Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Logga in
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Kambodja

Din rundresa i Kambodja skräddarsydd för dig
Den perfekta resan där du upplever mer, skapad av en lokal expert!
Skicka in en förfrågan gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Som par
under
Avgångsdatum
Inspireras av våra rundresor skapade av lokala reseexperter. Låt en expert med lokalkännedom planera din resa!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Gör det mesta av din resa i Kambodja
Planera och boka med en expert!

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Per person
17 910 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 12 Dagar
Per person
15 500 kr
Annorlunda & genuint Cirka 10 Dagar
Per person
14 170 kr
Lyx och charm Cirka 6 Dagar
Per person
14 800 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 10 Dagar
Per person
16 800 kr
Annorlunda & genuint Cirka 14 Dagar
Per person
18 000 kr
Annorlunda & genuint Cirka 11 Dagar
Per person
16 270 kr
Sport & äventyr Cirka 14 Dagar
Per person
15 250 kr
Annorlunda & genuint Cirka 10 Dagar
Per person
33 860 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 25 Dagar
Per person
22 270 kr
Klassiska sevärdheter Cirka 17 Dagar
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Se och göra

Konungariket Kambodja ligger i Syostasien och gränsar till Thailand, Laos och Vietnam. Våra professionella reseexperter bor och lever i Kambodja och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Historiska tempel, gröna massiva berg och paradisstränder - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av landet, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta natursköna paradis - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man göra i Kambodja?

Upplev ett land där du är långt från turisterna, men desto närmre den positiva och gästvänliga lokalbefolkningen. Reser du till Kambodja med barn kommer du älska de lugna paradisstränderna - långt från stim och stök. Snorkla eller dyk i det klarblå vattnet och upplev livet under ytan. De mindre medlemmarna av familjen kommer garanterat att uppskatta den lokala naturen och djurlivet. Varför inte ta er ut och upptäck djungeln tillsammans med en guide? Lockar istället kultur är Kambodja en en ren guldgruva och det mytomspunna Angkorområdet är bara början. Missa inte de fantastiska lokala templen eller Kambodjas flytande byar. Det går även utmärkt att kombinera din resa till Kambodja med Laos eller Vietnam, den lokala experten hjälper dig med glädje att sätta ihop din drömresa!
 

Vad kan man se i Kambodja?

En resa till Kambodja slutar inte vid de fantastiska arkeologiska platserna kring Ankor. Andra oförglömliga äventyr väntar dig! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Stanna till vid sjön Tonlé Sap som är ett populärt resmål med sina välkända flytande marknader. Husen är byggda på pålar i vattnet och byborna tar sig runt med hjälp av kanot.
  • Eller kanske föredrar du att kolla på delfiner i sötvatten kring staden Kratie. Du kan också njuta av de nästintill öde stränderna i detta område!
  • Besök Kambodjas bubblande, lätt kaotiska och charmerande huvudstad Phnom Penh, som en gång i tiden var det koloniala Indonesiens juvel. Idag är det ett resmål genomsyrat av historia. Besök stadens fina museum och upptäck den koloniala arkitekturen som ger staden dess charm.
  • För resenärer som vill lära sig mer om och bättre förstå Kambodjas mörka historia, är ett besök på S-21 fängelset och Killing Fields ett måste. Dessa platser är ett smärtsamt men viktigt minne från 1900-talets slut då de röda khmererna styrde landet.
  • Avsluta din resa till Kambodja på ett lite lättsammare vis genom att strosa längs Mekongfloden. Varför inte ta ett glas på en av de mysiga barerna medan du njuter av stadens atmosfär?

När ska man åka till Kambodja?

Den bästa perioden är mellan december och februari. Juni månad är ofta årets varmaste och mellan juli och oktober drar regnperioden fram. Mellan februari och maj stiger temperaturen fram till regnperiodens start.

Behöver man ett visum för att åka till Kambodja?

Ja, man behöver ett visum som du antingen kan ansöka om digitalt innan resan via Kambodjas ambassad i London, eller på plats i Kambodja. Fördelen med att söka visum innan du lämnar Sverige är att det ger dig rätten att stanna upp till 90 dagar i landet, till skillnad från visum på plats som tillåter dig att stanna 30 dagar. Mer information hittar du på Kambodjas ambassad i Londons hemsida: http://www.cambodianembassy.org.uk/.

Andra länder som du kanske gillar