Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Logga in
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Kanada

Planera din rundresa i Kanada med en lokal expert
Beskriv din drömresa och få ett förslag - Gratis och utan åtaganden
Jag vill resa
Som par
under
Avgångsdatum
Inspireras av våra rundresor skapade av lokala reseexperter. Låt en expert med lokalkännedom planera din resa!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor i Kanada som går att skräddarsy

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
The Wonders Of Vancouver Island
Ca. 13 Dagarfrån15 600 kr
Cowboy Trail
Ca. 12 Dagarfrån13 470 kr
Quest For The Spirit Bear
Ca. 6 Dagarfrån58 860 kr
Northern Lights Tour
Ca. 7 Dagarfrån15 210 kr
Niagara Falls and Great Waters of Ontario
Ca. 14 Dagarfrån19 130 kr
Newfoundland Landscapes and Wildlife
Ca. 18 Dagarfrån12 710 kr
Queen Charlotte Islands
Ca. 15 Dagarfrån22 770 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

En resa utöver det vanliga

Norr om USA breder sig det detta enorma land ut sig som ett enda stort lapptäcke. Inte sällan jämförs Kanada med Sverige, både i fråga om likasinnade trevliga människor och vacker natur. Våra professionella reseexperter bor och lever i Kanada och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Snötäckta berg, surfparadis och franska jazzfestivaler – här finns jättemycket att se och uppleva beroende på vad du är intresserad av! Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Kanada, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta härliga land - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man se i Kanada?

Turkosa sjöar omges av gigantiska blå berg och gröna skogar. Vita sandstränder med kristallklart vatten och såklart skidbackar i världsklass. Kanada bjuder på lika varierande som makalösa naturupplevelser! Våra agenter hjälper sina resenärer att hitta det bästa:

  • Charlevoix regionen, där en meteorit kraschade för 350 miljoner år sedan, bjuder på ett landskap med ett otroligt lugn och klassificeras som ett biosfärområde.
  • Du hittar stora orörda naturområden i Ontario - ett landskap med tusentals sjöar och floder som binds samman i ett blått nätverk.
  • Upptäck också franska Québec på din rundresa i Kanada, denna charmiga provins är med på UNESCOs lista över världsarv. Insup den mysiga atmosfären som tar dig tillbaka till den franska kolonialtiden då Québec anlades.
  • Naturreservatet Banff i Alberta är en sann naturskatt med vacker och rik fauna och den världsberömda sjön Lake Louis.
  • Vidare måste du helt enkelt besöka Vancouver under din resa i Kanada! I denna trendiga stad finns både pudersnö, härliga stränder och mängder av barer och gallerier.

Vad kan man göra i Kanada?

I Kanada är det naturen som står i centrum. Vandra, fiska i någon av landets vackra sjöar, paddla kajak, åk skidor eller lär dig surfa. Är du istället intresserad av stadsliv och kultur? Gå på konsert, se en teaterföreställning och upplev det bästa av fransktalande Montréals mångkulturella kök. Vill du resa till Kanada med barn så är det en god idé att upptäcka det lokala djurlivet, i någon av landets många nationalparker kan ni se både brunbjörn och grizzly. Eller varför inte åka på valsafari på kusten? För den sportintresserade är Kanadas nationalsport hockey ett måste att uppleva live. För den som längtar efter att hitta lugnet och komma nära vildmarken finns här mängder av alternativ. Allt du behöver för att verkligen pusta ut och ladda batterierna är en resa till Kanada!

När ska man åka till Kanada?

Det finns inte bara en bästa period att besöka Kanada utan det beror helt och hållet på vad du vill göra under din vistelse. För en skidresa i bergen är vintern att föredra, mellan december och april är du garanterad fina pister. Är det kanske vandring, andra utomhusaktiviteter eller storstadsbesök som lockar så föreslår vi sommarmånaderna. För naturälskaren bjuder både vår och höst på storslagna och vackra landskap.

Behöver man ett visum för att åka till Kanada?

Från och med augusti 2015 behöver man som svensk medborgare med svenskt pass ansöka om eTA (electronic Travel Authorization), detta gör du online via den officiella hemsidan: https://officiell-canada-eta.se/.  

Andra länder som du kanske gillar