Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Madagaskar Södra Madagaskar - naturskatter och strandhäng

 • Klassiska sevärdheter
Detta är en två veckor lång rundresa där ni kommer att uppleva det viktigaste av Madagaskars högland och södra delar. Resan börjar i Antanarivo, Madagaskars huvudstad och kommer att ta er genom Madagaskars högland ut mot landets sydvästra kust. Alla transporter sker med privatchaufför och ni kommer att ha guide när det behövs.Under resan kommer ni att upptäcka platser som man bara inte får missa o...

Detta är en två veckor lång rundresa där ni kommer att uppleva det viktigaste av Madagaskars högland och södra delar. Resan börjar i Antanarivo, Madagaskars huvudstad och kommer att ta er genom Madagaskars högland ut mot landets sydvästra kust. Alla transporter sker med privatchaufför och ni kommer att ha guide när det behövs.

Under resan kommer ni att upptäcka platser som man bara inte får missa om man vill uppleva södra Madagaskar såsom nationalparken Ranomafana med sina Bambulemurer (Halvmakier), nationalparken Anja med sina vackra Ringsvanslemurer (Kattmaki), nationalparken Isalo med sin oas och speciella stenformationer samt det privata botaniska naturreservatet "Arboretum d´Antsokay”.

​Rundresan avslutas med några härliga dagar med sol och bad i den vackra strandstaden Ifaty. Rundresan är individuell och du reser själv eller tillsammans med ditt eget resesällskap. Ni reser på de datum som passar er och det går helt att skräddarsy resan efter era behov. Detta program är framtaget av vår lokala reseexpert i Madagaskar som ett förslag på en rundresa man kan göra. Ni kan ändra resan som ni vill! Ni kan till exempel lägga till mer fria dagar eller mer aktiviteter. Alla Evaneos rundresor är skräddarsydda så det är era intressen och behov som styr. Tillsammans med den lokala reseexperten som kan allt om Madagaskar och reseplanering kan ni skapa just er drömresa till detta otroliga land.

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkomna till Antananarivo

Antananarivo, Madagaskars huvudstad, eller Tonga Soa som man säger här! Efter att ni landat på den internationella flygplatsen IVATO kommer en representant från den lokala researrangören välkomna er och ta er till ert hotell. Efter ni har checkat in spenderar ni resten av dagen på egen hand.

- Transport: 27 km med bil - ca 45 min beroende på trafiken
- Måltider: Frukost, Middag

Etapper:
Antananarivo
Boende
Ny Andrin'ny Soa: Antananarivo)

Dag 2: Genom Madagaskars högländer mot Antsirabe

Efter frukost bär det av mot Antsirabe, som ligger söder om Antananarivo. Er chaufför tar er, via slingrande vägar, i genom landskapen på Madagaskars högland. Er rutt är kantat av små vattenfall och ris terrasser. Ni kommer stanna på vägen vid den lilla staden Ambatolampy för att besöka konstnärer som tillverkar små objekt i aluminium. På eftermiddagen kommer ni slutligen fram till Antsirabe och spenderar resten av dagen på egen hand, helt som ni vill.

- Transport: 170 km - ca 4 timmar med bil
- ​Måltider: Frukost och middag

Etapper:
Antananarivo, Antsirabe
Boende
Ecolodge Chambre du Voyageur: Antsirabe)

Dag 3: Från Antsirabe till Ranomafana: De fantastiska hantverken från Madagaskar

Denna dag kommer ni att upptäcka Antsirabe med trehjulig mopedtaxi och besöka hantverkare som skapar små statyer och kuriosa av zebuhorn. Efter ert besök kommer ni att åka vidare till nationalparken Ranomafana där ni kommer att spendera två nätter på hotell. På vägen, kommer ni att stanna vid staden Ambositra för att se skickligheten de lokala hantverkarna besitter.

- Transport: 254 km - ca 5 timmar med bil
- Måltider: Frukost och middag

Etapper:
Antsirabe, Ranomafana
Boende
Centr’Est: Ranomafana)

Dag 4: Vandra i Nationalparken Ranomafana

Idag är det dags att upptäck Madagaskars säregna natur och möta lokalbefolkningen. Tidigt på morgonen kommer ni att vandra cirka 3 timmar genom nationalparken Ranomafanas med en lokal naturguide. Denna park har en rik fauna och flora och här kommer ni verkligen kunna insupa Madagaskars landskap. Nationalparken är hem till flera olika lemur-arter som endast lever på denna ö. Ranomafana har en intressant vegetation och rikt biodiversitet som man inte hittar någon annanstans. Under eftermiddagen kommer ni att besöka en liten by och möta lokalbefolkningen som kallas “Tanala” vilket betyder skogens folk. Ni kommer att uppleva detta folks kultur och deras vardagliga liv.

- Vandring: cirka 3 timmar 
- Måltider: Frukost och middag

Etapper:
Ranomafana
Boende
Centr’Est: Ranomafana)

Dag 5: Genom högländerna mot Fianarantsoa

Idag har ni förmiddagen fri utan aktiviteter så ni kan ta de lugnt och njuta av hotellets uppvärmda pool, eller varför inte bara slappna av och njuta av vädret och utsikten. Under eftermiddagen kommer ni att åka mot staden Fianarantsoa. På vägen dit kommer ni att få uppleva Madagaskars vackra högland, risfälten och de typiska husen från folkgruppen Betsileo som är den tredje största i Madagaskar och som huvudsakligen bor på höglandet.

- Transport: 63 km - ca 1.5 timmar med bil
- Måltider: Frukost och middag

Etapper:
Ranomafana, Fianarantsoa
Boende
Hotel La Rizière: Fianarantsoa)

Dag 6: Fri dag

Idag har ni en fri dag utan inplanerade aktiviteter. Om ni vill kan ni besöka en vingård, théplantagen eller den kungliga byn Bohimasina som ligger i närheten vid floden Matsiatra. Eller så kan ni träffa den lokala Betsileo-befolkningen. Det finns ett flertal aktiviteter som ni kan välja bland om ni har lust, annars kan ni bara ta det lugnt på hotellet och upptäcka staden på egen hand.

Etapper:
Fianarantsoa
Boende
Hotel La Rizière: Fianarantsoa)

Dag 7: Träffa Ringsvansadelemurer

Efter frukost, kommer ni åka vidare till staden Ranohira. På vägen, kommer ni att stanna vid det privata naturreservatet Anja, som omhändertas av byn som ligger i området. Er lokala naturguide kommer att visa er flora och fauna och berätta om både Madagaskars speciella natur samt en vandringssägen från området om ”de tre bröderna”. Ni kommer förhoppningsvis att se Ringsvanslemurer (kattalemur) på er guidade naturvandring. Efter ert besök fortsätter er resa mot Ranohira. På vägen dit kommer ni se hur landskapet ni passerar förändras från högländernas mer frodiga landskap till ett varmt stäppklimat.

- Transport: 280 km, ca 4.5 timmar med bil
- Måltider: Frukost och middag

Etapper:
Fianarantsoa, Ranohira
Boende
Isalo Ranch: Ranohira)

Dag 8: Vandring genom ett häftigt stenlandskap

Idag kommer ni att vandra igenom nationalparken Isalo och upptäcka ett alldeles speciellt landskap. Byn Ranohira är utgångspunkten för utflykter till Isalo. Detta område präglas av en otrolig varierande terräng med speciella stenformationer som formats av erodering under dinosauriernas tid, gräsbeklädd stäpp terräng. I parken kommer du att se små stenröse som är gravar från det inhemska folkslaget “Baras”. Er vandring kommer att bjuda på en fantastisk utsikt och avslutas vid ett vattendrag med en naturlig bassäng.

- Vandring: Cirka 3 timmar
- Måltider: Frukost och middag

Etapper:
Ranohira
Boende
Isalo Ranch: Ranohira)

Dag 9: Mot kusten! Ranohira - Toliara - Ifaty

Efter frukost kommer ni resa vidare mot fiskebyn Ifaty som ligger vackert beläget vi Madagaskars västkust. På vägen dit passerar ni genom den lilla markandsbyn Ilakaka. Er väg kommer att kantas av babaobträd och det lokala folket “Mahafaly” gravar vars multifärgade pelare reser sig ur landskapet. På vägen kommer ni även att stanna i byn Toliara där ni besöker det privata naturreservatet ”Arboretum d´Antsokay”. Här avnjuter ni en härlig lunch och tar er sedan vidare till Ifaty.

- Transport: 280 km med bil – 5 timme

Etapper:
Ranohira, Toliara, Ifaty
Boende
Bamboo Club: Ifaty)

Dag 10: Fri dag vid stranden

Nu väntas tre lata dagar som ni spenderar på egen hand. Vi rekommenderar att ni njuter av den vackra strandstaden Ifaty. Det finns även en hel del aktiviteter såsom snorkling, fiske och besök hos ett skölpadsresarvat med mera.

Etapper:
Ifaty
Boende
Bamboo Club: Ifaty)

Dag 11: Fri dag vid stranden

Spenderas på egen hand.

Etapper:
Ifaty
Boende
Bamboo Club: Ifaty)

Dag 12: Fri dag vid stranden

Spenderas på egen hand.

Etapper:
Ifaty
Boende
Bamboo Club: Ifaty)

Dag 13: Tillbaka till huvudstaden

Efter ett par avslappnande dagar kommer ni att flyga till huvudstaden Antananarivo. Er chaufför möter er vid ert hotell och tar er till flygplatsen som ligger i närliggande staden Toliara. Väl framme i Antananarivo möter er nästa chaufför upp er er på flygplatsen och tar er till hotellet.

- Transport: 1.5 timmars flyg och 45 minuters bilfärd beroende på trafiken

Etapper:
Ifaty, Toliara, Antananarivo
Boende
Ny Andrin'ny Soa: Antananarivo)

Dag 14: Ett fantastiskt besök i Ambohimanga

Under morgonen kommer ni att åka till Ambohimanga den spirituella huvudstaden för monarkin Merina, som är ett kungadöme från före koloniseringen. Där kommer ni att åka på en stadstur och få lära mycket om Madagaskars historia, uppleva den gamla arkitekturen och besöka en lokal marknad.

- Transport: 20 km med bil – cirka 45 minuter

Etapper:
Antananarivo
Boende
Ny Andrin'ny Soa: Antananarivo)

Dag 15: Hemresa

Efter två spännande och härliga veckor på Madagaskar fyllda med spännande minnen kommer ni att åka tillbaka till er avreseort. Enligt ert flygschema kommer ni bli körda till Ivato internationella flygplats för att påbörja er hemresa. Vi vill tacka er och hoppas att ni haft en minnesvärd resa och att ni en dag kommer tillbaka till Madagaskar!

Etapper:
Antananarivo

Antananarivo Antsirabe Ranomafana Fianarantsoa Ranohira Toliara Ifaty

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 16 610 kr / 15 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax4 Pax
Pris per person i dubbel / twin rum20 960 kr16 610 kr
Inrikesflyg per person från Toliara till Antananarivo2 780 kr2 780 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Boende med halvpension under touren
 • Privat transport med engelsk talande chaufför
 • Alla transfers
 • Lokal guide och inträdesavgifter till de aktiviteter som är inkluderade i programmet

I priset ingår inte

 • Flygbiljetter och skatter
 • Visum avgiften på cirka 25 euro, som betalas på flygplatsen
 • Inrikes flyg från Toliara till Antananarivo
 • Dricks och personliga tillhörigheter
 • Alla luncher
 • Aktiviteter under era lediga dagar

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Madagaskar (6)

Fler reseidéer