Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Kanada

Din skräddarsydda rundresa i Kanada
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Kanada som du kan skräddarsy och anpassa

Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Kanada

Norr om USA breder sig detta enorma land ut sig som ett enda stort lapptäcke. Inte sällan jämförs Kanada med Skandinavien, både i fråga om likasinnade trevliga människor och liknande vacker natur. Här hittar du fullt av snötäckta berg, mycket fransk influerad kultur och ett otroligt rikt djurliv - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av.

I Kanada är det naturen som står i centrum.  Vandra, fiska i någon av landets vackra sjöar, paddla kajak, åk skidor eller lär dig surfa. Är du istället intresserad av stadsliv och kultur? Gå på konsert, se en teaterföreställning och upplev det bästa av fransktalande Montreals mångkulturella kök. Vill du resa till Kanada med barn så är det en god idé att upptäcka det lokala djurlivet, i någon av landets många nationalparker kan ni se både brunbjörn och grizzly. Eller varför inte åka på valsafari på kusten? För den sportintresserade är Kanadas nationalsport hockey ett måste att uppleva live. För den som längtar efter att hitta lugnet och komma nära vildmarken finns här mängder av alternativ. Allt du behöver för att verkligen pusta ut och ladda batterierna är en resa till Kanada! För att ge er inspiration till er nästa Kanada resa, så har vi samlat våra bästa tips nedan:

Vad ska man se och göra i Kanada?

Sevärdheter

 • Franska Québec: Denna charmiga provins är med på UNESCOs världsarvslista och väl värt ett besök. Insup den mysiga atmosfären som tar dig helt tillbaka till den franska kolonialtiden då Quebec grundades!
 • Ontario: I Ontario hittar ni stora orörda naturområden. Här hittar ni det berömda Niagarafallen men också ett landskap fyllt med tusentals sjöar och floder.
 • Vancouver: Staden som sägs vara en av världens vackraste städer… I denna trendiga stad hittar ni både pudersnö, härliga stränder och mängder med gallerier och barer.
 • Icefield Discovery Centre: Besök den största glaciären i klippiga bergen och boka in er på en Ice explorer ride (ni får promenera, känna och smaka på glaciären) och slutligen en “glacier sky walk” (ni går på en glasvägg byggd över glaciären).
 • Banff: Besök naturreservatet Banff i Alberta som är en sann naturskatt med vacker och rik fauna och den världsberömda sjön Lake Louis.
 • L’ Anse aux Meadows: Är ni intresserade av vikingar, så är ett besök på den gamla vikinga bosättningen L’ Anse aux Meadows ett måste! Platsen är med på UNESCOs världsarvslista och är över 1000 år gammal.
 • Niagarafallen: Besök vattenfallen i Niagarafallen som ligger mellan USA och Kanada. Många säger att fallen är vackrast från den kanadensiska sidan med det storslagna hästskofallet som är cirka 49 meter högt och 915 meter brett.

Vad kan man göra i Kanada?

 • Valskådning: Runt om Vancouver Islands har ni möjlighet för att se flera olika sorters valar, som späckhuggare eller knölval. Vill ni däremot se blåval eller vitval rekommenderar vi att ni reser till Quebec området!
 • Tågresa: En tågresa genom de klippiga bergen, sägs vara en av världens vackraste tågresor. Hoppa på det luxuösa tåget Rocky Mountaineer och bara njut av den vackra naturen ni passerar!
 • Gå på hockey: Nationalsporten i både Kanada och i Sverige. För den hockeyintresserade vad passar inte bättre än att gå på en NHL match när man väl är här? Vilken upplevelse!
 • Björnsafari: På Vancouver Island kan ni komma riktigt nära de svarta björnarna på ett tryggt sätt. Sitt ner i lugn och ro i en båt medans ni skådar björnarna i dess naturliga miljö!

När är bästa tiden att resa till Kanada?

Det finns inte bara en bästa period att besöka Kanada utan det beror helt och hållet på vad ni vill göra under er vistelse. För en skidresa i bergen är vintern att föredra, mellan december och april är ni garanterade fina pister. Är det kanske vandring, andra utomhusaktiviteter eller storstadsbesök som lockar så föreslår vi sommarmånaderna. För naturälskaren bjuder både vår och höst på storslagna och vackra landskap.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att åka till Kanada?

Från och med augusti 2015 behöver man som svensk medborgare med svenskt pass ansöka om eTA (electronic Travel Authorization), detta gör du online via den officiella hemsidan som du hittar här.  

Andra länder som du kanske gillar