Destinationer
Hitta ditt resmål
  • Resenärstyper
  • Intressen och aktiviteter
  • Reseperiod
  • Reseteman

Resor till Iran

Din skräddarsydda rundresa i Iran
Planera & boka med en lokal reseexpert. En komplett rundresa: resrutt, transporter, boenden & aktiviteter - skapad för dig. Få ett förslag, gratis och utan förpliktelser!
Jag vill resa
Resenärer
under
Avgångsdatum
Få ett reseförslag skapat för just dig - resväg, transporter, boende, aktiviteter. Låt en lokal expert planera & boka din rundresa. Skicka in en förfrågan, det är gratis och utan åtaganden!
Jag vill resa
Alla profiler
under
Alla längder på resor

Förslag på resor till Iran som du kan skräddarsy och anpassa

Alla typer
Alla längder på resor
Alla budgetar
Hittade du inte din perfekta resa? Skräddarsy den med en resebyrå på plats i landet du vill besöka
Kontakta en lokal resebyrå
Om du inte hittar ett förslag ovan som passar kan vi sätta ihop en resa precis som du vill! Få ditt förslag

Börja planera din resa i Iran

I sydvästra asien, öster om Turkiet ligger Persien - mer känt som Iran. Våra professionella reseexperter bor och lever i Iran och känner till de bästa platserna. De vet hur man planerar en resa där du som resenär får ut det mesta av din semester - oavsett om du reser själv, som par, med vänner eller familj.

Gröna bergskedjor, persiska kronjuveler, och antika vackra städer - här finns jättemycket att se och göra beroende på vad du är intresserad av. Våra lokala experter kommer att visa dig det bästa av landet, vare sig det handlar om klassiska sevärdheter eller mer autentiska upplevelser. Din expert tar även hand om planering, logistik och bokning så att du kan slappna av och verkligen njuta av detta historiska paradis - utan att missa några smultronställen!


Vad kan man se i Iran?

Iran är kanske inte den första destination de flesta tänker på när de funderar över sin kommande resa. De senaste årtiondenas händelser har skadat omvärldens bild av landet som har varit övergivet av turister. Mycket har dock förändrats de senaste åren. Idag är Iran öppet för omvärlden och börjar bli en allt mer populär destination bland resenärer på jakt efter ett anordnad äventyr. Våra agenter delar med sig av sina bästa tips:

  • Börja din rundresa i Iran i den häftiga huvudstaden Teheran. I den här livliga staden kan du vandra runt bland minnen efter Irans historia och besöka mängder av muséer och de gamla persiska kronjuvelerna.
  • Ta dig vidare till staden Persepolis, vars ruiner är en del av UNESCOS världsarv. Denna antika stad började byggas redan 500 år f. Kr för att sedan delvis förstöras av Alexander den store på 300-talet.
  • Besök en av världens äldsta städer - Yazd som även är en av de allra heligaste platserna inom religionen zoroastrismen. Upptäck den unika arkitekturen med de inbyggda “vindtornen” som låter vinden kyla ned husen under heta månader.
  • Ett annat måste är Esfahan - Irans kanske allra vackraste stad. Här hittar du mängder av spännande muséer, otrolig arkitektur och traditionellt lokalt hantverkeri.
  • Styr så kosan mot Shiraz, Irans kulturella huvudstad känd som rosornas, poesins och näktergalens stad. Njut av prunkande trädgårdar och majestätiska moskéer.

Vad kan man göra i Iran?

På din resa till Iran väntar en historisk och kulturell rikedom med häpnadsväckande platser och magiskt vacker natur. Den Iranska befolkningen är gästvänlig och delar gärna med sig av sin tusenåriga och mycket rika historia. Här möts du av storslagen arkitektur, fantastiska persiska trädgårdar och arkeologiska platser. Varför inte passa på att göra en kamelritt genom det torra bergiga landskapet? Iran är ett land vars kulturella omfång matchas av dess storlek, landet är lika stort till ytan som halva Europa! I Iran möts Medelhavsregionens och Asiens civilisation vilket har resulterat i en spännande kulturell blandning vars rikedom, mångfald och skönhet säkerligen kommer att överraska resenären. Om du letar efter en unik resa rekommenderar vi dig att utforska spåren av det Persiska riket i detta mellanösterns pärla!

Behöver man ett visum för att resa till Iran?

För att resa till Iran behöver du ha visum såväl som giltigt pass. Var noga med att ansöka om rätt antal dagar för ditt visum då vistelser över visumets utsträckning är belagda med böter. Mer information om hur du går tillväga för att söka visum hittar du på Irans ambassad i Sveriges hemsida stockholm.mfa.ir

Andra länder som du kanske gillar