Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Irland Kör själv - Dublin, Aranöarna och Connemara

 • Klassiska sevärdheter
På denna 8 dagars resa ingår hyrbil som kommer ta er till de mest spektakulära sevärdheterna som Irland har att erbjuda. Upplev Irlands första national park Killarney som har otrolig vacker natur. Ta båten till Aranöarna, tre charmiga öar i regionen Connerma som kommer ta er tillbaka till en svunnen tid. Ni kommer uppleva makalös natur och ett rikt kulturarv som ni sent kommer glömma.&nb...

På denna 8 dagars resaingår hyrbil som kommer ta er till de mest spektakulära sevärdheterna som Irland har att erbjuda. Upplev Irlands första national park Killarney som har otrolig vacker natur. Ta båten till Aranöarna, tre charmiga öar i regionen Connerma som kommer ta er tillbaka till en svunnen tid. Ni kommer uppleva makalös natur och ett rikt kulturarv som ni sent kommer glömma. Detta är ett rundreseförslag från vår lokala reseexpert Marcela. Detta program är tänkt att inspirera och visa på ett bra sätt hur man kan upptäcka Irland, men kom ihåg att detta är bara ett förslag. Det går helt enkelt att ändra och anpassa denna plan efter ens eget tycke. Ta kontakt med Marcela så kan ni tillsammans skräddarsy just er Irlandsresa. Marcela kommer ge er en detaljerad resplan och den information ni behöver, samt tips och vad ni inte ska missa under er resa!

Vänligen notera att det angivna från priset är ett exempel på vad resan kan komma att kosta och att detta ofta är ett lågt prisexempel. Pris för resan kan variera kraftigt beroende på hög och lågsäsong, hur långt i förväg man bokar samt hur många man är resesällskapet. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten. 

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Dublin

Välkommen till de pittoreska Dublin. Ni kommer starta dagen med in-checkning på hotellet där ni blir väl omhändertagna. Senare delen av dagen är fri och ni kan spendera dagen som ni vill. Men vi rekommenderar sightseeing i huvudstaden och ett tips är att besöka en av de lokala pubarna där ni kan beställa en pint Guinness.

Etapper:
Dublin

Dag 2: Medeltida Dublin

Idag har ni chansen att utforska den medeltida delen av Dublin. Ta en tur till Trinity collage och Temple bar som är ett område söder om floden Lifey som är ett av Dublins allra mest populära stråk. Upptäck de berömda “Guiness store house”, ett sjuvåningshus med en takbar med 350 graders vy över Dublin. Glöm inte att ta en tur förbi den medeltida muren som la grunden till dagens centrala del av Dublin.

Etapper:
Dublin

Dag 3: Wicklow "Irlands trädgård"

Idag är det dags att upptäcka den vackra regionen Wicklow söder om Dublin. Här lyser det av alla nyanser av grön! Denna underbara del av Irland kallas även “Irlands trädgård” på grund av de vackra dalarna, vattenfallen och sjöarna som man hittar här. Irlands äldsta vandringsled går genom området. Längs denna led kan man passera flera välkända sevärdheter som t.ex. “Glendalough”, en häpnadsväckande dal med lämningar av ett kloster vars historia sträcker sig tillbaka till sjätte århundradet. Stanna upp och beundra detta klosters imponerande ruiner och känn historiens vingslag. Dagen avslutas i staden Kilkenny som är känd som “marmorstaden”. Många av stadens byggnader är dekorerade med utsmyckningar gjorda av marmor från området. Strosa genom staden och upptäck dess medeltida smågator och gränder. Glöm inte att besöka Kilkennys välkända slott eller St. Mary’s katedralen. 

Etapper:
Dublin, Wicklow

Dag 4: Medeltida ruiner och staden Cork

Starta dagen med att besöka ruinerna “rock of cashel” som består av lämningar från en katedral och ett kloster från 1100 och 1200 talet. Långt före normandernas erövring av Irland var denna plats säte för Munsters högkungar dvs kungarna från Irlands sydligaste provins.

​Resan fortsätter sedan mot den vackra staden Cork där det välkända slottet “Blarney castle” ligger. I detta medeltida fort hittar man “vältalighetens sten” och enligt legenden ger er vältalighetens gåva om man ger den en puss. Under eftermiddagen fortsätter resan till “Killarne national park” som är slutdestinationen för dagen. Denna nationalpark är ett naturreservat som omfattar över 10.000 hektar. Landskapet bjuder på skogar, berg och sjöar och är en idylliskt plats att besöka.

Etapper:
Cork

Dag 5: Mot Dinglehalvöns klippor och Irländsk musik  

Idag kommer ni resa mot kusten och byn Doolin. Här kommer ni få se ett fantastiskt landskap! Under resan kommer ni ta er till Dinglehalvön som erbjuder makalösa stränder och höga klippor. På halvön ligger en fiskeby, med samma namn, där ni kan avnjuta en lunch med de bästa fisk och skaldjuren som Irland har att erbjuda. Resan går sedan vidare till byn “Spanish Point” som fått sitt namn efter de otaliga skepp, från den spanska armada, som förliste här under 1500-talet. Vidare anländer ni till Doolin, som oftast kallas Irlands huvudstad när de kommer till musik. Här kan ni avsluta kvällen med traditionell Irländsk musik i öronen.

Etapper:
Cork

Dag 6: Romantiska “cliffs of moher”

Idag kommer ni att upptäcka byn Doolin som är utgångspunkten när man besöker de häpnadsväckande “Cliffs of Moher”. Dessa höga klippor stupar brant ner i havet och är ett måste att se vid Irlands kust. Utanför Doolins kust ligger de berömda Aranöarna som består av de tre öarna Inishmore,Inishmaan och Inisheer. Ni kommer att ta en båttur för att besöka dessa öar. Under ert besök på ön Inisheer kommer ni slås av hur speciell och annorlunda denna plats är. Naturen och landskapet här är väldigt vackert med häftiga stränder och sanddyner. På ön lever gamla traditioner kvar och det är en säregen upplevelse att möta lokalbefolkningen. På vägen tillbaka kommer båten passera “Cliffs of moher” som sträcker sig 120 meter över havet och är 8 km lång. Dessa klippor får många att inse Irlands skönhet. Senare går resan till staden Galway som är känt för sin bohemiska stil och konstnärliga anda. Ta en promenad runt stan och kolla på “Spanish arc”, valvet som utgör delar av muren i Galways gamla stad.  

Etapper:
Cliffs of Moher

Dag 7: Connemara nationalpark

Dagens färd går till regionen Connemara och den berömda nationalparken. Första stoppet på resan blir Picturesque village of Clifden, känd som huvudstaden i Connemara. Ett annat måste på vägen är att besöka södra Irlands pärla Kylemore abbey, en vackert belägen herrgård omgiven av grönska. En promenad genom nationalparken är något ni sent kommer att glömma.

Etapper:
Connemara

Dag 8: Besök på ett kloster och hemfärd

Innan avfärd till Dublins flygplats är ett tips att besöka de spektakulära klostret Grounds of Clonmacnoise, som byggdes år 544. Om tiden tillåter kan ni även besöka Killbegan whisky bränneri och lära er allt om whiskytillverkning.

Etapper:
Connemara, Dublin

Dublin Wicklow Cork Cliffs of Moher Connemara

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 7 010 kr / 8 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pers
Pris per person7 010 kr

Priset inkluderar

 • 7 nätter på hotel, bed and breakfast eller gästhem i dubbelrum
 • 7 frukostar
 • 8 dagar med hyrbil med begränsat reseersättning och obligatorisk försäkring. Bilmodel som erbjuds är Opel Corsa med manuel växel eller liknande. Hämtas på dag 1 och lämnas dag 8.
 • Detaljerad resplan för hela resan på engelska. (Detta är inte en reseguide utan en resplan i PDF version med resväg, boende och hur man hittar dem samt intressanta platser att besöka och annan nyttig information för er resa så som bra restauranger.
 • Telefonsupport på engelska om några frågor eller funderingar skulle uppstå

I priset ingår inte

 • Internationella flyg
 • Transfer / taxi från / till flygplatsen
 • Lunch och middag
 • Inträden och avgifter för angivna sevärdheter och museum
 • Reseförsäkring
 • Fulltäckande hyrbilsförsäkring
 • Avgifter om hyrbilen inte lämnas tillbaka i tid
 • Barnstol för hyrbilen
 • Två förare för hyrbilen

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Fler reseidéer