Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

JordanienI bibelns fotspår - utforska Jordanien och Israel

 • Klassiska sevärdheter
Under denna 13 dagar långa rundresa kommer ni, tillsammans med en privat chaufför och guide, upptäcka vackra Jordanien, Palestina och spännande Israel. Ni kommer bland annat utforska klippstaden Petra, åka genom rosaskimrande ökenlandskapet Wadi Rum, se frestelsernas berg i Jerusalem, vandra på Tel Avivs gator och utforska Jerash - den bäst bevarade staden från romarriket.Denna rundresa är et...Under denna 13 dagar långa rundresa kommer ni, tillsammans med en privat chaufför och guide, upptäcka vackra Jordanien, Palestina och spännande Israel. Ni kommer bland annat utforska klippstaden Petra, åka genom rosaskimrande ökenlandskapet Wadi Rum, se frestelsernas berg i Jerusalem, vandra på Tel Avivs gator och utforska Jerash - den bäst bevarade staden från romarriket.

Denna rundresa är ett förslag skapat av Ayyad som är vår erfarna reseexpert i Jordanien och Israel. Rundresan går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era behov och önskemål - ni kan alltså ta bort/lägga till aktiviteter eller dagar efter behag. Kom ihåg att flyg aldrig ingår i priserna.

Både Jordanien och Israel är magiska länder, rika på historia och kultur. Ett måste för den som vill upptäcka något alldeles särskilt!


Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Öken
  Öken
 • Kultur
  Kultur
 • Res & lär
  Res & lär
 • Jeep
  Jeep
 • Konst och hantverk
  Konst och hantverk

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst till Jordanien

Välkommen till Jordanien! När ni anländer till flygplatsen kommer ni bli väl omhändertagna av en chaufför som kommer ta er till hotellet i Amman. Resan från flygplatsen kommer ta runt 45 min.


Etapper:
Amman
Boende
Larsa : Amman)

Dag 2: Stadstur i Amman & Jerash

Starta er första heldag i Jordanien med en god frukost för att sedan bege er ut och upptäcka Amman! Stadsturen inkluderar både gamla och nya delar av huvudstaden. Ni kommer bland annat besöka Citadellen - en historisk plats där det berömda Herkulestemplet finns. Fortsätt dagen med att bli körda norrut till staden Jerash. Jerash är den bäst bevarade staden från romarriket och kallades då för “Pompeji of the east”. Promenera genom stadens gator, besök Zeus och Artemis tempel, kika på alla uråldriga byggnader från en svunnen tid. Ni kör tillbaka till Amman för att avnjuta en god middag på en lokal restaurang.

Transport: 3 timmar

Vandring: 1-2 timmar

Måltider: Frukost & Middag

Etapper:
Amman, Jerash
Boende
Larsa : Amman)

Dag 3: Mosaikernas stad & döda havet

Efter frukost kör ni till mosaikernas stad, Madaba, en liten stad som ligger 40 min från Amman. Här finns fantastiska mosaiker från det Bysantinska riket (romerska kejsardömet under medeltiden) och i kyrkan S:t George kan ni titta på den första kända kartan över Det heliga landet, gjort i mosaik. En karta som hjälpt arkeologer att identifiera många viktiga platser i Jordanien. Ni tar er vidare till berget Nebo, en nyckelplats i gamla testamentet och som också har en panoramautsikt över döda havet och västbanken. Väl tillbaka i Madaba checkar ni in på ert hotell och blir sedan körda till döda havet. I detta saltrika hav kan ni koppla av en stund och förvånas över hur lätt man flyter innan dagen lider mot sitt slut.

Transport: 2 timmar

Vandring: 1 timma

Måltider: Frukost

Etapper:
Madaba, Mount Nebo, Döda havet

Dag 4: Frestelsernas berg & världens äldsta stad

Efter frukost är det dags att ta sig över gränsen till Jerusalem. Ert första stopp blir dock Jericho - en av världens äldsta städer. Här kommer ni att på avstånd betrakta det storslagna “Frestelsernas berg” som fått sitt namn enligt berättelsen att det var här Jesus frestades av djävulen. Precis utanför den gamla stadskärnan i Jerusalem ligger Olivberget. Ni stannar här för att se den fantastiska utsikten över båda gamla och nya delar av staden, Jungru Marias grav och Getsehmane trädgård där Jesus ska ha kysst Judas.  Efter alla dagens intryck tar ni in på ert hotell i Jerusalem och vilar upp er för morgondagen.

Transport: 4 timmar

Gångtid: 1 timma

Måltider: frukost

Etapper:
Jericho, Jerusalem

Dag 5: Betlehem

Efter en ordentlig frukost är det dags att få en rundtur i det förlovade landet. Först ut är Betlehem, “brödets stad”, som enligt kristen tradition var Jesus födelseplats. Här besöker ni både Födelsekyrkan och till grottan där Jesus föddes. Efter ett stopp på Herdens fält stannar ni även vid Johannes Döpares födelsestad, Ein Karem och tar er till Besökskyrkan. Väl tillbaka i Jerusalem tar ni en promenad genom den äldre delen av staden innan ni somnar gott i era hotellsängar.

Transport : 2 timmar

Vandring: 1 timma

Måltider: Frukost

Etapper:
Betlehem, Ein Karem

Dag 6: Strandhäng i Tel Aviv

Efter frukost checkar ni ut från hotellet och kör till Tel Aviv som är en hisnande metropol i Israel. Den här dagen får ni göra exakt det som faller er in. Vila upp er på någon av Tel Avivs trevliga stränder, utforska stadens matutbud och strosa runt i de olika kvarteren. 

Måltider: Frukost

Etapper:
Tel Aviv

Dag 7: Utforska Tel Aviv & Haifa

Efter en god frukost är det dags för en heldagsutflykt. Ni börjar i Jaffa, en stadsdel i södra Tel Aviv, och den vackra St Peterskyrkan. Efter lunch kör ni norrut till staden Haifa. Här besöker ni den vackra trädgården Bahaai och kyrkan Stella Mare. Därefter kör ni mot Nazareth och gör ett stopp vid en gammal kyrka innan vi når dagens slutdestination, sjön Genesarets "huvudstad" Tiberias.

Efter denna fullspäckade dag passerar ni åter igen den jordanska gränsen och tar in på ert hotell i Amman. 

Vandring: 2 timmar

Transport: 4 timmar 

Etapper:
Tel Aviv, Haifa, Amman

Dag 8: En dag ägnad åt kultur & historia 

Efter frukost kör ni längs King’s road, en av mellanösterns äldsta och vackraste vägar, för att ta oss till naturreservatet Dana. På vägen dit tar ni ett stopp vid Um Ar Rassas, en arkeologisk sevärdhet som finns med på UNESCOS världsarvslista. En del av byggnaderna ni kommer se byggdes redan under 200-talet. Ni åka på Kings road och passerar Wadi Mujib, Jordaniens motsvarighet till Grand Canyon. Nästa stopp är slottet Shobak vars spännande historia kommer ta er med storm. Efter denna utflykt sätter ni er åter igen i bilen för att åka till klippstaden Petra. Här spenderar ni natten.

Transport: 6 timmar

Vandring: 1-2 timmar

Måltider: Frukost

Etapper:
Amman, Shobak, Wadi Mujib, Petra
Boende
Sharah: Petra)

Dag 9: Vandring i klippstaden Petra

Efter en ordentlig frukost är det dags för en heldag med vandring i Petra med bland annat en picknicklunch i ruinerna. Inför dagen rekommenderar vi bekväma skor, en huvudbonad som skydd för solen och att dricka rikligt med vatten. Ni kommer ta del av Nabateans rika kulturarv och imponeras av de bergiga områdena som tar upp stora delar av området. Under vandringen stannar ni till vid Al-Siq som är en två kilometer lång och smal bergsklyfta. I de 80 meter höga bergsväggarna som omger Al-Siq finns hundratals gravar uthuggna. Ni besöker också den fantastiska Al-Khazneh, guldgruvan som påstås ha ruvat på tusentals skatter flera hundra år tillbaka. Första åsynen av Khazneh tar ofta andan ur en - hur kan något så vackerts har karvats i sten? Efter en dag full av intryck kommer ni sova gott på hotellet i Petra.

Vandring: 4-6 timmar

Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Petra
Boende
Sharah: Petra)

Dag 10: Rosaskimrande ökenlandskap

Idag är det dags för ett nytt äventyr: Wadi Rum! Ett vackert ökenlandskap beläget knappt två timmars bilfärd från Petra. Kamelryggar få bli ert färdmedel under tre timmar och tillsammans med en guide tar ni er genom de rosa- orangeskimrande sanddynerna. På eftermiddagen byter ni ut kamelryggen för en fyrhjulsdriven Jeep och kör vidare genom öknen. Er guide hjälper er att finna den bästa platsen för att njuta av den vackra solnedgången. Ni spenderar natten i ett lyxigt tält med den väldiga natthimlen som sällskap.

Transport: 1 timma & 45 min

Måltider: Frukost & middag

Etapper:
Petra, Wadi Rum
Boende
Dream Camp: Wadi Rum)

Dag 11: Lugn & ro vid röda havet

Efter frukost kör ni mot röda havet för att upptäcka hamnstaden Aqaba. Hit åker ni för vila och avkoppling på någon av stadens stränder. Känner ni att ni inte fått nog av äventyr erbjuds det dykar- och snorklingskurser för att ta del av en av världens vackraste och mest välbevarade korallrev.

Transport: 1 timma

Måltider: Frukost

Boende
InterContinental Aqaba Resort: Aqaba)

Dag 12: Fri förmiddag i Aqaba & middag i Amman

Efter frukost checkar ni ut från hotellet innan lunchtid. Spendera några timmar som ni vill innan ni på eftermiddagen kör till Amman. Njut av resans sista middag på en lokal restaurang innan ni Room check out at 12:00 p.m. Afternoon drive from Aqaba to Amman.  

Transport: 3,5 timmar

Måltider: Frukost & middag

Etapper:
Aqaba, Amman
Boende
Larsa : Amman)

Dag 13: Hejdå Jordanien

Ät er sista frukost i Jordanien för den här gången innan ni åker till flygplatsen. Vi hoppas att ni har haft en oförglömlig resa!

Måltider: Frukost

Etapper:
Amman

Amman Jerash Madaba Mount Nebo Döda havet Jericho Jerusalem Betlehem Ein Karem Tel Aviv Haifa Shobak Wadi Mujib Petra Wadi Rum Aqaba

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 13 690 kr / 13 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Pris per person246
Hotell 3 stjärnor35 450 kr20 140 kr15 960 kr13 320 kr
Hotell 4 stjärnor38 020 kr22 690 kr17 940 kr15 320 kr
Priser kan ändras om statliga skatter eller bensin ökar.
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten
Plus sista natten på ett 5-stjärnigt hotell

Priset inkluderar

 • Möte & assistans vid ankomst på flygplatsen
 • Visa (57 USD per person)
 • Boende som nämnt ovan
 • Engelskspråkiga chaufförer under alla transfers för 1-6 pers
 • Engelskspråkig guide i Jerash
 • Engelskspråkig guide i Petra
 • Inträde till de sevärdheter som nämns i reseförslaget
 • Kort ridtur i Petra under dag 6
 • Jeep-tur i Wadi Rum
 • Fyra luncher i Jerash, döda havet, Petra & Wadi Rum
 • Tre middagar, exklusive alkohol andra & sista kvällen i Amman, Dana och Wadi Rum
 • 2-3 guidade turer i Wadi Mujib
 • 2-3 guidade i Dana
 • 3 timmar kameltur i Wadi Rum
 • Vatten att dricka under transporter

I priset ingår inte

 • Jordan Visa om passkopior inte lämnats i tid (57 USD per person)
 • Ankomstskatt (15 USD för Jordanien/50 USD för Israel)
 • Shuttle fram och tillbaka från Jordanien till Israel
 • Dricks till chaufför, guide, hästansvarig, samt hotell och restauranger
 • Personliga utgifter
 • Middag på ställen som inte nämns i reseförslaget
 • All dryck vid måltider
 • Reseförsäkring

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Jordanien (7)

Fler reseidéer