Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Italien

Din rundresa i Italien skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Italien

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Italien?

Italien är ett verkligt paradis för resenärer! Hit lockas år efter år allt fler att upptäcka de många pärlorna i detta land där historia, natur och kulturarv är sammanflätat mer än någon annanstans. Neapel, Rom, Milano, Turin, Sicilien och Toscana, ja, listan över platser och sevärdheter att besöka känns oändlig. En resa till Italien erbjuder någonting för alla, här kommer du garanterat att hitta vad du söker. Från florentinsk konst och venetians... Italien är ett verkligt paradis för resenärer! Hit lockas år efter år allt fler att upptäcka de många pärlorna i detta land där historia, natur och kulturarv är sammanflätat mer än någon annanstans. Neapel, Rom, Milano, Turin, Sicilien och Toscana, ja, listan över platser och sevärdheter att besöka känns oändlig. En resa till Italien erbjuder någonting för alla, här kommer du garanterat att hitta vad du söker. Från florentinsk konst och venetiansk poesi till gastronomiska upplevelser i Bologna, det skulle kräva mer än en livstid att njuta av och uppleva alla de skatter som den stövelformade halvön tillhandahåller! Oavsett om du vill överväldigas av renässansens skönhet eller beundra de lokala landskapen kommer detta resmål att ge dig minnen för en livstid! Se mer
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Italien

Låt dig inspireras av dessa idéer inför din resa till det tidlösa och ständigt lockande Italien, ett land av berättelser, arv och skönhet. Det är sällsynt både i Europa och i världen att kunna stoltsera över all den charm som Italien har, kanske särskilt i ”den eviga staden”, huvudstaden Rom. För naturälskare är en resa till landets norra delar ett måste. Ta er till Dolomiterna, Tyrolen, och Alperna. Alla namn som väcker fantasin och är synonyma med äventyr och vinter-OS, som de i Cortina d'Ampezzo 1956 eller i Turin 2006. Självfallet står hela Italien stilla under de kvällar då stora fotbollsmatcher spelas, som när landslaget Squadra Azzurra spelar eller ett av de berömda derbyna går av stapeln i Genua, Milano eller Rom. Italien är inte bara ett land, det är också ett sätt att leva: ryktet om det lokala italienska köket är redan väl etablerad, allt från espresso och cappuccino till pizza, pasta, mozzarella eller Chianti, som gärna avnjuts under en lugn eftermiddag någonstans längs den soliga kusten! Kort och gott är Italien en magisk destination för både smaklökarna och ögonen. Du kommer med all säkerhet att återvända hem med oförglömliga minnen! Nedan har vi samlat våra bästa tips för er kommande Italien resa!

Vad ska man se och göra i Italien?

Sevärdheter

Italien, landet med rik kultur och historia erbjuder många otroligt spännande sevärdheter för alla åldrar. För att hjälpa er på traven, har våran italienska reseexpert delat med sig av sina bästa tips nedan:

 • Colosseum: Om ni befinner er i antika Rom så är ett besök till den gamla amfiteatern Colosseum ett måste!
 • Lutande tornet i Pisa: Besök domkyrkans klocktorn i Pisa som är cirka 55 meter högt och som lutar med 5 grader.
 • Pompeji: Pompeji, staden som blev förstörd av ett vulkanutbrott och idag är en viktig arkeologisk fyndplats från romarriket!
 • Vatikanstaten: Gör ett besök till världens minsta land som är beläget i den nordvästra delen av huvudstaden Rom! Här du hittar du en av Roms största sevärdheter: St: Peterskyrkan.

Vad kan man göra i Italien?

Prova utsökta viner, upplev Italien genom att bila runt eller lär er att laga mat som en riktigt italienare. I Italien finns det otroligt mycket att göra. Nedan delar vår Italienska reseexpert med sig av sina bästa tips:

 • Vinprovning: Besök en av Italiens många vingårdar och prova på lokala viner!
 • Bil runt längs Amalfikusten: Vägen längs Amalfikusten är känd som en av världens vackraste bilturer. Stanna och ät fantastisk mat och njut av utsikten!
 • Båtturer: Om ni befinner er på Amalfikusten eller i Capri så rekommenderar vi varmt att hyra en båt och ta er bland dessa områdens alla vackra pytte byar och vikar.
 • Matlagningskurs: Vill ni kanske lära er att göra pasta från grunden eller kanske lära er hur ni tillagar den perfekta Italienska pizzan? Matlagningskurser erbjuds över hela Italien…
 • Skidåkning: Under vintermånaderna erbjuder de italienska alperna skidåkning i världsklass! Passa på att kombinera skidåkningen med gastronomiska upplevelser och den fantastiska naturen.

Bra att veta

Kan man resa till Italien utan pass?

Italien tillhör EU, men man behöver alltid ha med sig pass eller nationellt ID kort när man besöker landet.

Andra länder som du kanske gillar

Mon projet de voyage i Italien