Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

När är bästa tiden att resa till Madagaskar

Sugen på att resa till Madagaskar men osäker på när du borde åka? Läs igenom våra tips för att göra din reseplanering lättare.

Överblick

jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Madagaskar är ett stort land. Den bästa tiden att resa till Madagaskar varierar beroende på vilken del av landet du vill upptäcka. April till mitten av december är generellt bra månader för att åka hit. Torrt klimat och mycket sol. Från december till mars är de flesta delarna av landet nämligen påverkade av regnsäsongen och plötsliga cykloner kan förekomma.  

Här kommer några riktlinjer inför din resa:

  • April är en månad off season med färre turister. Vädret är fortfarande väldigt bra med genomsnittstemperatur på 26 grader.
  • Juli till september: Under dessa månader är vädret perfekt med en genomsnittstemperatur på 25 grader. Ultimat för strandhäng, avslappning och för att skymta knölvalarna.
  • September till december: Bra väder med en genomsnittstemperatur på 28 grader. Passar för sol, bad och nationalparker. 

Centrala höglandet

jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Det centrala höglandet är den delen av Madagaskar där temperaturerna varken blir för höga eller för låga. Som på de flesta ställena på ön är året indelat i två perioder: en torrperiod mellan april och oktober och en regnperiod från november till mars. På grund av altituden är temperaturerna lägre än på andra delar ön. Under vintern (juni, juli, augusti) kan det till och med bli ordentligt kallt!

Norra Madagaskar

jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Den här regionen präglas av ett tropiskt klimat. Klimatet kännetecknas av växlingen mellan en torr, tempererad årstid från maj till november och en varm och fuktig regnperiod mellan december till maj. Temperaturen varierar mellan 25 till 30 grader under regnperioden. Det kan hända att det blir lite blåsigt till och från.

Östra Madagaskar

jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Östra Madagaskar är den region där nederbörden är som störst vilket syns på den frodande vegetationen. En perfekt region för att utforska storslagna regnskogar och dess rika djurliv. Den bästa tiden att åka hit är under september, oktober och november. Januari och februari är inte ultimat, det är då cykloner kan förekomma.

Västra Madagaskar

jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Västra Madagaskar har bra väder året runt. Klimatet är halvtorrt och regn är sällsynt. Därför består vegetationen mest av torra skogar. April till oktober är en särskilt varm period. Under november kan det bli ganska stormigt.

Södra Madagaskar

jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Södra Madagaskar är ofta mest populärt bland besökarna. Regionen har både halvtorrt och tropiskt klimat och landskapen skiljer sig mycket från varandra. I sydväst ligger Tuléar, även kallat solens stad, som har vackra stränder och öar att besöka. Här är det som varmast i januari och februari med temperaturer omkring 30 grader.
Simon Hoffmann
Uppdaterad den 19 mars 2019