Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi svarar mellan klockan 9:30- 18:30 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se!
Ring oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Island

Din unika resa på Island skapad av en lokal expert
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Resor till Island som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Winter Highlights, 4 Days
Ca. 4 Dagarfrån8 390 kr
South Coast Classic and Eastfjords
Ca. 8 Dagarfrån12 880 kr
Best of the South-West, Classic
Ca. 10 Dagarfrån16 220 kr
Winter Self-Drive, 5 Days
Ca. 5 Dagarfrån5 030 kr
The Grand Tour
Ca. 15 Dagarfrån13 630 kr
Winter Classic, 7 Days
Ca. 7 Dagarfrån16 150 kr
Winter Luxury, 8 Days
Ca. 8 Dagarfrån29 970 kr
Summer Luxury Classic
Ca. 8 Dagarfrån36 640 kr
Winter Self-Drive, 8 Days
Ca. 8 Dagarfrån9 710 kr
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Att resa med en lokal researrangör

Evaneos samarbetar med ett antal noggrant utvalda researrangörer på Island som kan hjälpa dig med att planera och boka din resa. Dessa lokala researrangörer skapar rundresor som är 100% skräddarsydda efter dig som resenär och du kan resa själv, som par, med familj eller med vänner och bekanta.

Med hjälp av sin kunskap och lokala expertis skapar den lokala experten en rundresa där du verkligen får chansen att uppleva det riktiga Island. De vet hur man planerar en resa där varje resenär får ut det mesta av sin semester. Din lokala expert finns även där för dig som ett lokalt stöd under din resa väl på plats på Island. Om du behöver hjälp eller support under din resa kontaktar du enkelt din reseexpert och får den hjälp du behöver. 

För att du ska kunna komma igång och skapa just din drömresa har våra lokala reseexperter skapat förslag på rundresor som du hittar här. Låt dig inspireras - men kom ihåg att allt går att anpassa efter dig!

En guide till Island

Precis under polcirkeln, mitt i norra Atlanten, ligger det mest glesbefolkade landet i Europa - Island. Våra professionella reseexperter bor och lever på Island och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Hisnande berg, rykande
varma källor och livliga Reykjavik - här finns jättemycket att se och göra. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av Island, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. De tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av denna fascinerande ö - utan att missa några spännande sevärdheter!

Varför ska man resa till Island?

Det isländska landskapet är dramatiskt och bjuder på fjordar, mäktiga vattenfall, glaciärer och gejsrar som skjuter ut vatten från heta källor. Förutom magiskt vackra vyer bjuder en resa till Island på oförglömliga naturupplevelser, en huvudstad som aldrig sover och såklart chansen att möta mängder av söta islandshästar! Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

  • Besök en av landets många nationalparker. En av våra favoriter är Snæfellsnes där du kan vandra runt en aktiv vulkan.
  • Att resa till Island med barn är en utmärkt idé. Här finns många roliga aktiviteter och djur att upptäcka. Varför inte åka på valskådningstur i vackra fiskebyn Húsavík? Om ni har tur kanske den enorma blåvalen susar förbi!
  • Upplev pulsen och kulturen i huvudstaden Reykjavik. Här finns massor av härliga kaféer, barer och nattklubbar. Liksom museum och arkitektoniska sevärdheter som futuristiska Hallgrímskirkja.
  • Från Reykjavik tar du dig enkelt till den världsberömda blå lagunen. Här kan du bada i vatten som är upphettat av underjordiska källor.

Vill du även se norrsken och utforska Islands magiska natur till fots längs glaciärer och svarta stränder? Inga problem. Kika igenom våra experters förslag och kontakta sedan den lokala reseexperten genom att skicka in din bokningsförfrågan för att skräddarsy din resa till Island!

När ska man resa till Island?

Den bästa tiden för att resa hit är under sommaren, våren eller hösten. På Island blir det aldrig riktigt varmt och medeltemperaturen för den isländska sommaren är 11 grader. Dock slipper man här isande kall kyla och att resa till Island på vintern är en god idé för dig som vill se norrsken!

Andra länder som du kanske gillar