Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman
Malaysia

Resor till Malaysia

Din rundresa i Malaysia skapad av en lokal researrangör
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Malaysia

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Malaysia?

Malaysias övärld bjuder på djungeläventyr, storstadspuls och lata stranddagar! Det finns mycket olika saker man skulle kunna uppleva på en rundresa till Malaysia. Hur resplanen bör läggas upp och vad man ska se och göra beror på dig som resenär och dina intressen! Reser du ensam, med familj eller vänner? Har ni ungdomar eller små barn med i familjen? Det är flera delar som bör tas med i resplanerna. Det är därför vi har samlat professionella rese...

Malaysias övärld bjuder på djungeläventyr, storstadspuls och lata stranddagar! Det finns mycket olika saker man skulle kunna uppleva på en rundresa till Malaysia. Hur resplanen bör läggas upp och vad man ska se och göra beror på dig som resenär och dina intressen! Reser du ensam, med familj eller vänner? Har ni ungdomar eller små barn med i familjen? Det är flera delar som bör tas med i resplanerna. Det är därför vi har samlat professionella reseexperter som verkligen kan Malaysia och som kan allt om reseplanering.  I Malaysia samarbetar vi med Nick som från början är från Nederländerna. Han har levt och verkat i Malaysia i många år och kan allt om detta resmål. Han skapar en resa där era önskemål är det viktigaste! 


Vill ni uppleva Borneos regnskog?  Dyka? Upptäcka fantastisk natur med sötvattensgrottor och vandra på gångbroar bland trätopparna? Sola på avskilda ständer? Nick känner till de bästa platserna och delar med sig av tips och råd. Han lägger upp er resplan, bokar bra och prisvärd hotel, föreslår aktiviteter och ordnar alla transporter. Ni får en bättre resa, smidigt och enkelt. 


När man bokar vi Evaneos garanterar vi även ens resa så att man kan resa tryggt utan bekymmer med ett lokalt alternativ! Mer om våra garantier hittar du här.  


Nick har satt ihop förslag på rundresor som du hittar här. De är till för att inspirerar dig men i slutändan är det du som bestämmer helt och hållet hur du vill ha det. Det är gratis att komma i kontakt med Nick via vår hemsida. Du bokar endast när du är helt nöjd! 

Se mer
Ta del av vår resguide

Bästa tiden att åka till Malaysia

jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Mer information

Omdömen från våra resenärer som rest till Malaysia

4.6/5
4 omdömen

Börja planera din resa i Malaysia

Malaysia ligger i Sydostasien och gränsar till Thailand, Singapore, Borneo och Brunei. Detta lilla land rymmer en stor befolkning på cirka 28 miljoner. Skyskrapor, teplantage, paradisöar och stora regnskogar - här finns det någonting för alla smaker!

Malaysia är speciellt känt för sina vackra paradisstränder och natur som är fylld med korallrev, regnskog och spännande djur. Att resa till Malaysia med barn är en strålande idé. Landet är lätt att resa runt i, maten är utsökt och huvudstaden Kuala Lumpur är Sydostasiens modernaste metropol med futuristiska skyskrapor, lyxiga hotell och färgstark streetfood till en låg penning. Malaysisk mat är en blandning av influenser från hela Sydostasien och gatumaten som du hittar i varje hörn är smakrik och varierad, inspirerad av kinesiska, thailändska, indiska och filippinska rätter. Ett måste är Nasi goreng som är en risrätt med grönsaker, chili, vitlök och kyckling. För att ge dig inspiration för din Malaysia resa har vi samlat våra bästa tips nedan:

Vad ska man se och göra i Malaysia?

Sevärdheter

Gör en resa långt bortom klichéerna! Våra experter delar med sig av sina bästa tips för en oförglömlig resa till Malaysia:

  • Nationalparken Taman Negara: Utforska det tropiska livet i nationalparken Taman Negara som ligger i hjärtat av Malaysia. Här väntar den 130 miljoner gamla regnskogen med tät grön djungel, världens längsta canopy, en aborigin by och ett exotiskt djurliv.
  • Snake Temple: För en lite mer ovanlig utflykt föreslår vi ett besök till Snake Temple i nordvästra Malaysia. Men var inte orolig, ormarna som bor här sägs vara helt ofarliga. Vi skulle kanske dock vara lite försiktiga...
  • Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre: Besök orangutanger på Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre som ligger på norra Borneo. Här mitt i regnskogen får de föräldralösa och skadade orangutangerna ett hem och omvårdnad.

Vad kan man göra i Malaysia?

  • Segway: Om du är sugen på att prova på segway så har du hamnat i rätt land! Malaysia erbjuder segway turer i nästan varje nationalpark.
  • Dykning: Klara vatten, rikt undervattensliv och behagligt vatten! Välkommen till Malaysia som bjuder på dykning i världsklass. Ta dig till någon av Malaysias öar och dyk, du kommer inte att bli besviken!

När är bästa tiden att resa till Malaysia?

I Malaysia är det sommarvärme året om. I januari bör du dock undvika Malackahalvöns östkust där monsunperioden håller på fram till mars. Denna tid är utmärkt för att besöka västkusten där du hittar ön Langkawi nära den thailändska gränsen och den lite mer okända pärlan Pangkor som ligger norr om Kuala Lumpur. Är du intresserad av att se sköldpaddor på östkusten är den bästa tiden maj till september.

Bra att veta

Behöver man visum till Malaysia?

Nej, EU-medborgare behöver inte visum för att resa till Malaysia så länge resan inte överstiger 90 dagar. Observera att ditt pass måste ha en kvarvarande giltighetstid på minst sex månader vid in- och utresa från Malaysia. Du måste även kunna visa utresebiljett. För vistelser som är längre än 90 dagar krävs en ansökan hos den malaysiska ambassaden i Stockholm.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage