Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Irland Kör själv - upptäck västra Irlands höjdpunkter

 • Klassiska sevärdheter
Detta är en 5 dagar lång rundresa där ni upptäcker västra Irlands höjdpunkter och gömda skatter. Ni kör runt själva med er hyrbil och bor på mysiga Bed & Breakfast's! Resan börjar i Irlands huvudstad, Dublin innan ni kör vidare mot Atlanten och staden Galway. Efter att ni upplevt det bästa av Galway kör ni vidare mot de majestätiska Cliffs of Moher, där ni bara kan njuta av den fanta...

Detta är en 5 dagar lång rundresa där ni upptäcker västra Irlands höjdpunkter och gömda skatter. Ni kör runt själva med er hyrbil och bor på mysiga Bed & Breakfast's! Resan börjar i Irlands huvudstad, Dublin innan ni kör vidare mot Atlanten och staden Galway. Efter att ni upplevt det bästa av Galway kör ni vidare mot de majestätiska Cliffs of Moher, där ni bara kan njuta av den fantastiska utsikten samtidigt som havsvindar från Atlanten fläktar mot ansiktet. Ni upplever också gamla historiska slott och ruiner och Glendalough, en plats som sägs vara en av de vackraste i Irland. 

Detta är ett rundreseförslag från vår lokala reseexpert Marcela. Detta program är tänkt att inspirera och visa hur man kan upptäcka Irland men detta är bara ett förslag. Det går helt enkelt att ändra och anpassa denna plan efter ens eget tycke. Ta kontakt med Marcela så kan ni tillsammans skräddarsy just er Irlandresa. Marcela kommer ge er en detaljerad resplan och den information ni behöver, samt tips och vad ni inte ska missa under er resa!


Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst Dublin och Irland!

Välkomna till pittoreska Dublin! När ni landat på flygplatsen, hämtar ni upp er hyrbil och kör till ert bed & breakfast i stadens centrum. Resten av dagen spenderar ni på egen hand, utforska Dublin i er egen takt och missa inte att dricka en Guinness pint på en lokal pub.


Dag 2: Galway - staden vid Atlanten

Idag tidig morgon lämnar ni Irlands huvudstad, Dublin och kör mot västkusten och staden Galway där ert äventyr längs havskusten börjar. Stanna till och upptäck nationalparken Burren på vägen som är ett fascinerande vackert stenlandskap. Väl framme i Galway spenderar ni resterande tid av dagen på egen hand. Galway är en av Irlands största städer och känd för sin bohemiska och konstnärliga karaktär och sitt vackra universitet.


Dag 3: Cliffs of Moher

Idag börjar ni dagen med en god frukost innan det är dags att köra mot dagens äventyr, de häpnadsväckande Cliffs of Moher. Besök först staden Doolin, som är känd för att vara huvudstaden för irländsk musik. Upptäck sedan de vackra klipporna "Cliffs of Moher" som sträcker sig 120 meter över havet och runt 8 kilometer. Klipporna är en del av UNESCOs världsarv. Sista stoppet för dagen blir Spanish Point, en stad som fått namnet efter spanska skepp som sjönk utanför stadens kust på 1500-talet.


Dag 4: Slott och gamla historiska ruiner

Idag börjar ni dagen med en god frukost innan det är dags att upptäcka vackra gamla slott och ruiner. Ni besöker King John’s slott i staden Limerick som byggdes på 1200-talet. Nästa stopp blir Rock of Cashel, ruiner från ett gammalt kloster och en katedral från 1200-talet och 1300-talet som blev förstörda av Oliver Cromwell’s trupper i 1647. Natten spenderas sedan i byn Kilkenny.


Dag 5: Vackra Glendalough och hejdå Irland!

Idag njuter ni av en härlig frukost innan det är dags att besöka en plats som sägs vara en av de vackraste i Irland - dalen av Glendalough (dalen av två sjöar). Här hittar ni också staden Glendalough, en klosterstad från det 6:e århundradet! Utforska de imponerande ruinerna och promenera runt Glendalough berömda sjö, som utvecklades under istiden. Efter en dag full av upplevelser är det dags att köra tillbaka till Dublins flygplats, lämna tillbaka hyrbilen och flyga hem igen. Vi hoppas att ni haft en helt fantastisk resa med oss och välkomna tillbaka!


Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 4 280 kr / 5 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • 4 nätter på 3-stjärnigt  Bed & Breakfast, hotell eller gästgiveri
 • 4 frukostar
 • 5 dagars hyra av bil.
 • Detaljerat reseprogram för dig rutt med all information du behöver för att göra det mesta av din rundresa. Tips på vad ni kan se och göra, stopp och intressanta platser med mera
 • Telefonsupport på engelska om ni skulle behöva hjälp, ni kan alltid ringa er lokala researrangör under er resa!

I priset ingår inte

 • Internationella flyg
 • Inträde/biljetter till föreslagna aktiviteter
 • Reseförsäkring
 • Lunch/Middagar
 • Omfattande bilförsäkring
 • Barnbilstol (för barn under 135cm)

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!