Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19
Mitt konto
Kundservice
Ring oss! Vi har öppet 9:00 - 18:00 måndag till fredag. Eller maila till kontakta@evaneos.se
Vanliga frågor & svar Kontakta oss för personlig service 08 44 68 23 19

Resor till Island

Din skräddarsydda rundresa på Island
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Island som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
 • Klassiska sevärdheter
Öns höjdpunkter - sommar
Ca. 5 Dagar från 7 170 kr
 • Klassiska sevärdheter
Den ultimata flexirundresan - kör själv
Ca. 10 Dagar från 15 160 kr
 • Klassiska sevärdheter
Populär och Prisvärd - bila längs Ringvägen
Ca. 8 Dagar från 12 050 kr
 • Klassiska sevärdheter
Långhelg med norrsken
Ca. 4 Dagar från 5 620 kr
 • Klassiska sevärdheter
Öns höjdpunkter - vinter
Ca. 5 Dagar från 5 110 kr
 • Lyx och charm
Lyxig rundresa med valsafari och helikoptertur
Ca. 8 Dagar från 31 870 kr

Börja planera din resa i Island

Precis under polcirkeln, mitt i norra Atlanten, ligger det mest glesbefolkade landet i Europa - Island. Island är ett land som bjuder på mycket äventyr i otrolig natur! Här kan du uppleva allt från spektakulära glaciärer, mäktiga vulkaner, härliga laguner till stora vattenfall. Förutom magiskt vackra vyer bjuder en resa till Island på oförglömliga naturupplevelser, Reykjavik som aldrig sover och såklart har du chansen att möta mängder av söta islandshästar! För att du skall få den bästa tänkbara Island resan har vi delat med oss av våra bästa tips nedan!

Vad ska man se och göra på Island?

Sevärdheter

Vill du kanske se norrsken och utforska Islands magiska natur till fots längs glaciärer och svarta stränder? Inga problem. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Reykjavik: Upplev pulsen och kulturen i huvudstaden Reykjavik. Här finns massor av härliga kaféer, barer och nattklubbar. Liksom museum och arkitektoniska sevärdheter som futuristiska Hallgrímskirkja.
 • Blå lagunen: Från Reykjavik tar du dig enkelt till den världsberömda blå lagunen! Här kan du bada i vatten som är upphettat av underjordiska källor.
 • Snæfellsnes: Våran favorit nationalpark på Island är Snæfellsnes. Här kan du vandra runt en aktiv vulkan som är runt 1500 m över havet!
 • Norrsken: Reser du mellan September till Mars så har du chansen att se norrsken! Islands geografiska läge på kartan är ett av de bättre ställena i världen att uppleva norrsken på.

Vad kan man göra på Island?

 • Valskådning: Om du reser med barn är valskådning en utmärkt idé! Här finns otroligt många roliga aktiviteter och djur att upptäcka. Varför inte åka på valskådnings tur i vackra fiskebyn Húsavík? Om ni har tur kanske den enorma blåvalen susar förbi.
 • Vandring: Island erbjuder otroligt många vackra vandringsleder med fantastisk natur du inte kan skåda på andra platser. Ta till exempel vandringsturen Laugavegur och övernatta i olika fjällstugor längs vägen!
 • Ridning: En av de populäraste aktiviteterna på Island är att rida på Islandshästar! Rid genom stora öppna landskap eller på svarta lavastränder precis intill Atlanten!

När är bästa tiden att resa till Island?

Den bästa tiden för att resa hit är under sommaren, våren eller hösten. På Island blir det aldrig riktigt varmt och medeltemperaturen för den isländska sommaren är 11 grader. Dock slipper man här isande kall kyla och att resa till Island på vintern är en god idé för dig som vill se norrsken!

Andra länder som du kanske gillar