Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman
Kina

Resor till Kina

Din rundresa i Kina skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Kina

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Kina?

Detta är ett land av överflöd! Kina imponerar, med en befolkning som utgör mer än en femtedel av världens befolkning i sin helhet och sin otroligt variationsrika geografi. Med Evaneos sträcker sig din resa till Kina långt bortom gamla klichéer. Upptäck detta resmål på dina villkor och skapa din egen uppfattning om detta "Mittens rike". Evaneos erbjuder 100% skräddarsydda resor med lokala, kinesiska resebyråer. Vi har valt ut professionella reseby...

Detta är ett land av överflöd! Kina imponerar, med en befolkning som utgör mer än en femtedel av världens befolkning i sin helhet och sin otroligt variationsrika geografi. Med Evaneos sträcker sig din resa till Kina långt bortom gamla klichéer. Upptäck detta resmål på dina villkor och skapa din egen uppfattning om detta "Mittens rike".


Evaneos erbjuder 100% skräddarsydda resor med lokala, kinesiska resebyråer. Vi har valt ut professionella resebyråer som vi garanterar. Detta innebär att man kan resa med en sann kinaexpert på ett tryggt och smidigt sätt. Du kan läsa mer om våra garantierhär.


En skräddarsydd resa till Kina innebär att du har möjlighet att upptäcka världens största metropoler; Shanghai, Peking och Hong Kong. Under din resa kommer du även att kunna se fantastiska och häpnadsväckande landskap. Allt från Himalayas bergskedja i norr till risfälten i söder och Taklamakanöknen i väster. Under din resa i Kina möter du även den enastående befolkningen som bär på ett femtusenårigt historiskt arv. Även gällande invånare är Kina minst sagt mångfacetterat, i landet lever 56 officiella etniska minoriteter.


Med en lokal reseexpert har du möjlighet att uppleva det sanna Kina utan att missa några av det viktigast sevärdheterna! Din engelsktalande guide, som är noggrant utvald av din lokala resebyrå, fungerar som en länk mellan dig och den kinesiska kulturen. Traditionellt eller modernt, majestätiska landskap eller stora städer? Med Evaneos är det du som bestämmer vilket Kina du vill uppleva!

Se mer
Ta del av vår resguide

Bästa tiden att åka till Kina

jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Mer information

Omdömen från våra resenärer som rest till Kina

4.6/5
2 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Kina

Med sina 1,4 miljarder invånare är Kina världens folkrikaste land och till ytan störst i Östasien. Våra professionella reseexperter bor och lever i Kina och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Världens högsta berg, uråldriga tempel och enorma städer med mängder av historia - i Folkrepubliken Kina finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Med sitt häpnadsväckande varierande landskap och mångfacetterade kultur, urgamla historia och ultramoderna storstäder kommer Kina att fascinera dig. Gör resan till ett kulinariskt äventyr och prova goda och unika delikatesser - från Hongkongs dimsum till Sichuans kryddstarka läckerheter. Vandra i oförglömlig natur eller upplev pulsen i metropolerna Hongkong och Macau. Vill du resa till Kina med barn kan ni enkelt utforska något av landets många spännande platser i ett lugnare tempo, eller se Kinas berömda pandor. Självklart kan du också ta dig till det sagolika och annorlunda Tibet eller kombinera din Kinaresa med Nepal eller Bhutan! För att ge dig inspiration på vad du kan se och göra i Kina, så delar vi med oss av våra bästa tips nedan!

Vad ska man se och göra i Kina?

Sevärdheter

Här kan du njuta av otroliga landskap som tagna ur en saga, upptäcka mytomspunna historiska lämningar som terrakottaarméen och se världsberömda monument som den kinesiska muren. Våra experter hjälper dig att hitta det bästa:

 • Kinesiska muren: Upplev den enda mänskliga konstruktionen som är synlig från rymden! Hur coolt?!
 • Beijing: Den idealiska platsen att börja din rundresa i Kina på är naturligtvis i huvudstaden Beijing. I hjärtat av denna ständigt föränderliga metropol hittar du Himmelska fridens torg, den legendariska Förbjudna staden, Himmelens tempel och Sommarpalatset
 • Terakottaarmén: Se den berömda terrakottaarmén som bevaras i staden Xian, vars syfte var att skydda kejsaren Qin Shi Hun för evigt. Staden ger dig också en god möjlighet att upptäcka det autentiska kinesiska köket.
 • Förbjudna staden: I hjärtat av Beijing hittar du den förbjudna staden som är ett område med ett flertal vackra palats som tillhörde kejsaren under Ming- och Qingdynastierna.

Vad kan man göra i Kina?

 • Åka tåg: Kina satsar otroligt mycket på sitt järnvägsnätverk och vi rekommenderar verkligen att ta tåget någonstans när du är i Kina. Testa ett av snabbtåget som kör i över 300 km/h.
 • Åka linbana: I staden Ngong Ping kan du åka en 5.7 km lång linbana samtidigt som du får njuta av en magiskt utsikt!
 • Kung fu: Kung fu är en kinesisk stridsform som blir allt mer populär världen över. Ta chansen att pröva på denna mäktiga sport under din Kina resa!

När är bästa tiden att resa till Kina? 

Den bästa tiden är mars till juni alternativt höstmånaderna september till november. Under de här perioderna är klimatet behagligt över praktiskt taget hela landet och naturen är särskilt vacker. I norra Kina kan vintrarna bli hårda och ju längre söderut du kommer desto hetare blir temperaturerna och här kan du också räkna med intensiva regnperioder. Det är en god idé att undvika de veckor då det är kinesiska skollov - då är det fullt överallt.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att resa till Kina?

För alla resor längre än 72 timmar behöver man som svensk ha ett giltigt visum för att besöka Kina. Visum söker du via China Visa Application Service Center i Stockholm eller Göteborg, mer information hittar du på webplatsen visaforchina.org.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage