Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Japan

Din skräddarsydda rundresa i Japan
Få ett reseförslag skapat för dig - resrutt, transporter, boenden & aktiviteter. Få en bättre resa genom att planera & boka med en lokal expert. Skicka in en förfrågan idag, gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Japan som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
 • Klassiska sevärdheter
Full Discovery Highlights Tour
Ca. 16 Dagar från 25 850 kr
 • Annorlunda & genuint
Hidden Island Naoshima Tour
Ca. 14 Dagar från 23 460 kr
 • Annorlunda & genuint
Journey through Kyushu
Ca. 12 Dagar från 20 940 kr
 • Klassiska sevärdheter
Japan Highlights Tour
Ca. 15 Dagar från 17 290 kr
 • Klassiska sevärdheter
Tradition And Technology Tour
Ca. 14 Dagar från 18 200 kr
 • Klassiska sevärdheter
From Kyushu to Honshu
Ca. 19 Dagar från 19 660 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Japan

Mitt i Stilla havet, öster om Japanska havet, Kina, Nordkorea, Sydkorea och Ryssland hittar du Japan. Här kan du uppleva allt från karaoke, kattcaféer, paradisöar till sushi - I japan finns det otroligt mycket att se & göra och genom att resa med en lokal reseexpert som bor och lever i Japan så får du uppleva de bästa platserna.

På våren förvandlar körsbärsträdens blomning hela Japan till en stor picknick bland de skära bladen. På sommaren är det fyrverkerier som drar ut människorna på gatorna, många i sin bästa yukata - den lätta kimonon som bärs på sommaren. Japan är verkligen ett land med tusen ansikten - här möter du en blandning av uråldriga traditioner och nästan futuristisk högteknologi. I Tokyo möts du av det moderna landet, upplev alla de fascinerande och kulturella fenomen som japansk popkultur är berömd för. Kanske är det det japanska köket som lockar? Missa inte då att uppleva dess många smaker under din resa i Japan. Passa på och ta en kurs och lär dig mer om grunderna i denna matkultur som är så mycket mer än sushi. I detta kontrasternas land kan du dessutom uppleva sol och bad på kritvita paradisstränder. Varför inte låta dig svepas med av det radikalt annorlunda Japan på de sydligaste, tropiska öarna? För att hjälpa dig på traven med idéer på vad du kan göra under din Japan resa har vi samlat våra bästa tips nedan:

Vad ska man se och göra i Japan?

Sevärdheter

 • Tokyo: Börja din Japanresa i Tokyo. Här finns det inget givet centrum, stadens alla kvarter har sitt eget centrum och sin egen utpräglade identitet. Vandra genom staden och upptäck världens största fiskmarknad Tsukiji!
 • Fujiberget: Besök det häpnadsväckande Fujiberget och se dess snötäckta toppar och vackra bergssjöar.
 • Miyajima: Missa inte heller den fridfulla shintohelgedomen Miyajima på din rundresa i Japan. Den flytande Torii-porten som markerar ingången är en av de mest berömda symbolerna för Japan.

Vad kan man göra i Japan?

 • Bo på ett traditionellt gästhem: Lockar lugn och stillhet rekommenderar vi istället några dagar på ett traditionellt gästhem, ett ryokan, naturskönt beläget och långt från stadens brus. Här får du se det traditionella Japan, gå på spa, uppleva teceremonier och klä dig i traditionell yukata.
 • Shiatsumassage: Ta hand om din kropp och själ och prova på att få en Shiatsumassage.
 • Besök ett tema cafe: Japan är känt för att ha olika restauranger och cafeer med olika teman och det allra kändaste är nog katt cafeerna. Men det finns gott om temacaféer med annorlunda teman såsom robot cafeer, Comic Con cafeer med mera.

När är bästa tiden att resa till Japan?

Den allra bästa tiden är under våren, då vädret är behagligt och körsbärsträden blommar. Även hösten är en passande tid att besöka landet, också den prydd av naturens vackra färger. Vintrarna i Japan kan bli kalla och somrarna ofta mycket heta och ibland drabbade av kraftig nederbörd.

Bra att veta

Hur är det att resa till Japan med barn?

Japan är ett väldigt barnvänligt resmål. Det är ett mycket säkert land och det är enkelt och smidigt att ta sig runt med lokaltrafiken, vare sig det är tåg, buss eller tunnelbana. Japan är även känd för sina många fantastiska nöjesparker, däribland Disney och Universal studios. Ett annat måste är Tokyos studio Ghibli museum. Vill ni hellre ut i naturen rekommenderar vi Nara där rådjur strövar fritt bland templen.

Hur tar man sig till Japan?

Flera flygbolag gör sträckan Stockholm - Tokyo, med lite framförhållning går det att få biljetter för 5000 till 8000 kr. Räkna med att resan tar 12 till 15 timmar med en mellanlandning.

Behöver man ett visum för att resa till Japan?

Svenska medborgare som reser med svenskt pass är undantagna kravet på inresevisum för alla resor kortare än 90 dagar om syftet med resan är turism. Märk väl att du kan behöva visa upp att du har ekonomiska medel för att klara din vistelse i landet, hotellbokning och en utresebiljett vid ankomsten i Japan. Mer information hittar på Japans ambassad i Sveriges hemsida: http://www.se.emb-japan.go.jp/visa_swedish_passport.html.

Andra länder som du kanske gillar