Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Madagaskar Äventyrsresa - vandra genom Madagaskars högländer

 • Sport & äventyr
Detta är en aktiv rundresa med vandring genom Madagaskars högländer! Under 19 dagar kommer ni att upplev orörd natur med vandring i tre av Madagaskars häftigaste naturområden såsom Anja reservatet, Andringitra nationalpark, och genom kanjoner vid Makays bergsmassiv. Detta är en välplanerad resa där du kan slappna av, då alla transfer, boende och guider är ordnade. Du kan fokusera på att öppna dina...

Detta är en aktiv rundresa med vandring genom Madagaskars högländer! Under 19 dagar kommer ni att upplev orörd natur med vandring i tre av Madagaskars häftigaste naturområden såsom Anja reservatet, Andringitra nationalpark, och genom kanjoner vid Makays bergsmassiv. Detta är en välplanerad resa där du kan slappna av, då alla transfer, boende och guider är ordnade. Du kan fokusera på att öppna dina sinnen för en ny värld och verkligen insupa Madagaskars säregna natur. Resan avslutas med några härliga dagar vid kusten på ett strandnära hotell med pool där ni kan sola, bada och vila ut innan det är dags för hemresa.

Denna resa är ett rundreseförslag framtaget av vårt Madagaskar-expert Erik. Resan är tänkt att inspirera dig och visa ett förslag på hur man kan uppleva Madagaskars högländer. Rundresan går helt att skräddarsy och ändra så som du vill! Ha i åtanke att Madagaskar är en stor ö och att transporterna kan ta en del tid. Det går tyvärr inte att komma ifrån om man vill se alla delar som är med i denna resa. Man kan dock ta bort platser om man vill för att korta ner längden på resan!

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Madagaskar och Antananarivo

Er chaufför möter er på flygplatsen efter att ni landat i Antananarivo, Madagaskars huvudstad. Efter transfern till hotellet har ni resten av dagen att spendera på egen hand. Vila upp er innan äventyret börjar!

Etapper:
Antananarivo
Boende
Belvedere: Antananarivo)

Dag 2: Genom Madagaskars högländer mot Antsirabe

Efter frukost bär det av mot Antsirabe, som ligger söder om Antananarivo. Er chaufför tar er, via slingrande vägar, genom landskapen på Madagaskars högland. Er rutt är kantad av små vattenfall och ris terrasser. Ni kommer stanna på vägen och besöka den lilla staden Ambatolampy för att besöka konstnärer som tillverkar små objekt i aluminium. På eftermiddagen kommer ni slutligen fram till Antsirabe, besök staden och kika på hantverkare som skapar små statyer och kuriosa av zebuhorn. Efter en händelserik dag blir det middag och övernattning på hotellet i Antisirabe.

- Måltider: Frukost, Lunch, Middag.

- Transport: 170 km, ca 4 timmar med bil.

Etapper:
Antananarivo, Antsirabe
Boende
Ecolodge Chambre du voyageur: Antsirabe)

Dag 3: Vandra i höglandet

Idag är det dags för en utflykt i Madagaskars landsbygd. Ni kommer att vandra genom grönskande jordbrukslandskap och risodlingar. Denna vulkaniska region med sin svarta jord är den mest bördiga på hela Madagaskar och här odlas allt från ris till fruktträd och grönsaker. Men här brukas inte bara jorden utan lokalbefolkningen lever även av djuruppfödning. Lär om Madagaskars seder och traditioner och upptäck hur lokalbefolkningen lever. Efter en medtagen picknick-lunch bär det av tillbaka till hotellet på eftermiddagen där ni kan ta det lugnt innan middagen.

- Måltider: Frukost, Middag

Etapper:
Antsirabe
Boende
Ecolodge Chambre du voyageur: Antsirabe)

Dag 4: En resa genom högländernas landskap

Efter frukost hämtar er chaufför er vid hotellet och så bär det av mot Fianarantsoa, huvudstaden i Betsileo-regionens. Ni kommer att åka igenom staden Ambositra som är känt för hantverk specialiserat på träsnideri och snickeri. Besök små verkstäder som tillverkar alla möjliga sorters träföremål och trästatyetter. Vägen slingrar sig genom kuperat landskap med skog av barrträd, eukalyptusträd och Silkesträd. I dalarna syns många små hus av röd lera, omringade av rårisfält.

Efter att ni ätit lunch i staden Fianarantsoa lämnar ni Madagaskars högländer och tar er in i Ambalavao som är en region känt för sina vingårdar. På er resa kommer ni även stanna och besöka Antemoro-folket som lever av papperstillverkning med traditionella metoder där man använder barken på Havoa-växter.

- Måltider: Frukost, Lunch, Middag.
- Transport: 295 km, ca 7 timmar med bil.

Etapper:
Antsirabe, Ambalavao
Boende
Bougainvillers **: Ambalavao)

Dag 5: Vandring och övernattning i vildmarken!

Idag är det dags att dyka in i Madagaskars natur. Efter frukost tar er chaufför er till Anja reservatet. Detta skogsområde blev utsett till ett skyddsområde av Madagaskars regering år 1999. Reservatet sträcker sig över 30 hektar och här finns en enorm biologisk rikedom med en fantastisk flora och fauna. Området är mest känt för ringsvanslemurer som lever här! 

Njut av det vackra landskapet på reservatet samt en god picknick-lunch. Efter ert besök i Anja reservatet kommer ni vandra längs en led som tar er mellan berg och bördiga dalar. Ni kommer att nå foten av Andringitra berget och ingången till nationalparken med samma namn... På eftermiddagen, efter en trevlig picknick-lunch, börjar ni er vandring in i nationalparken tillsammans med vår guide och era bärare. Vandringen tar er via en led som går på östra sidan av nationalparken där landskapet domineras av en ås. Ni korsar en skog för att sedan nå er lägerplats där ni slår läger för natten.

- Transport: Fyrhjulsdriven bil.
- Vandring: 4 timmar.

Etapper:
Ambalavao, Andringitra
Boende
Sous tente: Andringitra)

Dag 6: Dag 2 av vandring i otroliga landskap

Idag fortsätter er vandring! Under dagens etapper kommer ni att korsa flera strömmar och observera fåglar och kameleonter. Vandringen till lägerplatsen där ni kommer att spendera natten är relativt enkelt och går över en platå. För de som vill och som är sugna på lite mer av en utmaning kan man även bestiga Boby Peak (2858). Klättringen är ganska brant men vandringsspåret är väl utmärkt. Utsikten från Boby Peak är otroligt vacker (i klart väder), och likaså omgivningen av Tsaronoro dalen.

- Höjdskillnad: Cirka 600 meter.
- Vandring: 5 timmar.

Etapper:
Andringitra
Boende
Sous tente: Andringitra)

Dag 7: Dag 3 av vandring i otroliga landskap

Ytterligare en dag med vandring i den fantastiska nationalparken Andringitra. Efter att ni har korsat den gräsbevuxna platån kommer ni, efter en bits klättring, att komma ner till en plats med häftiga stenformationer. Detta område har ett väldigt säreget utseende och mellan stenformationerna ligger små gröna oaser utspridda som fläckar i bergslandskapet. Här kom ni att börja vandra nedåt längs områdets västra sluttning som påminner om en stor stentrappa. Ni kommer mötas av en imponerande utsikt över Tsaranoro-dalen. Här varvas palmträd med jätte stenblock som står i stark kontrast till de andra landskapen ni sett idag. Framåt kvällen slår ni läger och kan förhoppningsvis uppleva en spektakulär solnedgång.

- Vandring: 5 timmar.

Etapper:
Andringitra
Boende
Sous tente: Andringitra)

Dag 8: Sista dagen av vandring i Andringitra Nationalpark

Detta är er sista vandringsdag! Idag kommer ni att komma fram till Tsaranoro dalen. På vägen kommer ni passera några små byar. Väl framme i dalen väntar er chaufför på er och ni kommer påbörja er bilresa mot södra delen av Madagaskar och staden Ranohira. Ni kommer att ta er igenom Ihosy (Bara country, en etnisk grupp som föder upp zebu) för att sedan korsa den stora savannen i Horombe platån. Vi äter lunch på vägen och ankommer till Ranohira på eftermiddagen där ni checkar in på ert hotell för en lugn kväll.

- Transport: Fyrhjulsdriven bil
- Måltider: Picknick lunch, Middag.
- Vandring: 4 timmar.

Etapper:
Andringitra, Ranohira
Boende
Isalo Ranch: Isalo)

Dag 9: Mot byn Beronono och nya landskap

Idag ger ni er av vid gryning för en relativt tuff transfer med fyrhjulsdriven bli till Mangoky floden. Er färd går igenom savannlandskap med högt torrt gräs på vägar som slingrar sig längs bergsmassivet Isalos märkliga stenformationer. Ni kommer korsa breda flodbäddar och sandbankar på er färd mot byn Beronono. Väl framme slår ni läger vid en bäck och spenderar resten av dagen i lugn och ro. Ät en härlig middag i det gröna och insup de vackra omgivningarna. Detta kommer vara er bas för morgondagens vandring.

- Transport: Fyrhjulsdriven bil.
- Boende: Läger nära byn.
- Måltider: Frukost, lunch, middag vid lägret.

Etapper:
Ranohira, Beroroha, Beronono

Dag 10: Första dagen på er vandring i Makay

Makay massiven är en vild, obebodd, isolerad, outforskat plats, långt ifrån omvärlden. Landskapet är överraskande: från höga platåer delvis täckta med torra skogar som är typiska för Madagaskars västkust, till stora och djupa dalar vars skugga skyddar en fuktig, tropisk vegetation från den stekande solen. Era guider och bärare följer med er på en 4 dagars vandring längs en led som tar er till “Terra Incognita”.

På första dagen vandrar ni längs en liten flod i vattnet mellan två sandbankar. Er rutt tar er längs den djupa dalen, mellan klippblock, där solens värmande strålar stundtals kommer nå er. Ni slår läger och spenderar natten i tält på en sandbank.

- Boende: läger vid sandbankarna.
- Måltider: Frukost, lunch, middag vid lägret.
- Vandring: 7-8 timmar.

Etapper:
Beronono

Dag 11: Dag två på er vandring i Makay

Desto längre ni kommer på er vandring desto torrare bli landskapet och vattennivåerna minskar. Den rika vegetationen på botten av ravinen är hem till olika arter av fåglar som ni kommer att kunna se under dagen. Ni kommer även stöta på lekfulla lemurer som gömmer sig i buskarna. Ni kommer att bestiga en platå för att njuta av en fantastisk utsikt över bergsmassivet och de vattendrag som ligger i ravinernas dalgångar. Ni tar er sedan ner i kanjonen igen där ni återigen kommer att slå läger vid en av sandbankarna.

- Boende: Läger.
- Måltider: Frukost, lunch, middag vid lägret.
- Vandring: 7 till 8 timmar.

Etapper:
Beronono

Dag 12: Sista dagen på er vandring i Makay

Idag fortsätter ni att utforska Terra Icognita! Detta är sista dagen av vandring som tar er från bergsmassivet och kanjonen. Landskapet ändrar sig och de stora vertikala väggarna som har omgivit er när ni befunnit er i kanjonen kommer att avta då ni lämnar bergsmassivet och kommer fram till byn Beronono, där er chaufför väntar på er. Detta är er sista eftermiddagen tillsammans med de teamet av guide och bärare som har följt med er under denna expedition. Ni slår läger nära byn där ni spenderar natten.

- Boende: läger nära byn.
- Måltider: Frukost, lunch, middag vid lägret.
- Vandring: 7 till 8 timmar.

Etapper:
Beronono

Dag 13: En dags transport till Ranohira

Gör er redo för en dag av transport. Madagaskar är en stor ö och tyvärr krävs det en del biltransport för att ta sig runt. Denna dag spenderar ni i bilen, men det kan vara skönt att vila benen efter allt vandrande. När ni väl kommer fram väntar er första natt i en riktig säng efter era intensiva dagar med vandring och naturupplevelser. Tidigt på morgonen startar ni er bilresa och er chaufför kör er mot norra Isalo massivet. Ni stannar på vägen för att äta lunch och sträcka på benen när det behövs! Ni korsar Mangoky floden med färja och kommer fram till byn Ranohira sent på eftermiddagen. Väl framme kan ni slappna av på hotellet där middag och en god natts sömn väntar.

- Måltider: Frukost, lunch, middag vid lägret.
- Transport: ca 10 timmar med bil.

Etapper:
Beronono, Ranohira
Boende
Isalo Ranch: Isalo)

Dag 14: Ranohira till Tulear och havet!

Efter frukost kör er chaufför er till staden Tuléar och sedan vidare till byn Salary som ligger precis vid havet. Ni spenderar ytterligare tid i transport men detta är den sista långa bilresan. På vägen passerar ni fina landskap kantade av de häftiga baobabs-träd. Ni äter lunch Tuléar på vägen. När ni kommer fram till Salary checkar ni in på ert hotell och sedan väntar 3 härliga dagar i ert strandnära hotell med sol och bad!

- Måltider: Frukost - Middag.
- Transport: 237 km ca 4 timmar med bil.

Etapper:
Ranohira, Tuléar, Salary Atsimo
Boende
Salary Bay: Salary Atsimo)

Dag 15: Vila ut på stranden

Nu kommer ni att vara 3 dagar i Salary som är fria att spendera som ni vill. Här finns det möjlighet att surfa, snorkla eller dyka, om ni orkar! Annars kan ni bara ta det lugnt. 

- Måltider: Frukost, Middag.

Etapper:
Salary Atsimo
Boende
Salary Bay: Salary Atsimo)

Dag 16: Ytterligare en skön dag på stranden

Fri dag på stranden.

- Måltider: Frukost, Middag.

Etapper:
Salary Atsimo
Boende
Salary Bay: Salary Atsimo)

Dag 17: Ytterligare en skön dag på stranden

Fri dag på stranden.

- Måltider: Frukost, Middag.

Etapper:
Salary Atsimo
Boende
Salary Bay: Salary Atsimo)

Dag 18: Tillbaka till Tulear och flyg till Antananarivo

Det är dags att åka till Tulears flygplats för att flyga tillbaka till Antananarivo. Er chaufför hämtar upp er vid hotellet för transfer. Väl framme i Antananarivo möts ni av en annan chaufför som kör er till ert hotell i Antananarivo. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.

- Måltider inkluderade: Frukost.
- Flyg: 1.5 timmar.

Etapper:
Tuléar, Antananarivo
Boende
Résidence Lapasoa: Antananarivo)

Dag 19: ​Antananarivo och hemresa

Efter frukost blir ni upphämtade för transfer till flygplatsen i lagom tid så ni hinner med ert flyg hem eller till er valfria destination. Vi hoppas att ni haft en fantastisk resa med oss!

Etapper:
Antananarivo

Antananarivo Antsirabe Ambalavao Andringitra Ranohira Beroroha Beronono Tuléar Salary Atsimo

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 21 450 kr / 19 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Pris per person2080
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • Boende, hotell och camping
 • Frukost och middag alla dagar, förutom i Antananarivo
 • Helpension under alla vandringsdagar
 • Transport, chaufför, bensin, bil
 • Guider och bärare
 • Campingutrustning (förutom sovsäck)
 • All transfers
 • Turistskatt

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Lunch förutom under dagarna med vandring
 • Måltider i Antananarivo
 • Alkoholhaltig drycker
 • Dricks
 • Service och tjänster som ej nämns i programmet ovan

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor på Madagaskar (6)

Fler reseidéer