Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Kenya

Din rundresa i Kenya skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Kenya

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Kenya?

Kenya är det perfekta resmålet för resenärer som kanske har lite svårt att bestämma sig. Här behöver du inte välja mellan lata dagar på paradisiska stränder eller spännande safaris att minnas en livstid. I Kenya finns det något för alla! I de här färgglada och mångkulturella landet finner du makalösa landskap och en mängd roliga aktiviteter att pröva. Om dess ockrafärgade vilda paradis inte lockar dig så kanske Indiska oceanens turkosa vatten sku... Kenya är det perfekta resmålet för resenärer som kanske har lite svårt att bestämma sig. Här behöver du inte välja mellan lata dagar på paradisiska stränder eller spännande safaris att minnas en livstid. I Kenya finns det något för alla! I de här färgglada och mångkulturella landet finner du makalösa landskap och en mängd roliga aktiviteter att pröva. Om dess ockrafärgade vilda paradis inte lockar dig så kanske Indiska oceanens turkosa vatten skulle kunna intressera. Den äventyrlige kommer att älska Mount Kenyas snötäckta toppar, medan den vandringsintresserade kommer förföras av de frodiga skogarna kring ekvatorn. Är flora och fauna din passion så har du hittat hem. Ta dig bara till Lake Nakuru och se dess snudd på överväldigande population av rosa flamingos. För att inte tala om en klassisk safari. Besök Masai Maras nationalpark och se lejon, elefanter, zebror och alla de ikoniska djur som blivit symboler för Afrika. Se mer

Omdömen från våra resenärer som rest till Kenya

4.6/5
1 omdöme
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Kenya

Republiken Kenya ligger i Östafrika, vid Indiska oceanen och gränsar till Etiopien, Somalia, Sydsudan, Tanzania och Uganda. Här hittar du safari, kritvita stränder och många fascinerande öar - här finns någonting för alla beroende på vad man är intresserad av att göra.

Kenya är mest känt för sina fantastiska djur och därmed safari. Men här finns även mängder av nationalparker och naturreservat, var och en med sin egna karaktär och ekosystem. Utforska landets häpnadsväckande flora och fauna och möt de lokala minoriteterna, också de med sina helt egna kulturer. Men en resa till Kenya är inte bara vidsträckta savanner, landet har också en enastående vacker kust. Här njuter du av kritvita stränder smyckade med svajande palmer. Snorkla, dyk eller ta en tur i en traditionell dhow, som är en slags segelbåt. För att hjälpa dig på traven så att du får ut så mycket som möjligt av din Kenya resa, har vi samlat våra bästa tips nedan!

Vad ska man se och göra i Kenya?

Sevärdheter 

Kenya är det perfekta resmålet för resenärer som kanske har lite svårt att bestämma sig. Här behöver du inte välja mellan lata dagar på paradisstränder eller spännande safaris. En resa till Kenya bjuder på något för alla! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Masai Maras nationalpark: För att inte tala om en klassisk safariresa! Besök Masai Maras nationalpark på din rundresa i Kenya och se lejon, elefanter, zebror och alla de ikoniska djur som blivit symboler för Afrika.
 • Rosa flamingos: Ta dig till Lake Nakuru och se mängder av vackra rosa flamingos! Är flora och fauna din passion så har du hittar hem…
 • Mombasa: Upptäck den fascinerande staden Mombasa i söder och strandlivet runt denna omtumlande och charmiga stad.
 • Lamu: Ta dig till ön Lamu eller någon av dess grannar för sol och bad och upptäck den unika kulturen som är en blandning av arabiskt, indiskt och swahili.

Vad kan man göra i Kenya?

I de här färgglada och mångkulturella landet finner du makalösa landskap och en mängd roliga aktiviteter att prova. Om dess ockrafärgade vilda paradis inte lockar dig så kanske Indiska oceanens turkosa vatten kan vara av intresse. Här kommer våra experters bästa tips:

 • Vandring: Den äventyrlige kommer att älska Mount Kenyas snötäckta toppar och att vandra här är en riktigt häftig upplevelse. Mot toppen!
 • Golf: I Kenya hittar du riktiga mästerskapsbanor där du kan riskera att vilda djur krossar fairwayen... Varför inte kombinera en golf och safariresa i ett?
 • Ridsafari: För familjer med rid tokiga ungdomar erbjuder vi  fantastisk ridsafari på det kenyanska höglandet! Galoppera genom öppna fält och se alla vilda djur som Kenya har att erbjuda från sadeln!

När är bästa tiden att resa till Kenya?

De bästa månaderna att åka till Kenya är januari och februari, då temperaturen är behaglig och klimatet torrt. Även juni till september erbjuder ett trevligt klimat, men är desto mer välbesökta av turister. Undvik månaderna mars till maj som är mycket regniga, liksom oktober till december men i mindre grad. Håll i åtanke att klimatet skiftar kraftigt mellan landets olika regioner.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att åka till Kenya?

För att resa till Kenya måste man ha visum, vilket du ansöker du om på Kenyas migrationsmyndighets hemsida https://immigration.ecitizen.go.ke/index.php?id=7. En avgift tillkommer som betalas vid ansökan.

Hur tar man sig till Kenya? 

Från Stockholm till huvudstaden Nairobi flyger du för cirka 4000 kr. Resan tar ca 13 timmar med ett byte. Från Köpenhamn kan du flyga på cirka 11 timmar med ett byte för ca 4000-5000 kr. 

Andra länder som du kanske gillar

Mon projet de voyage i Kenya