Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Kenya

Din unika resa i Kenya skapad av en lokal expert
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Resor till Kenya som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Best Of Kenya Safari 
Ca. 7 Dagarfrån11 600 kr
Ridsafari på Kenyanskahöglandet
Ca. 6 Dagarfrån19 430 kr
Spotting the Big Five
Ca. 7 Dagarfrån19 950 kr
Rift Valley Lakes, Masai Mara, Diani Beach Classic
Ca. 11 Dagarfrån22 810 kr
The Northern Treasures
Ca. 8 Dagarfrån29 570 kr
Mombassa Beach and Tsavo / Amboseli Safari
Ca. 8 Dagarfrån17 330 kr
Amboseli, Samburu and Mara Highlights
Ca. 7 Dagarfrån32 760 kr
Wild Odyssey to the Coast
Ca. 11 Dagarfrån29 970 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Att resa med en lokal researrangör

Republiken Kenya ligger i Östafrika, vid Indiska oceanen och gränsar till Etiopien, Somalia, Sydsudan, Tanzania och Uganda. Våra professionella reseexperter bor och lever i Kenya och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Safari, kritvita stränder och fascinerande öar - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Kenya, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta vackra land - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra i Kenya?

Kenya är mest berömd för sina fantastiska safaris. Men här finns även mängder av nationalparker och naturreservat, var och en med sin egna karaktär och ekosystem. Utforska landets häpnadsväckande flora och fauna och möt de lokala minoriteterna, också de med sina helt egna kulturer. Men en resa till Kenya är inte bara vidsträckta savanner, landet har också en enastående vacker kust. Här njuter du av kritvita stränder smyckade med svajande palmer. Snorkla, dyk eller ta en tur i en traditionell dhow, som är en slags segelbåt.

Vad kan man se i Kenya?

Kenya är det perfekta resmålet för resenärer som kanske har lite svårt att bestämma sig. Här behöver du inte välja mellan lata dagar på paradisstränder eller spännande safaris. En resa till Kenya bjuder på något för alla! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Ta dig till ön Lamu eller någon av dess grannar för sol och bad och upptäck den unika kulturen som är en blandning av arabiskt, indiskt och swahili.
  • Upptäck också det fascinerande Mombasa i söder och strandlivet runt denna omtumlande och charmiga stad.
  • I de här färgglada och mångkulturella landet finner du makalösa landskap och en mängd roliga aktiviteter att prova. Om dess ockrafärgade vilda paradis inte lockar dig så kanske Indiska oceanens turkosa vatten kan vara av intresse.
  • Den äventyrlige kommer att älska Mount Kenyas snötäckta toppar, medan den vandringsintresserade kommer förföras av de frodiga skogarna kring ekvatorn.
  • Är flora och fauna din passion så har du hittat hem. Ta dig till Lake Nakuru och se dess snudd på överväldigande population av rosa flamingos.
  • För att inte tala om en klassisk safariresa! Besök Masai Maras nationalpark på din rundresa i Kenya och se lejon, elefanter, zebror och alla de ikoniska djur som blivit symboler för Afrika.

När ska man åka till Kenya?

De bästa månaderna att åka till Kenya är januari och februari, då temperaturen är behaglig och klimatet torrt. Även juni till september erbjuder ett trevligt klimat, men är desto mer välbesökta av turister. Undvik månaderna mars till maj som är mycket regniga, liksom oktober till december men i mindre grad. Håll i åtanke att klimatet skiftar kraftigt mellan landets olika regioner.

Behöver man ett visum för att åka till Kenya?

För att resa till Kenya måste man ha visum, vilket du ansöker du om på Kenyas migrationsmyndighets hemsida https://immigration.ecitizen.go.ke/index.php?id=7. En avgift tillkommer som betalas vid ansökan.

Hur tar man sig till Kenya? 

Från Stockholm till huvudstaden Nairobi flyger du för cirka 4000 kr. Resan tar ca 13 timmar med ett byte. Från Köpenhamn kan du flyga på cirka 11 timmar med ett byte för ca 4000-5000 kr. 

Andra länder som du kanske gillar