Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Malaysia Det bästa av Borneo - Sol, bad och äventyr

 • Klassiska sevärdheter
Detta är en 18 dagar lång rundresa som bjuder på massa sol & bad i kombination med de allra bästa sevärdheterna på Borneo. Under denna resa besöker ni de vackraste paradisöarna runt Borneo, hälsar på orangutanger i Semenggoh och utforskar Sydostasien högsta berg, Mount Kinabalu. Ni besöker paradisöarna Pulau Tiga och Mabul Island som bjuder på vackra stränder, snorkling, vindsurfing och andra ...

Detta är en 18 dagar lång rundresa som bjuder på massa sol & bad i kombination med de allra bästa sevärdheterna på Borneo. Under denna resa besöker ni de vackraste paradisöarna runt Borneo, hälsar på orangutanger i Semenggoh och utforskar Sydostasien högsta berg, Mount Kinabalu. Ni besöker paradisöarna Pulau Tiga och Mabul Island som bjuder på vackra stränder, snorkling, vindsurfing och andra vattenaktiviteter. Under denna resan kommer ni att kunna koppla av i lugn och ro bortom alla turistmassor!

Detta är ett rundreseförslag från vår lokala reseexpert Nick. Detta program är tänkt att inspirera och visa på ett bra sätt hur man kan upptäcka Malaysia och Borneo! Det går helt att ändra och anpassa denna plan efter ens eget tycke. Ta kontakt med Nick så att ni tillsammans kan skräddarsy just er Malaysia resa.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Ö
  Ö
 • Paradisstrand
  Paradisstrand
 • Djur & natur
  Djur & natur
 • Skog & djungel
  Skog & djungel
 • Botanik och flora
  Botanik och flora

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Malaysia och Borneo

När ni landat på den internationella flygplatsen i Kuching blir ni upphämtade av en chaufför som tar er till ert hotell. Efter att ni checkat in kan ni utforska staden på egen hand.

Etapper:
Borneo
Boende
Marian Lodging House: Kuching)

Dag 2: Borneos otroliga flora & Fauna - Bako

Efter en härlig frukost hämtar er guide upp er på hotellet då det är dags för en utflykt till nationalparken Bako. Resan hit tar cirka 45 minuter i bil innan ni sista vägen tar en motorbåt längs kusten i 30 minuter för att nå nationalparken. Väl framme börjat ert djungeläventyr! I parken finns olika turer att gå beroende på vad ni vill se och orkar. Här finns en otrolig flora & fauna och ni kan se djur såsom, ödlor, vildsvin, mushjort, näsapor och olika fågelarter. Parken är också hem till många unika plantor såsom Kungskannrankan. Mot eftermiddagen blir ni körda tillbaka med både båt och bil till ert hotell och kan spendera kvällen på egen hand.

- Måltider: Frukost och lunch. 

Etapper:
Borneo, Bako
Boende
Marian Lodging House: Kuching)

Dag 3: Orangutanger

Idag efter frukost blir ni upphämtade och körda i cirka 4 timmar tills ni når Lemanak floden. Resan går genom natursköna landskap av risfält, gummi, kakao, peppar, palmplantage som blandas med frodiga tropiska regnskogar, floder och bergskedjor. Väl framme besöker ni Semenggoh Rehabiliteringscenter för orangutanger. Här kan ni bekanta er med orangutangerna på nära håll och ta bilder. Efter en upplevelserik utflykt blir ni körda till Damai beach, där ni skall spendera de kommande 2 dagarna med sol och bad.

- Måltider: Frukost. 

Etapper:
Borneo, Damai Beach
Boende
Damai Beach: Damai Beach)

Dag 4: Damai Beach - sol & bad

Starta dagen med en god frukost på ert hotell innan ni spenderar dagen på egen hand. Koppla av vid hotellets pool eller ta ett dopp i havet!- Måltider: Frukost

Boende
Damai Beach: Damai Beach)

Dag 5: Damai Beach - sol & bad

Starta dagen med en härlig frukost på ert hotell innan ni spenderar dagen på egen hand. Koppla av vid hotellets pool eller ta ett dopp i havet!

- Måltider: Frukost

Boende
Damai Beach: Damai Beach)

Dag 6: Mot Kota Kinabalu

Efter att ni ätit en god frukost blir ni upphämtade och körda till flygplatsen. Idag skall ni flyga till Kota Kinabalu. Väl framme, hämtar en chaufför upp er och kör er till ert hotell. Resterande tid av dagen spenderar ni på egen hand.

- Måltider: Frukost. 

Etapper:
Damai Beach, Kota Kinabalu
Boende
Horizon Hotel: Kota Kinabalu)

Dag 7: Upptäck Kota Kinabalu

Idag har ni en fri dag att spendera på egen hand. Besök någon av de lokala marknaderna för att smaka på lokala specialiteter och lär känna Kota Kinabalus vänliga lokalbefolkning.

- Måltider: Frukost. 

Etapper:
Kota Kinabalu
Boende
Horizon Hotel: Kota Kinabalu)

Dag 8: Paradisön Pulau Tiga

Idag efter frukost blir ni upphämtade av en chaufför och körda till piren i Kuala Penyu där ni stiger på en speedboat som kommer att ta er till ön Pulau Tiga. Väl framme blir ni serverade välkomstdrinkar av hotellet och ni får också en kort rundtur så att ni lär känna ön. Resterande tid av dagen kan ni spendera på egen hand. Pulau Tiga har en fantastisk flora och fauna och om ni vill kan ni idag göra en djungeltur till öns vulkan som består av lera. Här kan ni ta ett bad i leran och det sägs att leran innehåller otroligt mycket mineraler, så att man blir renad genom att bada här.

- Måltider: Frukost, lunch och middag. 

Etapper:
Kota Kinabalu, Kuala Penyu, Pulau Tiga
Boende
Pulau Tiga Resort: Pulau Tiga)

Dag 9: Fri dag på stranden

Idag spenderar ni hela dagen på egen hand. Koppla av vid stranden och ta ett dopp i havet!

- Måltider: Frukost, lunch och middag. 

Etapper:
Pulau Tiga
Boende
Pulau Tiga Resort: Pulau Tiga)

Dag 10: Mot Kundasang

Börja dagen med att njuta av förmiddagen på egen hand innan det är dags att stiga på en båt tillbaka till fastlandet. Väl framme vid piren i Kuala Penyu hämtar en chaufför upp er och kör er till staden Kundasang. Resan går genom otroligt vackra landskap i närheten av mäktiga Mount Kinabalu. Väl framme i Kundasang, checkar ni in på hotellet och kan spendera dagen på egen hand.

- Måltider: Frukost. 

Etapper:
Pulau Tiga, Kuala Penyu, Mount Kinabalu, Kundasang
Boende
Kinabalu Pine Resort: Kundasang)

Dag 11: Kinabalu parken

Ni blir tidig morgon upphämtade och körda till nationalparken Kinabalu. Resan hit är en vacker sträcka längs höga berg. Ni stoppar på vägen vid Pekan Nabalu som är känd för sin frukt och hantverkare marknad. Väl framme i Kinabalu får ni en guidad tur genom delar av parken. Parken är över 754 kvadratmeter stor och här hittar ni Sydostasien högsta berg, Mount Kinabalu (4,095m). Besök utställningscentret i parken för att lära er mer om parkens flora och fauna och se intressanta bildspel av olika djur & växter som bara går att hitta i nationalparken. Ni reser sedan vidare till Poring Hot Springs för att gå på en hängbro belägen cirka 200 meter över marken, vilket gör att ni får se regnskogen från ett fågelperspektiv. Lunch serveras sedan på en lokal restaurang. Efter lunch besöker ni en fjärilsfarm och kan ta ett dopp i japanska badkar som sägs vara rena medicinen för en del olika sjukdomar. Efter en äventyrsfylld dag blir ni körda tillbaka till ert boende och spenderar kvällen på egen hand.

- Måltider: Frukost och lunch. 

Etapper:
Kundasang, Kinabalu Park, Mount Kinabalu
Boende
Kinabalu Pine Resort: Kundasang)

Dag 12: Fantastiska grottor och ovanliga fåglar

Idag efter en härlig frukost blir ni upphämtade av en chaufför då ni skall göra en utflykt till Gomantong grottorna som ligger cirka 4.5 timmar bort i bil. Grottorna i naturreservatet är hem till miljoner av fladdermöss. Utforska den största grottan som är känd för sina många och gigantiska fågelbon. Efter besöket här blir ni körda i cirka 30 minuter till ert boende för natten som ligger bredvid Kinabatanganfloden i byn Bilit. Väl framme blir ni serverade välkomstdrinkar och kan utforska området på egen hand. Vid 16.00-tiden är det dags för en båttur på floden för att försöka få syn på de ovanliga Proboscis monkeys (näsaporna), ovanliga fåglar och andra vilda djur som lever längs floden. Efter att ni varit på båtturen blir ni serverade middag i lodgen innan ni kan njuta av en god natts sömn.

- Måltider: Frukost, lunch och middag. 

Etapper:
Kundasang, Kinabalu Park, Gomantong, Kinabatangan
Boende
Bilit Rainforest Lodge: Kinabatangan)

Dag 13: Kinabatangan floden

Idag innan frukost kan ni antingen åka på en morgon-kryssning eller delta på en fågelskådnings tur. Efter dagens tidiga aktivitet återvänder ni till hotellet och njuter av en god frukost. Vid runt 16.00 tiden är det dags för en båttur på Kinabatanganfloden för att utforska naturen och djuren som lever i området längs floden.

- Måltider: Frukost, lunch och middag. 

Etapper:
Kinabatangan
Boende
Bilit Rainforest Lodge: Kinabatangan)

Dag 14: Mot Mabul Island och paradiset

Idag efter frukost blir ni upphämtade av en chaufför och körda till piren i kuststaden Semporna. Resan hit tar cirka 3 timmar och väl framme hoppar ni på en speedboat som tar er till Mabul Island. Väl framme checkar ni in på ert hotell och kan spendera dagen som ni vill i detta paradis.

- Måltider: Frukost, lunch och middag. 

Etapper:
Kinabatangan, Mabul, Semporna
Boende
Mabul Beach Resort: Mabul)

Dagar 15 à 17: Fri dag i paradiset

Njut av er resort och den gyllene stranden. Mabul Island är den perfekta platsen för snorkling, vindsurfing och andra vattenaktiviteter.

- Måltider: Frukost, lunch och middag.

Etapper:
Mabul
Boende
Mabul Beach Resort: Mabul)

Dag 18: Hejdå Malaysia

Det är redan sista dagen på er resa och dags för hemresa. Ni stiger på en speedboat som tar er tillbaka till fastlandet. Väl framme blir ni upphämtade av en chaufför och körda till flygplatsen Tawau airport. Vi hoppas ni haft en helt fantastisk resa med oss.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Mabul, Tawau

Borneo Bako Damai Beach Kota Kinabalu Kuala Penyu Pulau Tiga Mount Kinabalu Kundasang Kinabalu Park Gomantong Kinabatangan Mabul Semporna Tawau

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 17 000 kr / 18 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 pax4 pax6 pax
Pris per person18 730 kr17 000 kr16 350 kr
Rabatt barn : -10%

Priset inkluderar

 • 17 nätter i dubbelrum
 • Engelsktalande guider
 • Frukost varje dag
 • Transport mellan varje resmål

I priset ingår inte

 • Internationella och nationella flyg (Kuching-Kota Kinabalu ca 20 Euro pp)
 • Reseförsäkring
 • Dricks till guider och chaufförer
 • Turistskatt

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Fler reseidéer