Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Resor till Island

Din rundresa på Island skapad av en lokal researrangör
Du bokar flyget vi ordnar resten: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skräddarsytt paket för dig. Res runt på egen hand med en färdig resplan, själv eller med ditt eget sällskap. Skicka in en förfrågan, gratis och utan åtaganden.
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på rundresor på Island

Reseförslag skapade av våra lokala researrangörer. Exempel på hur du kan upptäcka ditt resmål. Skräddarsy din egen resa som du vill.

Varför ska man resa till Island?

Island har otroligt mycket att bjuda på och här hittar du unik kultur och ett fascinerande och vackert landskap. Upplev midnattssolen på sommaren och de spektakulära norrskenen på vintern. För att uppleva naturen är en tur på islandshäst är ett utmärkt sätt att se landskapet. Du kan också njuta av ett hett bad i den blå lagunen. Det finns mycket att se och göra. Hur länge tänkte du vara borta? Gillar du att rida? Hur bekväm av dig är du? Vad intr...

Island har otroligt mycket att bjuda på och här hittar du unik kultur och ett fascinerande och vackert landskap. Upplev midnattssolen på sommaren och de spektakulära norrskenen på vintern. För att uppleva naturen är en tur på islandshäst är ett utmärkt sätt att se landskapet. Du kan också njuta av ett hett bad i den blå lagunen. Det finns mycket att se och göra. Hur länge tänkte du vara borta? Gillar du att rida? Hur bekväm av dig är du? Vad intresserar dig? Vill du ha ett späckat schema under resan eller ta det lugnt? 


Det finns många olika sätt att upptäcka Island på och alla resor passar inte alla. Det är här Evaneos kommer in i bilden. 


Vi har samlat Isländska reseexperter som jobbar på Isländska resebyråer. De kan allt om Island som resmål och om hur man planerar en skräddarsydd resa som är helt baserad på dina önskemål. Reser du med familj, ensam eller som par? Oavsett vem du reser med eller hur länge du vill vara borta skapar de en oförglömlig resa där du inte missar några guldkorn eller smultronställen. 


Vad skulle du rekommendera att en Islänning ser och gör i Sverige? Det är inte så lätt att planera en bra rundresa. Inte ens när man känner till landet. Det säger sig självt att man får en bättre resa om man låter en professionell researrangör planera och boka ens resa! 


På denna sida hittar du reseförslag som kan inspirera kring hur en resa kan se ut. I slutändan är det dock du som bestämmer. Det är gratis att skicka in en kontaktförfrågan och börja diskutera med våra experter. Boka gör du om du är nöjd med ditt reseförslag och vill gå vidare! 

Se mer

Omdömen från våra resenärer som rest till Island

4.6/5
2 omdömen
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Island

Precis under polcirkeln, mitt i norra Atlanten, ligger det mest glesbefolkade landet i Europa - Island. Island är ett land som bjuder på mycket äventyr i otrolig natur! Här kan du uppleva allt från spektakulära glaciärer, mäktiga vulkaner, härliga laguner till stora vattenfall. Förutom magiskt vackra vyer bjuder en resa till Island på oförglömliga naturupplevelser, Reykjavik som aldrig sover och såklart har du chansen att möta mängder av söta islandshästar! För att du skall få den bästa tänkbara Island resan har vi delat med oss av våra bästa tips nedan!

Vad ska man se och göra på Island?

Sevärdheter

Vill du kanske se norrsken och utforska Islands magiska natur till fots längs glaciärer och svarta stränder? Inga problem. Våra experter delar med sig av sina bästa tips:

 • Reykjavik: Upplev pulsen och kulturen i huvudstaden Reykjavik. Här finns massor av härliga kaféer, barer och nattklubbar. Liksom museum och arkitektoniska sevärdheter som futuristiska Hallgrímskirkja.
 • Blå lagunen: Från Reykjavik tar du dig enkelt till den världsberömda blå lagunen! Här kan du bada i vatten som är upphettat av underjordiska källor.
 • Snæfellsnes: Våran favorit nationalpark på Island är Snæfellsnes. Här kan du vandra runt en aktiv vulkan som är runt 1500 m över havet!
 • Norrsken: Reser du mellan September till Mars så har du chansen att se norrsken! Islands geografiska läge på kartan är ett av de bättre ställena i världen att uppleva norrsken på.

Vad kan man göra på Island?

 • Valskådning: Om du reser med barn är valskådning en utmärkt idé! Här finns otroligt många roliga aktiviteter och djur att upptäcka. Varför inte åka på valskådnings tur i vackra fiskebyn Húsavík? Om ni har tur kanske den enorma blåvalen susar förbi.
 • Vandring: Island erbjuder otroligt många vackra vandringsleder med fantastisk natur du inte kan skåda på andra platser. Ta till exempel vandringsturen Laugavegur och övernatta i olika fjällstugor längs vägen!
 • Ridning: En av de populäraste aktiviteterna på Island är att rida på Islandshästar! Rid genom stora öppna landskap eller på svarta lavastränder precis intill Atlanten!

När är bästa tiden att resa till Island?

Den bästa tiden för att resa hit är under sommaren, våren eller hösten. På Island blir det aldrig riktigt varmt och medeltemperaturen för den isländska sommaren är 11 grader. Dock slipper man här isande kall kyla och att resa till Island på vintern är en god idé för dig som vill se norrsken!

Andra länder som du kanske gillar

Mon projet de voyage på Island