Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Madagaskar Östra Madagaskar - båtturer, lemurer och strandhäng

  • Klassiska sevärdheter
Detta är en 13 dagar lång rundresa som tar er till östra sidan av Madagaskar där ni kommer få uppleva dess fantastiska natur och djurliv samt spendera lata dagar med sol och bad. Ni kommer att besöka naturreservatet Analamazaotra där världens största art av lemurer, Indri Indri, lever. Ni kommer även besöka det privata reservatet “le Palmarium”. Rundresan avslutas med härliga stranddagar...

Detta är en 13 dagar lång rundresa som tar er till östra sidan av Madagaskar där ni kommer få uppleva dess fantastiska natur och djurliv samt spendera lata dagar med sol och bad. Ni kommer att besöka naturreservatet Analamazaotra där världens största art av lemurer, Indri Indri, lever. Ni kommer även besöka det privata reservatet “le Palmarium”. Rundresan avslutas med härliga stranddagar på paradisön Saint Marie där ni kan koppla av med sol, bad och snorkling.

Denna resa är ett rundreseförslag framtaget av vårt Madagaskar-expert Linah. Resan är tänkt att inspirera dig och visa ett förslag på hur man kan uppleva Madagaskar. Resan är individuell och du kan resa själv eller med önskat resesällskap på de datum som passar dig/er. Rundresan går helt att skräddarsy och ändra så som ni vill!

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Välkommen till Madagaskar! Efter att ni landat på den internationella flygplatsen IVATO kommer en representant från den lokala researrangören välkomna er och ta er till ert hotell. Efter att ni har checkat in spenderar ni resten av dagen på egen hand. 

- Transport: 27 km med bil - cirka 45 min beroende på trafiken.

Etapper:
Antananarivo
Boende
Ny Andrin'ny Soa: Antananarivo)

Dag 2: Ambohimanga och Antananarivo

Idag är det dags att upptäcka Madagaskars huvudstad och kultur! På morgonen åker ni till den lilla historiska byn Ambohimanga. Denna vackra plats, belägen på en kulle, är Merina monarkins ursprung. Här får ni lära er mer om Madagaskars historia. Efter besöket är det dags för en guidad tur av Madagaskars huvudstad Antananarivo, ni kommer utforska den gamla arkitekturen och om ni vill kan ni även köpa souvenirer från hantverksmarknaden.

- Transport: 25 km med bil - ungefär en halvtimme.

Etapper:
Antananarivo, Ambohimanga
Boende
Ny Andrin'ny Soa: Antananarivo)

Dag 3: Mot Andasibe

Efter frukosten bär det av till Andasibe. Er chaufför hämtar upp er på hotellet och tar er med på slingrande vägar mot Madagaskars speciella natur. På vägen till Andasibe stannar ni till på en farm där ni kommer att få se exotiska reptiler, groddjur och däggdjur. När ni kommer fram till Andasibe checkar ni in på ert hotell och kan spendera eftermiddagen på egen hand. Senare på kvällen är det dags för en nattvandring! Detta är ett ypperlig tillfälle att få se och uppleva de djur som gömmer sig under dagtid.

- Transport: 130 km med bil - ungefär 3 timmar.

Etapper:
Antananarivo, Andasibe
Boende
Feon'Ala: Andasibe)

Dag 4: Lemuren “Indris Indris”

Den här dagen kommer ni att få uppleva mer av Madagascars speciella djur- och växtrike! Tidigt på morgonen ger ni er av till Analamazaotras speciella natureservat. Här hittar man “Indri Indris” som är världens största lemurarter. Detta annars utrotningshotade däggdjur har ett av världens starkaste bestånd på Madagaskar! På eftermiddagen kommer ni även att besöka ett privat naturreservat och en ö känd för sina lemurer.

- Vandring: cirka 3 timmar.

Etapper:
Andasibe
Boende
Feon'Ala: Andasibe)

Dag 5: Mot “Ankanin'ny Nofy” 

Efter frukost kommer resan att fortsätta genom ett vackert landskap till naturreservatet “Ankanin'ny Nofy”. På vägen dit kommer ni att korsa sjön Rasoa Be och åka båt längs kanalen Pangalanes för att ta er till reservatet Palmarium. Väl framme vid hotellet i Palmarium checkar ni in och har tid över att känna er som hemma på era rum.

- Transport: 140 km med bil - cirka 3 timmar och en båtresa på cirka 2 timmar. 

Etapper:
Andasibe, Ankanin'ny nofy
Boende
Palamarium Ankanin'ny Nofy: Ankanin'ny nofy)

Dag 6: Naturreservatet Le Palmarium 

På morgonen kommer ni att besöka det privata naturreservatet, «Le Palmarium», där ni kommer att få se exotiska växter och djur. På eftermiddagen kommer ni att få tid över där ni kan ta en promenad längs kanalen, bada eller besöka någon av de närliggande byarna.

- Besök i naturreservatet: cirka 2 timmar.

Etapper:
Ankanin'ny nofy
Boende
Palamarium Ankanin'ny Nofy: Ankanin'ny nofy)

Dag 7: Båttur på Pangalanes kanalen

Den här dagen kommer ni att åka båt, ca 3 timmar, längs Pangalanes kanalen till hamnstaden Toamasina. Kanalen har varit verksam sedan första hälften av 1900-talet då kanalen gjorde det möjligt för hela Madagaskars östra kust att transportera produkter till Toamasinas som har Madagaskars största kommersiella hamn.. I Toamasina kommer ni se fullt med trehjuliga cykel- och mopedtaxis även kallat “rickshaws” som tar stadens invånare runt längs de breda palmkantade avenyer. Ni kommer inte att stanna länge i Toamasina utan när ni kommer fram så hämtar er chaufför upp er och tar er ca 2.h timmar med bil till byn Mahambo. När ni väl kommer fram på eftermiddagen kan ni ta det lugnt och slappna av på ert nya strandnära hotell. Ta ett dopp i havet och njut av en härlig middag! 

- Transport: 95 km med bil - cirka 2.5 timmar och en båttur på cirka 3 timmar.

Etapper:
Ankanin'ny nofy, Toamasina, Mahambo
Boende
Pirogue : Mahambo)

Dag 8: Mot paradisön Sainte Marie

Idag bär det av mot paradiset! Ni kommer att åka båt, ca 4 timmar, till ön Sainte Marie. Omringat av turkost vatten och vackra stränder - man kan enkelt säga att Sainte Marie är en paradisö. Väl framme på Sainte Marie checkar ni in på ert fina hotell som består av privata bungalows som ligger precis vid stranden. Njut sedan av det klara vattnet, den varma solen och de färska fisk- och skaldjurensrätterna i hotellets restaurang.

- Transport: Båttur: cirka 4 timmar.

Etapper:
Mahambo, Sainte Marie
Boende
Les Tripaniers Lodge: Sainte Marie)

Dag 9: Lata dagar i paradiset

Följande 4 dagar är fria och ni spenderar dem på egen hand som ni önskar. Om ni vill kan ni hyra motorcyklar, moped eller cyklar för att ta er mot Ambodifotatra. Under valperioden som sträcker sig mellan juli och oktober kan man välja att lägga till en dagsutflykt med valskådning.  Detta är en häftig upplevelse där man får se dessa bjässar i sin naturliga miljö. Man kan även göra en utflykt till ön Nattes som är en vacker plats som passar perfekt för en dagstripp.

Etapper:
Sainte Marie
Boende
Les Tripaniers Lodge: Sainte Marie)

Dag 10: Lata dagar i paradiset

Fri dag utan planerad aktivitet.

Etapper:
Sainte Marie
Boende
Les Tripaniers Lodge: Sainte Marie)

Dag 11: Lata dagar i paradiset

Fri dag utan planerad aktivitet.

Etapper:
Sainte Marie
Boende
Les Tripaniers Lodge: Sainte Marie)

Dag 12: Lata dagar i paradiset

Fri dag utan planerad aktivitet.

Etapper:
Sainte Marie
Boende
Les Tripaniers Lodge: Sainte Marie)

Dag 13: Avfärd

Efter en angenäm vistelse på Madagaskar fylld av nya minnen och bilder, så kommer ni att åka tillbaka, antingen hem eller vidare till en ny destination. Med hänsyn till när ert flyg avgår, så kommer ni att köras till Ivato Internationella flygplats. Vi vill tacka så mycket för oss och vi hoppas att vi möts snart igen på Madagaskar. Trevlig resa!

- Flygtid: 1 timme till Antananarivo och drygt 15 timmar till Sverige.

Etapper:
Sainte Marie, Antananarivo

Antananarivo Ambohimanga Andasibe Ankanin'ny nofy Toamasina Mahambo Sainte Marie

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 16 910 kr / 13 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 pax
Pris per person16 910 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Madagaskar (6)

Fler reseidéer