som helst svalka er och komma undan hettan. Vid kusterna kan ni även finna många andra roliga aktiviteter - som att bada med delfiner och snorkla i grottor!

När ska man åka till Mexiko?

Den bästa perioden för att resa till Mexiko är under årets torrperiod mellan november och april. Mellan juni och oktober regnar det ofta mer än under vintermånaderna, men skurarna är för det mesta korta. Maj månad är torr men mycket het. Märk väl att vädret skiftar mycket över landets regioner, särskilt beroende på altituden.

Hur tar man sig till Mexiko?

Många flygbolag gör sträckan Stockholm Arlanda-Mexico City och med lite framförhållning kostar resan dryga 4000 kr, men priserna kan stiga upp emot 10 000 kr. Ungefär samma prisbild gäller för Stockholm-Cancun och Stockholm-Los Angeles, båda kan vara goda val beroende på var i Mexiko du vill göra din rundresa. Reser du Stockholm - Mexico City så tar resan runt 20 timmar.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage