Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Madagaskar Äventyrsresa - Paddla kanot och vandra i fantastisk natur

 • Sport & äventyr
Detta är en 2 veckors äventyrlig rundresa med bland annat vandring och kanotpaddling. Ni kommer att besöka en region belägen på Madagaskars västra sida som kallas “Ménabé”.  Ni kommer att upptäcka det gröna, vulkaniska landskapet vid floden Itasy och utforska området Bongolavas natur. Ni kommer att paddla kanot på Manambolo floden som passerar det imponerande bergsmassivet Bemahara, med ...

Detta är en 2 veckors äventyrlig rundresa med bland annat vandring och kanotpaddling. Ni kommer att besöka en region belägen på Madagaskars västra sida som kallas “Ménabé”.  Ni kommer att upptäcka det gröna, vulkaniska landskapet vid floden Itasy och utforska området Bongolavas natur. Ni kommer att paddla kanot på Manambolo floden som passerar det imponerande bergsmassivet Bemahara, med dess majestätiska ranvner. Ni kommer även besöka naturreservatet  “Tsingy de Bemaraha” där ni kommer se det spetsiga stenlandskap som gör denna plats känd som en av de häftigaste sevärdheterna på Madagaskar. Avslutningsvis kommer ni att spendera några avslappnande dagar på Madagaskars västkust bland de imponerande baobabträden. Ni kommer att bo på ett strandnära hotell där ni kan sola och bada innan resan är slut.

Denna resa är ett rundreseförslag framtaget av vårt Madagaskar-expert Erik. Resan är tänkt att inspirera dig och visa ett förslag på hur man kan uppleva Madagaskars västra regioner och dess säregna natur. Rundresan går helt att skräddarsy och ändra så som ni vill! Ha i åtanke att Madagaskar är en stor ö och att transporterna kan ta en del tid. Detta går tyvärr inte att komma ifrån om man vill se alla delar som är med i denna resa. Man kan dock ta bort platser om man vill för att korta ner längden på resan!

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Antananarivo!

När ni äntligen landat i Madagaskars huvudstad Antananarivo så möter en representant från den lokala researrangören upp er och kör er till ert hotell. När ni checkat in på hotellet har ni resten av dagen att spendera på egen hand, slappna av efter er långa resa och vila ut för kommande dagars spännande utflykter!

Etapper:
Antananarivo
Boende
Belvedere: Antananarivo)

Dag 2: Västerut mot äventyr och natur

Idag börjar äventyret! På morgonen blir ni upphämtade av er chaufför och beger er mot staden Tsiroanomandidy som ligger 210 km väster om Antananarivo. På vägen kommer ni att stanna vid Ampefy sjön och upptäcka den vackra naturen här. Ni äter en härlig lunch vid sjön och åker sedan vidare genom regionen Itasys vackra, vulkaniska landskap. Väl framme i Tsiroanomandidy checkar ni in på ert hotell och kan spendera resten av kvällen på egen hand.

- Måltider: Frukost, Lunch, Middag

- Transport: ca 4 timmar med fyrhjulsdriven bil

Etapper:
Antananarivo, Tsiroanomandidy, Ampefy

Dag 3: Bongolava bergen och en natt under bar himmel

Tidigt på morgonen hämtar er chaufför upp er och ni påbörjar er resa mot Bongolava bergen. På vägen dit kommer ni att stanna i en liten by som ligger mitt i en apelsinodling för att äta lunch och sträcka på benen. Vägen slingrar sig genom ett landskap av kullar och dalar och ni har en fin vy av Madagaskars landskap. På eftermiddagen kommer ni fram till Bongolava bergen och dess orörda natur. Ni kommer att köra till den västra sidan av massivet där Manambolo floden flyter fram. Väl framme kommer ni att vandra i drygt 30 minuter för att komma fram till en lägerplats för natten som ligger precis intill ett vattenfall. Här slår ni läger och spenderar natten under bar himmel i tält.

- Boende: Tält

Etapper:
Bongolava, Manambolo

Dag 4: Dags för vandring och paddling i orörd natur

Idag är det dags för en aktiv dag i Madagaskars säregna natur. Tillsammans med era bärare vandrar ni bort från bergsmassivet för att nå byn Ankavandra, det tar ca 3 timmars. Här startar ert vattenburna äventyr! Ni äter lunch som förbereds av kockar från byn. Kulturen här kallas “fomba” och efter en traditionell ritual kommer ni att börja er resa via kanot ner för floden tillsammans med naturguider från området. Sent på eftermiddagen, efter 3 timmars lugnt paddlande medströms, når ni er lägerplats på en av flodens sandbankar där ni slår läger för natten.

Etapper:
Ankavandra

Dag 5: Paddla i lugna vatten

Nu följer två dagar av stilla paddling nedströms för floden. Det är en magisk upplevelse att långsamt flyta fram genom den täta naturen omgiven av ljuden från djungeln. Flodvägen kommer att ebba ut bland sandbankarna och er guide kommer att visa er vägen genom rätt kanal mellan två berg. Vattnet ringlar här längs klippavsatser där klart vatten från källor strömmar fram. Längs denna vattenväg sprudlar det av liv och ni kommer att möta den lokala kulturen och se hur lokalbefolkningen lever. Efter en full dags lugnt paddlande slår ni läger för natten.

​- Måltider: Frukost, Lunch, Middag
- Kanot: 6 h per dag
- Boende: Camping

Etapper:
Ankavandra

Dag 6: Flodens rytm

Idag fortsätter ert paddlingsäventyr. När ni närmar er foten av berget Bemaraha kommer landskapet ändras och bebyggelsen avta när ni tar in i Bemaraha passagen. Efter en full dags lugnt paddlande slår ni läger för natten.

- Måltider: Frukost, Lunch. Middag

- Kanot: 6 h per dag

- Boende: Camping

Etapper:
Bemaraha (Tsingy)

Dag 7: Ankomst till Bekopaka

Idag kommer ni att få sträcka på benen. På morgonen utforskar ni denna kanjon som fullkomligt drunknar i grönska. Vattenmassorna från floden har skapat massor av naturliga pooler med klart vatten som bjuder in till ett svalkande dopp, simma och njut av det friska vattnet. På eftermiddagen fortsätter ni att paddla kanot längs floden som nu omsluts av branta sluttningar som omsluter vattnet i en stilla tystnad som endast bryts av färgglada fåglars läten. Sent på eftermiddagen når ni den plats där ni kommer att slå läger för natten. Här kantas floden av mangoträd vars grenar sträcker sig som ett tag över vattnet.

​- Måltider: Frukost, Lunch, Middag

- Promenad: 3-4 timmar

- Kanot: 3 timmar

- Boende: Camping

Etapper:
Bekopaka

Dag 8: “Tsingy” den häftigaste platsen på Madagaskar  

Idag kommer ni att besöka otroliga landskap som man kan tro kommer från en annan värld! Tidigt på morgonen tar er chaufför er till nationalparken “Tsingy ni Bemaraha” som är klassat som ett världsarv av UNESCO. Detta område är en av de speciellaste platserna på Madagaskar och här domineras omgivningen av magisk labyrint i sten med sprickor, grottor och spetsiga kalkstenstoppar. Ni kommer att gå på hängbron “Belvédères” där ni kommer att se ett imponerande panorama av detta landskap. Ni kommer att övernatta i Camp Croco som ligger nära Tsingy.

​- Måltider: Frukost, Lunch, Middag

- Transport: 5 timmars bilfärd, 4 timmars vandring

Etapper:
Tsingy de Bemaraha National Park

Dag 9: Mot Morondava - En dag av transport

Idag kör er chaufför er till Morondava. Ni följer spåret till Belo Tsiribihina. De första kilometerna kommer ni att passera genom en torr skog där det finns små byar. Vid Belo kommer ni att korsa floden med en färja för att sedan fortsätta mot Morondava, där ni kommer att stanna vid den kända Baobab allen för att se den vackra solnedgång mellan dessa enorm träd.

Efter solen har gått ner checkar ni in på er hotel och kan vila ut i en skön säng.

- Måltider: Frukost, Lunch, Middag

Etapper:
Morondava, Belo sur Tsiribihina
Boende
Sun Beach Hotel: Morondava)

Dag 10: Vandring till den vackra, lilla fiskebyn “Belo Sur Mer”

Idag kommer ni att ge er av tidigt på morgonen för att vandra till den lilla fiskebyn “Belo sur Mer”. Denna pärla ligger vid en vacker vik och är en magisk plats att sola och bada på. På vägen korsar ni vackra landskap med baobabträd och de säregna blommorna Didiereaceae. När ni kommer fram till byn på eftermiddagen spenderar ni resten av dagen med att ta det lugnt och njuta av den vackra stranden. Utforska era omgivning och snorkla kring vikens fantastiska korallrev. Ni spenderar natten i en mysig ecolodge.

​- Måltider: Frukost, Middag

- Hotell: Ecolodge Menabe

- Vandring: 4h

Etapper:
Belo Sur Mer
Boende
Ecolodge Menabe: Belo Sur Mer)

Dag 11: Belo Sur Mer

Fri dag i Belo Sur Mer! Om ni vill kan ni antingen bara ta det lugnt och sola och bada eller så kan ni besöka de närliggande byarna, möta lokalbefolkningen, fiska, med mera. Ni spenderar natten i en mysig ecolodge.

​- Måltider: Frukost, Middag

Etapper:
Belo Sur Mer
Boende
Ecolodge Menabe: Belo Sur Mer)

Dag 12: Belo Sur Mer

En till fri dag i Belo Sur Mer!

​- Måltider: Frukost, Middag

Etapper:
Belo Sur Mer
Boende
Ecolodge Menabe: Belo Sur Mer)

Dag 13: Belo Sur Mer - Morondava

På förmiddagen kan ni ta det lugnt på stranden för att sedan vandra tillbaka till Morondava på eftermiddagen. Ni spenderar kvällen på egen hand och natten i en skön säng på ert hotell. 

​- Måltider: Frukost, Middag

Etapper:
Belo Sur Mer, Morondava
Boende
Sun Beach Hotel: Morondava)

Dag 14: Daggs att åka hem!

Er transfer hämtar upp er och tar er till Morondava flygplats. Ni flyger först tillbaka till huvudstaden Antananarivo och sedan hem till Sverige.

​- Transport: Flyg till Morondava 1 h

Etapper:
Morondava

Antananarivo Tsiroanomandidy Ampefy Bongolava Manambolo Ankavandra Bemaraha (Tsingy) Bekopaka Tsingy de Bemaraha National Park Morondava Belo sur Tsiribihina Belo Sur Mer

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 17 790 kr / 14 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax4 Pax
Pris per person18 820 kr17 790 kr
Fly, inrikes (Morondova - Antananarivo)5 470 kr10 930 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten-

Priset inkluderar

 • Alla övernattningar på hotell, hostel, camping, ecolodge under hela resan
 • Måltider som nämns i programmet
 • Någon som bär ert bagage under vandringen i Bongolava
 • Tjenester af en engelsktalende guide, kok og bådfolk under Manambolo-krydset
 • Camping utstyr utom sovsäck
 • Inträde till nationalparker och resarvat samt engelskatalande guider
 • Utflykter nämnt i programmet
 • Transport till och från flygplatsen
 • Turistskatter och kommunala skatter

I priset ingår inte

 • Internationella och nationella flyg
 • Aktiviteter på fria dagar i Belo Sur Mer och i Morondava
 • Visum

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Madagaskar (6)

Fler reseidéer