Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Logga in
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Japan

Planera din rundresa i Japan med en lokal expert
Inspireras av våra rundresor skapade av lokala reseexperter. Låt en expert med lokalkännedom planera din resa!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor i Japan som går att skräddarsy

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Hinamatsuri Doll and Blossom Festivals (February)
Ca. 13 Dagarfrån20 760 kr
 Classic Tour 
Ca. 14 Dagarfrån31 470 kr
The Land of the Rising Sun
Ca. 12 Dagarfrån19 540 kr
A Family Discovery
Ca. 13 Dagarfrån26 020 kr
Classic Tour - The Timeless Cherry Blossom
Ca. 14 Dagarfrån27 540 kr
Classic Tour - Full Discovery
Ca. 17 Dagarfrån42 230 kr
Highlight Tour - The Golden Route
Ca. 10 Dagarfrån27 030 kr
The Spring Festival
Ca. 14 Dagarfrån30 030 kr
The Vast Wilderness of Hokkaido 
Ca. 15 Dagarfrån39 340 kr

En resa utöver det vanliga

Upptäck Japan med Evaneos

Evaneos samarbetar med ett antal noggrant utvalda resebyråer i Japan som kan hjälpa dig med att planera och boka din resa. Dessa lokala resebyråer skapar rundresor som är 100% skräddarsydda efter dig som resenär och du kan resa själv, som par, med familj eller med vänner och bekanta.

Med hjälp av sin kunskap och lokala expertis skapar den lokala experten en rundresa där du verkligen får chansen att uppleva det riktiga Japan. De vet hur man planerar en resa där varje resenär får ut det mesta av sin semester.

För att du ska kunna komma igång och skapa just din drömresa har våra lokala reseexperter skapat förslag på rundresor som du hittar här. Låt dig inspireras - men kom ihåg att allt går att anpassa efter dig!

Så går det till att boka en resa via Evanoes

  • Kom i kontakt med en lokala experten från en av våra resebyråer genom att fylla i vårt formulär. Klicka på "börja planera din resa" eller "bokningsförfrågan".
  • Den engelsktalande, lokala experten kontaktar dig via mail och skickar över ett förslag anpassat efter dig. 
  • Du diskuterar med den lokala experten tills du har ett reseförslag som passar dig perfekt.
  • Om du vill gå vidare och boka din resa skickar experten dig en betalningslänk så att du säkert och smidigt kan betala din resa online via Evaneos betalningsplatform 

Det är gratis och kostnadsfritt att skicka in en förfrågan och diskutera med den lokala experten, du betalar när/om du är nöjd och vill gå vidare. 

När man bokar med en lokal researrangör via Evaneos tar man del av vår resegaranti och vi garanterar ens resa, så att man kan resa tryggt! 

Vi finns här om du har frågor eller funderingar per mail Kontakta@evaneos.se eller på telefon 08 44 63 28 19. 

En guide till Japan

Mitt i Stilla havet, öster om Japanska havet, Kina, Nordkorea, Sydkorea och Ryssland finner du Japan. Våra professionella reseexperter bor och lever i Japan och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Karaoke, kattcafé, paradisöar och så mycket mer än sushi - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Japan, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta fascinerande land - utan att missa några smultronställen!

Vad kan man se i Japan?

På våren förvandlar körsbärsträdens blomning hela Japan till en stor picknick bland de skära bladen. På sommaren är det fyrverkeri som drar ut människor på gatorna, många i sin bästa yukata - den lätta kimonon som bärs på sommaren. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Börja din Japanresa i Tokyo. Här finns det inget givet centrum, stadens alla kvarter har sitt eget centrum och sin egen utpräglade identitet. Vandra genom staden och upptäck världens största fiskmarknad Tsukiji!
  • Lockar lugn och stillhet rekommenderar vi istället några dagar på ett traditionellt gästhem, ett ryokan, naturskönt beläget och långt från stadens brus. Här får du se det traditionella Japan, gå på spa, uppleva teceremonier och klä dig i traditionell yukata.
  • Besök det häpnadsväckande Fujibergets och se dess snötäckta toppar och vackra bergssjöar.
  • Missa inte heller den fridfulla shintohelgedomen Miyajima på din rundresa i Japan. Den flytande Torii-porten som markerar ingången är en av de mest berömda symbolerna för Japan.

Vad kan man göra i Japan?

Japan har verkligen tusen ansikten. Här möter du en blandning av uråldriga traditioner och nästan futuristisk högteknologi. I Tokyo möts du av det moderna landet, upplev alla de fascinerande och kulturella fenomen som japansk popkultur är berömd för. Shoppa, gå på spelhall, sjung karaoke, gå på kattcafé eller se på ungdomarna i Harajuku. Kanske är det det lokala köket som drar, missa inte att uppleva dess många smaker på din resa i Japan. Passa på och ta en kurs och lär dig mer om grunderna i denna matkultur som är så mycket mer än sushi. I detta kontrasternas land kan du dessutom uppleva sol och bad på kritvita paradisstränder. Varför inte låta dig svepas med av det radikalt annorlunda Japan på de sydligaste, tropiska öarna?

Hur är det att resa till Japan med barn?

Japan är ett väldigt barnvänligt resmål. Det är ett mycket säkert land och det är enkelt och smidigt att ta sig runt med lokaltrafiken, vare sig det är tåg, buss eller tunnelbana. Japan är även känd för sina många fantastiska nöjesparker, däribland Disney och Universal studios. Ett annat måste är Tokyos studio Ghibli museum. Vill ni hellre ut i naturen rekommenderar vi Nara där rådjur strövar fritt bland templen.

När ska man åka till Japan?

Den allra bästa tiden är under våren, då vädret är behagligt och körsbärsträden blommar. Även hösten är en passande tid att besöka landet, också den prydd av naturens vackra färger. Vintrarna i Japan kan bli kalla och somrarna ofta mycket heta och ibland drabbade av kraftig nederbörd.

Hur tar man sig till Japan?

Flera flygbolag gör sträckan Stockholm - Tokyo, med lite framförhållning går det att få biljetter för 5000 till 8000 kr. Räkna med att resan tar 12 till 15 timmar med en mellanlandning.

Behöver man ett visum för att resa till Japan?

Svenska medborgare som reser med svenskt pass är undantagna kravet på inresevisum för alla resor kortare än 90 dagar om syftet med resan är turism. Märk väl att du kan behöva visa upp att du har ekonomiska medel för att klara din vistelse i landet, hotellbokning och en utresebiljett vid ankomsten i Japan. Mer information hittar på Japans ambassad i Sveriges hemsida: http://www.se.emb-japan.go.jp/visa_swedish_passport.html.

Andra länder som du kanske gillar