Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman
Laos

Resor till Laos

Din rundresa i Laos skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Laos

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Laos?

 Laos är ett litet land i Sydostasien som hamnat i skuggan av sina grannar Thailand och Kambodja. Laos har lyckats utvecklas utan att bli beroende av turism. Detta innebär dock inte att det inte är värt att besöka, snarare tvärt om! Föreställ dig ett landskap med risfält så långt ögat kan nå där det inte är ovanligt att se människor använda vattenbufflar för att bruka jorden. Människorna är otroligt vänliga i Laos. Buddhismen är närvarande i samt...  Laos är ett litet land i Sydostasien som hamnat i skuggan av sina grannar Thailand och Kambodja. Laos har lyckats utvecklas utan att bli beroende av turism. Detta innebär dock inte att det inte är värt att besöka, snarare tvärt om! Föreställ dig ett landskap med risfält så långt ögat kan nå där det inte är ovanligt att se människor använda vattenbufflar för att bruka jorden. Människorna är otroligt vänliga i Laos. Buddhismen är närvarande i samtliga städer och styr varje skede av livet hos invånarna. Detta är ett land där man kan stänga av sitt normalt liv, slappna av, ta sin tid och bara lyssna på när riset växer. Ett land som helt enkelt är ren glädje att resa till. Du kanske inte hade föreställt dig det men en vistelse i Laos är en oförglömlig och tidlös upplevelse. Den forna huvudstaden Luang Prabang ligger omgärdat av otrolig natur med en vacker kontrast mellan Mekongfloden och höga kullar. En stad som kommer att charma dig med sina magnifika tempel och kloster. Mekongfloden, eller "vattnets moder", kommer att vara den sammanhängande länken som följer dig på din resa genom Laos. Du följer dess slingrande kurs bäst med båt som är ett njutbart sätt att fördjupa sig i detta gamla kungadöme.  Se mer
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Laos

Laos ligger i Sydostasien och gränsar till Burma, Thailand, Vietnam, Kambodja och Kina. Våra professionella reseexperter bor och lever i Laos och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Kaffeplantage, vattenfall och elefanter - här finns jättemycket att se och göra. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Laos, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. De tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta lugna land - utan att missa några spännande sevärdheter!

Vad kan man göra i Laos?

Välkommen till avslappnade Laos! Här är tempot långsamt och mentaliteten “laid back”, till skillnad från pulserande och lite lätt galna Bangkok i Thailand eller Ho Chi Minh i Vietnam. Bilar kör sakta och lokalborna tar det piano och promenerar gärna eller vilar. Förutom den lugna Mañana-mentaliteten, som är som gjord för en avkopplande och stressfri semester, kan du njuta av kritvita stränder med turkost vatten, sprudlande vattenfall, vandring i grönskande landskap och kanske Asiens bästa kök!

Vad kan man se i Laos?

Upptäck de dimmiga bergen och vandra genom de välbevarade traditionella byarna. Eller varför inte ta och njuta av vackra vattenfall och sjöar? Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Upptäck de "fyra tusen öarna" som ligger utspridda i Mekongfloden.
  • En av våra favoriter är den norra delen av landet med sina häftiga berg och dalar. Provinsen Luang Namtha bjuder på orörd natur och i den lilla staden Muang Sing känns det som om tiden har stått stilla.
  • I provinsen Louang Prabang hittar du ett av Laous vackraste vattenfall - Kuang Si Falls.
  • Upptäck det mystiska berget Phou Asa. I denna region ligger också Bolovens platå som verkligen imponerar. Här blandas kaffe- och bananodlingarnas prunkande grönska med ljusblått sötvatten.

När ska man resa till Laos?

Med sitt tropiska varma och behagliga klimat kan du resa hit året om. Från maj till september råder regnperioden, medan torrperioden infaller mellan oktober och april. Som allra varmast är det vanligtvis i maj och juni.  

Behöver man ett visum för att resa till Laos?

Ja, svenska medborgare behöver visum, vilket man betalar 35 amerikanska dollar för kontant. Dessutom ska ditt pass vara giltigt minst 6 månader efter hemresan från Laos.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage