Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Japan

Din unika resa i Japan skapad av en lokal expert
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Resor till Japan som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Hinamatsuri Doll and Blossom Festivals (February)
Ca. 13 Dagarfrån20 650 kr
 Classic Tour 
Ca. 14 Dagarfrån31 300 kr
Classic Tour - The Timeless Cherry Blossom
Ca. 14 Dagarfrån27 650 kr
Highlight Tour - The Golden Route
Ca. 10 Dagarfrån26 890 kr
The Spring Festival
Ca. 14 Dagarfrån29 880 kr
The Vast Wilderness of Hokkaido 
Ca. 15 Dagarfrån39 140 kr
Full Discovery Highlights Tour
Ca. 16 Dagarfrån24 150 kr
Hidden Island Naoshima Tour
Ca. 14 Dagarfrån21 920 kr
Journey through Kyushu
Ca. 12 Dagarfrån19 570 kr

Att resa med en lokal researrangör

En guide till Japan

Mitt i Stilla havet, öster om Japanska havet, Kina, Nordkorea, Sydkorea och Ryssland finner du Japan. Våra professionella reseexperter bor och lever i Japan och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Karaoke, kattcafé, paradisöar och så mycket mer än sushi - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Japan, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta fascinerande land - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man se i Japan?

På våren förvandlar körsbärsträdens blomning hela Japan till en stor picknick bland de skära bladen. På sommaren är det fyrverkeri som drar ut människor på gatorna, många i sin bästa yukata - den lätta kimonon som bärs på sommaren. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Börja din Japanresa i Tokyo. Här finns det inget givet centrum, stadens alla kvarter har sitt eget centrum och sin egen utpräglade identitet. Vandra genom staden och upptäck världens största fiskmarknad Tsukiji!
  • Lockar lugn och stillhet rekommenderar vi istället några dagar på ett traditionellt gästhem, ett ryokan, naturskönt beläget och långt från stadens brus. Här får du se det traditionella Japan, gå på spa, uppleva teceremonier och klä dig i traditionell yukata.
  • Besök det häpnadsväckande Fujibergets och se dess snötäckta toppar och vackra bergssjöar.
  • Missa inte heller den fridfulla shintohelgedomen Miyajima på din rundresa i Japan. Den flytande Torii-porten som markerar ingången är en av de mest berömda symbolerna för Japan.

Vad kan man göra i Japan?

Japan har verkligen tusen ansikten. Här möter du en blandning av uråldriga traditioner och nästan futuristisk högteknologi. I Tokyo möts du av det moderna landet, upplev alla de fascinerande och kulturella fenomen som japansk popkultur är berömd för. Shoppa, gå på spelhall, sjung karaoke, gå på kattcafé eller se på ungdomarna i Harajuku. Kanske är det det lokala köket som drar, missa inte att uppleva dess många smaker på din resa i Japan. Passa på och ta en kurs och lär dig mer om grunderna i denna matkultur som är så mycket mer än sushi. I detta kontrasternas land kan du dessutom uppleva sol och bad på kritvita paradisstränder. Varför inte låta dig svepas med av det radikalt annorlunda Japan på de sydligaste, tropiska öarna?

Hur är det att resa till Japan med barn?

Japan är ett väldigt barnvänligt resmål. Det är ett mycket säkert land och det är enkelt och smidigt att ta sig runt med lokaltrafiken, vare sig det är tåg, buss eller tunnelbana. Japan är även känd för sina många fantastiska nöjesparker, däribland Disney och Universal studios. Ett annat måste är Tokyos studio Ghibli museum. Vill ni hellre ut i naturen rekommenderar vi Nara där rådjur strövar fritt bland templen.

När ska man åka till Japan?

Den allra bästa tiden är under våren, då vädret är behagligt och körsbärsträden blommar. Även hösten är en passande tid att besöka landet, också den prydd av naturens vackra färger. Vintrarna i Japan kan bli kalla och somrarna ofta mycket heta och ibland drabbade av kraftig nederbörd.

Hur tar man sig till Japan?

Flera flygbolag gör sträckan Stockholm - Tokyo, med lite framförhållning går det att få biljetter för 5000 till 8000 kr. Räkna med att resan tar 12 till 15 timmar med en mellanlandning.

Behöver man ett visum för att resa till Japan?

Svenska medborgare som reser med svenskt pass är undantagna kravet på inresevisum för alla resor kortare än 90 dagar om syftet med resan är turism. Märk väl att du kan behöva visa upp att du har ekonomiska medel för att klara din vistelse i landet, hotellbokning och en utresebiljett vid ankomsten i Japan. Mer information hittar på Japans ambassad i Sveriges hemsida: http://www.se.emb-japan.go.jp/visa_swedish_passport.html.

Andra länder som du kanske gillar