Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Marocko

Din rundresa i Marocko skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Marocko

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Marocko?

Marocko är magiskt, det finns massor att se och uppleva ut över Marrakech. Vi tycker att du ska resa till Marocko och verkligen uppleva detta resmål. Det är därför vi samarbetar med lokala resebyråer som ligger i Marocko. Via Evaneos kommer du i direktkontakt med reseexperten som jobbar på den lokala resebyrån. Tillsammans kan ni sedan skapa just din unika rundresa i Marocko. Reseexperten kommer med förslag på saker att se och göra som passar dig...

Marocko är magiskt, det finns massor att se och uppleva ut över Marrakech. Vi tycker att du ska resa till Marocko och verkligen uppleva detta resmål. Det är därför vi samarbetar med lokala resebyråer som ligger i Marocko. Via Evaneos kommer du i direktkontakt med reseexperten som jobbar på den lokala resebyrån. Tillsammans kan ni sedan skapa just din unika rundresa i Marocko. Reseexperten kommer med förslag på saker att se och göra som passar dig. Planerar din resväg, bokar bra prisvärda hotel, transporter med mera! Helt enkelt kan du ta det lugnt och låta den professionella reseexperten hantera all reseplanering och bokning. En bättre resa smidigt och enkelt! 


Evaneos väljer noggrant ut de bra resebyråer så att du ska få expertis och bra service. Vi garanterar resan så du kan tryggt resa med ett lokalt alternativ. 


Har du funderingar är det bara kontakta oss på Evaneos! 

Se mer

Omdömen från våra resenärer som rest till Marocko

4.7/5
2 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Marocko

Marocko ligger i västra Nordafrika och är ett är ett av Afrikas nordligaste länder. Våra professionella reseexperter bor och lever i Marocko och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Hektiska marknader, de majestätiska Atlasbergen och kameler - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Marocko, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta färgstarka land - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra i Marocko?

Upplev det mytomspunna Marocko med sin fascinerande kulturella blandning av beduinsk berberkultur, mellanöstern och det franska koloniala arvet. Tappa bort dig i någon av städernas fascinerande marknader, bland väldoftande kryddor och fantastiskt lokalt hantverk. Låt din resa föra dig nära den magiska naturen, vandra mellan tusenåriga lämningar i Atlasbergen och stanna för att dricka ur ett vattenfall. Rid på vågorna vid Gibraltarsundet eller ta en ridtur med häst, eller kanske kamel, på stranden. Missa för all del inte det fantastiska, färgstarka köket och njut av nationalrätten tagine - ett verkligt traditionellt långkok!

Vad kan man se i Marocko?

Vandra i världsartister som Rolling Stones och Leonard Cohens fotspår och se landet som lockade dem under 1960- och 70-talet med sin unika karaktär. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • I Marockos städer hittar du många pärlor, några exempel är Afrikas största moské i Casablanca och den vita fästningen i Essaouira.
  • Det gör gott för både kropp och själ att vandra runt i det gåtfulla Chefchaouen - låt dig förtrollas av denna blåa stad!
  • Ta dig vidare och se den fantastiska utsikten över Gibraltar från medinan i Tanger eller utforska det mytomspunna Marrakech.
  • Låt din resa i Marocko ta dig långt bortom folkmassorna, till de majestätiska Atlasbergen. Här kommer både naturälskaren och sportentusiasten att trivas. Från Rosornas dal och Kelaat Mgouna med dess snötäckta toppar, vidare mellan de röda klipporna i Dadèskanjonen till cederskogarna i Moyen Atlas. Landets naturliga skönhet kommer garanterat även glädja den som vill vandra i Marocko.
  • Missa inte Oualidia lagunens stilla vatten om du reser till Marocko med barn.

När ska man åka till Marocko?

De bästa perioderna är våren och hösten, då temperaturen är som behagligast. På sommaren kan hettan bli väldigt stark och under vintern visar sig inte Marocko från sin allra bästa sida, särskilt i norra delen av landet där det kan bli regnigt. Perioden maj till september är att rekommendera om du älskar stark värme eller om du har tänkt bege dig till bergen.

Behöver man ett visum för att åka till Marocko?

För resor upp till 90 dagar behöver man som svensk medborgare som reser med svenskt pass inte ha något visum, dock måste du ha ett giltigt pass.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage