Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Madagaskar Äventyrsresa - regnskog, snorkling och paradisöar

 • Sport & äventyr
Under denna 15 dagar långa rundresa kommer ni att besöka Amber Mountain nationalpark, Baobabs skogen, vackra Emerald Sea samt de 3 sandbukterna av Diego Suarez. Ni kommer också uppleva Madagaskars otroliga paradisstränder och om ni har tur kommer ni få se djuren Madagaskar är mest kända för: nämligen lemurer. Resan bjuder också på spännande delfin och valsafari o...

Under denna 15 dagar långa rundresa kommer ni att besöka Amber Mountain nationalpark, Baobabs skogen, vackra Emerald Sea samt de 3 sandbukterna av Diego Suarez. Ni kommer också uppleva Madagaskars otroliga paradisstränder och om ni har tur kommer ni få se djuren Madagaskar är mest kända för: nämligen lemurer. Resan bjuder också på spännande delfin och valsafari och avslutas med sol & bad på vackra ön Nosy Iranja. 

Detta är ett rundreseförslag framtaget av vår lokala reseexpert Miora på Madagaskar. Reseförslaget är till för att ge er inspiration till er Madagaskar resa och kan ändras efter egna intressen och önskemål. Om man vill kan man boka rundresan precis som den är, men man kan också ta bort/lägga till aktiviteter och dagar. 

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Diego Suarez

Dagen startar med ett flyg till Diego Suarez bukten. Här möts ni av ett tropiskt klimat och temperaturer mellan 20 till 30 grader. Efter en 30 minuters bilresa ankommer ni till de fantastiska hotellet Allamanda där ni välkomnas med en tropisk drink. Resten av dagen kan ni spendera på den fina stranden vid Lakana Lodge.

​- Måltider: Middag

Etapper:
Diego Suarez
Boende
Allamanda: Diego Suarez)

Dag 2: Upptäck Baobab-ön

Idag är de dags för en båttur för att besöka Diego bukten och en ö känd för sin skog av ståtliga Baobabträd. Njut av vinden i håret och de kristall blåa vattnet. Väl på Baobab ön besöker ni Cap Diego, där de berömda militärlägret och dess grotta ligger gömd. Lunchen avnjuter ni vid Cocoa point samtidigt som ni skådar en fantastisk utsikt. Ni återvänder sedan till hamnen Jasmine i Diego där ni kan svalka er med en drink mellan båtarna.

- Måltider: Frukost, Lunch, Middag

- Transport: Båt 2 timmar enkel väg

Etapper:
Diego Suarez
Boende
Allamanda: Diego Suarez)

Dag 3: Nationalparken av Amberbergen

I denna fantastiska nationalpark kommer ni skåda enastående vattenfall och en natur ni sent kommer att glömma. Parken har rik växtlighet och ni kommer här kunna utforska de olika växtarterna under de hundra år gamla träden i denna tropiska regnskog. På tillbaka vägen kommer ni besöka Diego Suarez bukten men en slående utsikt och även den norra ön.

- Måltider: Frukost, Lunch, Middag
- Transport: Bil 1 timma vardera väg.

Etapper:
Diego Suarez
Boende
Allamanda: Diego Suarez)

Dag 4: Upptäck “Tsingy Rouges”-dalen

Efter frukost denna morgon, så är de avfärd mot den “röda Tsingy”. Resan dit kommer ta drygt 2 timmar ifrån Diego Suarez. Den röda Tsingy en plats med säregna stenformationer av röd laterit bildad av erosion från floden Irodo. Tsingy är en riktig skatt och kommer vara något ni sent kommer glömma. Lunch kommer ni att äta på plats och resan fortsätter sedan söderut genom små byar välkända för safari. Lagom till solnedgången anländer ni till Ankarana där ni kommer spendera natten. Middag och övernattning intas på hotell -iharana Bush Camp.

- Måltider: Frukost, Lunch, Middag
- Transport: Bil 2 timmar

Etapper:
Diego Suarez, Tsingy Rouges, Ankarana
Boende
Iharana Bush Camp: Ankarana)

Dag 5: Gråa Tsingy i Ankarana massivet

Idag är de dags att besöka Ankarana massivet. Denna plats med sina säregna, gråa stenformationer är en av de mest speciella geologiska platserna i Madagaskar. Ni kommer att vandra längs en led som visar er områdets viktigaste platser. Ni kommer även kunna välja att fokusera på olika aktiviteter såsom att se utsikten från toppen av Tsingy med häpnadsväckande vy över sjön i bergsområdet. Eller besök de underjordiska grottorna och upplev deras imponerande stalaktiter eller gör en cykeltur i Tsingy området.

​- Måltider: Frukost, Lunch, Middag

Etapper:
Ankarana
Boende
Iharana Bush Camp: Ankarana)

Dag 6: Kakao planteringarna och Nosy Komba

Dagen startar med en kortare resa mot Ambanja. Här kommer ni att få en guidad tur i dom lokala plantagen bestående av kaffe, kakao och vanilj. Senare fortsätter resan med båt mot Nosy Komba för lunch. Här har ni chansen att upptäcka den pittoreska fiskebyn eller ta en snorkeltur i de klarblåa havet. Natten spenderar ni på Nosy Komba vid Jardin Vanille.

- Måltider: Frukost, Middag
- Transport: Båt 30 minuter

Etapper:
Ambanja, nosy komba
Boende
Jardin Vanille: nosy komba)

Dag 7: Slappna av i Nosy Komba

Fri dag, som spenderas som ni vill. Idag finns möjligheten till avkoppling och sol och bad på denna vackra ö.

​- Måltider: Frukost, Middag

Etapper:
nosy komba
Boende
Jardin Vanille: nosy komba)

Dag 8: Besök Lemurön

På denna vackra ö växer många medicinska växter som används av befolkningen som läkemedel och har gjort sedan flera hundra år tillbaka i tiden. Vandra 2 timmar till den berömda utkiksplats som har en panoramautsikt över skärgården. Har ni tur kan ni skåda Nosy Tanikely, den ryska bukten. Tillbaka i byn så är ett tips att besöka ”varvet” där man bygger traditionella kanoter.

- Måltider: Frukost, Lunch
- Transport: Båt 45 min en väg

Etapper:
Nosy tanikely
Boende
Vanila Hotel & Spa: Nossi-Bé)

Dag 9: Möt lokalbefolkningen

Idag är de dags att upptäcka det lokala livet i Madagaskar. Efter frukost kommer ni att lämna hotellet för att bege er till Nosy Be. Ni kommer att tillsammans med en guide vandra i de mer avlägsna området på ön där ni kommer få möjlighet att träffa de lokala Ylang Ylang producenterna. Ylang-ylang oljan som produceras här sägs ha används inom medicinen 1000 f. Kr., ofta för att behandla trötthetstillstånd.

Eftermiddagen spenderas i byn Nosy Be där ni kommer bli mottagen av en lokal familj som kommer visa er hur man tillagar en typiskt traditionell Madagaskars måltid. Senare besöker ni den lokala skolan samt lär er hur man gör den traditionella hårflätan som invånarna har eller upptäcka tekniken för hur byns kvinnor gör ris.   

Etapper:
Nossi-Bé
Boende
Vanila Hotel & Spa: Nossi-Bé)

Dag 10: Snorkla på paradisön Sakatia

Idag kommer dagen vara uppdelad i två delar, upptäcktsfärd och avslappning. Nosy Sakatia är den mest genuina ön av Nosy be öarna. Ön är skyddad och klassificerad av miljöministeriet och sägs vara en av de mest vackra öarna i området. Dagen kommer att ledas av en lokal guide som kommer visa er alla fantastiska platserna som ön har att erbjuda. Här finns möjligheten att se hur lokalbefolkningen lever och arbetar för att försörja sig. Dagens avslappning kommer ni avnjuta på en privatägd tropisk strand som är som att komma till paradiset.

Lunch kommer ni att inta på stranden och senare finns chans för snorkling, kajak eller olika strandaktiviteter som finns till hand för er.

- Måltider: Frukost & lunch
- Transport: Båt 15 min

Etapper:
Sakatia
Boende
Vanila Hotel & Spa: Nossi-Bé)

Dag 11: Dagstur i Nosy Be

Idag kommer ni att besöka huvudstaden av Nosy Be det vill säga Hell Ville. Staden har en välkänd marknad där ni kan hitta allt från kryddor till handgjorda väskor. Staden omges av vackra koloniala byggnader som bär kvar som charm. Ni kommer ha tid för shopping och ett besök i den vackra hamnen. Vi fortsätter resan till ett bergsområde där vi besöker Nosy Bes högsta punkt. Här kommer ni senare mot eftermiddagen skåda en fantastisk solnedgång över ön.

- Måltider: Frukost, Lunch

- Transport: Båt 45 min

Etapper:
Nossi-Bé
Boende
Vanila Hotel & Spa: Nossi-Bé)

Dag 12: Valsafari på en av Madagaskars vackraste paradisöar

Idag kommer ni att besöka en av Madagaskars vackraste paradisöar “Nosy Iranja”. Nosy Iranja består av två små öar som sammanhålls av en 2km lång vit sandbank. Här lyser sanden vit och det turkosblå vattnet bjuder in till snorkling och bad. På den minsta av dessa två öars strand lägger sköldpaddor ägg året om! Från juli till december finns de stor chans att se valar och ni kommer kunna åka på valsafari. Året runt finns det även gott om ofarliga hajar och delfiner!

- Måltider: Frukost, Lunch

- Transport: Båt 1 timma och 15 min

Etapper:
Nosy Iranja, Nossi-Bé
Boende
Vanila Hotel & Spa: Nossi-Bé)

Dag 13: Fria dagar på vackra Nosy Be

Ni kommer nu spendera era sista dagar på Nosy Be på egen hand. Dessa dagar kan ni spendera så som ni vill. Nosy Be erbjuder många aktiviteter såsom hästridning på stranden, golf i den vackra naturen, dykning, eller cykelturer. Ni får helt enkelt bestämma själva hur ni vill avsluta er resa på detta fantastiska ställe.

​- Måltider: Frukost, Lunch

Etapper:
Nossi-Bé
Boende
Vanila Hotel & Spa: Nossi-Bé)

Dag 14: Fria dagar på vackra Nosy Be

Fri dag, spenderas på egen hand.

​- Måltider: Frukost, Lunch

Etapper:
Nossi-Bé
Boende
Vanila Hotel & Spa: Nossi-Bé)

Dag 15: Fria dagar på vackra Nosy Be

Fri dag, spenderas på egen hand.

​- Måltider: Frukost, Lunch

Etapper:
Nossi-Bé
Boende
Vanila Hotel & Spa: Nossi-Bé)

Dag 16: Avfärd

Dags att säga hejdå till Madagaskar för den här gången. I god tid får ni transfer till flygplatsen. Vi hoppas ni haft en magisk resa!


Diego Suarez Tsingy Rouges Ankarana Ambanja nosy komba Nosy tanikely Nossi-Bé Sakatia Nosy Iranja

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 21 400 kr / 16 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pers
Pris per person21 400 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Transport från och till flygplatsen
 • Transport med båt
 • Måltider i reseguiden
 • Guide och privat transport
 • Besök i parker samt aktiviteter i programmet
 • Besöks skatter

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Drinkar
 • Middag i Nosy Be
 • Försäkring
 • Visa kostnader
 • Aktiviteter på de fria dagarna

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Madagaskar (6)

Fler reseidéer