Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Kambodja

Din skräddarsydda rundresa i Kambodja
Få ett reseförslag skapat för dig - resrutt, transporter, boenden & aktiviteter. Få en bättre resa genom att planera & boka med en lokal expert. Skicka in en förfrågan idag, gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Kambodja som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
 • Annorlunda & genuint
Cambodian Religion and Local Lifestyle
Ca. 10 Dagar från 17 840 kr
 • Klassiska sevärdheter
Classic Tour - Cuture and Local Lifestyle
Ca. 12 Dagar från 19 900 kr
 • Lyx och charm
Angkor and Khmer Temples
Ca. 6 Dagar från 15 750 kr
 • Klassiska sevärdheter
Highlight Tour - Exploring the North West 
Ca. 10 Dagar från 16 440 kr
 • Klassiska sevärdheter
Honeymoon Dream Tour
Ca. 10 Dagar från 43 610 kr
 • Klassiska sevärdheter
Multiple Khmer Splendors
Ca. 8 Dagar från 28 960 kr
 • Annorlunda & genuint
Cruise From Phnom Penh to Angkor
Ca. 10 Dagar från 28 520 kr
 • Klassiska sevärdheter
Highlights For Families With Children (Longer Itinerary)
Ca. 14 Dagar från 21 800 kr
 • Klassiska sevärdheter
Highlights For Families With Teenagers
Ca. 11 Dagar från 17 820 kr
 • Klassiska sevärdheter
Highlights For Families With Children
Ca. 8 Dagar från 8 970 kr
 • Klassiska sevärdheter
Highlights For Families With Teenagers (Longer Itinerary)
Ca. 18 Dagar från 30 760 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Kambodja

Konungariket Kambodja ligger i Sydostasien och gränsar till Thailand, Laos och Vietnam. Här kan du uppleva historiska tempel, gröna massiva berg och paradisstränder. Kambodja är ett naturskönt paradis med många smultronställen. Genom att boka din resa till Kambodja via Evaneos kan våra lokala reseexperter hjälpa dig att hitta just dessa smultronställen.

Kambodja är ännu ett land där du är långt från turisterna, men desto närmre den positiva och gästvänliga lokalbefolkningen. Reser du till Kambodja med barn kommer du att älska de lugna paradisstränderna - långt från stim och stök. Här kan du snorkla eller dyka i det klarblåa vattnet och uppleva livet under ytan, vilket uppskattas av alla åldrar. De mindre medlemmarna av familjen kommer garanterat att uppskatta den lokala naturen och djurlivet. Varför inte ta er ut och upptäck djungeln tillsammans med en guide? Lockar istället kultur är Kambodja en ren guldgruva och det mytomspunna Angkor området är bara början. Missa inte de fantastiska lokala templen eller Kambodjas flytande byar. Det går även utmärkt att kombinera din resa till Kambodja med Laos eller Vietnam, den lokala experten hjälper dig med glädje att sätta ihop din drömresa! För att ge dig inspiration till din resa, har vi samlat våra bästa restips om Kambodja nedan!

Vad ska man se och göra i Kambodja?

Sevärdheter

En resa till Kambodja slutar inte vid de fantastiska arkeologiska platserna kring Ankor. Andra oförglömliga äventyr väntar dig! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Flytande marknader: Stanna till vid sjö Tonlé Sap som är ett populärt resmål med sina välkända flytande marknader. Husen är byggda på pålar i vattnet och byborna tar sig runt med hjälp av kanot.
 • S-21 fängelset & Killing Fields: För resenärer som vill lära sig mer om och bättre förstå Kambodjas mörka historia, är ett besök på S-21 fängelset och Killing Fields ett måste. Dessa platser är ett smärtsamt men viktigt minne från 1900-talets slut då de röda khmererna styrde landet.
 • Mekongfloden: Avsluta din resa till Kambodja på ett lite lättsammare vis genom att strosa längs Mekongfloden. Varför inte ta ett glas på en av de mysiga barerna medan du njuter av stadens atmosfär?
 • Phnom Penh: Besök Kambodjas bubblande, lätt kaotiska och charmerande huvudstad Phnom Penh, som en gång i tiden var det koloniala Indonesiens juvel. Idag är det ett resmål genomsyrat av historia. Besök stadens fina museum och upptäck den koloniala arkitekturen som ger staden dess charm.

Vad kan man göra i Kambodja?

Oavsett om du är ute efter sol & bad eller aktivitet, så hittar du detta i Kambodja. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Delfinskådning: Runt staden Kratie kan du ta dig ut på havet och se delfiner. Här njuter du också av öde stränder och full avkoppling.
 • Snorkling & Dykning: Ta dig till paradisön Koh Rong och snorkla bland koraller och ett rikt undervattensliv. Om du också är intresserad av att ta ett dykning certifikat så erbjuder många dykning skolor i byn just detta.
 • Vandring: Upplev fantastisk vandring i storslagen natur. Vandra till den mäktiga ruinstaden Angkor, genom landsbygden och djungel.

När är bästa tiden att resa till Kambojda?

Den bästa perioden är mellan december och februari. Juni månad är ofta årets varmaste och mellan juli och oktober drar regnperioden fram. Mellan februari och maj stiger temperaturen fram till regnperiodens start.

Bra att veta

Behöver man ett visum för att åka till Kambodja?

Ja, man behöver ett visum som du antingen kan ansöka om digitalt innan resan via Kambodjas ambassad i London, eller på plats i Kambodja. Fördelen med att söka visum innan du lämnar Sverige är att det ger dig rätten att stanna upp till 90 dagar i landet, till skillnad från visum på plats som tillåter dig att stanna 30 dagar. Mer information hittar du på Kambodjas ambassads brittiska hemsida: http://www.cambodianembassy.org.uk/.

Andra länder som du kanske gillar