Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Madagaskar

Din unika resa på Madagaskar skapad av en lokal expert
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Resor till Madagaskar som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Paradise Islands of Nosy Be
Ca. 14 Dagarfrån15 750 kr
Landscape, Rainforests And Beaches Of The North
Ca. 17 Dagarfrån26 740 kr
Classic - Lemurs, National Parks, and Beaches
Ca. 14 Dagarfrån28 020 kr
Rainforests and Whales to Île Sainte-Marie
Ca. 14 Dagarfrån28 570 kr
Rainforest, Highlands and Beach Classic
Ca. 15 Dagarfrån28 190 kr
Hike From The Highlands To Makay
Ca. 15 Dagarfrån10 680 kr
The Extraordinary South Coast
Ca. 12 Dagarfrån13 610 kr
Canoeing Journey Down Monambolo River
Ca. 10 Dagarfrån9 260 kr
Classic South
Ca. 15 Dagarfrån20 030 kr
Rainforests And Whales to Sainte Marie Island
Ca. 13 Dagarfrån20 490 kr
The Big Adventure Of Madagascar
Ca. 21 Dagarfrån33 210 kr
The Charm Of The North
Ca. 13 Dagarfrån23 460 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Att resa med en lokal researrangör

En guide till Madagaskar

Världens till ytan fjärde största ö Madagaskar ligger mitt i Indiska oceanen, öster om Afrika. Våra professionella reseexperter bor och lever på Madagaskar och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Dramatisk natur fylld av vulkaner, ökenliknande landskap och mängder av spännande djur - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av ön, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta natursköna paradis - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra på Madagaskar?

Till Madagaskar kommer man för att uppleva något helt unikt. Denna ö som för 160 miljoner år sedan skiljdes från Afrikas fastland bjuder på ett landskap och ett djurliv som inte återfinns någon annanstans! Självklart bjuder en resa till Madagaskar på många spännande vattenaktiviteter. Varför inte passa på att upptäcka det fantastiska livet under ytan på en dyk- eller snorkeltur? Längtar du efter fart och fläkt finns här fantastiska platser för vindsurfing. Och självklart bör du åka ut på valsafari, särskilt om du tänkt resa till Madagaskar med barn! De mindre medlemmarna i familjen kommer att förtrollas av dessa marina giganter. Missa inte att vandra på Madagaskar, här rör du dig mellan vulkaner, ökenliknande landskap och frodig grönska, det kommer garanterat ge minnen för livet! Avsluta din resa på bästa sätt med några lata dagar på en öde strand under en palm... På Madagaskar kan du verkligen få allt!

Vad kan man se på Madagaskar?

Så fort du ser de vackra och nästan overkliga baobabträden torna upp sig högt över marken kommer du att känna dig som om du vore du i en helt annan värld. Upplev det fantastiska Madagaskar på en resa som ingen annan. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Starta din rundresa i Högländerna, landets historiska, politiska och kulturella hjärta.
  • Fortsätt sedan norrut till Andasibe-Mantadia nationalpark och beundra de många unika växterna och djuren, här ser du öns stora kändis, den unika ringsvanslemuren.
  • Den norra delen av landet bjuder även på sagolika stränder och den vackra Nosy Be-skärgården.
  • Fortsätt din resa till östkusten, där du hittar ön Sainte Marie som förr var ett landmärke för områdets ökända pirater. Mellan öde stränder och söta fiskebyar kan du njuta av att vandra i landskapet eller åka ut och dyka.
  • Fortsätt mot sydöst, där klimatet blir varmare och mer fuktigt. Här är grönskan tät och prunkande. Ännu längre söderut hittar du mysiga byar och fantastiska dyksiter i närheten av Tulear.
  • Eller ta dig västerut där du finner ett landskap präglat av baobabträd och savann, här kommer du känna dig som vore du i en helt annan värld!

När ska man åka till Madagaskar?

De bästa perioderna att åka till Madagaskar är under våren och hösten, då temperaturen varken är för kall eller varm och regnet för det mesta lyser med sin frånvaro. Mellan december och mars berörs de flesta regioner på ön av regnsäsongen och i mer ovanliga fall även cykloner. Under vintern, som infaller mellan juni och augusti kan temperaturerna blir förhållandevis kalla, särskilt på höglandet i Madagaskars inland.

Hur tar man sig  till Madagaskar?

Många flygbolag gör sträckan Stockholm Arlanda - Antananarivo. Räkna med att resan tar 20-25 timmar med ett och ofta två byten. Med lite framförhållning ligger priset på runt 15 000 kr men kan stiga till 20 000 kr.

Behöver man ett visum för att åka till Madagaskar?

Information om hur du ansöker om turistvisum till Madagaskar finner du via Madagaskars generalkonsulat i Stockholms hemsida: http://www.madagaskarsgeneralkonsulat.se/.

Andra länder som du kanske gillar