Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Israel

Din rundresa i Israel skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor i Israel

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Israel?

Israel är ett fascinerande land med en enormt rik historia, som lever kvar sida vid sida med det moderna. Israel är inte bara ett modern och öppet land utan också ett land där du hittar en blandning av kulturer och stilar.  Med Evaneos reser du tryggt och smidigt med ett lokalt alternativ. Vi väljer noggrant ut  professionella resebyråer som ligger i landet du vill besöka. I Israel samarbetar vi med Erez resebyrå som är en familjeägd israelisk re...

Israel är ett fascinerande land med en enormt rik historia, som lever kvar sida vid sida med det moderna. Israel är inte bara ett modern och öppet land utan också ett land där du hittar en blandning av kulturer och stilar. 


Med Evaneos reser du tryggt och smidigt med ett lokalt alternativ. Vi väljer noggrant ut  professionella resebyråer som ligger i landet du vill besöka. I Israel samarbetar vi med Erez resebyrå som är en familjeägd israelisk resebyråer. Erez kan allt om detta land och besitter stor kunskap och kompetens om att arrangera resor hit. Han skräddarsy unika rundresor där dina preferenser och intressen står i centrum. Du reser med ditt resesällskap på de datum som passar er. Oavsett om du reser själv eller tillsammans med en stor grupp vänner eller en förening ordnar våra reseexperter den perfekta resan för just er. 


En resa till Israel är en resa till en plats där legend och verklighet går hand i hand. Från Klagomuren och de trånga gatorna uppför Jerusalems Olivberg till Masada-fästningen vid Döda havet eller det livliga Tel Aviv, här döljer varje plats en fascinerande historia. För att få ut det mesta av din resa samarbetar vi medAnna Veeder som är en otroligt duktig, licensierad guid med examen i judisk historia vid Israels Open University. Anna är svensk men har levt i Israel sedan 1992. 


Det är självfallet gratis att ta kontakt med vår Israel-expert. Skicka in en förfrågan för att börja diskutera dina resplaner. Du bokar när och om ni kommer överens om ett förslag som passar dig! 

Se mer
Ta del av vår resguide

Bästa tiden att åka till Israel

jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Mer information

Omdömen från våra resenärer som rest till Israel

4.5/5
2 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Israel

Är du intresserad av historia och vill uppleva kulturell rikedom utöver dess like? Då är en resa till Israel något för dig. Israel ligger i Mellanöstern i Asien och utropades 1948 som en judisk stat i Palestina. Israel är ett relativt litet land och det är därför enkelt att göra en rundresa på ett smidigt sätt då de flesta sevärdheterna bara ligger några få timmar från Tel Aviv.

I mångfacetterade Israel finns det någonting för alla! För dig som är intresserad av religion och historia är den heliga huvudstaden Jerusalem ett måste. För gourmén, liksom stranddyrkaren och “partyprissen”, är livliga Tel Aviv en riktig mecka. För naturromanikern väntar en uppsjö av storslagna vyer och promenadslingor längs floder, dalar, berg och öken. Badfantasten kan se fram emot att snorkla och dyka i Röda havet - eller bara flyta som en kork i Döda havet! Här finns otroligt mycket att se & göra och för att ge dig extra med inspiration till din Israel resa, delar vi med oss av våra bästa tips nedan!

Vad ska man se och göra i Israel?

Sevärdheter

Från vackra floder och dalar, till heliga trädgårdar och berg - här väntar magiska vyer och heliga platser bakom varje hörn. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Masada: Ta dig tillbaka långt i tiden - 400 meter över havet vid den mångtusenåriga fästningen Masada. Som ett av UNESCOS världsarv erbjuder fästningen otroliga vyer över Negevöknen.
  • Tel aviv: Tel Aviv, även känd som “medelhavets New York” är en trendig, öppen och mångkulturell metropol som bjuder på fantastisk mat, vackra stränder och ett levande nattliv.
  • Jerusalem: Fascineras av huvudstaden Jerusalem med sin smältdegel av olika kulturer och ett tempo som går från total frenesi till ett fullkomligt lugn. Känn historiens och religionens vingslag vid Olivberget, Tempelberget och Klagomuren.
  • Västra muren: Västra muren som också kallas klagomuren är en helig plats inom judendomen och islam. Hit kommer många muslimer och judar för att be och det finns otroligt mycket historia bakom platsen.

Vad kan man göra i Israel?

  • Dyka & Snorkla: Dyk, snorkla eller bada med färgglada fiskar i kristallklara Röda Havet. Här hittar du en speciell fauna & flora som inte går att hitta någon annanstans.
  • Gå på marknad: Israel har många livliga marknader som är väl värda ett besök! På många marknader kan du upptäcka den Israeliska matkulturen närmare och också smaka på massa färska frukter. Vi rekommenderar varmt marknaden Mahane Yehuda Market som är en uråldrig marknad i hjärtat av Jerusalem.

Bra att veta 

Behöver man ett visum för att resa till Israel?

Svenska resenärer behöver inte visum för att resa till Israel, så länge resan inte överstiger 90 dagar. Däremot krävs ett pass som är giltigt minst 6 månader efter utresedatum samt en returbiljett. Läs mer på Sveriges Ambassad Tel Aviv.

Andra länder som du kanske gillar

Expérience ajoutée !
Vous pouvez ajouter d'autres expériences à votre projet avant de le transmettre à une agence locale
Voir mon projet de voyage