Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Irland Kör själv - en rundresa i Game of Thrones fotspår

 • Klassiska sevärdheter
På denna resa kommer ni att upptäcka de mest spektakulära platserna på Irland under åtta dagar. Resan tar dig till platser kända från den populära tv-serien “Game of Thrones”. Dessa vackra platser är väl värda ett besökt oavsett om man har sett och uppskattar denna tv-serie. På denna resa ingår hyrbil och ni bilar själva runt landet med hjälp av er detaljerade resplan. Besök nationalparken Ki...

På denna resa kommer ni att upptäcka de mest spektakulära platserna på Irland under åtta dagar. Resan tar dig till platser kända från den populära tv-serien “Game of Thrones”. Dessa vackra platser är väl värda ett besökt oavsett om man har sett och uppskattar denna tv-serie. På denna resa ingår hyrbil och ni bilar själva runt landet med hjälp av er detaljerade resplan. Besök nationalparken Killarney National Park och Irlands sydvästra-kust. Res tillbaka i tiden under ditt besök på Aranöarna och res genom Connemara regionen. Irlands popularitet som semesterdestination beror till stor del på deras kulturarv, vackra landskap och avslappnade livsstil, det är ingen slump att miljontals turister besöker ön varje år.

​Detta är ett rundreseförslag från vår lokala reseexpert Marcela. Detta program är tänkt att inspirera och visa på ett bra sätt hur man kan upptäcka Irland men detta är bara ett förslag! Det går helt att ändra och anpassa denna plan efter ens eget tycke. Ta kontakt med Marcela så att ni tillsammans kan skräddarsy just er Iralandsresa. Marcela kommer att ge er en detaljerad resplan och den information ni behöver, samt tips om vad ni inte ska missa under er resa!

Se mer

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Välkommen till Dublin!

Välkommen till pittoreska Dublin! Er privata transfer hämtar upp er på flygplatsen och tar er till ert hotell. Efter incheckningen på hotellet har ni resterande del av dagen att spendera på egen hand. Promenera runt och utforska Irlands huvudstad i er egen takt, se även till att dricka en pint Guinness på en lokal irländsk pub i Temple bar distriktet, i centrala Dublin.

Etapper:
Dublin

Dag 2: Dublins medeltida stadskärna

Idag kommer ni kunna utforska de vackraste sevärdheterna i Dublins medeltida stadskärna. Besök Trinity College, Temple Bar, ta en promenad genom Georgian Dublin (arkitekturen från tidsperioden 1714 - 1830 AD), utforska den spektakulära Guinnessbyggnaden, de medeltida stadsmurarna eller kvarlämningar från vikingatiden. Idag hämtar ni upp er hyrbil från en central hyrbilsfirma så att ni är redo för er avresa imorgon bitti.

Etapper:
Dublin

Dag 3: Upptäck de fascinerande inspelningsplatserna från GoT

Idag kommer ni lämna Dublin och resa till Belfast för att besöka Boyne-dalen med den imponerande Newgrange, som är en fornlämning som går tillbaka till 3300-2900 f.kr, som markerar med sitt ljusinsläpp den vecka på året då vintersolståndet inträffar. Den är äldre än den berömda Stonehenge eller Pyramiderna i Giza. Efter att ha utforskat några av de platser där den berömda serien Game of Thrones filmades - till exempel Tollymore Forest eller Inch Abbey - kommer ni att avsluta dagens resa i Belfast. Nordirlands huvudstad har också många intressanta sevärdheter som väntar på att utforskas. Till exempel Titanic Museum, som användes för vissa scener i filmen Titanic.

Etapper:
Dublin, Belfast

Dag 4: Till GoT inspelningsplatser

Dagens rutt tar er för att se fler inspelningsplatser för Game of Thrones: Cushendall, Ballycastle, King's Road och Larrybane. Dessutom kommer ni att upptäcka några av de vackraste och mest spektakulära platserna längs kusten, som Antrim i norra Irland. Korsa repbron Carrick-a-Rede och beundra Giant Causeway som huvudsakligen består av basaltpelare, som är cirka 60 miljoner år gamla skapta av kraftiga vulkanutbrott. Åtminstone är detta den vetenskapliga förklaringen, dock berättar den irländska legenden en helt annan historia...

Etapper:
Belfast

Dag 5: Historiska staden Derry och Galway

Derry är känt för sina medeltida murar och för de många incidenter som inträffade här under inbördeskriget i Nordirland. Idag är Derry en stad med en ung mentalitet, som tagit vara på sitt kulturella och konstnärliga arv. Missa inte chansen att utforska Marble Arch Caves, en spektakulär kalkstensgrotta. Din resa fortsätter mot Boyle Abbey som går ända tillbaka till år 1161, som grundades av cistercianska munkar. Ditt nästa stopp är Galway - en stad fylld av liv, vackra gator och hus byggda kring floden Corrib som möter havet i Galway bukten.

Etapper:
Derry, Galway

Dag 6: Den majestätiska klippan Cliffs of Moher

Besök Doolin - en stad som är känd för att vara inkörsporten för att komma till Cliffs of Moher, dessutom anses den vara Irlands huvudstad för irländsk musik. Nästa stopp kommer att vara en av de mest romantiska och mest avlägsna platserna på Irland. Vi hänvisar naturligtvis till Aranöarna och Cliffs of Moher. Så snart ni satt er fot på ön Inisheer, kommer du att känna och se att detta är en mycket speciell plats utan dess like: skönheten i landskapet, fin sand och resterna av en civilisation från järnåldern. På dessa öar kan de gamla sätten att leva hittas: kvinnorna bär de traditionella tröjorna och männen sjunger sorgsna sånger i pubarna. Under din vistelse kan du besöka ruinerna av ett gammalt fort, de vackra stränderna och sanddynerna, samt gamla kyrkan St. Kevin. På vägen tillbaka till Doolin kommer båten att passera de imponerande klipporna Cliffs of Moher, som sticker ut som en 120 meter hög vägg ut ur havet och som är över 8 kilometer lång.

Etapper:
Falaises Moher

Dag 7: Hemresa

Innan du tar dig till Dublins flygplats, föreslår vi att ni tar er tid att besöka det imponerande klostret i Clonmacnoise, som grundades år 544 vid floden Shannon. Och om du fortfarande har tid över kan du besöka bränneriet Kilbeggan Whisky Distillery, och lära dig allt om skapandet av Whisky.

Etapper:
Falaises Moher, Dublin

Dublin Belfast Derry Galway Falaises Moher

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 5 780 kr / 7 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 Pax
Pris per person5 780 kr

Vänligen notera att detta pris kan variera kraftig beroende på hög och lågsäsong. För ett specifikt prisestimat och slutgiltigt pris vänligen kontakta den lokala reseexperten.

Priset inkluderar

 • 6 nätter in 3- 4-stjärniga hotels, 1 natt i ett genuint och mysigt B&B
 • 6 dagars hyra av en automatbil (F kategori) hämtas i Dublin på dag 2, lämnas på Dublins flygplats
 • 6 Irländska frukostar
 • Privat transfer från flygplatsen till hotellet vi ankomst dag 1

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rekommenderade aktiviteter

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Fler reseidéer