Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Logga in
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Israel

Planera din rundresa i Israel med en lokal expert
Beskriv din drömresa och få ett förslag - Gratis och utan åtaganden
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Inspireras av våra rundresor skapade av lokala reseexperter. Låt en expert med lokalkännedom planera din resa!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Israel som går att skräddarsy

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Den perfekta upptäcktsresan
Ca. 8 Dagarfrån10 400 kr
Privat guidad resa med svensktalande guide
Ca. 9 Dagarfrån23 370 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa

En guide till Israel

Israel ligger i Mellanöstern i Asien och utropades 1948 som en judisk stat i Palestina. Våra professionella reseexperter bor och lever i Israel och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Heliga Jerusalem, livliga Tel Aviv och Döda havet - här finns jättemycket att se och göra. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Israel, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. De tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta fantastiska land - utan att missa några spännande sevärdheter!

Vad kan man göra i Israel?

Välkommen till mångfacetterade Israel - här finns något för alla resenärer! För dig som är intresserad av religion och historia är den heliga huvudstaden Jerusalem ett måste. För gourmén, liksom stranddyrkaren och “partyprissen”, är livliga Tel Aviv ett riktigt mecka. För naturromanikern väntar en uppsjö av storslagna vyer och promenadslingor längs floder, dalar, berg och öken. Badfantasten kan se fram emot att snorkla och dyka i Röda havet - eller bara flyta i Döda havet! 

Vad kan man se i Israel?

Från vackra floder och dalar, till heliga trädgårdar och berg - här väntar magiska vyer och heliga platser bakom varje hörn. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Fascineras av huvudstaden Jerusalem med sin smältdegel av olika kulturer och ett tempo som går från total frenesi till ett fullkomligt lugn. Känn historiens och religionens vingslag vid Olivberget, Tempelberget och Klagomuren.

  • För en helt annan vibe och lekfull stämning - res till Tel Aviv, även känd som “Medelhavets New York”. Denna trendiga, öppna och mångkulturella metropol bjuder på fantastisk mat, vackra stränder och ett levande nattliv.

  • Gör en djupdykning långt tillbaka i tiden - 400 meter över havet vid den mångtusenåriga fästningen Masada. Som ett av UNESCOS världsarv erbjuder fästningen otroliga vyer över Negevöknen. 

  • Dyk, snorkla eller bada med färgglada fiskar i kristallklara Röda Havet. För att sedan flyta som en stock i världens saltaste sjö - Döda havet!

Behöver man ett visum för att resa till Israel?

Svenska resenärer behöver inte visum för att resa till Israel, så länge resan inte överstiger 90 dagar. Däremot krävs ett pass som är giltigt minst 6 månader efter utresedatum samt en returbiljett. Läs mer på Sveriges Ambassad Tel Aviv.

Andra länder som du kanske gillar