Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Jordanien En rundresa med vandring, äventyr och strandhäng

 • Klassiska sevärdheter
Under denna 11 dagar långa rundresa kommer ni, tillsammans med en privat chaufför och guide, upptäcka vackra Jordanien! Ni kommer bland annat utforska klippstaden Petra, åka genom rosaskimrande ökenlandskapet Wadi Rum, flyta runt på döda havet och utforska Jerash - den mest bevarade staden från romarriket. Denna rundresa är ingen gruppresa utan du reser själv eller tillsammans med ditt egna resesä...

Under denna 11 dagar långa rundresa kommer ni, tillsammans med en privat chaufför och guide, upptäcka vackra Jordanien! Ni kommer bland annat utforska klippstaden Petra, åka genom rosaskimrande ökenlandskapet Wadi Rum, flyta runt på döda havet och utforska Jerash - den mest bevarade staden från romarriket. Denna rundresa är ingen gruppresa utan du reser själv eller tillsammans med ditt egna resesällskap. Rundresan är ett förslag skapat av Ayyad som är vår erfarna reseexpert i Jordanien. Rundresan går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era behov och önskemål - ni kan alltså ta bort/lägga till aktiviteter eller dagar efter behag. Kom ihåg att flyg aldrig ingår i priserna. Jordanien är ett magiskt land rikt på historia och kultur. Ett måste för den som vill upptäcka något alldeles särskilt!


Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst till Jordanien

Välkommen till Jordanien! När ni anländer till flygplatsen kommer ni bli väl omhändertagna av en chaufför som kommer ta er till hotellet i Amman. Resan från flygplatsen kommer ta runt 45 min.

Etapper:
Amman
Boende
Larsa : Amman)

Dag 2: Upptäck Amman med omnejd

Starta dagen med en god frukost och bege er ut för att upptäcka Amman! Stadsturen inkluderar både gamla och nya delar av huvudstaden. Ni kommer bland annat besöka Citadellen - en historisk plats där det berömda Herkulestemplet finns. Fortsätt dagen med att bli körda norrut till staden Jerash. Jerash är den bäst bevarade staden från romarriket och kallades då för “Pompeji of the east”. Promenera genom stadens gator, besök Zeus och Artemis tempel, kika på alla uråldriga byggnader från en svunnen tid. Ät lunch på en lokal restaurang innan ni beger er 30 minuter norrut till staden Ajlun. Här ligger fästningen Qalat Al-Rabac som byggdes för att bekämpa korsfararna och är ett av de bäst bevarade exemplen på medeltida islamisk arkitektur i hela mellanöstern. Ni åker sedan tillbaka till Amman för att äta middag på en lokal restaurang. Sov gott efter er första heldag i detta fascinerade land!

Transport: 3 timmar

Måltider: Frukost, lunch & middag

Etapper:
Amman, Jerash
Boende
Larsa : Amman)

Dag 3: Wadi Mujib & Mosaikernas stad

Efter en god frukost kör ni till det lägsta naturreservatet i världen, Wadi Mujib som har en rik flora och fauna. Ni vandrar i ravinen längs med floden som leder till döda havet. I detta saltrika hav kan ni koppla av en stund och förvånas över hur lätt man flyter innan det är dags för lunch. Ni fortsätter vidare till historiska staden Madaba och berget Nebo, en nyckelplats i gamla testamentet och som också har en panoramautsikt över döda havet och västbanken. Ni kör tillbaka till mosaikernas stad, Madaba, för att avsluta dagen med en trevlig middag innan läggdags. 

Transport: 2 timmar

Måltider: Frukost & lunch

Etapper:
Wadi Mujib, Madaba

Dag 4: Åk längs mellanösterns vackraste väg

Efter frukost kör vi längs King’s road, en av mellanösterns äldsta och vackraste vägar, för att ta oss till naturreservatet Dana. På vägen dit tar vi ett stopp vid Um Al Rassas, en arkeologisk sevärdhet som finns med på unescos världsarvslista. En del av byggnaderna ni kommer se byggdes redan under 200-talet. Vi fortsätter vår bilfärd och efter några timmar är vi framme i Dana. Här checkar ni in på ett mysigt hotell för att vila upp er inför morgondagen.

Transport: 6 timmar

Måltider: Frukost & middag

Etapper:
Ḑānā, Um er-Rasas
Boende
Dana Guest house: Ḑānā)

Dag 5: Vandra i Dana

Efter en härlig frukost är det dags att utforska Dana tillsammans med en lokal guide. Tillsammans tar ni er an en lättare vandringsled på 2-3 timmar som tar er genom ett fantastiskt landskap med ståtliga berg, sanddynor, källor och uråldriga ruiner. Besök slottet Shobak vars spännande historia kommer ta er med storm. Efter denna utflykt sätter ni er åter igen i bilen för att åka till klippstaden Petra. Här spenderar ni natten.

Transport: 2 timmar

Måltider: Frukost

Etapper:
Ḑānā, Shobak, Petra
Boende
Sharah: Petra)

Dag 6: Vandring & picknick bland vackra ruiner

Efter en ordentlig frukost är det dags för en heldag med vandring i Petra med bland annat en picknicklunch i ruinerna. Inför dagen rekommenderar vi bekväma skor, en huvudbonad som skydd för solen och att dricka rikligt med vatten. Ni kommer ta del av Nabateans rika kulturarv och imponeras av de bergiga områdena som tar upp stora delar av området. Under vandringen stannar ni till vid Al-Siq som är en 2 kilometer lång och smal bergsklyfta. I de 80 meter höga bergsväggarna som omger Al-Siq finns hundratals gravar uthuggna. Ni besöker också den fantastiska Al-Khazneh, guldgruvan som påstås ha ruvat på tusentals skatter flera hundra år tillbaka. Första åsynen av Khazneh tar ofta andan ur en - hur kan något så vackerts har karvats i sten? Efter en dag full av intryck kommer ni sova gott på hotellet i Petra.

Vandring: 4-6 h

Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Petra
Boende
Sharah: Petra)

Dag 7: Upptäck Wadi Rum från kamelryggen

Idag är det dags för ett nytt äventyr: Wadi Rum! Ett vackert ökenlandskap beläget knappt 2 timmars bilfärd från Petra. Kamelryggar få bli ert färdmedel under tre timmar och tillsammans med en guide tar ni er genom de rosa- orangeskimrande sanddynerna. På eftermiddagen byter ni ut kamelryggen för en fyrhjulsdriven Jeep och kör vidare genom öknen. Er guide hjälper er att finna den bästa platsen för att njuta av den vackra solnedgången. Ni spenderar natten i ett lyxigt tält med den väldiga natthimlen som sällskap.

Transport: Ca. 1 timma & 45 min

Måltider: Frukost & middag

Etapper:
Wadi Rum
Boende
Dream Camp: Wadi Rum)

Dag 8: Aqaba & avkoppling vid röda havet

Efter frukost kör ni mot röda havet och hamnstaden Aqaba. Hit åker ni för vila och avkoppling vid någon av stadens stränder. Känner ni att ni inte fått nog av äventyr erbjuds det dykar- och snorklingskurser för att ta del av en av världens vackraste och mest välbevarade korallrev.

Transport: 1 timma

Måltider: Frukost

Etapper:
Aqaba
Boende
InterContinental Aqaba Resort: Aqaba)

Dag 9: Lugn & ro i Aqaba

En fri dag i Aqaba med tid för avkoppling.


Etapper:
Aqaba
Boende
InterContinental Aqaba Resort: Aqaba)

Dag 10: Tillbaka till Amman

Efter frukost checkar ni ut från hotellet innan lunchtid. Spendera några timmar som ni vill innan ni på eftermiddagen kör till Amman. Njut av resans sista middag på en lokal restaurang innan ni tar er tillbaka till hotellet. 

Transport: 3,5 h (335 km)

Måltider: Frukost & middag

Etapper:
Aqaba, Amman
Boende
Larsa : Amman)

Dag 11: Hejdå Jordanien

Ät er sista frukost i Jordanien för den här gången innan ni åker till flygplatsen. Vi hoppas att ni har haft en oförglömlig resa!

Måltider: Frukost

Etapper:
Amman

Amman Jerash Wadi Mujib Madaba Ḑānā Um er-Rasas Shobak Petra Wadi Rum Aqaba

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 15 470 kr / 11 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Pris per person1246
Hotel 4 stjärnor33 420 kr20 320 kr17 740 kr15 570 kr
Hotel 3 stjärnor31 660 kr19 490 kr16 860 kr14 740 kr
Priser kan ändras om statliga skatter eller bensin ökar.
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.
*Plus sista natten på 5 star Hotel

Priset inkluderar

 • Möte & assistans vid ankomst på flygplatsen
 • Visa (57 USD per person)
 • Boende som nämnt ovan
 • Engelskspråkiga chaufförer under alla transfers för 1-6 personer
 • Engelskspråkig guide i Jerash
 • Engelskspråkig guide i Petra
 • Inträde till de sevärdheter som nämns i reseförslaget
 • Kort ridtur i Petra dag 6
 • Jeep-tur i Wadi Rum
 • 2-3 Guidade turer i Dana
 • 3 timmar kameltur i Wadi Rum
 • Vatten att dricka under transporter

I priset ingår inte

 • Jordan visa (57 USD per person) om passkopior inte levereras i tid
 • Ankomst skatt (15 USD)
 • Dricks till chaufför, guide, häst ansvarig samt hotell och restauranger
 • Personliga utgifter
 • Middag på ställen som inte nämns ovan
 • Dricka vid måltider
 • Reseförsäkring

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Jordanien (7)

Fler reseidéer