Hitta ditt resmål
 • Resenärstyper
 • Intressen och aktiviteter
 • Reseperiod
 • Reseteman

Indonesien Hälften upplevelse/hälften bad - Bali och Giliöarna

 • Annorlunda & genuint
Detta är en 14 dagar lång rundresa på Bali och Giliöarna. Första delen av resan börjar på Bali och är intensiv och fullspäckad med roliga aktiviteter. Ni vandrar bland annat en enklare vandringsled ute i det vilda, åker forsränning på floden Ayung, besöker hinduistiska tempel som finns med på Unescos världsarvslista och får inblick i Balis kaffekultur på en ekologisk kaffefarm. Efter en vecka tar ...

Detta är en 14 dagar lång rundresa på Bali och Giliöarna. Första delen av resan börjar på Bali och är intensiv och fullspäckad med roliga aktiviteter. Ni vandrar bland annat en enklare vandringsled ute i det vilda, åker forsränning på floden Ayung, besöker hinduistiskatempel som finns med på Unescos världsarvslista och får inblick i Balis kaffekultur på en ekologisk kaffefarm. Efter en vecka tar ni båten över till de fantastiska Giliöarna. Här har ni tid för avkoppling på vackra stränder, promenader till storslagna vattenfall och god indonesisk mat.

Detta reseförlag är skapat av vår erfarna reseexpert i syfte att ge inspiration. Reseförslaget går helt och hållet att anpassa och skräddarsy efter era behov och önskemål! Kom ihåg att flyg inte ingår.

Se mer
Höjdpunkter under resan
 • Kulturell sightseeing
  Kulturell sightseeing
 • Paradisstrand
  Paradisstrand
 • Skog & djungel
  Skog & djungel
 • Ö
  Ö
 • Snorkling & dykning
  Snorkling & dykning

Program dag för dag

En skräddarsydd rundresa

Rundresan har skapats av vår researrangör i syfte att inspirera dig. Varje del av resan kan sedan anpassas efter dina önskemål och behov: allt från typ av boende, aktiviteter och längd på resan.

Dag 1: Ankomst

Välkommen till Bali! När ni landat efter den långa flygresan möts ni av en representant vid ankomsthallen. Denne kör er till Ubud och ert hotell. Ubud utgör huvudstad för Balis konst- och kulturliv och brukar kallas för det gröna paradiset. Staden är vackert belägen mitt i djungeln och är omgiven av berg, gröna risfält och täta regnskogar. Dagen och kvällen är fri och ni har tid att återhämta er efter resan.

Transfer: Cirka 45 minuter

Etapper:
Ubud
Boende
Jannata Resort: Ubud)

Dag 2: Fri dag i Ubud

Njut av en god frukost på hotellet. Hela dagen är fri för er att göra vad som faller in. Ta det lugnt vid poolen, strosa runt i Ubud, läs en bok och njut av att befinna er på andra sidan jordklotet. Det finns även tid för traditionell Balinesisk massage. 

Måltider: Frukost

Etapper:
Ubud
Boende
Jannata Resort: Ubud)

Dag 3: Vandring genom byar & Monkey Forest

Idag tar väntar en enklare vandring. Efter frukost blir ni körda till byn Petanu varifrån ni påbörjar vandringen som tar ungefär 45-60 minuter. Rutten tar er genom pittoreska byar och grönskande risfält. Nästa stopp blir Goa Gajah, även kallad elefantgrottan. Byggd under 800-talet och med på UNESCOS världsarvslista har den blivit en mycket populär sevärdhet. Dagens lunch avnjuts på en mysig restaurang innan dagsutflykten fortsätter. Ni besöker Balis äldsta “kyrkogård“ med kungliga gravar ingraverade i klippväggarna. Sista stoppet är en promenad i den heliga Ubud Monkey forest. En väldig park som ses som en viktig plats för byns ekonomiska, spirituella och utbildsningsanda. Här springar över 700 apor fritt så se till att hålla hårt i värdesaker då de är riktigt klåfingriga. Kvällen är fri. 

Måltider: Frukost och lunch

Vandring: Cirka 45-60 minuter

Etapper:
Ubud, Goa Lawah
Boende
Jannata Resort: Ubud)

Dag 4: Fri dag i Ubud

Hela dagen är fri. Njut av lugnet som präglar detta område. Sola, bada och ät gott.

Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Ubud
Boende
Jannata Resort: Ubud)

Dag 5: Cykla vid Jatiluwih och Tempelbesök

Njut av en god frukost på hotellet innan ni ger er av till templet Batukari, ett av nio tempel på Bali som sägs skydda ön från onda andar. Batukari är vackert beläget med omgärdande bambooskog och vi rekommenderar att strosa runt i området. Ett av Unescos världsarv, risterasserna Jatiluwih, är nästa stopp. Ni cyklar runt i området i ungefär en timma innan det är dags för lunch. Fortsätt vidare norrut till ett litet berg vid namn Bedugul vars sällskap är den oerhört vackra sjön Beratan. Intill sjön finns ett annat tjusigt tempel som byggdes 1633.

Ni återvänder till Ubud under eftermiddagen och resten av dagen är fri.

Måltider: Frukost och lunch

Cykling: Cirka 60 minuter

Etapper:
Ubud, Jatiluwih
Boende
Jannata Resort: Ubud)

Dag 6: Adrenalinhöjande utflykt

Ät frukost i lugn och ro innan ni tar er an resans mest fartfyllda aktivitet - forsränning! Tillsammans med erfarna instruktörer paddlar ni er fram över floden Ayung. Turen tar ungefär 2 timmar och är indelad i två delar med vila när ni kommit halvvägs. Vi utlovar helt magiska vyer längs med floden som kantas av grönskande skog och små pittoreska byar. Vid slutet av floden äter ni lunch på en restaurang som blickar ut över floden ni just korsat.

Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Ubud, Ayung River
Boende
Jannata Resort: Ubud)

Dag 7: Ut i det vilda

Klockan åtta på morgonen blir ni upphämtade för att åka till området Munduk. Här väntar en fullspäckad dag med äventyr! Först hoppar ni in i ett jeep-liknande fordon anpassad för svårare terräng och det blir en fartfylld färd ner till sjön. Väl framme är det kanoter som gäller och ni paddlar över sjön Tamblingan. För att vila armarna tar ni en kort promenad i regnskogen vars träd är över 100 år gamla. Bali är kända för sin rika kaffekultur och sista besöket för dagen blir på ett ekologisk kaffeplantage. Här får ni en rundtur och inblick i hur man odlar det allra bästa kaffet. Innan ni åker tillbaka till Ubud äter ni en god lunch i djungeln.

Etapper:
Ubud, Munduk, Tamblingan
Boende
Jannata Resort: Ubud)

Dag 8: Fri dag

Ännu en fri och avkopplande dag i Ubud.

Måltider: Frukost och lunch

Etapper:
Ubud
Boende
Jannata Resort: Ubud)

Dag 9: Giliöarna

Ät er sista tidiga frukost i Ubud för den här gången. Vid sjutiden blir ni upphämtade för att åka till hamnstaden Padang Bai. Härifrån tar ni en båt till Giliöarna. Efter incheckning på hotellet har ni dagen fri.

Måltider: Frukost

Bil: Cirka 1 timma

Båt: Cirka 1 timma & 20 minuter

Etapper:
Ubud, Padangbai, Gilis
Boende
Gili Air Lagoon Resort: Gili Air)

Dagar 10 à 13: Giliöarna

Resten av er rundresa tillbringar ni på Giliöarna. Sola, bada, upptäck vattenfall och ta en guidad tur till byn Sasak.

Måltider: Frukost

Etapper:
Gilis, Sasak
Boende
Gili Air Lagoon Resort: Gili Air)

Dag 14: Avfärd

Resan lider mot sitt slut. Efter båtturen tillbaka till Padang Bai får ni transfer till flygplatsen. Vi hoppas att ni haft en oförglömlig resa!

Måltider: Frukost

Båt: Cirka 1 timma & 20 minuter

Bil: Cirka 1 timma & 30 minuter

Etapper:
Padangbai

Ubud Goa Lawah Jatiluwih Ayung River Munduk Tamblingan Padangbai Gilis Sasak

Prisdetaljer

Denna rundresa går att skräddarsy efter dina önskemål

Prisförslaget gäller denna specifika resa och tanken är att bara ge en idé kring vad det kan kosta för destinationen du valt. Senare under reseplaneringen kommer vår lokala researrangör skräddarsy din rundresa utefter just din budget.

Priset för resan börjar från 17 650 kr / 14 dagar
Exempelpris under lågsäsong, exklusive internationella flyg
2 pax
Price per person in double room17 650 kr

Priset inkluderar

 • Hotel accommodation in half-twin room for 13 nights with daily breakfast
 • Meals: 13x Breakfast; 6x Lunch
 • Tours and transfers by private air-conditioned vehicles (driver only)
 • All entrance fees and tours as indicated in itinerary
 • One hour Balinese massage at hotel in Ubud
 • Return fast boat Bali - Gili's - Bali
 • Water during tours

I priset ingår inte

 • Visa arrangement
 • International flights
 • Meals other than mentioned above
 • Camera/video entrance fees
 • Personal expenses (drinks, laundry, telephone, tips etc)
 • Travel insurance
 • Other services not clearly indicated in the package inclusions above

Är du intresserad av att boka eller anpassa denna rundresa? Skicka in en bokningsförfrågan för att gå vidare!

Vidare till bokningsförfrågan Se alla rundresor i Indonesien (3)

Fler reseidéer