Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman
Kambodja

Resor till Kambodja

Din rundresa i Kambodja skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Kambodja

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Kambodja?

En resa till Kambodja bör innehålla ett stopp i den magnifika templen i staden Ankor. Men Kambodja har bra mycket mer att erbjuda än tempel. Fantastisk mat, tropiska öar, otroliga landskap och en lokal kultur som väntar på att upplevas.  För att göra det mesta av ens resa hit krävs det planering. Bäst är det förstås om man också känner till landet väl, har levt i det länge, talar språket och har ett stort kontaktnät.  Det är här Evaneos kommer in...

En resa till Kambodja bör innehålla ett stopp i den magnifika templen i staden Ankor. Men Kambodja har bra mycket mer att erbjuda än tempel. Fantastisk mat, tropiska öar, otroliga landskap och en lokal kultur som väntar på att upplevas. 


För att göra det mesta av ens resa hit krävs det planering. Bäst är det förstås om man också känner till landet väl, har levt i det länge, talar språket och har ett stort kontaktnät. 


Det är här Evaneos kommer in i bilden! 

Vi har samlat lokala, kambodianska resebyråer som kan allt om Kambodja och reseplanering. Du kommer enkel i kontakt med reseexperterna som jobbar på dessa resebyråer via vår hemsida. Berätta vad du är intresserad av och vad som passar dig så skräddarsyr det en rundresa efter dig och ditt resesällskap. Oavsett om du reser ensam eller med ett stort sällskap! 


Med Evaneos upplever du ett äventyr som ligger långt bortom turistfällorna. Kambodja bjuder på många rikedomar för den nyfikne resenären!


Evaneos väljer noggrant ut lokala resebyråer med hög standard av service och kunskap. Vi garanterar resorna vi förmedlar och man kan tryggt resa med en lokal aktör vi oss! Det är bra både för dig som resenär och den lokala ekonomin i Kambodja. Läs mer om den positiva påverkan här! 

Se mer
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Kambodja

Konungariket Kambodja ligger i Sydostasien och gränsar till Thailand, Laos och Vietnam. Här kan du uppleva historiska tempel, gröna massiva berg och paradisstränder. Kambodja är ett naturskönt paradis med många smultronställen. Genom att boka din resa till Kambodja via Evaneos kan våra lokala reseexperter hjälpa dig att hitta just dessa smultronställen.

Kambodja är ännu ett land där du är långt från turisterna, men desto närmre den positiva och gästvänliga lokalbefolkningen. Reser du till Kambodja med barn kommer du att älska de lugna paradisstränderna - långt från stim och stök. Här kan du snorkla eller dyka i det klarblåa vattnet och uppleva livet under ytan, vilket uppskattas av alla åldrar. De mindre medlemmarna av familjen kommer garanterat att uppskatta den lokala naturen och djurlivet. Varför inte ta er ut och upptäck djungeln tillsammans med en guide? Lockar istället kultur är Kambodja en ren guldgruva och det mytomspunna Angkor området är bara början. Missa inte de fantastiska lokala templen eller Kambodjas flytande byar. Det går även utmärkt att kombinera din resa till Kambodja med Laos eller Vietnam, den lokala experten hjälper dig med glädje att sätta ihop din drömresa! För att ge dig inspiration till din resa, har vi samlat våra bästa restips om Kambodja nedan!

Vad ska man se och göra i Kambodja?

Sevärdheter

En resa till Kambodja slutar inte vid de fantastiska arkeologiska platserna kring Ankor. Andra oförglömliga äventyr väntar dig! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Flytande marknader: Stanna till vid sjö Tonlé Sap som är ett populärt resmål med sina välkända flytande marknader. Husen är byggda på pålar i vattnet och byborna tar sig runt med hjälp av kanot.
 • S-21 fängelset & Killing Fields: För resenärer som vill lära sig mer om och bättre förstå Kambodjas mörka historia, är ett besök på S-21 fängelset och Killing Fields ett måste. Dessa platser är ett smärtsamt men viktigt minne från 1900-talets slut då de röda khmererna styrde landet.
 • Mekongfloden: Avsluta din resa till Kambodja på ett lite lättsammare vis genom att strosa längs Mekongfloden. Varför inte ta ett glas på en av de mysiga barerna medan du njuter av stadens atmosfär?
 • Phnom Penh: Besök Kambodjas bubblande, lätt kaotiska och charmerande huvudstad Phnom Penh, som en gång i tiden var det koloniala Indonesiens juvel. Idag är det ett resmål genomsyrat av historia. Besök stadens fina museum och upptäck den koloniala arkitekturen som ger staden dess charm.

Vad kan man göra i Kambodja?

Oavsett om du är ute efter sol & bad eller aktivitet, så hittar du detta i Kambodja. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Delfinskådning: Runt staden Kratie kan du ta dig ut på havet och se delfiner. Här njuter du också av öde stränder och full avkoppling.
 • Snorkling & Dykning: Ta dig till paradisön Koh Rong och snorkla bland koraller och ett rikt undervattensliv. Om du också är intresserad av att ta ett dykning certifikat så erbjuder många dykning skolor i byn just detta.
 • Vandring: Upplev fantastisk vandring i storslagen natur. Vandra till den mäktiga ruinstaden Angkor, genom landsbygden och djungel.

När är bästa tiden att resa till Kambojda?

Den bästa perioden är mellan december och februari. Juni månad är ofta årets varmaste och mellan juli och oktober drar regnperioden fram. Mellan februari och maj stiger temperaturen fram till regnperiodens start.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att åka till Kambodja?

Ja, man behöver ett visum som du antingen kan ansöka om digitalt innan resan via Kambodjas ambassad i London, eller på plats i Kambodja. Fördelen med att söka visum innan du lämnar Sverige är att det ger dig rätten att stanna upp till 90 dagar i landet, till skillnad från visum på plats som tillåter dig att stanna 30 dagar. Mer information hittar du på Kambodjas ambassads brittiska hemsida: http://www.cambodianembassy.org.uk/.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage