Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Madagaskar

Din rundresa på Madagaskar skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor på Madagaskar

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Madagaskar?

Madagaskar är världens fjärde största ö och ett stort land, större än Sverige. Det innebär att det finns mycket att se och göra och att man kan behöva lite hjälp för att hitta rätt. Att resa runt hela ön tar mycket tid så det gäller att rikta in sig på en del av ön om man vill ha en trevlig resa med  lata stranddagar med sol & bad och samtidigt se denna fantastiska ö. För om det bara är strand man är ute efter behöver man ju inte åka ända til...

Madagaskar är världens fjärde största ö och ett stort land, större än Sverige. Det innebär att det finns mycket att se och göra och att man kan behöva lite hjälp för att hitta rätt. Att resa runt hela ön tar mycket tid så det gäller att rikta in sig på en del av ön om man vill ha en trevlig resa med  lata stranddagar med sol & bad och samtidigt se denna fantastiska ö. För om det bara är strand man är ute efter behöver man ju inte åka ända till Madagaskar! Madagaskar är ett resmål som bör upplevas på riktigt, där man skapar minnen för livet


Det är här Evaneos kommer in i bilden!


Vi har samlat noggrant utvalda researrangörer på Madagaskar som kan hjälpa dig med planeringen och bokningen av din rundresa. På vår hemsida kommer du i direktkontakt med reseexperter som jobbar på dessa lokala researrangörer. Genom sin breda kunskap och lokala expertis skapar den reseexperten en rundresa där du verkligen får chansen att uppleva Madagaskar på ditt sätt, i ditt tempo! De skapar en resa där det du vill se och göra är det viktigaste. 


Som sagt bör man fokusera på en del av ön då transporterna i landet kan ta lång tid och man inte vill spendera hela semestern i bilen eller på flyget.  I norr hittar man paradisstränder och öar. Vill man istället se mer djur och natur bjuder högländerna på fantastiska landskap. På öns östkust kan man paddla kanot ner för Monambolofloden om man vill ha lite mer äventyr.


Man allt detta har våra reseexperter koll på! Du kontaktar dem gratis och utan åtaganden och kan ställa alla dina frågor och framföra alla dina önskemål -  Så återkommer de snabbt med ett första förslag på en rundresa! 

Se mer
Ta del av vår resguide

Omdömen från våra resenärer som rest till Madagaskar

4.6/5
6 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Madagaskar

Världens till ytan fjärde största ö Madagaskar ligger mitt i Indiska oceanen, öster om Afrika. Här hittar du dramatiskt natur fylld av vulkaner, ökenliknande landskap och mängder av spännande djur. Vad du vill göra under din resa till Madagaskar är helt upp till dig och dina intressen - våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av ön, så att du inte missar några smultronställen i detta natursköna paradis.

På Madagaskar kan man få unika upplevelser för livet. Denna ö som skildes som Afrikas fastland för 160 miljoner år sedan bjuder på ett landskap och ett djurliv som inte återfinns någon annanstans! Självklart bjuder en resa till Madagaskar på många spännande vattenaktiviteter. Varför inte passa på att upptäcka det fantastiska livet under ytan på en dyk- eller snorkeltur? Längtar du efter fart och fläkt finns här fantastiska platser för vindsurfing. Och självklart bör du åka ut på valsafari, särskilt om du tänkt resa till Madagaskar med barn! De mindre medlemmarna i familjen kommer att förtrollas av dessa marina giganter. Missa inte att vandra på Madagaskar, här rör du dig mellan vulkaner, ökenliknande landskap och frodig grönska, det kommer garanterat ge minnen för livet! Avsluta din resa på bästa sätt med några lata dagar på en öde strand under en palm... På Madagaskar kan du verkligen få allt! För att ge dig inspiration om vad du kan se och göra på Madagaskar har vi nedan samlat våra bästa tips!

Vad ska man se och göra på Madagaskar?

Sevärdheter

Så fort du ser de vackra och nästan overkliga baobabträden torna upp sig högt över marken kommer du att känna dig som om du vore du i en helt annan värld. Upplev det fantastiska Madagaskar på en resa som ingen annan. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Andasibe-Mantadia: Gör ett besök på Andasibe-Mantadia vilket är en nationalpark där du har möjlighet att se de många unika växterna och djuren, varav öns stora kändis, den unika ringsvanslemuren.
 • Nosy Be: Nosy Be är Madagaskars skärgård och en vulkanö som bjuder på sagolika stränder.
 • Pirater: Ta dig till östkusten och ön Sainte Marie som förr var ett landmärke för områdets ökända pirater. Mellan öde stränder och söta fiskebyar kan du njuta av att vandra i landskapet eller åka ut och dyka.
 • Avenue de Baobab: Avenue de Baobab är en boulevard på Madagaskar där du traskar runt bland ståtliga Baobabträd. Det är absolut värt att göra ett stopp här då det lockar besökare från hela världen.

Vad kan man göra på Madagaskar?

På Madagaskar finns det otroligt mycket att se och göra. Nedan delar våra experter med sig av sina bästa tips:

 • Dykning & Snorkling: Madagaskar är känt för sin vackra natur och sitt otroliga undervattensliv. Här kan du dyka eller snorkla och se saker du aldrig tidigare skådat och du kommer definitivt få minnen för livet.
 • Vandring: Upptäck djurlivet genom att vandra i Madagaskars högländer. Har du tur kanske du får se lemurer som Madagaskar är så känt för! Upplev orörd natur och ta dig igenom Anja reservatet eller genom kanjonerna vid Makays bergsmassiv.
 • Valsafari: Under perioden juli-december finns det valar utanför Madagaskars kust vilket öppnar upp möjligheten för valsafari. Ta dig ut på havet med båt och se valar dyka, spruta och simma runt i dessa livliga vatten.  
 • Vindsurfing: Är du ute efter en fartfylld aktivitet så har Madagaskar ett stort utbud och en är vindsurfing som passar både gamla som unga.

När ska man åka till Madagaskar?

De bästa perioderna att åka till Madagaskar är under våren och hösten, då är temperaturen varken för kall eller varm och regnet lyser för det mesta med sin frånvaro. Mellan december och mars berörs de flesta regioner på ön av regnsäsongen och i mer ovanliga fall även cykloner. Under vintern, som infaller mellan juni och augusti kan temperaturerna bli förhållandevis kalla, särskilt på höglandet i Madagaskars inland.

Bra att veta

Hur tar man sig  till Madagaskar?

Många flygbolag gör sträckan Stockholm Arlanda - Antananarivo. Räkna med att resan tar 20-25 timmar med ett och ofta två byten. Med lite framförhållning ligger priset på runt 7000 kr.

Behöver man ett visum för att åka till Madagaskar?

Information om hur du ansöker om turistvisum till Madagaskar finner du via Madagaskars generalkonsulat i Stockholms hemsida: http://www.madagaskarsgeneralkonsulat.se/.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage