Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Jordanien

Din skräddarsydda rundresa i Jordanien
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Jordanien som du kan skräddarsy och anpassa

Omdömen från resenärer efter deras resa i Jordanien

4.5/5
1 omdöme
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Jordanien

Jordanien ligger i Mellanöstern i Asien och gränsar till Israel, Syrien, Irak, Saudiarabien och den palestinska Västbanken. Detta lilla kungadömet rymmer en befolkning på cirka 8 miljoner. Våra professionella reseexperter bor och lever i Jordanien och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller med barn.

Ändlös öken, kameler, Döda havet, antika städer - här finns jättemycket att se och göra. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Jordanien, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. De tar även hand om planering, logistik och bokning, så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta fantastiska land - utan att missa några spännande sevärdheter.

Vad kan man göra i Jordanien?

Gör en resa långt bortom klichéerna! Våra experter delar med sig av sina bästa tips för en magisk resa till Jordanien:

 Följ i Indiana Jones fotspår bland romerska ruiner i den mystiska klippstaden Petra. Den uråldriga staden låg gömd i tusen år och hittades av en upptäcktsresare från Schweiz år 1812. I själva verket kände traktens beduiner (nomadiskt arabfolk) till Petra, men det gjorde de ingen stor sak av. 

  Rid på en kamel eller vandra i den röda öknen Wadi Rum. Likt Petra är Wadi Rum en filmstjärna på vita duken. Här krigade Peter O’Toole i rollen som T.E Lawrence i 1960-tals klassikern Lawrence av Arabien. Nu senast syntes den vackra öknen, som skiftar i rött, gult och beige, i Star Wars Rouge One och i The Martian. Extra magiskt är det här på natten, då mången lyser med sin frånvaro och den fantastiska stjärnhimlen kikar fram. Många väljer att tillbringa natten på en madrass under ökenhimlen eller inne i tält. 

  Flyt eller läs en bok i Döda havet. Här är salthalten nämligen så pass hög att det knappt går att simma. Varför inte passa på att ha ett avslappnade spa och smörja in dig med leran från sjöns botten? Om du sedan vill uppleva livet under ytan på ett mer aktivt sätt väntar Röda havet med sina färgstarka fiskar och fascinerande korallrev. 

Vill du kanske resa till Jordanien och Israel? Våra experter finns till ditt förfogande och hjälper dig att skräddarsy en resa som kombinerar de två magiska länderna.

När ska man resa till Jordanien?

I maj till september är det varmt och torrt och kan bli upp till 40 grader. Medeltemperaturen ligger under denna period på ca 31 grader i huvudstaden Amman. I november till mars regnar det ofta och det kan till och med snöa. Nätterna är kalla under vintern, men dagarna är för det mesta sköna och behagliga. I staden Aqaba, som ligger i södra Jordanien vid Röda havet, är det sommarvärme med 21-39 grader året om. Jordanien är perfekt för badfantasten - i havet är det alltid minst 20 grader!

Behöver man visum till Jordanien?

Ja, du behöver visum för att resa hit. Svenska medborgare kan ansöka om visum på Jordaniens honorärkonsulat i Stockholm eller direkt på flygplatserna Queen Alia och Marka i Amman samt vid flygplatsen och hamnen i Aqaba. Här kan du läsa mer om visum och annan praktisk information.

Andra länder som du kanske gillar