Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Malaysia

Din skräddarsydda rundresa i Malaysia
Få ett reseförslag skapat för dig - resrutt, transporter, boenden & aktiviteter. Få en bättre resa genom att planera & boka med en lokal expert. Skicka in en förfrågan idag, gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Malaysia som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
 • Klassiska sevärdheter
Budgetresan - okända Borneo
Ca. 14 Dagar från 11 350 kr
 • Klassiska sevärdheter
Det bästa av Singapore, Malaysia och Borneo
Ca. 12 Dagar från 7 280 kr
 • Klassiska sevärdheter
Absoluta höjdpunkter
Ca. 14 Dagar från 10 710 kr
 • Annorlunda & genuint
14 Days Borneo Off The Beaten Path
Ca. 14 Dagar från 11 030 kr
 • Lyx och charm
16 Days Luxurious Singapore and Malaysia
Ca. 16 Dagar från 21 090 kr
 • Sport & äventyr
22 Days Kuala Lumpur And Borneo Adventure
Ca. 22 Dagar från 21 090 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Malaysia

Malaysia ligger i Sydostasien och gränsar till Thailand, Singapore, Borneo och Brunei. Detta lilla land rymmer en stor befolkning på cirka 28 miljoner. Skyskrapor, teplantage, paradisöar och stora regnskogar - här finns det någonting för alla smaker!

Malaysia är speciellt känt för sina vackra paradisstränder och natur som är fylld med korallrev, regnskog och spännande djur. Att resa till Malaysia med barn är en strålande idé. Landet är lätt att resa runt i, maten är utsökt och huvudstaden Kuala Lumpur är Sydostasiens modernaste metropol med futuristiska skyskrapor, lyxiga hotell och färgstark streetfood till en låg penning. Malaysisk mat är en blandning av influenser från hela Sydostasien och gatumaten som du hittar i varje hörn är smakrik och varierad, inspirerad av kinesiska, thailändska, indiska och filippinska rätter. Ett måste är Nasi goreng som är en risrätt med grönsaker, chili, vitlök och kyckling. För att ge dig inspiration för din Malaysia resa har vi samlat våra bästa tips nedan:

Vad ska man se och göra i Malaysia?

Sevärdheter

Gör en resa långt bortom klichéerna! Våra experter delar med sig av sina bästa tips för en oförglömlig resa till Malaysia:

 • Nationalparken Taman Negara: Utforska det tropiska livet i nationalparken Taman Negara som ligger i hjärtat av Malaysia. Här väntar den 130 miljoner gamla regnskogen med tät grön djungel, världens längsta canopy, en aborigin by och ett exotiskt djurliv.
 • Snake Temple: För en lite mer ovanlig utflykt föreslår vi ett besök till Snake Temple i nordvästra Malaysia. Men var inte orolig, ormarna som bor här sägs vara helt ofarliga. Vi skulle kanske dock vara lite försiktiga...
 • Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre: Besök orangutanger på Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre som ligger på norra Borneo. Här mitt i regnskogen får de föräldralösa och skadade orangutangerna ett hem och omvårdnad.

Vad kan man göra i Malaysia?

 • Segway: Om du är sugen på att prova på segway så har du hamnat i rätt land! Malaysia erbjuder segway turer i nästan varje nationalpark.
 • Dykning: Klara vatten, rikt undervattensliv och behagligt vatten! Välkommen till Malaysia som bjuder på dykning i världsklass. Ta dig till någon av Malaysias öar och dyk, du kommer inte att bli besviken!

När är bästa tiden att resa till Malaysia?

I Malaysia är det sommarvärme året om. I januari bör du dock undvika Malackahalvöns östkust där monsunperioden håller på fram till mars. Denna tid är utmärkt för att besöka västkusten där du hittar ön Langkawi nära den thailändska gränsen och den lite mer okända pärlan Pangkor som ligger norr om Kuala Lumpur. Är du intresserad av att se sköldpaddor på östkusten är den bästa tiden maj till september.

Bra att veta

Behöver man visum till Malaysia?

Nej, EU-medborgare behöver inte visum för att resa till Malaysia så länge resan inte överstiger 90 dagar. Observera att ditt pass måste ha en kvarvarande giltighetstid på minst sex månader vid in- och utresa från Malaysia. Du måste även kunna visa utresebiljett. För vistelser som är längre än 90 dagar krävs en ansökan hos den malaysiska ambassaden i Stockholm.

Andra länder som du kanske gillar