Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Island Lyxig rundresa med valsafari och helikoptertur

 • Lyx och charm
Under denna 8 dagar långa rundresa bor ni på fina väl utvalda hotell och har privat engelsktalande guide och chaufför vilket gör att ni bara kan slappna av och upptäcka Island i full komfort på bästa sätt. Resan inkluderar exklusiva upplevelser i form av valskådning och en privat helikoptertur över mäktiga glaciärer. Denna rundresan är perfekt för er som vill ha det lilla extra i kombination ...

Under denna 8 dagar långa rundresa bor ni på fina väl utvalda hotell och har privat engelsktalande guide och chaufför vilket gör att ni bara kan slappna av och upptäcka Island i full komfort på bästa sätt. Resan inkluderar exklusiva upplevelser i form av valskådning och en privat helikoptertur över mäktiga glaciärer. Denna rundresan är perfekt för er som vill ha det lilla extra i kombination med Islands allra bästa sevärdheter. Under resans gång kommer ni ha god tid till att uppleva vulkanöns fantastiska natur och sevärdheter såsom den gyllene triangeln, Langjökull glaciären och den svarta sandstranden i Vik.

Detta är ett rundreseförslag från vår lokala reseexpert Gunnar. Detta program är tänkt att inspirera och visa på ett bra sätt hur man kan upptäcka Island! Det går helt att ändra och anpassa denna plan efter ens eget tycke. Ta kontakt med Gunnar så att ni tillsammans kan skräddarsy just er Island resa.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Vulkaner
  Vulkaner
 • Safari
  Safari
 • Flygsport
  Flygsport
 • Stad
  Stad
 • Berg
  Berg

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Island

När ni landat på den internationella flygplatsen i Keflavik blir ni upphämtade av er privata chaufför som kör er till ert bekväma hotell i centrala Reykjavik. Reykjavik är en livlig stad som bjuder på massor av aktiviteter och sevärdheter. Reykjavik har bra shopping och ni finner många produkter här som inte finns på andra ställen. Reykjavik är känd för många moderna och speciella caféer och barer. Det finns restauranger av alla slag och om ni behöver hjälp med att välja, är det såklart bara att fråga.

- Måltider: Ingen

- Transport: Keflavik lufthavn - Hotel

- Boende i Reykjavik, Fosshótel Reykjavík

Etapper:
Keflavik, Reykjavik
Boende
Fosshotel: Reykjavik)

Dag 2: Valsafari

Idag efter en härlig frukost blir du upphämtad och körd till hamnen i Reykjavik då ni skall stiga på en båt. Idag skall ni nämligen på valsafari. Turen kommer att vara i cirka 2 timmar och ni kommer få uppleva olika valar i sin naturliga miljö. Reykjavik är en fantastisk destination för valsafari. I vattnet runt staden kan man ofta få syn på kaskeloter, blå valar, delfiner, knölvalar och späckhuggare - för att bara nämna några få. Det sägs att chansen att få se val här är otroligt stor, speciellt under sommarmånaderna.

- Måltider: Frukost

- Transport: Båttur, ca. 2 timmar

- Boende i Reykjavik, Fosshótel Reykjavík

Etapper:
Reykjavik
Boende
Fosshotel: Reykjavik)

Dag 3: Helikoptertur med glaciär landning

Idag kommer ni att uppleva Island från ett fågelperspektiv - från luften! Ni kommer på en 90 minuter lång helikoptertur se mäktiga naturfenomen och de mest kända historiska platserna Island har att erbjuda. Ni kommer att flyga över Thingvellir nationalpark med dess unika vulkaniska landskap och sedan landa på en glaciär ute på den massiva isen!

- Måltider: Frukost

- Transport: Helikoptertur, 90 minuter

- Boende i Reykjavik, Fosshótel Reykjavík

Etapper:
Reykjavik
Boende
Fosshotel: Reykjavik)

Dag 4: Lava vattenfall och glaciär grottor

Idag skall ni på en privat guidad tur runt fjorden Borgarfjörður. Borgarfjörður är som en egen värld, ett område med otrolig natur och ett aktivt landskap. Borgarfjörður är känt för sina många lava vattenfall och heta källor. Besök ”lavavattenfallet” Hraunfossar samt Deildartunguhver, den största varma källan i världen! Nära Hvalfjördur kan ni besöka Islands högsta vattenfall Glymur på 196 meter. Kör sedan till Húsafell innan ni når den näst största glaciären på Island, Langjökull. Där hittar du en konstgjord is tunnel som sträcker sig 500 meter i och runt glaciären och som har ett coolt mötesrum och kapell. När ni utforskat området återvänder ni till Reykjavik och spenderar kvällen på egen hand.

- Måltider: Frukost

- Transport: Besøg på gletscher

- Boende i Reykjavik, Fosshótel Reykjavík

Etapper:
Reykjavik, Borgarfjördur
Boende
Fosshotel: Reykjavik)

Dag 5: Gyllene cirkeln

Idag skall ni på en privat guidad tur runt den gyllene cirkeln. Den gyllene cirkeln är en rutt på cirka 30 mil som tar er till 3 av Islands mest kända sevärdheter, de varma källorna vid Geysir, det mäktiga vattenfallet Gullfoss och den vackra vackra nationalparken Thingvellir. Ni besöker först nationalparken Thingvellir som har utsetts av UNESCO till en del av världsarvet. Här besöker ni platsen för Islands ursprungliga parlament "Althingi", det äldsta kända demokratiska parlamentet i världen. Det är ett otroligt vackert vulkaniskt landskap där vikingar möttes, löste stridigheter och stiftade nya lagar. Island ligger också mitt emellan de amerikanska och europeiska kontinentalplattorna som ni tydligt kan se spår av i nationalparken då de sakta glider isär.

​Ni besöker sedan det närliggande geotermiska området Geysir med de varma bubblande källorna och gejsern Strokkur som dominerar med sina utbrott var åttonde minut. Från Geysir fortsätter ni till Gullfoss känt som “Det Gyllene Vattenfallet” och man förstår fort varför Gullfoss finns på top 10 listan över världens vackraste vattenfall. Ta på er vandringsskorna och gå på en liten upptäcktsfärd och låt er fascineras av denna fantastiska syn!

- Måltider: Frukost

- Boende i Reykjavik, Fosshótel Reykjavík

Etapper:
Gullfoss, Geysir, Thingvelllir
Boende
Fosshotel: Reykjavik)

Dag 6: Svart sandstrand i Vik

Idag tidig morgon blir ni upphämtade på hotellet då ni skall göra en utflykt till södra Island. Ert första stopp blir vid Seljalandsfoss, ett mäktigt vattenfall med cirka 60 meters fallhöjd. Ni besöker sedan ett annat vattenfall, Skogafoss som är över 200 meter högt. Om ni vill kan ni vandra upp till toppen av vattenfallet. Ni fortsätter sedan till Thorvaldseyri, där Olafur Eggertsson har gjort en liten utställning om vulkanutbrottet från 2010. När ni fått mer kunskap om det som hände går turen vidare till den pittoreska byn Vik och den berömda svarta sandstranden, Reynisfjara. Ät en lunch på den lokala restauranger, Halldorskaffi och åk sedan till ert hotell och koppla av.

* Ni kan idag om ni vill göra en snöskotertur i Myrdalsjökull, rida eller åka ATV på den svarta sandstranden mot en extra kostnad.

- Måltider: Frukost

- Boende i Vik, Icelandair Hotel Vík

Etapper:
Vík
Boende
Icelandair Hotel Vik: Vik)

Dag 7: Tillbaka till Reykjavik

Idag är det dags att ta er tillbaka till Reykjavik. Ni stannar på vägen vid Hvolsvöllur Lava center där ni får lära er om Islands unika geologi och de aktiva vulkanerna som går att hitta på ön. Kort därefter besöker ni Islands mest produktiva geometriska kraftverk, Hellisheidi. Här får ni en guidad tur och får veta mer om hur Island använder värme och ström från jorden för att producera varmvatten och elektricitet!

Väl framme i Reykjavik lämnar ni tillbaka er hyrbil och checkar in på ert hotell för natten. Resterande tid av dagen spenderas på egen hand.

- Måltider: Frukost

- Boende i Reykjavik, Fosshótel Reykjavík

Etapper:
Vík, Reykjavik
Boende
Fosshotel: Reykjavik)

Dag 8: Blå lagunen och hejdå Reykjavik

Rundresan går mot sitt slut och det är dags att lämna Island för denna gången. Vi är säkra på att ni fått mersmak och vill komma tillbaka. Om ert flyg går senare idag kan ni besöka Den Blå Lagunen och uppleva det varma mineralrika vattnet innan ni flyger hem. Ni blir i god tid innan ert flyg avgår hämtade på hotellet och körda till Keflavik Flygplats.

- Måltider: Frukost

Etapper:
Reykjavik

Keflavik Reykjavik Borgarfjördur Gullfoss Geysir Thingvelllir Vík

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset inkluderar

 • 7 nätter på 4-stjärniga hotell i dubbelrum med eget badrum.
 • Frukost alla dagar
 • Privat minibuss från KEF flygplats till och från hotellet på ankomst- och avresedagen
 • Valsafari
 • Helikoptertur
 • Guidad tur i Borgarfjörður
 • Utflykt till Langjökulls glaciären
 • Privat guidad dagsutflykt till gyllene cirkeln
 • 2 dagars biluthyrning.

I priset ingår inte

 • flyg
 • Försäkring
 • Utflykter utöver de som nämns i programmet
 • Måltider förutom de som nämns i programmet
 • Dricks

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Fler reseidéer