Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Malaysia

Din unika resa i Malaysia skapad av en lokal expert
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Resor till Malaysia som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
12 Days Singapore and Malaysia for Families
Ca. 12 Dagarfrån7 430 kr
14 Days Borneo Budget
Ca. 14 Dagarfrån11 090 kr
14 Days Borneo Off The Beaten Path
Ca. 14 Dagarfrån10 200 kr
14 Days Classical Malaysia
Ca. 14 Dagarfrån10 700 kr
16 Days Luxurious Singapore and Malaysia
Ca. 16 Dagarfrån19 510 kr
22 Days Kuala Lumpur And Borneo Adventure
Ca. 22 Dagarfrån19 510 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Att resa med en lokal researrangör

Malaysia ligger i Sydostasien och gränsar till Thailand, Singapore, Borneo och Brunei. Detta lilla land rymmer en stor befolkning på cirka 28 miljoner. Våra professionella reseexperter bor och lever i Malaysia och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller med barn.

Skyskrapor, teplantage, paradisöar, regnskogar - här finns jättemycket att se och göra. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Malaysia, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. De tar även hand om planering, logistik och bokning, så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta fantastiska land - utan att missa några spännande sevärdheter!

Vad kan man se i Malaysia?

Gör en resa långt bortom klichéerna! Våra experter delar med sig av sina bästa tips för en oförglömlig resa till Malaysia:

• Besök orangutanger på Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre som ligger på norra Borneo. Här mitt i regnskogen får de föräldralösa och skadade orangutangerna ett hem och omvårdnad.

• Utforska det tropiska livet i nationalparken Taman Negara som ligger i hjärtat av Malaysia. Här väntar den 130 miljoner gamla regnskogen med tät grön djungel, världens längsta canopy, en aborigin by och ett exotiskt djurliv.  

• För en lite mer ovanlig utflykt föreslår vi ett besök till Snake Temple i nordvästra Malaysia. Men var inte orolig, ormarna som bor här sägs vara helt ofarliga. Vi skulle dock vara lite försiktiga…

Vad kan man göra i Malaysia?

Malaysia är känd för sina vackra paradisstränder och natur som är fylld med korallrev, regnskog och och spännande djur. Att resa till Malaysia med barn är en strålande idé. Landet är lätt att resa runt i, maten är utsökt och huvudstaden Kuala Lumpur är Sydostasiens modernaste metropol med futuristiska skyskrapor, lyxiga hotell och färgstark street food till en låg penning. Malaysisk mat är en blandning av influenser från hela Sydostasien och gatumaten som du hittar i varje hörn är smakrik och varierad, inspirerad av kinesiska, thailändska, indiska och filippinska rätter. Ett måste är Nasi goreng som är en risrätt med grönsaker, chili, vitlök och kyckling.

Behöver man visum till Malaysia?

Nej, EU-medborgare behöver inte visum för att resa till Malaysia så länge resan inte överstiger 90 dagar. Observera att ditt pass måste ha en kvarvarande giltighetstid på minst sex månader vid in- och utresa från Malaysia. Du måste även kunna visa utresebiljett. För vistelser som är längre än 90 dagar krävs en ansökan hos den malaysiska ambassaden i Stockholm.

När är den bästa tiden att resa till Malaysia?

I Malaysia är det sommarvärme året om. I januari bör du dock undvika Malackahalvöns östkust där monsunperioden håller på fram till mars. Denna tid är utmärkt för att besöka västkusten där du hittar ön Langkawi nära den thailändska gränsen och den lite mer okända pärlan Pangkor som ligger norr om Kuala Lumpur. Är du intresserad av att se sköldpaddor på östkusten är den bästa tiden maj till september.

Andra länder som du kanske gillar