Destinationer
Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Israel Landets höjdpunkter - från Jerusalem till Dödahavet

 • Klassiska sevärdheter
Israel och Palestina är fantastiska destinationer med en enorm historisk och kulturell rikedom. Under denna resa kommer ni få uppleva det bästa av vad Israel och Palestina har att erbjuda. Detta program är ett förslag som helt går att anpassa och skräddarsy efter era intressen och preferenser! Resan är individuell och du kan resa själv eller med önskat resesällskap. Resan har sin bas i J...

Israel och Palestina är fantastiska destinationer med en enorm historisk och kulturell rikedom. Under denna resa kommer ni få uppleva det bästa av vad Israel och Palestina har att erbjuda. Detta program är ett förslag som helt går att anpassa och skräddarsy efter era intressen och preferenser!

Resan är individuell och du kan resa själv eller med önskat resesällskap. 

Resan har sin bas i Jerusalem med 4 dagsutflykter:

- Nasaret, Kafarnaum och Tiberias  

- Caesarea, Rosh Hanikra, Haifa, och Akko

- Masada och Döda havet

- Jerusalem 

Turerna är guidade på engelska i buss med max 30 deltagare. Det finns även möjlighet att ta del av privat guidning på svenska, dock med ett pristillägg. 

På denna resa kommer du verkligen få upptäcka Israels skatter samtidigt som du har tid att uppleva Jerusalem på egen hand.

Israel råder medelhavsklimat med milda vintrar och varma torra somrar.

- Under sommaren, juli till september, ligger dagstemperaturen på runt 30 grader.

- Under våren ligger temperaturen på 20 grader i mars fram till juni då temperaturen rör sig upp till 28 grader.

- Höstarna är milda med runt 27 grader i oktober och runt 24 i november.

- December till februari är de svalaste månaderna och då ligger temperaturen på 17-19 grader.

Vattnet har en behagelig temperatur på 20 till 28 grader från maj till december.


Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Israel

Nu börjar er upptäcktsfärd i det heliga landet. Efter att ni landat hämtar er chaufför upp er på  Ben Gurion airport och tar er till ert hotell Jerusalem. Efter ni har gjort er hemmastadda på ert hotell är resten av dagen fri att spendera som ni önskar.

Etapper:
Jerusalem

Dag 2: Jerusalem - den eviga staden

Bussfärd med er engelsktalande grupp till Olivberget för en panoramavy över staden. Upptäck den Gamla staden och gå igenom de armeniska och judiska kvarteren till den nyligen utgrävda och återställda Cardo, som är den romerska vägen. Se den judiska Västra muren (som tidigare kallades Klagomuren) och fortsätt till de kristna kvarteren.

Gå längs Dolorosa och besök Den heliga gravens kyrka. Fortsätt mot den nya staden, se Knesset som är Israels parlament och besök Yad Vashem, minnesmärket för förintelsens offer. Under judiska helgdagar besöks istället för Yad Vashem, Kung Davids grav, Cenacle som är rummet för den sista måltiden och Dormition Abbey. Ni kommer tillbaka till hotellet vid runt kl. 17:00-18:00.

NOTERA: modest klädsel (inga shorts eller ärmlösa tröjor) och täckt huvud för besök till heliga platser. 

Etapper:
Jerusalem

Dag 3: Galileens landskap, Nasaret, Kapernaum, Tiberias vid Nasarets sjö

Idag ger vi oss av med vår turbuss från Jerusalem kl. 06.00, längs kusten och nedre Galileens landskap till Nasaret, staden där Jesus tillbringade sin barndom. Besök Bebådelsekyrkan och St. Joseph's Church. Fortsätt via Kana, till den vackra semesterorten Tiberias.

Kör läng Gennesarets sjön för att besöka Kapernaum och se den gamla synagogans ruiner där Jesus undervisade. Fortsätt till Tabgha, platsen för Bespisningsundret, som ligger vid foten av Golanhöjderna. Fortsätt till Yardenit, den berömda dopplatsen där floden Jordan lämnar
Gennesaretsjön mot Döda havet. Ni kommer tillbaka till hotellet runt kl. 18.00-19.00. 
NOTERA: Modest klädsel (inga shorts eller ärmlösa tröjor) och täckt huvud för besök till heliga platser.

Etapper:
Galileiska sjön, Nasaret, Tiberias

Dag 4: Fri dag i ​Jerusalem

Jerusalem på egen hand. Besöka Västra murens tunnel, upptäcka Davids stad och marknaden Mahane Yehuda. Kvällen kan ni tillbringa på en trevlig restaurang och sedan ta en drink på någon av alla barer. 

Etapper:
Jerusalem

Dag 5: Fri dag​ Tel Aviv

Upptäck Tel Aviv! Njuta av stranden, promenera i Jaffa, besöka loppmarknaden, konstgallerier och njuta av stadens många restauranger och museum.

Etapper:
Tel Aviv

Dag 6: Caesarea, Haifa, Bahai-trädgårdarn & Akko

Idag lämnar vi Jerusalem med bus kl. 06:00 och kör längs kusten till Caesarea, den antika romerska huvudstaden. Njut av en guidad tur av teatern och de arkeologiska ruinerna och utgrävningarna. Fortsätt till Haifa för en vacker utsikt över staden, hamnen, de magnifika Bahai-trädgårdarna och strukturen Shrine. Fortsätt sedan till Rosh Hanikra där ni kan åka ned med linbana till undervattensgrottor och beundra de spektakulära naturliga formationerna. Vidare till Akko, den antika staden som är ett av UNESCOs världsarv. Promenera genom marknaden, moskéen och den gamla hamnen. Besök den otroliga underjordiska korsfararestaden och kryptan och lär dig mer om den fascinerande historien och kulturen. Ni åker tillbaka till hotellet vid kl. 18:00-19:00

Etapper:
Akko

Dag 7: Masada & Döda havet

Idag blir ni upphämtade med buss kl 09:00 för att besöka Döda havet. Ni kommer åka längs bergskedjan Judeen och döda havets strand Masada och under bussresan kommer ni att få höra den heroiska historien om de judiska krigarna. Om ni vill kan ni under denna dag åka linbana till en bergsfästning som byggdes av Kung Herodes den store. Ni kommer också uppleva allt från palats, synagogor, vattentankar, mosaikgolv och ett romersk bad denna dag. Dagens höjdpunkt för många är att bada i Döda havet, som många tror har terapeutiska effekter. På vägen tillbaka, besök Qumrans grottor - där Dödahavsrullarna hittades.  Ni åker tillbaka till hotellet vid kl. 18:00-19:00.

Etapper:
Döda havet

Dag 8: Dags att säga hej då!

Så har resan kommit till sitt slut. Efter frukost avgår er transfer till flygplatsen för att passa ert flyg hem.


Jerusalem Galileiska sjön Nasaret Tiberias Tel Aviv Akko Döda havet

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 8 560 kr / 8 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Pris per antal personer
Pris per person, boende 2-stjänrigt hotell8 560 kr
Singeltillägg4 610 kr
Pris per dag med svensk privat guide4 130 kr
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • 7 nätter i ett  2, 3 eller 4-stjärnigt hotell med frukost. Ni bestämmer om ni vill stanna i endast en av städerna eller kombinera båda.
 • 4 guidade bussturer med max 30 personer.
 • Turerna är på engelska och börjar och slutar vid ert hotell. Ibland hämtas ni med taxi för att köras till bussen.
 • Avstånden mellan städerna i Israel är korta och max två timmars körning från en plats till en annan. Vi har inte toalett på bussarna i Israel, men under resan kan guiden be busschauffören att göra stopp.
 • Privat transfer vid ankomst och avgång.

I priset ingår inte

 • Luncher
 • Personlig försäkring
 • Något som inte är omnämnt som inkluderat
 • Flyg

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Israel (9)

Fler reseidéer