Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Kreta

Din rundresa På Kreta skapad av en lokal researrangör
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor På Kreta

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Kreta?

Beläget i utkanten av den grekiska övärlden och bara några timmar med flyg från Sverige ligger Kreta, en fascinerande och mytisk ö, perfekt för dem som letar efter annorlunda resa. Här tävlar den rika uråldriga historien med den magnifika och vilda naturen, en kombination som kommer få dig att tappa andan. Att resa på Kreta är att uppleva tusentals år av historia där antikens gudar och den fascinerande mångtusenåriga civilisationen går han i hand... Beläget i utkanten av den grekiska övärlden och bara några timmar med flyg från Sverige ligger Kreta, en fascinerande och mytisk ö, perfekt för dem som letar efter annorlunda resa. Här tävlar den rika uråldriga historien med den magnifika och vilda naturen, en kombination som kommer få dig att tappa andan. Att resa på Kreta är att uppleva tusentals år av historia där antikens gudar och den fascinerande mångtusenåriga civilisationen går han i hand. Exempel på detta kan ses vid ruinerna av Knossos, inte långt från den vackra staden Heraklion, med vallarna i Rethymnon och den otroliga fästningen Frangokastello. Kreta har så mycket mer än bara spår av historien, har kommer naturälskare känna sig som i paradiset. Njut av den vackra Samariaravinen, ön Elafonisi och Lasithiplatån. En rundresa på Kreta är också en möjlighet till att möta många gästvänliga och varma människor, upptäcka mysiga små byar där livet levs efter årstiderna och i linje med solen. Du kommer att älska att promenera genom Agios Nikolaos, Loutro och Matala, eller upptäcka områden bortom turiststråken, såsom Messaraviken-slätten. Se mer

Börja planera din resa i Kreta

Om du letar efter ett unikt resmål, där bergen sträcker sig ned till havskusten, historien är djupt förankrad i landskapet och där det helt enkelt är lätt att leva, då har du kommit rätt. Den naturintresserade kommer att älska den här lilla ön, det är inte vårt att förstå varför den ansågs ha varit gudarnas favorit under antiken. Här hittar du bland annat den häpnadsväckande Samariaravinen, Europas djupaste ravin med en spektakulär kanjon, där ”järnportarna” markerar den trångaste delen. Dras du mer till kusten och de aktiviteter som finns där så erbjuder Kretas många vackra stränder en perfekt inramning. I Loutro utgör ruinerna av fästningen Frangokostello en minnesvärd bakgrund till den vita stranden. Ett annat bra förslag är Elafonisi, lagunen och dess knallblå vatten kommer att sitta kvar på näthinnan länge. Ett måste är att besöka några av de många fantastiska små fiskebyarna på Kretas kust. Promenera runt bland de vackra husen, titta på båtarna och insup den karakteristiska atmosfären. Njut av den ljuvliga lokala maten och se ut över det turkosa havet, detta kommer garanterat bli en resa att minnas.

Andra länder som du kanske gillar

Mon projet de voyage På Kreta