Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Madagaskar Magisk öluff - tropiska paradis, snorkling och kritvita stränder

 • Lyx och charm
På denna 11 dagar långa rundresa kommer ni upptäcka olika paradisöar i norra delen av Madagaskar. Detta är en sann drömresa med kritvita stränder och turkost vatten. Perfekt för er som behöver komma bort från vardagen och njuta av sol, bad och Madagaskars fantastiska natur. Ni kommer att bo på lyxiga hotell mitt på stranden på tre autentiska öar med vilda och vackra stränder. Ni kommer att up...

På denna 11 dagar långa rundresa kommer ni upptäcka olika paradisöar i norra delen av Madagaskar. Detta är en sann drömresa med kritvita stränder och turkost vatten. Perfekt för er som behöver komma bort från vardagen och njuta av sol, bad och Madagaskars fantastiska natur. Ni kommer att bo på lyxiga hotell mitt på stranden på tre autentiska öar med vilda och vackra stränder. Ni kommer att uppleva marin safari och dyk med Sakatia sköldpaddor. Ni kommer att uppleva snorkling i världsklass kring färgglada korallrev runt öarna Nosy Iranja, Nosy Fanihy,Nosy Komba och Tanikely. En natt kommer ni spendera på en obebodd paradisö i tält under stjärnorna!  Ni kommer även utforska Madagaskars natur och tropiska skogar under en dagsutflykt och vandra till toppen av en vulkan. 

​Denna resa är ett rundreseförslag framtaget av vårt Madagaskar-expert Miora. Resan är tänkt att inspirera och visa ett förslag på hur man kan uppleva några av de vackraste öarna på Madagaskar och i världen! Rundresan går helt att skräddarsy och ändra så som ni vill! Man kan lägga till ett par dagar om man vill förlänga resan eller ta bort platser om man vill korta ner!

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till ett tropisk paradis!

Välkommen till underbara och exotiska Madagaskar! Ni landar först i Antananarivo, Madagaskars huvudstad, och byter till ett inrikesflyg som tar er till Nosy Be. Nosy Be är ett sant paradis och anses vara världen åttonde vackraste ö!

Framme på Nosy Bes flygplats möter er chaufför upp er och tar er till ert hotell. Transfern till hotellet tar ca 30 minuter och väl framme kommer ni bli varmt mottagna av hotellets personal med en svalkande välkomstdrink. Resten av dagen är fri att spendera som ni önskar. Ta ett dopp i hotellets pool och känn er som hemma.
Ni kommer att bo på det 4 stjärniga hotellet “Home Residence”, en fantastisk resort som består av 20 villor som ligger på 10 hektar grönskande natur vid en enslig strand. Hotellet har ett unikt SPA på 800 m2 med 3 massagerum, ansiktsbehandlingar, manikyr, pedikyr, yogarum och barnpassning. Er lyxiga villa har egen jacuzzi, hemmabio och en stor terrass. 

- Transport: 30 minuter med bil

Etapper:
Antananarivo, Nossi-Bé
Boende
Home La Résidence: Nossi-Bé)

Dag 2: Spa, massage och strandhäng

Idag är det dags att njuta av hotellets fina spa! Ta del av en skön massage med eteriska oljor från Madagaskar. Resten av dagen är fri att spendera som ni vill. Njut av hotellets omgivningar med ett stort tropisk grönområde, strandnära pool och fin restaurang och bar.

- Måltider: Frukost, lunch, middag

Etapper:
Nossi-Bé
Boende
Home La Résidence: Nossi-Bé)

Dag 3: Utflykt för snorkling vid en en liten paradisö

Idag är det dags för en båtutflykt till den lilla paradisön “Nosy Fanihy”. Njut av denna lugna ö med fantastiska stränder. Snorkla kring öns korallrev och strosa längs vattenbrynet där det turkosa vattnet möter den kritvita sanden. På eftermiddagen bär det av tillbaka till ert hotell.

- Måltider: Frukost, Lunch

- Transport: Båt 15 minuter från boendet

Etapper:
Nosy Fanihy
Boende
Home La Résidence: Nossi-Bé)

Dag 4: Tur runt ön och solnedgång vid vulkanerna

Idag är det dags att upptäcka och se mer av den vackra ön Nosy Be. Er chaufför hämtar upp er och tar med er till de viktigaste historiska monumenten, lokala marknader, och en traditionell hamn där ni kan se de typiska "dhow" segelbåtarna som finns här. På er rundtur kommer ni upptäcka Nosy Bes viktigast sevärdheter och öns landskap. Njut av skuggan under ett av de uråldriga Banian träden som växer på ön och som kan bli flera tusen år gamla. Under rundturen stannar ni till och äter en härlig lunch vid havet. Dagsturen avslutas med ett stopp på öns högst belägna plats “Mont Passot” som är toppen på en vulkan. Detta är en ypperlig utsiktsplats och ni kommer kunna avsluta dagen med en drink medans ni ser en fantastisk solnedgång. 

- ​Måltider: Frukost, Lunch
- Transport: Cirka 3 timmar runt ön
- Promenad: Cirka 1 timme

Etapper:
Nossi-Bé
Boende
Home La Résidence: Nossi-Bé)

Dag 5: Fantastisk snorkling och en ny paradisö - “Lemur ön”!

Nu när ni upptäckt allt Nosy Be har att erbjuda är det dag att lämna denna ön. Idag ger ni er av till en annan paradisö, som ligger i närheten, vid namn Nosy Komba. Innan ni tar er till denna ö och ert fantastiska hotell, som ligger perfekt beläget med vacker havsutsikt, kommer ni göra en snorklingsutflykt till det marina reservatet “Tanikely”. Denna plats har en fantastiskt marin mångfald med en stor mängd färgglada fiskar, vackra koraller och anemoner. Ni kommer att äta lunch på stranden innan ni ger er av på en liten utflykt till öns fyr. Här kommer ni ha en fin utsikt över helga Tanikelys skärgård! På eftermiddagen beger ni er till ert nya hotel.

​- Måltider: Frukost, lunch, middag
- Båttransfer: Ungefär 1 timme totalt

Etapper:
Nossi-Bé, nosy komba
Boende
Jardin Vanille: nosy komba)

Dag 6: Utforska “Lemur ön” Nosy Komba

Idag är det dags för en 2 timmar lång vandring på denna gröna pärla. Nosy Komba är mindre än Nosy Be och har en fantastisk natur. Ön har smeknamnet “lemur ön” på grund av det stora antalet lemurer som lever här. Upptäck växter med medicinska egenskaper som växer här och som används flitigt av lokalbefolkningen. Er vandring tar er till “Point de Vue” där ni kommer ha en fantastisk panorama utsikt.

- ​Måltider: Frukost, Middag
- Vandring: Cirka 2 timmar

Etapper:
nosy komba
Boende
Jardin Vanille: nosy komba)

Dag 7: Avkoppling i Jardin Vanille

Fri dag - Idag har ni tid att bara ta det lugnt och sola och bada på egen hand. Om ni vill kan ni välja bland någon av de många spännande aktiviteter som finns tillgängliga.

​- Måltider: Frukost, Middag

Etapper:
nosy komba
Boende
Jardin Vanille: nosy komba)

Dag 8: En sann “Robinson crusoe” upplevelse

Under denna dag kommer ni att besöka två öar utöver det vanliga! Ni kommer att ge er av till “Nosy Iranja” som består av två öar som är ihop kopplade av en en 2 km lång sand bank. Dessa två öar sitter alltså ihop via en lång kritvit strand som omsluts på båda sidor av turkost, klart vatten! Denna paradisö är som hämtad ur ett vykort! Här kan man även se valar under perioden juli - december. Ni spenderar hela dagen och natten på i detta paradis! Lunch och middag serveras i skuggan av en palm och natten spenderar ni i tält under stjärnorna.

​- Måltider: Frukost, lunch, middag
- Båttransfer: Cirka 1 timme och 45 minuter

Etapper:
Nosy Iranja

Dag 9: Tillbaka till Nosy Be

Under morgonen och förmiddagen kan ni njuta av Iranjas vackra stränder och klara vatten. På eftermiddagen så återvänder ni med båt till Nosy Be. Nu kommer ni att bo västra sidan av ön på det underbar spa hotellet Vanila.

​- Måltider: Frukost, lunch, middag
- Båttransfer: Cirka 1 ½ timme

Etapper:
Nossi-Bé
Boende
Jardin Vanille: nosy komba)

Dag 10: Utflykt till Sakatia - Orkidéernas ön

Idag bär det av till ön Sakatia för en tropisk dagsutflykt. Ni kommer att vandra genom öns tropisk skog och se olika växter så som kaffe, peppar, vanilj, ananas, cashew, mango, guava, eucalyptus för att nämna några. På ön kan ni dyka och simma med sköldpaddor! Ni kommer att spendera eftermiddagen och äta lunch på en underbar, privat strand.

- Måltider inkluderat: Frukost, lunch, middag
- Båt transfer: Cirka 30 minuter enkel väg.

Etapper:
Nossi-Bé

Dag 11: Dags att säg hej då!

Idag är det dags att åka hem eller att fortsätta vidare och kanske besöka en annan del av Madagaskar. Ni blir körda till flygplatsen i god tid så att ni hinner med ert flyg.

- Måltider: Frukost
- Transport: 45 minuter från flygplatsen

Etapper:
Nossi-Bé

Antananarivo Nossi-Bé Nosy Fanihy nosy komba Nosy Iranja

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 12 840 kr / 11 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
11 dage
Pris per person12 840 kr
+ ekstra säng (+ 12 år)9 700 kr
+ barn (under 12 år)6 910 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Receptions assistans
 • Alla transporter under resan
 • Alla hotel
 • Guider och chaufförer
 • Inträdesavgifter och aktiviteter som nämns i programmet
 • Turistskatter

I priset ingår inte

 • Alkoholhaltiga drycker
 • Dricks till chaufförer
 • Försäkring
 • Aktiviteter som inte nämns i programmet
 • Eventuella visum
 • Internationella flyg

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Madagaskar (6)

Fler reseidéer