Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Malaysia Den stora rundresan - natur, djur och strand

 • Klassiska sevärdheter
Denna resa passar perfekt för er som vill se det viktigaste av Malaysia och Borneo och även njuta av dagar med sol och bad. Under 22 dagar kommer ni att uppleva det bästa landet har att erbjuda! Ni kommer bland annat att besöka det natursköna Malaysiska höglandet, Cameron Highlands, möta orangutanger på ett rehabiliteringscenter på Borneo, bada i kristallklart vatten i grottor och s...

Denna resa passar perfekt för er som vill se det viktigaste av Malaysia och Borneo och även njuta av dagar med sol och bad. Under 22 dagar kommer ni att uppleva det bästa landet har att erbjuda! Ni kommer bland annat att besöka det natursköna Malaysiska höglandet, Cameron Highlands, möta orangutanger på ett rehabiliteringscenter på Borneo, bada i kristallklart vatten i grottor och sola och bada på fantastiska Langkawi. Detta är en fullspäckade resa och tempot är lite intensivt i början så att man ska kunna hinna med en hel del! Samtidigt som ni kommer uppleva massor, så kommer ni också ha mycket tid på egen hand så att ni kan göra precis det ni önskar!

Detta är ett rundreseförslag från vår lokala reseexpert Nick. Detta program är tänkt att inspirera och visa på ett bra sätt hur man kan upptäcka Malaysia och Borneo! Det går helt att ändra och anpassa denna plan efter ens eget tycke. Ta kontakt med Nick så att ni tillsammans kan skräddarsy just er Malaysia resa. ​

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Skog & djungel
  Skog & djungel
 • Ö
  Ö
 • Djur & natur
  Djur & natur
 • Paradisstrand
  Paradisstrand
 • Lokalbefolkning
  Lokalbefolkning

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst till Malaysiska Borneo

När ni landat på den internationella flygplatsen i Kuching blir ni upphämtade av en chaufför som tar er till ert hotell i Damai. Efter att ni checkat in kan ni utforska området på egen hand. 

Etapper:
Kuching
Boende
Damai Beach: Damai Beach)

Dag 2: Fri dag på stranden

Idag har ni tid att vila ikapp er efter den långa flygresan från Sverige. Starta dagen med en härlig frukost på ert hotell innan ni spenderar dagen på egen hand. Koppla av vid hotellets pool eller ta ett dopp i havet! 

- Måltider: Frukost

Etapper:
Kuching
Boende
Damai Beach: Damai Beach)

Dag 3: Mot Kuching

Idag efter en härlig frukost kan ni spendera förmiddagen på egen hand. Ligg på en solstol på stranden eller utforska närområdet. Mot eftermiddagen blir ni upphämtade av er chaufför och körda till Borneos största stad, Kuching. Väl framme på ert hotell, checkar ni in och kan sedan spendera tiden som ni vill. 

- Måltider: Frukost. 

Etapper:
Kuching, Borneo
Boende
Grand Margherita Hotel: Kuching)

Dag 4: Båttur i solnedgången

Börja dagen med en härlig frukost innan ni har förmiddagen på er att upptäcka Kuching på egen hand. Kuching är en stad med stark kultur och en rik historia. Staden har många olika intressanta museum och en enastående fästning, Fort Margherita, som ni når genom att ta en liten lokal båt “sampan” över en flod. På eftermiddagen blir ni upphämtade av er chaufför då det är dags för en båttur i solnedgången på Sarawak floden. 

- Måltider: Frukost

Etapper:
Kuching
Boende
Grand Margherita Hotel: Kuching)

Dag 5: Bako nationalpark

Efter en härlig frukost hämtar er guide upp er på hotellet då det är dags för en utflykt till nationalparken Bako. Resan hit tar cirka 45 minuter i bil innan ni sista vägen tar en motorbåt längs kusten i 30 minuter för att nå nationalparken. Väl framme börjat ert djungeläventyr! I parken finns olika turer att gå beroende på vad ni vill se och orkar. Här finns en otrolig flora & fauna och ni kan se djur såsom, ödlor, vildsvin, mushjort, näsapor och olika fågelarter. Parken är också hem till många unika plantor såsom Kungskannrankan. Mot eftermiddagen blir ni körda tillbaka till ert hotell och kan spendera kvällen på egen hand.  

- Måltider: Frukost

Etapper:
Kuching, Bako
Boende
Grand Margherita Hotel: Kuching)

Dag 6: Orangutanger

Idag efter en härlig frukost blir ni upphämtade och körda i cirka 4 timmar tills ni når Lemanak floden. Resan går genom natursköna landskap av risfält, gummi, kakao, peppar, palmplantage som blandas med frodiga tropiska regnskogar, floder och bergskedjor. Väl framme besöker ni Semenggoh Rehabiliteringscenter för orangutanger. Här kan ni bekanta er med orangutangerna på nära håll och ta fina bilder. 

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Kuching, Lemanak River
Boende
Grand Margherita Hotel: Kuching)

Dag 7: Mot regnskogen

Idag efter en härlig frukost blir ni upphämtade och körda till flygplatsen då ni skall ta ett flyg till regnskogen Mulu. När ni landat blir ni körda till ert hotell för natten så att ni kan checka in. 

- Måltider: Frukost

Etapper:
Kuching, Mulu
Boende
Marriott Mulu Resort: Mulu)

Dag 8: Fri dag

Njut av en härlig frukost innan ni spenderar dagen på egen hand. Utforska vad fantastiska Mulu har att erbjuda! 

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Mulu
Boende
Marriott Mulu Resort: Mulu)

Dag 9: Grottor och fladdermöss

Njut av en härlig frukost innan ni spenderar förmiddagen på egen hand.! På eftermiddagen skall ni på en utflykt till Deer och Lang grottorna där de sägs att miljoner av fladdermöss lever. Efter en upplevelserik dag blir ni körda tillbaka till ert hotell och kan spendera kvällen på egen hand. 

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Mulu
Boende
Marriott Mulu Resort: Mulu)

Dag 10: Grottor och kristallklart vatten

Idag skall ni utforska mer grottor och simma i kristallklart vatten bland fiskar! Efter frukost stiger ni på en longboat i Melinau floden till Wind and Clearwater grottorna. Det kan hända att vattennivån är ganska låg och då får ni hjälpa till att “pusha” båten fram. Efter att ni utforskat grottorna kan ni ta en simtur i det kristallklara vattnet bland fiskar innan ni njuter av en picknick lunch i regnskogen. Efter en upplevelserik dag blir ni körda tillbaka till ert hotell. 

- Måltider: Frukost och Lunch.

Etapper:
Mulu
Boende
Marriott Mulu Resort: Mulu)

Dag 11: Mot Miri

Idag efter en härlig frukost blir ni upphämtade och körda till flygplatsen då ni skall ta ett flyg till staden Miri. När ni landat blir ni körda till ert hotell för natten så att ni kan checka in. Spendera sedan resterande tid av dagen på egen hand.  

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Mulu, Miri
Boende
Mega Hotel: Miri)

Dag 12: Livliga Kuala Lumpur

Idag efter en härlig frukost blir ni upphämtade och körda till flygplatsen då ni skall ta ett flyg till Malaysias huvudstad Kuala Lumpur. När ni landat blir ni körda till ert hotell för natten så att ni kan checka in. Spendera sedan resterande tid av dagen på egen hand. Kuala Lumpur som stad har otroligt mycket att erbjuda. Besök mosken, det berömda Kuala Lumpur tornet och gå på en shoppingrunda på Petaling street. På kvällen kan ni om ni vill njuta av nyfångade skaldjur på den livliga lokala matmarknaden Jalan Alor i området Bukit Bintang. 

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Miri, Kuala Lumpur
Boende
Verdant Hill: Kuala Lumpur)

Dag 13: Upptäck Kuala Lumpur

Idag efter frukost kan ni spendera dagen som ni vill. 


Måltider: Frukost.

Etapper:
Kuala Lumpur
Boende
Verdant Hill: Kuala Lumpur)

Dag 14: Malaysiska höglandet

Idag skall ni besöka det Malaysiska höglandet, Cameron Highlands. Ni blir upphämtade på ert hotell och körda genom genom livliga Kuala Lumpur, längs moderna vägar norrut till området Pahang. Ju längre in i höglandet ni kommer, desto krokigare blir vägare. Ni upplever en enastående utsikt över regnskogen och kan se att djungeln bara blir tätare och tätare. Väl framme vid hotellet, kan ni spendera resterande tid av dagen på egen hand.  


Måltider: Frukost.

Etapper:
Kuala Lumpur, Cameron Highlands
Boende
Strawberry Park Resort: Cameron Highlands)

Dag 15: Cameron Highlands

Idag efter frukost kan ni spendera dagen på egen hand. Är ni intresserade av te så erbjuder området otroligt många vackra teodlingar. Ett tips är att besöka teplantaget Sungai Palas där ni kan besöka en fabrik och samtidigt ta en kopp te mitt i de vackra landskapet.  


Måltider: Frukost.

Etapper:
Cameron Highlands
Boende
Strawberry Park Resort: Cameron Highlands)

Dag 16: Penang

Efter att ni ätit en god frukost på hotellet, blir ni upphämtade av en chaufför och körda till staden Georgetown som ligger på ön Penang. Resan hit tar cirka 4 timmar och ni kommer korsa Malayias längsta bro, bron över till Penang som är hela 24 kilometer lång. Njut av den natursköna utsikten längs vägen innan ni kommer fram till hotellet i Georgetown. Väl framme tillbringar ni resterande del av dagen på egen hand med att utforska denna kulturella stad.  


Måltider: Frukost.

Etapper:
Cameron Highlands, Penang, Georgetown
Boende
Neo Plus: Penang)

Dag 17: Upptäck Georgetown och Penang

Idag efter frukost upptäcker ni Georgetown och Penang på egen hand. Besök alla historiska byggnader, den lokala marknaden och olika konstgallerier. Ni kan också besöka Penang hill och uppleva en storslagen utsikt över Georgetown!  


Måltider: Frukost.

Etapper:
Penang, Georgetown
Boende
Neo Plus: Penang)

Dag 18: Mot paradisön Langkawi

Idag lämnar ni Penang och ni blir efter frukost upphämtade och körda till flygplatsen för att stiga på ett flyg till Langkawi. Nu väntar några dagar med sol och bad!

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Penang, Langkawi
Boende
Holiday villa beach resort & Spa: Langkawi)

Dag 19: Njut av en dag i paradiset

Njut av ert vackra hotell och den gyllene stranden. Langkawi är den perfekta platsen för snorkling, vindsurfing och andra vattenaktiviteter. 

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Langkawi
Boende
Holiday villa beach resort & Spa: Langkawi)

Dag 20: Avslappnande dag på stranden

Fri dag, ta det lugnt och bara njut av solen! Om ni vill kan ni åka på en lokal dagstur till magiska vattenfall eller ö-hopping. Langkawi erbjuder många varierande aktiviteter. 

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Langkawi
Boende
Holiday villa beach resort & Spa: Langkawi)

Dag 21: Avslappnande dag på stranden

Fri dag, ta det lugnt och bara njut av solen! 

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Langkawi
Boende
Holiday villa beach resort & Spa: Langkawi)

Dag 22: Hejdå Malaysia

Idag efter en härlig frukost, blir ni körda till flygplatsen på Langkawi god tid innan ert flyg avgår. Vi hoppas ni haft en helt fantastisk resa med oss.

- Måltider: Frukost.

Etapper:
Langkawi

Kuching Borneo Bako Lemanak River Mulu Miri Kuala Lumpur Kuala Lumpur Cameron Highlands Penang Georgetown Langkawi

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 14 460 kr / 22 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 pers4 pers
Pris per person16 170 kr14 460 kr
Per barn : 10% rabatt

Priset inkluderar

 • 21 nätter i dubbelrum
 • Engelsktalande guider
 • Frukost varje dag
 • Transport mellan varje resmål

I priset ingår inte

 • Internationella och nationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Dricks till guider och chaufförer
 • Turistskatt

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Fler reseidéer